می میکس فولد، اولین گوشی تاشدنی شیائومی، رونمایی شد
شیائومی مدتی پیش اعلام کرده بود مراسمی تحت عنوان Mega Launch برای معرفی محصولات جدیدش در سال ۲۰۲۱ برگزار میکند. بخش نخست این مراسم که روز گذشته برگزار شد، روی گوشیهای سری می 11 تمرکز داشت و در جریان برگزاری آن شاهد رونمایی محصولات دیگری نظیر روتر هم بودیم. لی جون، مدیرعامل شیائومی، در پایان مراسم روز گذشته اعلام کرد که مراسم دیگری نیز برگزار میشود.
در بخش آغازین دومین بخش از Mega Launch که ساعت ۱۶:۰۰ امروز بهوقت تهران آغاز شد، مدیرعامل شیائومی به ۱۰ سال فعالیت این شرکت اشاره کرد و گفت شیائومی برنامههایی برای ۱۰ سال آینده در سر میپروراند. یکی از اقدامات شیائومی برای ورود به دههی دوم فعالیتش، اصلاح لوگو بود. لوگوی جدید شیائومی تغییر چندانی بهخود ندیده، اما طبق ادعای طراح، لوگویی «زنده» است و بهتر میتواند هویت شیائومی را بهتصویر بکشد.
در ادامهی مراسم، شیائومی رسما ورود خود را به بازار گوشیهای تاشدنی اعلام کرد. اولین گوشی تاشدنی شیائومی که می میکس فولد (Xiaomi Mi Mix Fold) نام دارد همچون دستگاههای تاشدنی جدید سامسونگ و هواوی بهسمت داخل تا میشود. در بخش درونی و بیرونی شیائومی می میکس فولد شاهد صفحهنمایشی باکیفیت هستیم. شیائومی می میکس فولد بهحدی قابلیت جالب دارد که شاید صفحهنمایش داخلی بزرگش، مهمترین قابلیت این گوشی لقب نگیرد.
شیائومی می میکس فولد از نمایشگر اصلی ۸٫۰۱ اینچ استفاده میکند
بهنوشتهی GSMArena، صفحهنمایش بزرگ داخلی شیائومی می میکس فولد از نوع OLED است و ابعادش به ۸٫۰۱ اینچ میرسد و محتوا را با نسبت تصویر ۴:۳ و وضوح +1440p بهنمایش میگذارد. صفحهنمایش شیائومی می میکس فولد ابعادی در حد تبلتها دارد و بهزعم شیائومی، بزرگترین صفحهنمایش بهکاررفته در گوشیهای تاشدنی تا به امروز است؛ البته احتمالا هواوی با این ادعا موافقت نمیکند.
در هر صورت صفحهنمایش داخلی می میکس فولد بهحدی بزرگ است که شیائومی توانسته حالت دسکتاپ را به دستگاه اضافه کند. در حالت دسکتاپ، چندین پنجره با امکان تغییر اندازه به کاربر ارائه میشود. با سوایپ سه انگشتی میتوانید بهسادگی به حالت دسکتاپ می میکس فولد دسترسی پیدا کنید.
شیائومی میگوید لولایی Uشکل برای می میکس فولد طراحی کرده که ۲۷ درصد سبکتر از لولای بهکاررفته در دیگر گوشیهای تاشدنی است. شیائومی میگوید در آزمایشهای اولیه، می میکس فولد را ۲۰۰ هزار بار بدون مشکل تا کرده و این مقاومت را به یک میلیون بار افزایش داده است.
صفحهنمایش OLED می میکس فولد شیائومی از استانداردهای +HDR10 و دالبی ویژن پشتیبانی میکند و بهلطف فضای رنگی DCI-P3، رنگها را با دقت زیاد بهنمایش میگذارد. صفحهنمایش شیائومی می میکس فولد روشنایی عادی ۶۰۰ نیت دارد و در حالت حداکثری به روشنایی ۹۰۰ نیت دست پیدا میکند.
