چطور گوشی گم‌شده یا سرقتی را پیدا کنیم؟

دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
مطالعه 16 دقیقه
در این مطلب، نحوه‌ی پیداكردن گوشی گم‌شده یا دزدیده‌شده‌ی سامسونگ، شیائومی و آیفون را آموزش می‌دهیم.
تبلیغات

گم‌کردن یا دزدیده‌شدن گوشی، تبلت یا لپ‌تاپ همیشه ناراحت‌کننده و پراسترس است؛ اما خوشبختانه گوشی‌های اندرویدی، آیفون‌ها و دیگر گجت‌های هوشمند امروزی ابزارهایی را دراختیار شما قرار می‌دهند تا بتوانید گوشی خود را ردیابی و قفل کنید یا اطلاعات داخل گوشی خود را از راه دور پاک کنید.

تماشا در یوتیوب

در این مقاله قصد داریم ضمن آشنایی شما با برخی اقدامات پیشگیرانه جهت کاهش احتمال مفقود شدن یا به‌سرقت رفتن گوشی، بالابردن شانس پیداشدن گوشی، جلوگیری از سوءاستفاده و محافظت از اطلاعات شخصی، انواع روش‌های مختلف برای ردیابی گوشی گم‌شده یا سرقتی را به‌شما آموزش دهیم و کارهایی را که باید پس‌ از مفقود یا دزدیده‌شدن گوشی انجام داد، به‌طور کامل شرح دهیم.

کپی لینک

اقدامات امنیتی ضروری برای گوشی

این روزها مرتباً از اطرافیان می‌شنویم که گوشی یا تبلتشان به روش‌های مختلفی که هر روز هم به تعداد آن‌ها اضافه می‌شود، دزدیده شده است. علاوه‌بر‌این؛ شاید این وسایل هوشمند را در مکانی جا گذاشته باشیم. انجام مراحل گفته‌شده در مقاله‌ی پیش رو، کمتر از پنج دقیقه زمان نیاز دارد؛ اما در زمان بحران می‌تواند نجات‌بخش باشد.

کپی لینک

رمز گذاشتن برای گوشی و سیم کارت

برای گوشی خود حتماً رمز بگذارید و در صورت پشتیبانی از حسگر اثر انگشت یا تشخیص چهره، حتماً آن را فعال کنید. برای این کار باید از بخش تنظیمات گوشی اندرویدی خود وارد بخش امنیت (Security) شوید و از بخش صفحه‌ی قفل (Screen Lock)، با یکی از روش‌های PIN یا Password یا الگو (Pattern) برای فعال‌کردن صفحه‌ی قفل استفاده کنید. استفاده از گزینه‌ی پسورد به‌دلیل استفاده از ترکیب اعداد و حروف، ایمن‌تر است.

اگر آیفون دارید، از بخش تنظیمات وارد Face ID & Passcode یا Touch ID & Passcode شوید و Turn Passcode On را فعال و ترجیحاً گزینه‌ی Custom Alphanumeric Code برای استفاده از رمز عبور قوی‌تر را انتخاب کنید و از انتخاب رمز‌های ساده مانند ۱۱۱۱ یا ۱۲۳۴ یا مانند این‌ها اجتناب کنید. در ادامه می‌توانید Face ID را نیز فعال و از روشن بودن گزینه‌ی User Face ID for iPhone Unlock اطمینان حاصل کنید.

در ادامه بهتر است که قفل سیم‌کارت خود را نیز فعال کنید. با این‌ کار، پس‌ از هربار روشن و خاموش شدن گوشی یا جابه‌جایی سیم‌کارت، از کاربر PIN درخواست می‌شود. برای فعال‌کردن آن در گوشی اندروید از تنظیمات وارد بخش Security شوید و از قسمت More Security settings یا Privacy، به‌دنبال گزینه‌ی SIM Lock یا SIM card security بگردید و قفل سیم‌کارت را فعال کنید.

