اپل احتمالاً همه مدلهای آیفونهای ۲۰۲۴ را با تراشههای ۳ نانومتری عرضه خواهد کرد
انتظار میرود عرضهی تراشههای مبتنیبر معماری ۳ نانومتری TSMC برای اپل از اواخر سال جاری آغاز شود، اما این پردازندهها در سری آیفون ۱۴ که کمتر از دوماه دیگر معرفی خواهند شد مورد استفاده قرار نخواهند گرفت. بدینترتیب انتظار نمیرود این تراشهها تا سال ۲۰۲۴ در گوشیهای هوشمند این شرکت استفاده شوند. اگر با این نامگذاری آشنایی ندارید، باید اشاره کنیم معماری ۳ نانومتری درحالحاضر پیشرفتهترین لیتوگرافی برای تولید تراشهها است و هرچه این عدد کوچکتر باشد، تعداد ترانزیستورها در یک پردازندهی خاص افزایش مییابد و هرچه تعداد ترانزیستورها بیشتر باشد، قدرت آن بیشتر و مصرف انرژی کمتر خواهد بود.
مدلهای پرو آیفون ۱۴ به تراشهی A16 Bionic مجهز خواهند شد. این پردازنده براساس معماری ۴ نانومتری نسل دوم TSMC تولید شده است. علاوبراین مدلهای استاندارد سری آیفون ۱۴ همچنان از A15 Bionic بهره خواهند برد؛ تراشهای که در همهی مدلهای سری آیفون ۱۳ نیز مورد استفاده قرار گرفته است. هر تراشهی A15 اپل ۱۵ میلیارد ترانزیستور دارد.
درحالیکه بسیاری از کاربران حتی از نوع پردازندهی گوشی هوشمند خود اطلاع ندارد، اما برخی دیگر احتمالاً تمایلی به پرداخت هزینهی بیشتر برای خرید یک گوشی جدید که از تراشهی قدیمی بهره میبرد نخواهند داشت. A15 Bionic همچنان تراشهای قدرتمند است و افرادی که به مشخصات فنی آیفون اهمیت نمیدهند، احتمالاً حتی متوجه عدم تغییر این ویژگی در آیفون ۱۴ نخواهند شد. بهنوشتهی فونآرنا، ازآنجاکه اپل تا سال ۲۰۲۴ از سیستم-روی-چیپ (SoC) ۳ نانومتری در همهی مدلهای آیفونهای خود استفاده نخواهد کرد، احتمالاً سال آینده با عرضهی سری آیفون ۱۵، از پردازندهی A17 Bionic بهره خواهد گرفت.
حتی درصورتیکه اپل در سال ۲۰۲۴ از تراشههای ۳ نانومتری در همهی مدلهای آیفون ۱۶ استفاده کند، همچنان میتواند با عرضهی مدلهای متنوعتر با تراشههای متفاوت، میان نسخههای آیفونهای آیندهی خود و بهخصوص قیمت آنها، تمایز بیشتری ایجاد کند. درواقع بهنظر میرسد اپل از استراتژی استفاده از تراشههای مختلف در آیفونهای خود، همچنان در آینده نیز استفاده خواهد کرد.
غول فناوری مستقر در کوپرتینو، تنها مشتری تراشههای ۴ نانومتری TSMC نیست. درواقع تراشهساز تایوانی تا سال ۲۰۲۴ پردازندههای جدیدی برپایهی لیتوگرافی ۳ نانومتری خود برای شرکتهای دیگری مثل کوالکام، مدیاتک، AMD و دیگران تولید خواهد کرد.
ارسال پیامهای دارای اسپویلر تلگرام بهخصوص در کانالهای عمومی برای مخفیکردن بخشی از متن یا حتی تصاویر، کاربرد دارد.
با بهترین برنامه پی دی اف ساز برای ایفون، اسناد کاغذی را در چند ثانیه دیجیتالی کنید. تجربهای حرفهای و سریع در انتظار شماست.
طبق مصوبهی ۳۰ دی ماه، هیئت دولت همه گوشیهای آیفون ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ امکان رجیستر شدن دارند.
اگر ترجیح میدهید برای بازی روی کامپیوتر، بهجای ماوس و کیبورد از کنترلر استفاده کنید، راهنمای خرید پیش رو برای شما است.
الگوریتم اینستاگرام در سال ۲۰۲۵ چطور کار میکند؟ اگر میخواهید بیشتر دیده شوید، زمانش رسیده است که رازهای الگوريتم جديد اينستاگرام را یاد بگیرید.
تیکتاک متعلق به شرکت چینی بایتدنس، از ۳۰ دی در ایالات متحده مسدود شد؛ پشت پردهی ماجرای ممنوعیت تیکتاک چیست و به کجا ختم میشود؟
بانک مرکزی در نامهای کارگزاریهای رمزارزی را موظف کرد که ۱۰ ردیف اطلاعات خاص را در اختیار شاپرک قرار دهند تا درگاههای پرداختشان باز شود.