اندروید پی بتا در مقابل iOS 12 بتا؛ مقایسه دو سیستم عامل موبایل برتر

دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۵
مطالعه 8 دقیقه
اندروید پی و iOS 12، جدیدترین نسخه‌های سیستم‌ عامل موبایل گوگل و اپل محسوب می‌شوند. در این مقاله، ویژگی‌های عمده‌ی نسخه‌های آزمایشی آن‌ها را با یکدیگر مقایسه می‌کنیم.
تبلیغات

گوگل و اپل در حال حاضر نسخه‌های آزمایشی جدیدترین سیستم‌عامل‌ موبایل خود را با نام‌های اندروید پی و iOS 12 منتشر کرده‌اند. نسخه‌ی نهایی این دو در پاییز پیش‌ رو از راه خواهد رسید؛ اما توسعه‌دهندگان و کاربرانی که مشتاق‌اند هرچه زودتر به تجربه‌ی استفاده از آخرین نسخه‌های اندروید و iOS دست یابند، می‌توانند همین حالا نسبت به نصب آن‌ها اقدام کنند. برای آنکه دریابید نسخه‌ی آزمایشی این سیستم‌عامل‌ها هر کدام از چه ویژگی‌هایی برخوردار است و در مقایسه با دیگری در چه جایگاهی قرار می‌گیرد، با زومیت همراه باشید.

نسخه‌های تازه‌ی اندروید و iOS فعلا در مرحله توسعه و تکامل به‌سر می‌برند و احتمال دارد ویژگی‌ها و قابلیت‌های فعلی را در ماه‌های آینده از دست بدهند یا ویژگی‌های دیگری به آن‌ها افزوده شود. با توجه به این مسئله، تلاش می‌کنیم به‌جای بررسی جزء به جزء، نمایی کلی از آن‌ها به تصویر بکشیم. علاوه بر این، باید این نکته را در نظر داشته باشید که iOS محتویات بیشتری دارد؛ زیرا اپل تمام اپلیکیشن‌های موبایل و همچنین دسکتاپ خود را در یک زمان به‌روزرسانی می‌کند؛ درحالی‌که به‌روزرسانی اندروید تنها شامل چارچوب کلی سیستم‌عامل می‌شود و اپلیکیشن‌های دیگر نظر جیمیل و گوگل مپس به‌صورت مجزا به نسخه‌ی جدید ارتقا می‌یابند.

سلامت دیجیتال

Digital Health

گوگل و اپل در این زمینه ویژگی‌های تقریبا یکسانی ارائه می‌دهند. آی‌اوس ۱۲ و اندروید پی هر دو داشبوردی رنگارنگ در اختیار شما قرار می‌دهند که اطلاعاتی همچون مدت استفاده از گوشی و بیشترین اپلیکیشن‌های اجراشده را در بر دارد. این داشبورد به‌نوعی نگاهی کاربرپسند و غیر تهدیدآمیز به میزان مصرف شما از گوشی هوشمند دارد.

این ویژگی در نسخه‌ی آزمایشی iOS 12 ظاهری یکدست و ساده دارد و بسیار کاربردی است. تنظیم محدودیت زمانی در استفاده از اپلیکیشن‌ها به‌خوبی کار می‌کند (قابلیتی که اندروید پی نیز آن را دریافت خواهد کرد) و حتی می‌توانید در صورتی که از این محدودیت‌ها احساس آزردگی کنید، آن‌ها را زیر پا بگذارید.

از آنجایی که این قابلیت هنوز برای اندروید پی منتشر نشده است، امکان اجرای آن فعلا وجود ندارد؛ اما با بررسی اسکرین‌شات‌های منتشرشده و جزئیاتی که گوگل فاش کرده است، به‌ نظر می‌رسد که عملکرد آن تا حد زیادی با نمونه‌ی ارائه‌شده از سوی اپل شباهت دارد. اگر قصد تحلیل یا تغییر عادات خود را در استفاده از گوشی هوشمند دارید، اندروید پی و iOS 12 هر دو نیازهای شما را در این زمینه پوشش خواهند داد.