در گوشی آیفون نیز باید از تنظیمات وارد بخش Cellular شوید و از قسمت SIM Pin این کار را انجام دهید. توجه داشته باشید که برای فعال‌سازی اولیه‌ی قفل سیم‌کارت نیاز به PIN1 سیم‌کارت دارید که روی بدنه‌ی کارتی که پس‌ از خرید خط موبایل دریافت می‌کنید، درج شده است.

کپی لینک

فعال کردن ردیابی گوشی

یکی از مهم‌ترین کارهایی که بعد از خرید گوشی باید انجام داد، فعال کردن گزینه‌ی ردیابی دستگاه است. تنظیم مربوط به ردیابی گوشی با عناوین مختلفی چون Lost device protection یا Find my Mobile یا Find device در گوشی‌های اندرویدی یافت می‌شود و هرکدام با واردشدن به حساب کاربری مربوط به گوشی به‌طور خودکار فعال می‌شوند. بنابراین توصیه می‌کنیم که حتماً نسبت به‌ ساخت اپل آیدی، ساخت سامسونگ اکانت یا اکانت شیائومی اقدام کنید.

افزون‌بر قابلیت ردیابی پیش‌فرض سازنده در گوشی‌های اندرویدی، رهگیری گوشی گم‌شده به‌لطف حضور کامل گوگل در اندروید نیز میسر خواهد بود. گوگل با استفاده از سرویس Find my device خود نیز می‌تواند موقعیت انواع گوشی اندروید را شناسایی و به کاربر در پیدا کردن گوشی کمک کند. این ویژگی نیز به‌صورت خودکار پس‌ از ساخت اکانت گوگل فعال خواهد شد و نیاز به اقدام اضافه‌ای نیست. بااین‌حال اطمینان از فعال بودن سرویس ردیابی گوشی، ضرری ندارد.

فعال کردن ردیابی گوشی سامسونگ

برای فعال‌سازی ردیابی گوشی سامسونگ از تنظیمات به مسیر Security and privacy بروید و Lost device protection را انتخاب کنید و مطمئن شوید که گزینه‌ی Allow this phone to be found فعال است.

تنظیمات ردیابی گوشی سامسونگ
تنظیمات امنیتی گوشی سامسونگ
منو تنظیمات گوشی سامسونگ

همچنین فعال‌کردن گزینه‌ی Offline finding امکان ردیابی گوشی حتی در حالت خاموش را نیز به‌کمک ارسال امواج بلوتوث به دستگاه‌های مجاور، میسر و به پیداشدن دیگر گوشی‌های خاموش کمک می‌کند. بنابراین روشن کردن این گزینه به منظور بالابردن احتمال پیدا کردن گوشی گم‌شده‌ی سامسونگ ضرورت دارد.

فعال کردن ردیابی گوشی شیائومی

برای فعال‌سازی قابلیت Find device در گوشی شیائومی تنظیمات را باز کنید و به قسمت Xiaomi Account بروید. روی Devices (دستگاه‌ها) ضربه بزنید. در صفحه‌ی بعد دستگاهی را که دراختیار دارید، انتخاب کنید.

مراحل فعال کردن Find Device در رابط کاربری MIUI

در صفحه‌ی Current device (دستگاه فعلی) روی Find device (یافتن دستگاه) ضربه بزنید و گزینه‌ی آن را روشن کنید. در ادامه از شما خواسته می‌شود که سه دسترسی Access device info (دسترسی به اطلاعات دستگاه)، Access location (دسترسی به موقعیت) و Send SMS (ارسال پیامک) را روشن کنید. پس از روشن کردن این سه‌ گزینه روی Grant (اعطا کردن) ضربه بزنید.

مراحل فعال کردن Find Device در رابط کاربری MIUI

فعال کردن ردیابی آیفون

اگر آیفون دارید، تنظیمات را باز کنید و در بالای صفحه روی بنر اپل آیدی (نام خود) ضربه بزنید، سپس وارد بخش Find My شوید و گزینه‌ی Find my iPhone را در حالت فعال قرار دهید. همچنین در داخل این بخش می‌توانید با فعال‌کردن گزینه‌ی Find my network، امکان پیداشدن گوشی حتی در حالت خاموش را فعال کنید.

