نتیجه مقایسه دوربین آیفون XS، گلکسی اس 10 پلاس، هواوی پی 30 پرو
بررسیهای تخصصی زومیتآیفون XSسامسونگ گلکسی اس ۱۰ پلاسهواوی پی ۳۰ پرو
شرکتهای مطرح دنیای موبایل تمام توان خود را برای بهبود عملکرد دوربین محصولات خود بهکار گرفتهاند تا با قدرتنمایی در این بخش نظر خریداران بیشتری را به خود جلب کنند. این رقابت تا حدی داغ شده است که هر ساله شاهد معرفی فناوری و امکانات نوینی در دوربین گوشیهای هوشمند هستیم. زومیت طبق روال همیشگی خود، در ادامه به مقایسهی عملکرد دوربین مطرحترین بازیگران دنیای موبایل پرداخته است.
اپل هنگام معرفی نسل جدید آیفون، طبق سنت همیشگی روی دوربین بهکاررفته و توانایی آن در جدیدترین محصولات خود مانور زیادی داد. آیفون در طول سالیان گذشته همواره یکی از بهترین گزینههای موجود در بخش دوربین بوده است. آیفون XS نیز به واسطهی تجهیز به بازهی گستردهای از امکانات و فناوریهای متعدد، راه نسل پیشین خود را به خوبی ادامه داده است و یکی از بهترین گزینههای موجود برای کاربران در زمینهی عکاسی به شمار میرود.
فروشگاه اپل استور الماس پایتخت، آیفون XS را برای این مقایسه در اختیار زومیت قرار داده است.
سامسونگ نیز همواره بهعنوان یکی از مطرحترین بازیگران عرصهی گوشیهای هوشمند، محصولات خود را به دوربینهای توانمندی مجهز میکند. گلکسی اس ۱۰ پلاس با دو حسگر ۱۲ مگاپیکسلی و قابلیت تعویض دریچهی دیافراگم، خود را بهعنوان محصولی توانمند در بخش دوربین گوشیهای هوشمند معرفی کرده است.
هواوی طی سالهای گذشته توجه ویژهای به دوربین محصولات خود داشته و همکاری با لایکا نیز منجر به رشد قابلتوجه این بخش از گوشیهای هوشمند هواوی شده است. پی ۳۰ پرو با شعار «قوانین عکاسی را از نو بنویس» وارد بازار شده است تا بهلطف ماژول چهارگانهی دوربین و قابلیتهای متعدد، هواوی را بهعنوان توانمندترین برند دنیای موبایل در بخش دوربین معرفی کند.
نکاتی که باید پیش از شروع مقایسه، به آنها توجه کنید:
- نام گوشیها، مشخص نشده است تا اگر به برند یا تلفن خاصی علاقهمند هستید، روی انتخاب بیطرفانهتان تأثیر نگذارد.
- ترتیب گوشیها در تمام آزمایشها (بهجز نمونهی پایانی) یکسان است.
- تمام گوشیها به آخرین نسخه بهروزرسانی شدهاند تا جدیدترین بهینهسازیها در عملکرد دوربین در آنها اعمال شود.
- پس از ۵ روز از انتشار این مقاله، مشخص خواهیم کرد که تصاویر، مربوطبه چه تلفنهایی هستند.
- در پایین هر تصویر، نظرسنجی مربوطبه آن وجود دارد و ازطریق آن میتوانید به گوشی که از نظر شما عکس بهتری گرفته است، رأی دهید.
- برای آنکه به جزییات تصویر نیز توجه کرده باشیم، در برخی از تصاویر، برش دو یا چند برابری آن را نیز قرار دادهایم.
- از هر کدام از سوژهها، با هر گوشی ۳ تا ۶ بار عکاسی شده و بهترین تصویر از بین آنها برای مقایسه انتخاب شده است.
- باتوجهبه کاربری Point and Shoot دوربینهای موبایل، ثبت تصویر روی دست انجام شده است تا توانایی گوشیهای موجود در این مقاله در حذف لرزشها نیز بررسی شود.
- بررسی میزان توانایی پرچمداران حال حاضر دنیای موبایل، در ۱۰ آزمایش جداگانه انجام شده است. هر یک از این آزمایشها معیاری برای بررسی نقاط قوت و ضعف محصولات در زمینههای مختلف است. دوربین پاناسونیک لومیکس G9 بههمراه لنزهای ۳۵-۱۲ میلیمتری F2.8، نمونهی ماکرو ۳۰ میلیمتری F2.8 و تلهفوتو ۱۰۰-۳۵ میلیمتری F2.8 با تراز سفیدی به کمک برگهی مخصوص این امر، نیز بهعنوان معیار به کار گرفته شده است.
