ویندوز 10 Sets با بهره‌گیری از تب‌ها، فاصله بین اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌ها را برمی‌دارد

یک‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۰
مطالعه 3 دقیقه
Sets، نام قابلیت مهم بعدی ویندوز ۱۰ است که به کاربران امکان می‌دهد اپلیکیشن‌ها و صفحات اینترنتی خود را در قالب تب‌های مجرا درون یک پنجره در اختیار داشته باشند.
تبلیغات

مایکروسافت به‌صورت رسمی با قابلیت جدیدی به نام ستس (Sets) که با نسخه‌ی بعدی ویندوز ۱۰ در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت، ترکیب اپلیکیشن‌ها به شکل تب‌های مختلف درون یک پنجره را امکان‌پذیر می‌کند. ستس که پیش از این در نسخه‌های پیش‌نمایش اولیه‌ی اینسایدر ویندوز ۱۰ قرار گرفته بود، قصد دارد با بهره‌گیری از تب‌ها فاصله‌ی بین اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌ها را از میان بردارد و به کاربران امکان بدهد اپلیکشن‌های در حال اجرای خود را درون یک پنجره‌ی واحد با یکدیگر ادغام کنند.

ستس تنها درباره‌ی افزودن پنجره‌های تب‌دار به هر اپلیکیشن مجزا نیست؛ بلکه سیستمی فراگیر از تب‌ها محسوب می‌شود که تمام اپلیکیشن‌های روی کامپیوتر شما و همچنین اینترنت را پوشش می‌دهد. هر چند با به‌کارگیری ستس می‌توانید یک پنجره‌ی واحد با تمام وب‌سایت‌های درون مرورگر اج را به‌عنوان یک تب و تب دیگری نیز از تمام اسناد خود داشته باشید؛ اما قدرت واقعی ستس در توانایی ترکیب و تطابق برنامه‌ها و وب‌سایت‌ها با یکدیگر در یک پنجره‌ی واحد خلاصه می‌شود. برای مثال، می‌توانید یک پنجره متشکل از برنامه‌ی سفر در برنامه‌ی ورد را به همراه تمام تب‌های هتل‌ها و پروازهای خود در کنار آن داشته باشید. علاوه بر این می‌توانید ارائه‌ای متشکل از اسناد و تصاویری که برای پیشینه‌ی تحقیق استفاده می‌کنید، در کنار آن‌ها نگه دارید.

Windows 10 Sets

در قلب ستس، مرورگر نه‌چندان محبوب اج قرار دارد. با باز کردن تبی جدید از یک اپلیکیشن یا یک صفحه‌ی فعلی از اینترنت، یک «صفحه‌ی تب جدید» برای شما نمایان خواهد شد. اما ستس علاوه بر پیشنهاد وب‌سایت‌های محبوب یا پربازدید، امکان باز کردن اپلیکیشن، فایل و تب را در اختیار شما قرار می‌دهد. ستس همچنین با ابزار تایم‌لاین مایکروسافت که با به‌روزرسانی اخیر ویندوز ۱۰ در اختیار کاربران قرار گرفت، یکپارچه شده است و انتخاب یک اپلیکیشن یا وب‌سایت را که در حال حاضر یا قبلا از روی یک دستگاه دیگر به‌عنوان یک تب جدید مشغول کار روی آن بودید، آسان‌تر می‌کند.

علاوه بر این، شما قادر خواهید بود دسته‌بندی تب‌هایی که قبلا در حال استفاده از آن‌ها بودید، بازیابی کنید. برای مثال با باز کردن مجدد یک سند ورد به شما پیشنهاد می‌شود تب‌های اضافه‌ی مرورگر را که قبلا باز شده بود، بازیابی کنید. مهم‌تر از همه، می‌توانید ستس‌های خود – کل گروه‌بندی اپلیکیشن‌ها و صفحه‌های اینترنت – را از دیگر دستگاه‌های ویندوز ۱۰، آی‌اواس و اندروید از طریق یکپارچه‌سازی با تایم‌لاین بازیابی و همگام‌سازی کنید. این قابلیت بخشی مهم از اقدامات چند پلتفرمی آتی مایکروسافت به‌حساب می‌آید.

مایکروسافت همچنین با بهره‌گیری از ستس تلاش دارد به ادغام تب‌های مجزا از وب‌سایت‌ها درون رابط محبوب آلت + تب ویندوز کمک کند و از این طریق امکان یافتن صفحات اینترنتی اخیر را در اختیار کاربران قرار دهد.

با این حال، پرسشی که در این جا مطرح می‌شود این است که آیا مایکروسافت می‌تواند توسعه‌دهندگان و کاربران ویندوز را به پذیرش این قابلیت ترغیب کند یا نه. نمایش سازگاری ستس با مجموعه نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های اختصاصی مایکروسافت یک مسئله است و تطبیق اپلیکیشن‌هایی که کاربران روزانه از آن‌ها استفاده می‌کنند با ستس و اقناع آن‌ها به استفاده از مرورگر اج با وجود مرورگرهای محبوبی همچون گوگل کروم مسئله‌ای به‌مراتب پیچیده‌تر‌ است.

مایکروسافت هنوز تاریخ مشخصی برای عرضه‌ی ستس در نظر نگرفته است. جو بلفیوره اخیرا گفت به‌محض آنکه ستس به عملکردی بی‌نظیر دست پیدا کند آن را منتشر خواهند کرد. با این حال، با تداوم توسعه‌ی ستس از سوی مایکروسافت، این قابلیت از طریق نسخه‌های پیش‌نمایش در اختیار کاربران اینسایدر ویندوز قرار خواهد گرفت.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات