نحوه صحیح پاککردن گوشی هوشمند
حفظ بهداشت فردی همیشه ایدهی مناسبی بوده است؛ خصوصا حالا که کووید ۱۹، بیماری ناشی از ویروس جدید کرونا، بهصورت مداوم در حال همهگیرشدن است. اگرچه خوشبختانه بیشتر افراد دستهایشان را میشویند و صورتشان را لمس نمیکنند، انجام اقداماتی ازایندست برای گوشیها و تبلتها و لپتاپهایی نیز مهم است که روزانه استفاده میشوند.
بیشتر کاربران تمام روز را با گوشیهایشان سپری میکنند و آن را روی میزها، صندلیها، نیمکتهای عمومی و حتی مکانهای ناخوشایندتری قرار میدهند. همچنین، هنگامیکه دستگاه موبایل در پارکهای سگگردانی روی زمین میافتد یا آن را درون جیب شلوار خود میگذارید یا کودکتان صبحانهاش را روی گوشی هوشمند شما میریزد، آلودگی و چرکهای بیشماری روی آن مینشیند یا به داخل آن نفوذ میکنند.
علم نشان داده است باکتریها روی صفحهکلید کامپیوتر و نمایشگر گوشیهای هوشمند تولیدمثل سریعتری دارند؛ بهخصوص هنگامیکه بیش از یک شخص از محصولات مذکور استفاده کنند. همچنین، ویروسها میتوانند بیش از ۹۶ ساعت به سطوح شیشهای بچسبند و عفونت بالقوه را بیشازپیش منتقل کنند. تمامی موارد یادشده باعث شده است گوشیهای موبایل ۱۰ برابر آلودگی و جرم بیشتری از سرویسهای بهداشتی داشته باشند. بنابراین، اگر کاربران مرتبا گوشیشان را تمیز نکنند، تضمینی برای ازبینرفتن میکروبها وجود ندارد. درحقیقت، همه باید پاککردن تلفنهمراهشان را به عادت تبدیل کنند؛ خواه انگیزهشان شیوع ویروس کرونا باشد یا خیر.
خبر خوشحالکننده این است که برای ضدعفونیکردن تلفنهمراه یا وسایل الکترونیکی دیگر، به مواد شیمیایی با مقاومت صنعتی یا لباسهای محافظت شخصی (Hazmat) نیازی نیست. درواقع، با لوازم موجود در خانه میتوان تمیزکردن وسایل الکترونیکی را بهخوبی انجام داد. همچنین، لازم نیست کاربر هربار که از خانه خارج میشود، تلفن خود را تمیز کند. درحقیقت، ایدئال این است که هنگام مسافرت یا استفادهی افراد دیگر از گوشی یا حداقل هفتهای یکبار، افراد تلفنهای همراهشان را تمیز کنند.
اپل دستورالعمل بسیار دقیقی برای تمیزکردن آیفونها ارائه میدهد که در این لینک میتوانید آن را مشاهده کنید. گوگل نیز با فراهمکردن دستورالعملهایی مشابه در این لینک، تمیزکردن پیکسلها را آموزش میدهد. بااینحال، سامسونگ اطلاعات دقیقی از نحوهی پاککردن محصولاتش ارائه نکرده است. بااینهمه، بهراحتی میتوان تصور کرد تمامی گوشیهای هوشمند با روشهای مشابهی تمیزشدنی هستند؛ زیرا سطوحشان ویژگیهای مشابهی دارد؛ یعنی صفحات شیشهای آنها با لایهی اولئوفوبیک روکش شده است و تاحدودی دربرابر آب مقاوم هستند.
استفاده از دستمال مرطوب برای پاککردن گوشی هوشمند ایرادی ندارد و برای جلوگیری از آسیب به پوشش شیشهای، لازم است از مواد شویندهی ملایم استفاده شود. سرکه و الکل و بیشتر مواد شیمیایی ضدعفونیکنندهی قدرتمند میتوانند در پاککردن طرفین و پشت گوشیهای اندرویدی و آیفون مؤثر باشند؛ اما باتوجهبه اینکه موارد یادشده میتوانند پوشش اولئوفوبیکی را از بین ببرند که با لکههای اثرانگشت مقابله میکند، از تماس آنها با لایهی شیشهای نمایشگر دستگاه باید خودداری شود.
درصورت ازبینرفتن لایهی اولئوفوبیک چه اقداماتی باید انجام شود؟
ازبینرفتن پوشش اولئوفوبیک گوگل پیکسل ۴
با گذشت زمان، لایهی اولئوفوبیک رفتهرفته بهصورت طبیعی از بین میرود؛ بنابراین، در گوشیهایی که از قبل لایهی اولئوفوبیک ندارند، میتوان از مواد شویندهی قویتر استفاده کرد. بااینحال، باید مطمئن شد هنگام پاککردن دستگاه، مایع شوینده وارد سوراخهای میکروفن و درگاهها نمیشود و پیش از گذاشتن گوشی هوشمند داخل قاب، محل تمیزشده خشک شده باشد.