- تمامی عکسها در حالت خودکار و غیرفعال کردن حالت HDR (بهجز آزمایش بررسی گسترهی دینامیکی) ثبت شدهاند.
- در تصاویر محیطهای تاریک نیز، در صورت وجود، حالت Night در گوشیهای فعال شده است.
برای مشاهدهی تصاویر مقایسه در اندازهی اصلی، روی تصاویر کلیک کنید.
نام گوشیهای بررسی به شرح زیر است:
- گوشی ۱: آیفون XS
- گوشی ۲: سامسونگ گلکسی اس ۱۰ پلاس
- گوشی ۳: هواوی پی ۳۰ پرو
در ادامه توجه شما را به جمعبندی نتایج مقایسهی دوربین پرچمداران دنیای موبایل از نگاه کارشناسان زومیت و کاربران دعوت میکنیم. نامهای درجشده در هر سطر به ترتیب عملکرد خود یا رأی کسبشده قرار گرفتهاند.
مشخصات | انتخاب زومیت | انتخاب کاربران |
---|---|---|
آزمایش ۱ | هیچ کدام | آیفون XS |
آزمایش ۲ | آیفون XS | هواوی پی ۳۰ پرو |
آزمایش ۳ | آیفون XS - هواوی پی ۳۰ پرو | آیفون XS |
آزمایش ۴ | آیفون XS - گلکسی اس ۱۰ پلاس | آیفون XS |
آزمایش ۵ | هواوی پی ۳۰ پرو | گلکسی اس ۱۰ پلاس |
آزمایش ۶ | هواوی پی ۳۰ پرو | گلکسی اس ۱۰ پلاس |
آزمایش ۷ | آیفون XS | آیفون XS |
آزمایش ۸ | هواوی پی ۳۰ پرو | گلکسی اس ۱۰ پلاس |
آزمایش ۹ | گلکسی اس ۱۰ پلاس | گلکسی اس ۱۰ پلاس |
آزمایش ۱۰ | گلکسی اس ۱۰ پلاس | گلکسی اس ۱۰ پلاس |
آزمایش ۱۱ | هواوی پی ۳۰ پرو | - |
در نظر داشته باشید که معیارهای انتخاب زومیت، طبیعی و نزدیک بودن تصاویر ثبتشده نسبت به قاب اصلی و نمونهی مرجع هستند. بااینحال لذت بردن از تصاویر کاملا موضوعی سلیقهای است و شاید بسیاری از کاربران تصاویری با رنگهای اغراقشده و کنتراست بالا را بیشتر بپسندند. به همین دلیل هدف این مقایسه دوربین بیش از اینکه انتخاب برترین دوربین گوشیهای هوشمند باشد، نمایش الگوریتمهای پردازش تصویر هر یک از گوشیها است تا کاربران را پیش از خرید با نحوهی عملکرد هر یک آنها آشنا کند.
آزمایش اول:
در آزمایش اول به دقت ثبت رنگ در شرایط نوری مساعد و منبع طبیعی نور پرداخته شده است. در این شرایط برخی الگوریتمهای پردازشی موبایل جهت تزریق رنگ و لعاب به تصاویر، اقدام به شفافسازی (Sharpening) بیش از حد و افزایش کنتراست در مرز سوژهها میکنند که در نتیجه منجر به تصویری مصنوعی میشود. ثبت طبیعی رنگ از دیگر نکات الزامی این آزمایش است که دوربین موبایلهای موجود در این مقایسه، باید جهت رسیدن به آن تلاش کنند.
انتخاب زومیت: هیچکدام
در آزمایش اول که توانایی دوربینها را در تراز سفیدی به چالش میکشد، هیچ یک از دوربینهای گوشیهای هوشمند موفق به ثبت رنگ دقیقی نشدند. در این بین آیفون XS نزدیکترین رنگ را به نمونهی مرجع داشت. اما الگوریتم شارپنینگ آن عمکرد بیش از حدی از خود نشان داده و منجر به غیرطبیعی شدن سوزه شده است.هواوی پی ۳۰ پرو و پس از آن گلکسی اس ۱۰ پلاس در بخش شارپنینگ عملکرد بهتری نسبت به آیفون نشان دادند. نمایش دور از واقعیت رنگها توسط گوشیها در این آزمایش، فاصلهی این محصولات را با دوربینهای عکاسی نشان میدهد.
