چرا مایکروسافت سرانجام مرگ ویندوز 10 موبایل را تایید کرد
چندی پیش در زومیت خواندید که بیل گیتس - موسس مشهور کمپانی مایکروسافت، گفته که از یک گوشی هوشمند اندرویدی استفاده میکند. علاوه بر این یکی دیگر از مقامات ارشد کمپانی نامبرده، اعلام کرده که پروژهی سیستم عامل ویندوز موبایل تقریبا لغو شده است. نوکیا که چند سال قبل توسط ردموندیها، خریداری شده بود، وضعیت بسیار بدی را تجربه کرد. اما در اینجا چه اتفاقی رخ داده است؟ آیا یک کارمند اپل به ویندوز سوئیچ خواهد کرد؟ آیا شرکت آیبیام به استفاده از مک روی خواهد آورد؟ در واقع باید بگوییم حقیقت در این میان کمی دراماتیک است.
مسلما مایکروسافت این موضوع را درک میکند که آینده به تعاملهای مبتنی بر صوت با دستگاههای پیرامون ما تعلق دارد و نه دستگاههایی که در دستانمان است. این شرکت با اجرای سیستم عاملها روی دستگاههای ردهبالا (مثل لپتاپ یا سرور) بر افزایش بهرهوری تمرکز کرده است. ردموندیها در واقع جهان آینده را بهگونهای میبینند که هوش مصنوعی در پسزمینهی آن جریان دارد و نه یک گوشی هوشمند پیسکل ۲ گوگل یا آیفون.
باید گفت که این تصمیم مایکروسافت یک استراتژی هوشمندانه است.
در حال حاضر این مورد اهمیت زیادی ندارد. گیتس مطمئنا به استفاده از یک دستگاه اندرویدی روی آورده اما وی از اپلیکیشنها، ساختار و سرویسهای مایکروسافت استفاده میکند. گوشیهایی که امروزه از آنها استفاده میکنیم، دستگاههای واسط هستند. این محصولات را میتوان راهکاری موقت تلقی کرد؛ زیرا آینده در یک نمایشگر کوچک خلاصه نمیشود. این مورد خیلی عجیب است که فکر میکنیم گوشیهای امروزی بسیار آینده نگرانه هستند.
حقیقت این است که اگر مایکروسافت آیندهای را در گوشیهای هوشمند میدید، تمام تلاشش را انجام میداد تا سیستم عامل خود را از نظر کارایی به سیستم عاملهای موبایلی اپل و گوگل نزدیک کند. مسلما مایکروسافت منابع مورد نیاز برای دستیابی به این هدف را نیز در دسترس دارد. مایکروسافت به این حوزه همانند یک کشتی در حال غرق شدن نگاه میکند. در آینده ما در سراسر خانهها، محل کار و خودروهایمان با باتها ارتباط برقرار خواهیم کرد. ما یادداشتهای مورد نظر را به کورتانا اعلام میکنیم. دستیار صوتی کورتانا اولین بار در ویندوزفون ارائه شد؛ اما حالا این دستیار هوشمند در مکانهای دیگری نیز در دسترس کاربران است.
چه بخواهیم و چه نخواهیم واقعیت این است که کورتانا از چند منظر آیندهی مایکروسافت است. در نهایت عمر تمامی اپلیکیشنها، حتی اپهای با ارزش به پایان خواهد رسید. به عنوان مثال اپلیکیشن Bandsintown را در نظر بگیرید. این اپ فوقالعاده میداند که کاربر به چه گروههای موسیقیای علاقمند است و سپس کنسرتهای مرتبط با آن گروهها را به وی پیشنهاد خواهد داد.
اما کورتانا قصد دارد جایگزین چنین اپلیکیشنهایی باشد. این باتها همدر گوشیهای هوشمند و هم در رایانهها در دسترس قرار خواهند گرفت. مثلا اگر شما به Future Islands علاقمند باشید، دستیار دیجیتال به شما اعلام میکند که این گروه چه زمانی در شهر شما اجرا دارند. کورتانا با مجموعهی آفیس نیز یکپارچه خواهد شد و کسی چه میداند؛ شاید بتوان در آینده از طریق بلندگوی خانگی با آن تعامل برقرار کرد.
مدل اپلیکیشنی فعلی در آینده از بین خواهد رفت و مایکروسافت نیز قبلا به این مورد پی برده است؛ به همین دلیل اینکمپانی از قبل تمرکز خود را روی سناریوهای مطرح شده معطوف کرده و فقط بسیاری از افراد هنوز این موضوع را درک نکردهاند.
نظر شما در این مورد چیست؟
نظرات