در بخش خارجی شیائومی می میکس فولد شاهد استفاده از صفحهنمایشی با ابعاد ۶٫۵۲ اینچ هستیم که در دستهی نمایشگرهای AMOLED جای میگیرد و وضوح ۲۵۲۰ در ۸۴۰ پیکسل را بهنمایش میگذارد. این صفحهنمایش نسبت تصویر تقریبا عریض ۲۷:۹ دارد.
صفحهنمایش خارجی می میکس فولد نرخ نوسازی بیشتری درمقایسهبا صفحهنمایش داخلی دارد (۹۰ هرتز) و به نرخ نمونهبرداری لمسی ۱۸۰ هرتز دست پیدا میکند. روشنایی معمولی این صفحهنمایش خارجی به ۶۵۰ نیت میرسد. صفحهنمایش خارجی نیز از +HDR10 و دالبی ویژن پشتیبانی میکند و رنگها را بهخوبی نمایش میدهد.
مشخصاتی که به آنها اشاره کردیم برای محصولی که نسل اول دستگاههای تاشدنی شیائومی محسوب میشود، بسیار عالی است؛ بااینحال وقتی بحثبه نوآوری میرسد، دوربین محصول عملکرد برجستهتری از خود نشان میدهد. شیائومی میگوید دوربین بهکاررفته در می میکس فولد نتیجهی سرمایهگذاری ۱۴۰ میلیون یوآنی (۲۱٫۲ میلیون دلاری) در فرایند تحقیق و توسعه است و دو سال زمان برای تولید آن صرف شده.
شیائومی می میکس فولد از تراشهای با نام Surge C1 استفاده میکند که حاصل تلاش مهندسین این شرکت است و بهصورت اختصاصی ساخته شده. تراشهی Surge C1 الگوریتم 3A (مخفف Auto Focus و Auto Exposure و Auto White Balance بهترتیب بهمعنی فوکوس خودکار و نوردهی خودکار و تعادل سفیدی خودکار) را بهشکلی کممصرف اجرا میکند.
شیائومی می میکس فولد اولین گوشی دنیا با فناوری لنز مایع است
نکتهی تحسینبرانگیزتر این است که شیائومی می میکس فولد نخستین گوشی دنیا محسوب میشود که از فناوری لنز مایع در دوربین تلهفوتو استفاده میکند. در سیستم منحصربهفرد شیائومی، فیلمی منعطف با مایعی شفاف پر شده است. این سیستم لنز میتواند با بهرهگیری از موتوری کوچک و دقیق شکل خود را تغییر دهد و از این حیث عملکردی شبیه چشم انسان دارد. شیائومی میگوید مایع بهکاررفته در لنز تلهفوتوی می میکس فولد در دمای بین ۴۰- تا ۶۰+ درجهی سانتیگراد بدون مشکل کار میکند.
استفاده از سیستم لنز مایع باعث میشود دوربین تلهفوتوی می میکس فولد بتواند نسبت بزرگنمایی اپتیکال خود را از سه برابر تا ۳۰ برابر تنظیم کند (در حالت عریض، فاصلهی کانونی میانگین لنز به ۸۰ میلیمتر میرسد). لنز جدید شیائومی حداقل فاصلهی فوکوس سه سانتیمتر دارد تا بتواند در فاصلهی بسیار نزدیک از سوژهها، عکس ماکرو ثبت کند. حسگری هشت مگاپیکسلی در پشت لنز مایع شیائومی قرار دارد. بهنظر میرسد دوربین تلهفوتوی گوشی تاشدنی شیائومی از لرزشگیر اپتیکال تصویر استفاده نمیکند.
دوربین اصلی شیائومی می میکس فولد دارای حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی ایزوسل HM2 با ابعاد 1/1.52 اینچ است که در پشت لنزی هفت قسمتی قرار میگیرد. حسگر ایزوسل HM2 میتواند هر ۹ پیکسل مجاور را ترکیب کند تا ابعاد مؤثر پیکسلها به ۲٫۱ میکرومتر برسد. دوربین اصلی می میکس فولد لرزشگیر اپتیکال تصویر ندارد. دوربین فوق عریض گوشی جدید شیائومی دارای میدان دید ۱۲۳ درجهای و لنز f/2.4 و حسگر ۱۳ مگاپیکسلی با پیکسلهای ۱٫۱۲ میکرومتری است.