آزمایش اول: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟
آزمایش دوم:
دقت ثبت رنگ از مهمترین مشخصههای دوربینهای عکاسی است. شرکتهای بزرگ این عرصه در جهت افزایش دقت رنگ، سالها الگوریتمهای پردازش سیگنال خود را توسعه میدهند و بهطور پیوسته به کالیبرهکردن آن میپردازند. در این آزمایش بهدنبال گزینهای با نزدیکترین رنگهای ثبتشده در شرایط نوری طبیعی، نسبت به نمونهی مرجع باشید. رنگ برگ درختان، وسایل ورزشی و زمین، میتواند معیار مناسبی برای بررسی دقت گوشیها در این آزمایش باشد.
انتخاب زومیت: آیفون XS (گوشی اول)
در آزمایش دوم که به بررسی دقت رنگ تحت منبع نور طبیعی پرداخته شده بود، پی ۳۰ پرو رنگهای اشباع شدهای را از خود بهنمایش گذاشت. گلکسی اس ۱۰ و آیفون XS در مبحث دقت رنگ عملکرد بهتری داشتند. اما نورسنجی دقیقتر آیفون نسبت به رقیب کرهای خود باعث شده است تا شاهد شباهت بهتر در مقایسه با تصویر مرجع و در نتیجه برتری آن در این آزمایش باشیم.
آزمایش دوم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟
آزمایش سوم:
گسترهی دینامیکی بهصورت مستقیم به توانایی حسگر دوربین باز میگردد. دوربینی با گسترهی دینامیکی بهتر، توانایی ثبت جزئیات بیشتری در بخشهای تاریک و نورانی تصویر دارد. در این آزمایش و در مقایسه با تصویر مرجع، باید بهدنبال گزینهای بود که بیشترین میزان از جزئیات را در بخش تاریک قاب (درخت کاج سمت چپ و سایهی درختان سمت راست) و بخش روشن قاب (ابرهای آسمان و ساختمان) درکنار حفظ کنتراست کلی عکس، ارائه دهد.
انتخاب زومیت: آیفون XS (گوشی اول)، هواوی پی ۳۰ پرو (گوشی سوم)
همانطور که پیشتر و در مقایسهی دوربین پرچمداران نسل پیش نیز عنوان کردیم، گوشیهای هوشمند در ثبت تصاویر HDR با گسترهی دینامیکی بالا، عملکرد بسیار خوبی را از خود به نمایش میگذارند. در این آزمایش تمامی گوشیها جزئیات خوبی در بخشهای روشن و تاریک قاب ثبت کردند. در این بین آیفون XS رنگهای طبیعیتری را بهخصوص در بخش درختان ثبت کرده است. اما در بخش روشن قاب این پی ۳۰ پرو هواوی است که درکنار ثبت جزئیات بهتر، رنگهای دقیقتری را نیز ثبت کرده است. گلکسی اس ۱۰ پلاس هم تصویر بسیار خوبی با جزئیات قابل قبولی ثبت کرده است. اما میزان نوردهی بهخصوص در بخش درختان کمی از حد طبیعی زیادتر است که منجر به روشن شدن رنگ برگ درختان شده است.
آزمایش سوم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟
آزمایش چهارم:
آزمایش چهارم به بررسی دقت رنگهای ثبتشده در شرایط نوری مساعد و مصنوعی پرداخته است. دوربینهای موبایل باید قادر به ثبت نزدیکترین رنگ در مقایسه با نمونهی مرجع باشند. عدم اغراق در میزان رنگها و کنتراست تصویر مهمترین المانهای این آزمایش است.
انتخاب زومیت: آیفون XS (گوشی اول)، گلکسی اس ۱۰ پلاس (گوشی دوم)
دقت ثبت رنگها و تنظیم مناسب تراز سفیدی تحت منبع نور مصنوعی، از چالشهای دوربینهای عکاسی است. در این آزمایش درحالیکه آیفون در ثبت رنگهای گرم مانند زرد و قرمز عملکرد بسیار خوبی دارد، اما ثبت رنگهای سرد مانند سفید و آبی در آن دقت خوبی نداشته و گلکسی اس ۱۰ پلاس به نمونهی مرجع نزدیکتر است.
آزمایش چهارم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟
آزمایش پنجم:
در آزمایش پنجم به بررسی عملکرد حسگر و الگوریتم پردازش تصاویر در شرایط نوری تاریک و در نتیجهی ایزو بالا پرداخته شده است. گزینهای که قادر به ثبت دقیق رنگها درکنار حفظ مناسب جزئیات و حذف مؤثر نویز شود، برترین عملکرد را خواهد داشت. برای کمک به مقایسه، برش ۲۰۰ درصدی از تصویر تهیه شده است که در ادامه میتوانید مشاهده کنید.
برش ۲۰۰ درصد:
انتخاب زومیت: هواوی پی ۳۰ پرو (گوشی سوم)
در آزمایش عملکرد حسگر و الگوریتم پردازش تصاویر، در ایزوهای بالا آیفون XS و پی ۳۰ پرو هر دو قابلیت بالایی از خود نشان دادند. اما نکتهای که در این خصوص حائز اهمیت است، تلاش مورد نیاز برای ثبت تصاویر مناسب در این دو گوشی است. تقریبا از ۶ تصویر ثبت شده با آیفون، تنها نمونهی بهکار رفته در این مقاله عملکرد خوبی داشت و در باقی موارد لرزش دست به وضوح در تصویر وجود داشت که منجر به از بین رفتن جزئیات شده بود. اما پی ۳۰ پرو تقریبا در تمامی تصاویر ثبت شده عملکرد یکسانی داشت تا بدینصورت بتوان آن را گزینهی بهتر در این بخش از آزمایش دانست.
آزمایش پنجم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟
آزمایش ششم:
ماکرو یکی از ژانرهای پرطرفدار در دنیای عکاسی است. در این سبک از عکاسی، ثبت جزئیات مناسب، حذف لرزش دست، جدا کردن سوژه از پسزمینه با استفاده از جلوهی بوکه و البته ثبت دقیق رنگ مهمترین المانها هستند. باتوجهبه موارد مذکور اقدام به مقایسه و انتخاب بهترین گزینهی موجود در مقایسه با تصویر مرجع کنید.
انتخاب زومیت: هواوی پی ۳۰ پرو (گوشی سوم)
در آزمایش ماکرو، همانطور که بالاتر نیز ذکر شده ثبت میزان بیشتری از جزئیات اصلیترین مولفهی مورد بررسی است. در این آزمایش با وجود نزدیکتر بودن رنگها در اس ۱۰ پلاس، اما پی ۳۰ پرو جزئیات بیشتری (به بال مگس دقت کنید) را ثبت کرده است. با کمی افزایش روشنایی تصویر پی ۳۰ پرو، میتوان خروجی به مراتب بهتری با جزئیات بالا در اختیار داشت.
آزمایش ششم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟
آزمایش هفتم:
باتوجهبه علاقهی بسیار کاربران به شبکههای اجتماعی و در نتیجه سبک عکاسی پرتره، دوربینهای موبایل قابلیتهای ویژهای در این زمینه معرفی کردهاند که میتوان به زوم ۲ برابری و ایجاد جلوهی بوکهی مصنوعی اشاره کرد. در این آزمایش ثبت جزئیات مناسب، ایجاد جلوهی بوکهی طبیعی باتوجهبه تشخیص مناسب سوژه و پسزمینه و همچنین عدم اعوجاج در تصویر، مهمترین مواردی است که باید برای مقایسه در نظر داشته باشید.
انتخاب زومیت: آیفون XS (گوشی اول)
در آزمایش بررسی میزان بوکه در تصاویر پرتره، گلکسی اس ۱۰ بهدلیل عدم ارایهی جلوهی بوکه در حالت زوم دو برابری، تصویری نامناسب ارایه میکند که آن را ضعیفترین گزینه در این بخش قرار میدهد. پی ۳۰ پرو نیز بهدلیل عدم برخورداری از لنزی با زوم دو برابر، چارهای جز استفاده از دادههای حسگر اصلی و کراپ آن نداشته که این موضوع کاهش جزئیات را بههمراه دارد. برای استفاده از سطح بیشتری از جزئیات با این گوشی چارهای جز استفاده از لنز اصلی یا نمونهی ۵ برابری نخواهید داشت که گزینهی اول بهدلیل ثبت نامناسب قاب و گزینهی دوم بهدلیل نیاز به فاصله گرفتن از سوژه، ناکارآمد خواهند بود. اما آیفون XS بهلطف استفاده از لنز با زوم دو برابری ایجاد جلوهی بوکه با آن، تصویری بسیار خوب و مشابه با نمونهی مرجع تولید میکند.