پاککنندههای شیمیایی اجزای داخلی تلفنهمراه را از بین میبرند و اگر مواد مذکور بهاندازهای رسوخ کند که با حسگر نشانگر آبدیدگی تماس داشته باشد، درصورت خرابی بخشهایی از دستگاه، ممکن است شامل گارانتی تعویض نشود. فشار هوا نیز میتواند گردوغبار را از قسمتهای دسترسناپذیر خارج کند. باوجوداین، هنگام استفاده از هوای فشردهشده باید بسیار مراقب بود؛ زیرا درصورت متمرکزبودن باد در ناحیهای خاص، سوارخهای میکروفون و اجزای دیگر مستعد آسیب خواهند بود.
مواد لازم برای پاککردن گوشی
نحوهی پاککردن گوشی هوشمند با لوازم موجود در خانه
۱. باید بدانید گوشی هوشمندتان چقدر ضدآب است. بدینترتیب، از استفادهی بیشاز حد آب جلوگیری میشود. درضمن برای احتیاط بیشتر، تنها میتوانید از دستمال مرطوب استفاده کنید. درادامه، تعدادی از گوشیهای هوشمند با میزان مقاومتشان دربرابر آب آورده شده است:
۲. گوشی را از داخل قاب محافظ درآورید. اگر قاب گوشی از مواد شستوشوشدنی همچون سیلیکون یا پلاستیک سخت ساخته شده است، آن را با آب گرم بشویید و بگذارید خشک شود. اگر قاب گوشی از مواد گرانقیمت یا چرم ساخته شده است، بهدنبال راهنمای شستوشوی آن باشید. احتمالا سازندگان این نوع قابها دستورالعملهایی در وبسایتشان یا روی جعبهی قاب درج کردهاند.
۳. تمامی کابلهای متصل به گوشی را جدا و تلفن خود را خاموش کنید. مراقب باشید به خودتان و گوشی هوشمند صدمهای نزنید.
۴. صابون را با آب مخلوط کنید. سعی کنید در تعیین نسبت این مواد دقتعمل بیشتری بهخرج دهید.
۵. یکی از پارچههای مرطوب را داخل محلول صابون فروکنید. شما به پارچهی مرطوب نیاز دارید؛ بنابراین پارچه را بپیچانید و آنقدر فشار دهید که آب اضافی خارج شود.
۶. تلفنهمراهتان را با دستمال مرطوب پاک کنید. مراقب باشید قسمت جلو و پشت گوشی بهخوبی تمیز شده باشد. هیچگاه گوشی را داخل محلول فرونکنید؛ حتی اگر گوشیتان ضدآب باشد.
۷. از پارچهی نخی دیگر برای خشککردن گوشی استفاده کنید. تاحدممکن از دستمال کاغذی استفاده نکنید.
۸. نگهدارندهی سیمکارت را بردارید و تاحدممکن آن را تمیز کنید.
۹. نوک گوشپاککن را داخل محلول آبوصابون فروکنید و با نوک انگشتانتان آن را فشار دهید تا خشک شود.
۱۰. با استفاده از گوشپاککن، خشاب سیمکارت را بهآرامی پاک کنید. درصورت لزوم، از خلال دندان برای پاکسازی گوشهوکنارها استفاده کنید.
۱۱. خشاب سیمکارت را با پارچهی خشک تمیز کنید و آن را سر جای خود بازگردانید.
نکات اضافی دیگر هنگام پاککردن گوشی
درصورت صرف بودجهی مناسب، میتوان بهجای گوشپاککن از قلممو برای پاککردن کیت گوشی استفاده کرد. هنگام پاککردن درگاه USB-C یا لایتنینگ بیشتر مراقب باشید؛ زیرا ممکن است الیاف قلممو یا گوشپاککن در داخل درگاهها باقی بماند. اگر قلممو گردوخاکگیری داخل درگاههای گوشی جا نمیشود، میتوان از گوشپاککن یا برسهای کوچک برای پاکسازی کیت گوشی استفاده کرد.
همچنین، اگر تلفنهمراه شما استاندارد ضدآب IP68 دارد، میتوانید آن را برای چند دقیقه داخل کاسهی آب تمیز قرار دهید و سپس با پارچهی نخی خشک کنید. همچنین، میتوانید بهصورت آنلاین پارچههایی بخرید که مختص پاککردن تجهیزات الکترونیکی هستند. درکنار آنچه گفته شد، میتوان از دستگاههای تابش امواج فرابنفش (UV) نیز استفاده کرد. نور فرابنفش تمامی شکافهای گوشی را پاک نمیکند؛ اما درکنار روشهای دیگر پاکسازی میتواند مؤثر باشد.
نظرات