گوشی تاشدنی شیائومی از باتری ۵۰۲۰ میلیآمپرساعتی استفاده میکند که به دو سلول ۲۴۶۰ میلیآمپرساعتی تقسیم شده است. باتری می میکس فولد از فناوری شارژ سیمی ۶۷ وات پشتیبانی میکند و شارژ بیسیم ندارد. فناوری ۶۷ وات میتواند درصد باتری شیائومی می میکس فولد را در عرض ۳۷ دقیقه از صفر به ۱۰۰ برساند.
شیائومی می میکس فولد از پردازندهی اسنپدراگون 888 کوالکام بههمراه حافظهی رم ۳۲۰۰ مگاهرتزی LPDDR5 و حافظهی ذخیرهسازی UFS 3.1 استفاده میکند. کانفیگ پایهی گوشی تاشدنی شیائومی دارای ۱۲ گیگابایت حافظهی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی است، کانفیگ دوم همین مقدار حافظهی رم را با ۵۱۲ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی ارائه میدهد و در نهایت قویترین کانفیگ می میکس فولد از ۱۶ گیگابایت حافظهی رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی استفاده میکند.
شیائومی می میکس فولد به چهار اسپیکر مجهز شده است
شیائومی از حضور سیستم خنککننده از نوع پروانهای در گوشی تاشدنیاش خبر میدهد. این سیستم متشکلاز محفظهی بخار بزرگی بههمراه ژل حرارتی و چندین لایه صفحهی گرافیتی است. گوشی تاشدنی شیائومی ناحیهی پراکندهسازی گرما به مساحت ۲۲۵۸۳ میلیمترمربع دارد. سیستم خنککننده صرفا روی تراشه تمرکز نمیکند و توانایی پراکندهسازی گرمای ناشی از فعالیت آنتنهای 5G و شارژ سریع را دارد.
شرکت چینی از حضور چهار اسپیکر در می میکس فولد خبر میدهد که توسط هارمن کاردن (از شرکتهای قدیمی صنعت صدا) تقویت شدهاند. تا پیش از معرفی می میکس فولد، صرفا در تبلتها شاهد استفاده از چهار اسپیکر بودیم. چهار اسپیکر خطی می میکس فولد ۴۰ درصد صدای قویتری درمقایسهبا اسپیکرهای می 10 پرو تولید میکنند. شیائومی الگوریتم صدای فضایی ویژهای را توسعه داده است که میتواند تجربهای غوطهورکننده از پخش محتوای صوتی ارائه دهد.
مدل استاندارد شیائومی می میکس فولد پنل پشتی گوریلا گلس با بافت سرامیکی دارد. شیائومی مدلی ویژه از می میکس فولد را نیز با نام Ceramic Special Edition عرضه میکند که پنل پشتی مشکی سرامیکی (با حکاکی لیزری) دارد. در این مدل، فریم میانی و دکمههای کنترل شدت صدا طلاییرنگ هستند.
هر دو مدل از شیائومی می میکس فولد در تاریخ ۱۶ آوریل ۲۰۲۱ (۲۷ فروردین ۱۴۰۰) به بازار عرضه میشوند. کانفیگ مجهز به ۱۲ گیگابایت حافظهی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی ۱۰۰۰۰ یوآن (۱۵۲۰ دلار) قیمت دارد و کانفیگ دوم با همین مقدار حافظهی رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی برچسب قیمت ۱۱۰۰۰ یوآن (۱۶۷۳ دلار) را یدک میکشد. قویترین مدل که ۱۶ گیگابایت حافظهی رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی دارد با قیمت ۱۳۰۰۰ یوآن (۱۹۷۸ دلار) به بازار میآید.
نظرات