آزمایش هفتم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟
آزمایش هشتم:
دوربینهای سلفی یکی از مهمترین جوانب دوربین گوشیهای هوشمند را تشکیل میدهد. این موضوع منجر به تعبیهی حسگر و لنزهای توانمندی در این بخش شده است. در همین راستا آزمایش ۸ و ۹ این مقایسهی دوربین به بررسی عملکرد دوربینهای سلفی اختصاص یافته است. در نظر داشته باشید برای ثبت بیشترین میزان از جزئیات، قابلیت زیبا شفافسازی پوست در تمامی گوشیهای غیرفعال شده است. ثبت رنگ طبیعی پوست درکنار جزئیات مناسب، معیارهای اصلی این آزمایش است که طبق آنها باید توانمندترین گزینه را انتخاب کنید.
برش ۱۰۰ درصد:
انتخاب زومیت: هواوی پی ۳۰ پرو (گوشی سوم)
در تست سلفی، پی ۳۰ پرو با ثبت میزان بیشتری از جزئیات (به درون چشم سوژه دقت کنید) بهترین گزینهی موجود به شمار میرود.
آزمایش هشتم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟
آزمایش نهم:
این آزمایش به بررسی عملکرد دوربین سلفی در شرایط نوری تاریک پرداخته است. در این حالت کنترل مناسب نویز، درکنار حفظ جزئیات و رنگ طبیعی پوست، وظایف اصلی دوربینها است.
برش ۱۰۰ درصد:
انتخاب زومیت: گلکسی اس ۱۰ پلاس (گوشی دوم)
عملکرد خوب دوربین سلفی پی ۳۰ پرو، در شرایط نوری اندک ادامه پیدا نکرد تا گلکسی اس ۱۰ پلاس با حفظ میزان بیشتری از جزئیات و کنترل مناسب نویز، بهترین گزینهی این آزمایش بهشمار رود.
آزمایش نهم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟
آزمایش دهم:
در آزمایش پایانی نیز ثبت تصاویر پرتره در شرایط نوری بسیار ضعیف مورد بررسی قرار گرفته است. فلاش گوشیها برای بررسی توانایی آنها در کنترل نویز غیرفعال شده است. ارائهی تصویری قابل قبول با کنترل مناسب نویز و حفظ جزئیات، مولفههای اصلی این آزمایش هستند که کاربران باید به بررسی آنها بپردازند.
برش ۱۰۰ درصد:
انتخاب زومیت: گلکسی اس ۱۰ پلاس (گوشی دوم)
در آزمون ثبت تصاویر پرتره در شرایط تاریک، گلکسی اس ۱۰ پلاس با حذف مؤثر نویز و حفظ جزئیات بهترین عملکرد را از خود به همراه داشت. پی ۳۰ پرو بهدلیل نداشتن دوربینی با زوم دو برابری، مجدد چارهای جز زوم دیجیتالی نداشت که کاهش جزئیات را بههمراه دارد. حسگر دوم آیفون نیز برخلاف نمونهی اصلی آن، عملکرد خوبی در شرایط تاریک نشان نداد. در نظر داشته باشید که امکان ثبت تصاویر پرتره با دوربین اصلی و بالطبع نتایج متفاوت این آزمایش (مشابه با آزمایش پنجم) وجود دارد؛ اما نتیجه قاب و سوژهای با اعوجاج خواهد بود (مشابه آزمون هفتم و پرتره گلکسی اس ۱۰).
آزمایش دهم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟
توانایی زوم:
گوشیهای هوشمند با استفاده از ماژولهای چندگانهی دوربین اقدام به تعبیهی قابلیت زوم دو یا چند برابر کردهاند. در این مقایسه زوم ۵ برابری دوربینهای با یکدیگر مقایسه شده است. باتوجهبه توانایی زیاد هواوی پی ۳۰ پرو در این زمینه، بهدلیل اختلاف زیاد آن با رقبا و مشخص شدن نام گوشیها، در این مقایسه به تغییر چیدمان گوشیها و نوشتن نام هر یک، صرفا نمایش توانایی آنها مد نظر بوده است. بههمین دلیل این مقایسه بالطبع نظرسنجی ندارد.
نکته مهم: در نظر داشته باشید چیدمان نام گوشیها در تصویر زیر، با آزمایشهای بالا یکسان نیست.
انتخاب زومیت: هواوی پی ۳۰ پرو
در بررسی توانایی گوشیها در زوم زیاد نیز همانطور که انتظار میرفت، هواوی پی ۳۰ پرو با اختلاف بهترین گزینهی موجود بود. گلکسی اس ۱۰ پلاس و آیفون XS نیز به ترتیب در جایگاههای بعدی این آزمون قرار گرفتند.