فعال کردن ردیابی آیفون
کپی لینک

افزایش امنیت گوشی

یکی دیگر از اقدامات پیشگیرانه، فعال‌کردن گزینه‌هایی است که سطح محافظتی گوشی را در برابر نفوذ افراد ناشناس به گوشی و دسترسی به اطلاعات شخصی را بالا می‌برد و از امکان خاموش کردن تجهیزات ارتباطی گوشی جلوگیری می‌کند. این اقدامات امکان رهگیری گوشی گم‌شده را نیز تسهیل می‌کند.

پاک کردن اطلاعات در صورت ورود اشتباه رمز

با فعال‌کردن این‌ گزینه، درصورتی‌که تلاش فرد برای واردکردن رمز به‌دفعات ۱۰ الی ۲۰ مرتبه با شکست مواجه شود، به‌منظور کاهش احتمال دسترسی به اطلاعات شخصی، گوشی به تنظیمات کارخانه بازنشانی و تمامی اطلاعات حذف خواهد شد. البته فعال‌کردن آن تنها در شرایط خاص توصیه می‌شود.

این امکان در گوشی آیفون با ورود به بخش Face ID & Passcode در تنظیمات و روشن‌کردن گزینه Erase iPhone فعال می‌شود. در گوشی سامسونگ نیز با رفتن به قسمت Lock screen and AOD و ورود به قسمت Secure lock settings با فعال‌کردن Auto factory reset در دسترس قرار می‌گیرد.

غیرفعال کردن دسترسی به تنظیمات کنترل سنتر در صفحه قفل

فعال‌کردن این گزینه راه دسترسی به خاموش‌کردن تجهیزات ارتباطی مانند وای‌فای یا اینترنت موبایل را می‌بندد یا به‌طور کلی دسترسی به منوی تنظیمات سریع را از صفحه‌ی قفل، غیرفعال می‌کند.

در گوشی‌های سامسونگ با رفتن به‌ مسیر Lock screen and AOD > Secure lock settings و روشن‌کردن گزینه‌ی Lock network and security، در گوشی آیفون نیز با خاموش کردن گزینه‌ی Control Center از ناحیه‌ی Face ID & Passcode و در گوشی‌های شیائومی به‌ همین صورت از بخش Notifications & Control center > Items shown on the Lock Screen after swiping down قابل محدودشدن است.

فعال کردن Stolen Device Protection در آیفون

اپل اخیراً از راهکار امنیتی جدیدی برای محاظت از آیفون‌ها رونمایی کرده است که به‌موجب آن، بازکردن قفل گوشی در محیط‌هایی خارج از خانه یا محل کار تنها به‌وسیله‌ی فیس‌آیدی یا تاچ‌آیدی صورت می‌گیرد و همچنین تغییر هرگونه تنظیم حساسی مانند ریست‌کردن گوشی یا تغییر رمز اپل آیدی را نیز منوط به احراز هویت بیومتریک می‌کند و کاربر باید زمان انتظار مشخصی را نیز پشت سر بگذارد.

فعال‌سازی این قابلیت جدید نیز در گوشی‌های مجهز به iOS 17.3 به‌ بعد از ناحیه‌ی Face ID & Passcode و روشن‌کردن گزینه‌ی Stolen Device Protection از تنظیمات صورت می‌گیرد. توجه داشته باشید که گزینه‌ی مورد بحث، نیاز به فعال‌بودن احراز هویت دوعاملی اپل آیدی دارد.

کپی لینک

سایر اقدامات محافظتی

  • هنگام خروج از منزل، صدای زنگ و نوتیفیکیشن گوشی خود را روی حداکثر تنظیم کنید و همچنین شدت ویبره و هپتیک گوشی را نیز روی بیشترین میزان قرار دهید.
  • تمامی تجهیزات ارتباطی گوشی اعم‌ از GPS، وای‌فای و بلوتوث را روشن کنید و ترجیحاً سیم‌کارت دوم از اپراتوری متفاوت را نیز به‌ گوشی اضافه کنید.
  • در هنگام حضور در خیابان، استفاده از گوشی هوشمند را به‌ حداقل برسانید یا در حین مکالمات در صورت امکان از هدفون‌های بی‌سیم استفاده کنید.
  • از تجهیزات محافظتی مانند قفل ضدسرقت موبایل استفاده کنید.
  • به‌منظور کاهش و جبران زیان مالی ناشی از سرقت گوشی موبایل،‌ از بیمه‌هایی با پوشش‌ سرقت گوشی استفاده کنید.
کپی لینک

اقدامات پس‌ از دزدیده‌شدن یا مفقودی گوشی

در صورتی‌که گوشی‌تان مورد سرقت گرفت یا مفقود شد، بلافاصله اقدامات زیر را انجام دهید:

کپی لینک

ردیابی گوشی

اولین اقدام پس‌ از سرقت یا گم شدن گوشی، استفاده از تنها ابزار دردسترس شما یعنی قابلیت ردیابی داخلی گوشی است، چراکه در کمتر از چند دقیقه شاید بتوانید گوشی خود را نجات بدهید. بنابراین ازآنجاکه این اقدام بیشترین شانس برای پیداکردن گوشی در کمترین زمان را دارد، فوق‌العاده حیاتی است و نباید آن‌ را نادیده گرفت. اگر نمی‌دانید که گوشی گم‌شده چگونه ردیابی می‌شود، در ادامه روش پیدا کردن گوشی دزدیده‌شده را شرح داده‌ایم.

روش ردیابی گوشی آیفون

  • وارد سایت icloud.com/find شوید.
  • با همان اپل آیدی تنظیم‌شده در آیفون دزدیده‌شده لاگین کنید.
  • کد تأیید دومرحله‌ای را با دستگاه اپلی دیگر دریافت کنید یا اینکه از روش شماره موبایل،‌ ایمیل یا پاسخ به پرسش‌های امنیتی، هویت خود را احراز کنید.
  • در صفحه‌ی زیر روی All Devices کلیک و دستگاه گم‌شده را انتخاب کنید.
  • iCloud Find my iPhone
  • درصورتی‌که موقعیت گوشی شناسایی شود، وضعیت موقعیت کنونی آن به‌همراه میزان باتری نمایش داده خواهد شد. همچنین می‌توانید از طریق گزینه‌های Play Sound، Lost Mode و Erase iPhone، روند شناسایی گوشی توسط افراد را تسریع کنید یا امنیت آن‌ را افزایش دهید.
  • iCloud Find my iPhone

    برای آشنایی بیشتر با سایر امکانات ابزار ردیابی اپل، می‌توانید مطلب ردیابی گوشی آیفون را بخوانید.

    روش ردیابی گوشی سامسونگ

  • وارد سایت samsungfind.samsung.com شوید.
  • با همان سامسونگ اکانت تنظیم‌شده در گوشی گم‌شده وارد حساب خود شوید و دستگاه مذکور را انتخاب کنید.
  • اگر سرورهای سامسونگ موفق به ردیابی گوشی شوند، موقعیت زنده‌ی آن همراه با درصد باتری نمایش داده خواهد شد.
  • سایت ردیابی گوشی سامسونگ

    گزینه‌های بیشتری نیز به‌منظور رهگیری گوشی دزدیده‌شده، افزایش امنیت، افزایش عمر باتری و تسریع در فرایند پیداشدن گوشی در نظر گرفته شده‌اند که شرح کامل آن‌ها را می‌توانید در آموزش ردیابی گوشی سامسونگ بخوانید.

