شایعه: سامسونگ برد RFPCB آیفون 13 اپل را تأمین می‌کند

سه‌شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۵
مطالعه 3 دقیقه
طبق گزارشی غیررسمی، سامسونگ الکترو-مکانیکس وظیفه‌ی تولید برد مدار چاپی منعطف سخت (RFPCB) را برای سری آیفون 13 بر عهده گرفته است. این قطعه پنل را به برد اصلی متصل می‌کند.
تبلیغات

به ادعای The Elec، یکی از زیرشاخه‌های سامسونگ به‌ نام سامسونگ الکترو-مکانیکس قرار است تأمین‌کننده‌ی برد مدار چاپی منعطف سخت (RFPCB) برای گوشی‌های سری آیفون ۱۳ (Apple iPhone 13) باشد. از برد RFPCB برای متصل کردن پنل OLED به برد اصلی دستگاه استفاده می‌شود.

سامسونگ الکترو-مکانیکس سال گذشته‌ی میلادی قصد داشت از بازار تولید قطعات RFPCB خداحافظی کند و آیفون 12 آخرین دستگاهی بود که زیرشاخه‌ی شرکت کره‌ای برد RFPCB را برای آن تأمین کرد. گفته می‌شود در چند سال اخیر کسب‌و‌کار تولید قطعات RFPCB برای سامسونگ الکترو-مکانیکس سودآور نبوده است.

تأمین بردهای RFPCB از طریق سامسونگ الکترو-مکانیکس و بی‌اچ‌فلکس برای اپل و سامسونگ دیسپلی (که پنل OLED برای شرکت کوپرتینویی می‌سازد) کار ساده‌تری است. بی‌اچ‌فلکس یکی دیگر از شرکت‌های کره‌ای فعال در حوزه‌ی تولید RFPCB محسوب می‌شود. 

اپل برنامه دارد که از برد RFPCB برای دو مدل بالارده از سری آیفون 13 یعنی مدل‌های پرو و پرو مکس استفاده کند. در دو مدل دیگر یعنی آیفون 13 مینی و آیفون 13 از برد مدار چاپی منعطف (FPCB) مالتی‌پلکس استفاده خواهد شد.

 RFPCB مداری است که در عین سخت بودن، می‌توان آن را تا کرد. این مشخصه‌ی مهم باعث می‌شود RFPCB به طراحی مناسب‌تری برای محصولات منتهی شود و سرعت انتقال سیگنال‌های الکتریکی را بیشتر کند. RFPCB قیمتی بیشتر از FPCB دارد و به همین دلیل است که اپل صرفا در مدل‌های پرو و پرو مکس آیفون 13 سراغ استفاده از آن می‌رود.

یانگ‌پونگ الکترونیکس، شرکت کره‌ای تولیدکننده‌ی برد مدار چاپی (PCB) نیز از طریق سامسونگ دیسپلی، قطعات RFPCB را برای اپل تأمین خواهد کرد.

اپل با دانستن احتمال خروج سامسونگ الکترو-مکانیکس از بازار RFPCB پس از عرضه‌ی آیفون 13، تصمیم گرفت یانگ‌پونگ الکترونیکس را نیز به زنجیره‌ی تأمین خود اضافه کند. این شرکت کره‌ای پیش‌تر در سال ۲۰۱۹ از طریق ال‌جی دیسپلی قطعات RFPCB را برای اپل تأمین کرده بود؛ اما در سال گذشته‌ی میلادی فروش قطعاتش کاهش یافت؛ چون اپل تصمیم گرفت در پنل‌های OLED ال‌جی دیسپلی به‌ جای RFPCB سراغ استفاده از FPCB مالتی‌پلکس برود. 

The Elec همچنین مدعی شده است که دو مدل پرو از سری آیفون سیزده قرار است از صفحه‌نمایش LTPO OLED استفاده کنند. برای دستیابی به نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز به استفاده از LTPO OLED نیاز است. پنل‌های ۱۲۰ هرتز آیفون‌های نسل جدید به‌صورت انحصاری از طریق سامسونگ دیسپلی تأمین خواهد شد.

بر اساس پیش‌بینی‌های مؤسسه‌ی پژوهشی Omdia، انتظار می‌رود سامسونگ دیسپلی در سال جاری میلادی ۱۱۰ میلیون واحد پنل OLED برای سری آیفون 12 و آیفون 13 تأمین کند. ال‌جی دیسپلی و BOE قرار است به‌ ترتیب ۵۰ میلیون و ۹ میلیون پنل برای اپل بسازند. در ماه جولای ۲۰۲۱ (تیر و مرداد ۱۴۰۰) مشخص خواهد شد که هر یک از این شرکت‌ها چه تعداد پنل OLED صرفا برای آیفون‌ 13 می‌سازد. ظاهرا تولید پنل‌ آیفون‌های بعدی تا آن زمان آغاز نمی‌شود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات