نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 9 و گلکسی اس 9 پلاس سامسونگ
سامسونگ امسال برای معرفی نسل جدید پرچمداران سری اس خود دوباره به کنگرهی جهانی موبایل بازگشت و طی مراسمی، گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس را رونمایی کرد. نسل جدید پرچمداران سری اس سامسونگ از نظر ظاهری تغییر آنچنانی و چشمگیر با نسل پیش ندارند؛ اما سامسونگ توجه خود را معطوف به بهبود جنبههای مختلف کاربری این دو گوشی هوشمند کرده است؛ هرچند میتوان تغییرات کوچک اما تأثیرگذاری در طراحی گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس مشاهده کرد که در جهت بهبود تجربهی در دست گرفتن این دو گوشی هوشمند بوده است.
پیش از آغاز مطالعهی نگاه نزدیک به گلکسی اس ۹، شما را به تماشای ویدیوی اولین تجربهی کاربری زومیت با کهکشانیهای جدید سامسونگ دعوت میکنیم.
گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس در کالبد خود، از وجود تراشهای اسنپدراگون ۸۴۵ و اکسینوس ۹۸۱۰ بهره میبرند. هر دو تراشهی در نظر گرفتهشده برای گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس مبتنی بر لیتوگرافی ۱۰ نانومتری توسعه یافتهاند. اسنپدراگون ۸۴۵ که جدید ترین تراشهی پرچمدار کوالکام است، در مقایسه با نسل پیشین شاهد بهبود ۲۵ درصدی عملکرد بوده که شامل پردازش سریعتر و کاهش مصرف باتری است. اکسینوس ۹۸۱۰ بهعنوان تراشهی اختصاصی سامسونگ از وجود هشت هستهی پردازشی بهره میبرد که چهار هسته برای مدیریت پردازشهای سنگین و چهار هسته برای پردازشهای سبکتر مورد استفاده قرار خواهد گرفت. به گفتهی سامسونگ، اکسینوس ۹۸۱۰ نزدیک به ۴۰ درصد از نظر پردازشی در مقایسه با نسل پیشین بهبود یافته است. گلکسی اس ۹ از وجود ۴ گیگابایت حافظهی رم و برادر بزرگتر از حافظهی رم ۶ گیگابایتی بهره میبرد.
گلکسی اس ۹ از وجود یک نمایشگر ۵.۸ اینچی با رزولوشن ۲۹۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل بهره میبرد و برادر بزرگتر این گوشی از نمایشگری به بزرگی ۶.۲ اینچ با همان رزولوشن بهرهمند است. گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس از نظر ابعاد تغییراتی در مقایسه با نسخههای پیش شاهد بودهاند که بارزترین این تغییرات، افزایش ضخامت هر دو گوشی در مقایسه با نسلهای پیشین است. با وجود اینکه گلکسی اس ۹ از نظر عرض شاهد کاهش بوده، اما ارتفاع آن بهصورت محسوسی افزایش پیدا کرده است. این تغییرات در گلکسی اس ۹ پلاس کمتر ملموس هستند؛ ولی برادر بزرگتر پرچمدار سری اس سامسونگ نیز در مقایسه با نسل پیش کمی شاهد افزایش ابعاد بوده است.
دوربین در هر دو گوشی را باید از جملهی ماژولهای خواند که در مقایسه با نسل پیشین شاهد تغییرات گستردهای بودهاند. گلکسی اس ۹ از وجود یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی در پشت و ۸ مگاپیکسلی در جلو برای سلفی بهره میبرد. دوربین اصلی به لطف تغییرات صورتگرفته قادر است تا ۲۸ درصد نور بیشتری به سنسور انتقال دهد که از همینرو تصاویر بهتری در محیطهای کمنور ثبت میشوند. شاید بتوان هیجانانگیزترین قابلیت اضافهشده به گلکسی اس ۹ را دیافراگم متغیری خواند که انعطافپذیری دوربین برای ثبت تصاویر در محیطهای کمنور را بیش از پیش افزایش میدهد.
براساس شرایط محیط میتوان دیافراگم دوربین گلکسی اس ۹ را بین f/1.5 و F/2.4 تنظیم کرد. چنین قابلیتی پیش از این محدود به دوربینهای DSLR بود و حالا در گلکسی اس ۹ شاهد استفاده از آن هستیم. از دیگر بهبودهای دوربین گلکسی اس ۹ در مقایسه با نسل پیش باید به ثبت ویدیو با نرخ ۹۶۰ فریم در ثانیه اشاره کرد.
گلکسی اس ۹ پلاس از وجود دوربین دوگانه در پشت گوشی بهره میبرد. سامسونگ برای این دوربین دوگانه از دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی استفاده کرده است که یکی از این سنسورها که بهعنوان دوربین اصلی مورد استفاده قرار میگیرد، همچون گلکسی اس ۹ از وجود مکانیزم دیافراگم متغیر بهره میبرد. لنز دوربین دوم به دیافراگم F/2.4 مجهز است. در دوربین سلفی، هر دو گوشی از یک سنسور ۸ مگاپیکسلی بهره میبرند.
سامسونگ در گلکسی اس ۹ و گلسی اس ۹ پلاس از قابلیتی مشابه آیفون ۱۰ استفاده کرده است؛ اموجیهای مبتنی بر واقعیت افزوده (AR Emoji) قابلیت جدید در گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس است که با استفاده از آن میتوان چهرهی خود را در قالب اموجی مورد استفاده قرار داد. این فناوری قادر است چهرهی کاربری را در حالتی که وی لبخندی بر لب ندارد، اسکن کند و با استفاده از آن، ۱۸ استیکر تولید کند که چهرهی کاربر را در حالتهای مختلف نمایش میدهند. کاربران همچنین قادر هستند اموجی مبتنی بر چهرهی خود را از نظر مشخصات ظاهری تغییر دهند.
یکی دیگر از ویژگیهای جدید گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس که در مقایسه با گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس بهبود یافته، قابلیت هویتسنجی با استفاده از تشخیص چهره است. سامسونگ سعی کرده در گلکسی اس ۹ این فناوری را بهبود دهد و از اینرو دو قابلیت تشخیص چهره و تشخیص عنبیه را با یکدیگر ترکیب کرده است. گلکسی اس ۹ قادر است با استفاده از این دو قابلیت ترکیبشده، شانس موفقیت هویتسنجی کاربران در شرایط مختلف افزایش دهد. برای مثال در صورتی که گوشی نتواند به دلیل استفاده از عینک، عنبیهی کاربر را تشخیص دهد، سعی میکند از طریق تشخیص چهره گوشی را قفلگشایی کند.
نظرات