    روش ردیابی گوشی شیائومی

  • وارد سایت i.mi.com شوید.
  • روی Sign in with Xiaomi Account کلیک و با همان اکانت شیائومی مورد استفاده در گوشی مفقودشده در سایت لاگین کنید.
  • روی Find device کلیک و دستگاه خود را از لیست انتخاب کنید.
  • ردیابی گوشی شیائومی در سایت Xiaomi Cloud
  • درصورتی‌که ردیابی گوشی شیائومی با موفقیت صورت بگیرد، موقعیت مکانی آن‌ را به‌همراه درصد باتری مشاهده خواهید کرد.
  • ردیابی گوشی شیائومی در سایت Xiaomi Cloud

    شیائومی از امکانات مشابه دستگاه‌های اپلی برای سرعت‌بخشیدن به رهگیری گوشی و افزایش امنیت آن استفاده می‌کند که جهت آشنایی با آن‌ها می‌توانید مقاله‌ی ردیابی گوشی شیائومی را مطالعه کنید.

    کپی لینک

    روش ردیابی گوشی اندروید

    درصورتی‌که گوشی اندرویدی شما از برندهایی به‌جز سامسونگ و شیائومی است، افزون‌بر سرویس پیش‌فرض خود گوشی می‌توانید از سرویس Find My Device گوگل نیز استفاده کنید. همچنین اگر موفق به‌ ردیابی گوشی با استفاده از قابلیت ردیابی پیش‌فرض گوشی نشده باشید، شاید در چنین موقعیتی استفاده از سرویس ردیابی گوگل پاسخگو باشد.

    تنها کافی است تا به نشانی android.com/find بروید و با لاگین کردن در همان جیمیل مورداستفاده از گوشی، موقعیت گوشی خود را ردیابی کنید. همچنین امکاناتی چون Play Sound برای پخش صدا با صدای بلند، Secure Device برای قفل‌کردن و محدودکردن دسترسی به گوشی و Erase Device برای پاک‌کردن تمامی اطلاعات و بازنشانی گوشی به تنظیمات کارخانه از راه دور دردسترس قرار دارد.

    توجه داشته باشید که در صورت استفاده از گزینه‌ی آخر، گوگل دیگر قادر به ردیابی گوشی نخواهد بود. برای آشنایی با تمامی راهکارهای ایمن‌سازی و حذف اطلاعات از راه دور می‌توانید از مقاله‌ی حذف اطلاعات گوشی اندرویدی سرقت شده از راه دور کمک بگیرید.

    کپی لینک

    ردیابی گوشی از طریق سیم کارت اپراتورهای همراه

    همراه اول، ایرانسل و رایتل برای ردیابی گوشی‌های مفقودی و سرقتی راهکارهای مختلفی ارائه کرده‌اند. اگر با روش‌های بالا موفق نشدید گوشی‌ خود را ردیابی یا پیدا کنید، برای پیگیری قضایی بهتر است ابتدا ازطریق اپراتورهای همراه ردیابی را انجام دهید و سپس به مقام‌های قضایی مراجعه کنید.

    فراموش نکنید اگر می‌خواهید گوشی همراه خود را ازطریق اپراتورها ردیابی کنید، باید درخواست خود را در هر سه اپراتور به‌صورت جداگانه ثبت کنید. همچنین، به این نکته توجه کنید که سرویس ردیابی گوشی سرقت‌شده ازطریق اپراتورها فقط مثبت یا منفی‌ بودن نتیجه‌ی ردیابی را مشخص می‌کند و ارائه‌ی اطلاعات هویتی مربوط به فرد استفاده‌کننده از گوشی، مستلزم دستور قضایی است.

    نحوه‌ ردیابی گوشی دزدیده شده با سیم کارت همراه اول

    برای ردیابی گوشی ازطریق اپراتور همراه اول، از کد دستوری #۲۱۲۱*۱۰* استفاده کنید. سپس مراحل را طی کنید تا درخواست مفقودی ثبت شود. در بازه‌ی زمانی ۱۰ روزه ردیابی انجام می‌شود و اگر در گوشی سرقت‌شده، سیم‌کارت همراه اول وارد شود، به کاربر ازطریق پیامک اطلاع‌رسانی انجام می‌شود تا ادامه‌ی روند قضایی را طی کند. تعرفه‌ی روزانه‌ی سرویس ردیابی گوشی در همراه اول ۵۰۰ تومان است و سرویس تا ۱۰ روز فعال می‌ماند.

    اگر ردیابی با موفقیت انجام شد، با در دست داشتن «کد پیگیری و تاریخ ردیابی» به مراجع قضایی مراجعه و نامه‌ی قضایی دریافت کنید. اصل نامه را به شرکت همراه اول تحویل دهید و با مراجعه‌ی مجدد به مراجع قضایی، پیگیر دریافت نتیجه‌ی ارسالی از همراه‌ اول باشید.

    نحوه‌ ردیابی گوشی دزدیده شده با سیم کارت ایرانسل

    مشترکان ایرانسل نیز برای ردیابی گوشی مفقود یا سرقت‌شده‌ی خود، از تمامی خطوط ایرانسلی باید کد #۶۱۰۱* را شماره‌گیری و سپس برای تأیید عدد «یک» را وارد کنند. سپس هزینه‌ی سرویس به مبلغ ۱۰۰۰ ریال را با ارسال عدد «یک» تأیید کنند. در مرحله‌ی بعد، باید انتخاب کنید که در زمان سرقت گوشی شما سیم‌کارت از چه اپراتوری در گوشی بوده است. برای سیم‌کارت ایرانسل عدد «یک» و برای باقی اپراتورها عدد «دو» را شماره‌گیری کنید. در مرحله‌ی آخر نیز، کد ۱۵ رقمی IMEI گوشی خود را وارد کنید.

    توجه کنید ۴۸ ساعت پس از ثبت درخواست، سامانه‌ی مدنظر نتیجه‌ی ردیابی را به خط ایرانسلی که ازطریق آن با سامانه پیامکی تماس گرفته‌اید، ارسال خواهد کرد. ایرانسل توصیه می‌کند برای دریافت اطلاعات صحیح از ردیابی گوشی تلفن‌همراه، باید ۵ روز بعد از مسدودکردن سیم‌کارت اقدام کنید تا نتیجه‌ی ردیابی شما را به خط خودتان ارجاع ندهد. در صورت منفی‌بودن پاسخ، می‌توانید پس از گذشت پنج روز مجدداً درخواست ردیابی بدهید.

    اگر ردیابی گوشی با کمک ایرانسل به نتیجه برسد، پیامکی حاوی کد پیگیری و تاریخ ردیابی برای کاربر ارسال می‌شود تا با در دست داشتن «کد پیگیری و تاریخ ردیابی» به مراجع قضایی مراجعه و نامه‌ی قضایی دریافت کند. اصل نامه را به شرکت ایرانسل تحویل دهید و با مراجعه‌ی مجدد به مراجع قضایی پیگیر دریافت نتیجه‌ی ارسالی از ایرانسل باشید. هزینه‌ی هر بار ثبت درخواست پیگیری در سامانه‌ی ردیابی گوشی ایرانسل، ۱۰۰ تومان است.

    نحوه‌ ردیابی گوشی دزدیده‌شده با سیم‌کارت رایتل

    ردیابی گوشی گم‌شده در شبکه‌ی رایتل ازطریق سرویس پیامکی انجام می‌شود. برای این کار، کافی است شماره سریال ۱۵ رقمی IMEI گوشی گم‌شده یا دزدیده‌شده‌ی خود را به سر‌شماره‌ی 6101 پیامک کنید. پس از ثبت موفق شماره سریال گوشی، پیامک تأییدی دریافت خواهید کرد که از شما پرسیده می‌شود که عملیات ردیابی برای چه مدت ادامه پیدا کند. هزینه‌ی ردیابی در رایتل بین ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰۰ ریال بسته به بازه‌ی زمانی انتخاب‌شده خواهد بود.

    اگر ردیابی گوشی در رایتل به نتیجه برسد، پیامکی شامل نتیجه، تاریخ ردیابی و کد رهگیری برایتان ارسال خواهد شد تا برای طی‌کردن مراحل قانونی و تهیه‌ی دستور قضایی اقدام کنید. در صورت منفی‌بودن پاسخ، می‌توانید درخواست ردیابی گوشی خود را مجدداً ثبت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی ردیابی گوشی ازطریق اپراتورهای تلفن‌همراه در کشور، به مقاله‌ی آموزشی چطور گوشی گم‌شده یا دزدی را در ایرانسل، همراه اول و رایتل ردیابی کنیم؟ مراجعه کنید.

    کپی لینک

    سوزاندن سیم کارت

    یکی از اقدامات مهم پس‌ از به‌سرقت رفتن گوشی، غیرفعال کردن سیم‌کارت داخل گوشی است؛ زیرا مسئولیت هرگونه ارتکاب جرم از جمله کلاهبرداری، مزاحمت و تهدید با سیم‌کارت بر دوش صاحب خط است. البته سوزاندن سیم‌کارت باید با مشورت کارشناسان انتظامی صورت بگیرد.

    جهت سوزاندن سیم‌کارت می‌توانید به دو روش اقدام کنید. در روش اول با مراجعه‌ به دفاتر خدمات ارتباطی یا پیشخوان می‌توانید به‌صورت حضوری و فوری درخواست خود را نسبت‌ به غیرفعال‌سازی سیم‌کارت‌های خود ارائه دید. روش دیگر تماس با سامانه‌ی ۹۹۹۰ در همراه اول و ۰۹۳۷۷۰۰۰۰۰۰ در ایرانسل است. برای تماس با پشتیبانی رایتل از سایر اپراتورهای دیگر می‌توانید ۰۹۲۰۲۰۰۰۰۰۰ را شماره‌گیری کنید.

    کپی لینک

    ردیابی گوشی با استفاده از سامانه همیاب ۲۴

    سامانه‌ی همیاب ۲۴ با همکاری با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، اپراتورهای موبایل و اصناف و کلانتری‌های سراسر کشور راه‌اندازی شده است که با اعلام سرقت و درخواست ردیابی گوشی در این سامانه، با اطلاع‌رسانی کشوری از خرید و فروش و خارج شدن گوشی از مرزهای کشور جلوگیری می‌شود و بین تمام کالاهای پیداشده سراسر کشور، کلانتری‌ها و بازرسی‌های مرزی جست‌وجو می‌شود.

    با ثبت گوشی مسروقه در این سامانه، غیرقانونی‌شدن خرید یا فروش گوشی سرقتی به‌اطلاع اصناف و فروشگاه‌ها نیز می‌رسد. همچنین اگر پلیس نسبت‌ به شناسایی و ضبط گوشی‌های سرقتی اقدام کند، شماره سریال آن‌ها در این سامانه نیز ثبت می‌شود و بدین‌ترتیب اگر گوشی شما در بین گوشی‌های پیداشده توسط پلیس باشد، به‌اطلاع شما خواهد رسید.

    ردیابی گوشی در این سامانه به‌وسیله‌ی شماره سریال (IMEI) گوشی صورت می‌گیرد و هرگونه خروج یا دردسترس گرفتن گوشی در شبکه از طریق این سامانه به‌اطلاع شما خواهد رسید و موقعیت آن نیز ثبت خواهد شد. برای ردیابی گوشی از طریق سامانه‌ی همیاب ۲۴ مراحل زیر را طی کنید:

  • وارد سایت همیاب ۲۴ شوید.
  • گزینه‌ی اعلام سرقت و ردیابی را انتخاب کنید.
  • فرمی به‌ شما نمایش داده می‌شود که ابتدا باید مشخصات فردی و شماره تماس را وارد کنید و در بخش بعدی، نوع دستگاه، شماره سریال و نوع مفقودی دستگاه، محل و توضیحات لازم را ارائه دهید. سپس روی مرحله‌ی بعدی کلیک کنید.
  • ثبت نام در سایت همیاب 24
  • در مرحله‌ی بعدی باید مدت‌زمانی را که می‌خواهید تمامی دستگاه‌های متصل به سامانه به‌صورت ۲۴ ساعته نسبت‌ به ردیابی گوشی گم‌شده شما اقدام کنند، تعیین کنید که بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ روز متغیر خواهد بود.
  • تعرفه سایت همیاب ۲۴
  • در مرحله‌‌ی بعد، بسته‌ به بازه‌ی زمانی انتخابی، هزینه‌ی ردیابی تعیین شده است که باید از طریق درگاه بانکی پرداخت کنید.
  • در انتها یک کد پیگیری در اختیار شما قرار می‌گیرد که می‌توانید به‌وسیله‌ی آن، روند پیگیری و ردیابی گوشی را از طریق سامانه‌های تلفنی و اینترنتی همیاب ۲۴ انجام دهید. این کد پیگیری در مراحل بعدی برای طرح شکایت در دادسرا می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
  • کپی لینک

    اعلام به مراجع انتظامی یا قضایی و تشکیل پرونده

    درصورتی‌که موفق به ردیابی گوشی نشدید یا به‌ هر دلیلی امکان دسترسی به موقعیت گوشی وجود نداشت، با تماس با ۱۱۰، سرقت گوشی خود را به پلیس گزارش دهید و با حضور مأمور در محل، ثبت گزارش و تأیید سرقت، با در دست‌ داشتن مدارک هویتی و همچنین جعبه‌ی گوشی که حاوی شماره سریال (IMEI) است به کلانتری مراجعه کنید و تشکیل پرونده دهید.

    در ادامه مراجع انتظامی، پرونده‌ را به مراجع قضایی ارجاع می‌دهند تا ادامه‌ی روند آن از سوی دادسرا پیگیری شود تا در مراحل بعدی امکان جمع‌آوری استشهاد محلی و همچنین مجوز بررسی دوربین‌های مداربسته‌ی اطراف با استفاده از حکم قضایی فراهم شود. این اقدام جهت شناسایی سارق و همچنین تهیه‌ی شواهد و مدارک لازم برای اعلام خسارت به بیمه صورت می‌گیرد.

    همچنین شخصاً می‌توانید نسبت‌ به شکایت در مورد سرقت گوشی همراه خود به دفاتر خدمات قضایی مراجعه و با تنظیم شکواییه و ارائه مدارک شناسایی فردی و مدارک مربوط به گوشی شکایت خود را ثبت کنید. در ادامه، نهاد قضایی، نامه و دستور پیگیری گوشی مسروقه را از طریق رگولاتوری و اپراتورهای موبایل و به‌کمک شماره موبایل و شماره سریال گوشی خواهد داد و در صورت پیدا شدن گوشی، به شاکی یا خواهان، طی ابلاغیه، خبر داده خواهد شد تا باقی مراحل قانونی، انجام شود.

    سوالات متداول

    • آیا پلیس فتا مسئول پیدا‌کردن گوشی دزدیده‌شده است؟

      خیر، پلیس فتا مسئول گوشی سرقت‌شده نیست؛ بلکه مسئول اتفاقاتی است که در فضای مجازی رخ می‌دهد. همزمان با ردیابی گوشی خود با کمک یکی از روش‌های اعلام‌شده در این مطلب، به نزدیک‌ترین کلانتری محل خود مراجعه و فرم‌های مربوط به سرقت گوشی خود را ثبت و مراحل را طی کنید.

    • آیا مستقیماً با دزد گوشی یا تبلت خود باید روبه‌رو شویم؟

      خیر، اگر گوشی شما دزدیده شد و موفق شدید آن را موقعیت‌یابی کنید، سعی نکنید خودتان به‌تنهایی برای پیدا‌کردن دزد و گرفتن گوشی‌تان اقدام کنید؛ چراکه این کار می‌تواند جان شما را به‌خطر بیندازد. در‌ عوض، از پلیس کمک بگیرید. ابتدا باید با همراه داشتن جعبه‌ی گوشی که کد IMEI روی آن ثبت شده است، به کلانتری محل خود بروید و شکایت ثبت کنید. سپس با مأمور برای پیدا‌کردن دزد گوشی اقدام کنید.

    مقاله رو دوست داشتی؟
    نظرت چیه؟
    داغ‌ترین مطالب روز
    تبلیغات

    نظرات