پیام‌رسانی

Messaging

اپل با انیموجی‌ها و میموجی‌های بامزه‌ای که اکنون از حالت فانتزی و غیر کاربردی خارج و به قابلیتی سودمند و سرگرم‌کننده تبدیل شده‌اند (البته به شرطی که صاحب آیفون ۱۰ باشید)، پیروز مطلق این بخش محسوب می‌شود. علاوه بر این، اکنون می‌توان با فیس‌تایم اقدام به برقراری تماس ویدئویی گروهی کرد که بدون شک وجه تمایز بزرگی برای سیستم‌عامل اپل به‌حساب می‌آید.

تلاش‌ گوگل در بخش پیام‌رسانی همچنان در باتلاقی از آشفتگی و سردرگمی گرفتار مانده است. روزگاری بر این باور بودیم که هنگ‌اوتز (Hangouts) سرانجام به یگانه اپلیکیشن پیام‌رسانی چندپلتفرمی گوگل که قادر به انجام هر کاری است، تبدیل خواهد شد؛ اما به‌ نظر می‌رسد گوگل هرگز با این چشم‌انداز موافق نبوده و در عوض تلاش‌های خود را به «Android Messages» و اپلیکیشن محکوم به فنای «الو» معطوف کرده است.

البته هرچند iMessage با دستگاه‌های غیر اپلی بیگانه است؛ اما برقراری تماس‌ ویدئویی گروهی و استفاده از ایموجی‌ها در اندروید با برنامه‌های شخص ثالث امکان‌پذیر است. در مجموع به‌ نظر می‌رسد اپل در زمینه‌ی پیام‌رسانی که یکی از نیازهای روزانه و و ضروری کاربران محسوب می‌شود، راهبرد کاملا مشخصی را دنبال می‌کند؛ درحالی‌که گوگل نه‌تنها هنوز به اهمیت این بخش پی نبرده؛ بلکه حتی نمی‌داند به کدام سو در حرکت است.

واقعیت افزوده

Augmented Reality

اپل با افزودن تجربیات مشترک به پلتفرم قدرتمند ARKit و ارائه‌ی اپلیکیشن جدید Measure (برنامه‌ای که عملکرد بسیار خوبی در اندازه‌گیری ابعاد اشیاء واقعی دارد) به مجموعه‌ی نرم‌افزاری‌اش در iOS 12، یک بار دیگر در بخش واقعیت افزوده یک سر و گردن بالاتر از گوگل قرار می‌گیرد.

بسته‌ی واقعیت افزوده‌ی گوگل برای اندروید ARCore نام دارد و احتمالا مجزا از اندروید به‌روزرسانی خواهد شد؛ اما به‌ نظر می‌رسد که برای رسیدن به سطح قابل قبول هنوز نیاز به زمان دارد. اگر قصد اجرای اپلیکیشن‌های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی را دارید، iOS فعلا بهترین مکان برای انجام این کار محسوب می‌شود و سابقه‌ی بسیار بهتر اپل در ارائه‌ی جدیدترین به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری برای کاربرانش نیز یک وجه تمایز قابل توجه برای سیستم‌عامل موبایل این شرکت به‌شمار می‌رود.

با این حال، گوگل ظاهرا در این بخش صاحب برگ برنده‌ی بزرگی است. این شرکت در کنفرانس I/O 2018 از نمونه‌ی نمایشی گوگل مپس در واقعیت افزوده رونمایی کرد؛ قابلیتی که با نمایش فلش‌ها و جهت‌ها در دنیای واقعی، درک مسیریابی را در سطح خیابان آسان‌تر می‌کند. این ویژگی هیجان‌انگیز می‌تواند عقب‌ماندگی گوگل در بخش واقعیت افزوده را تا حدودی جبران کند.

دستیارهای دیجیتال

بدون هیچ حرف و حدیثی، با قاطعیت می‌توان گفت که گوگل در این نبرد به‌خصوص با اقتدار اپل را از میدان به‌ در می‌کند. با این حال با توجه به ویژگی‌های جدیدی که در پاییز پیش‌ رو از راه می‌رسند، از جمله میانبرهای جدید سیری (روشی برای افزودن مجموعه‌ای از اقدامات درون یک فرمان صوتی)، دستیار دیجیتال اپل نیز حرف‌هایی برای گفتن خواهد داشت.

اپل در کنفرانس توسعه‌دهندگان خود این ویژگی را به‌خوبی نمایش داد؛ اما برای آنکه از عملکرد آن در دنیای واقعی مطلع شویم و دریابیم که آیا کاربران زمان خود را صرف طراحی میانبرهای اختصاصی خواهند کرد یا نه،  باید هنوز منتظر بمانیم. گوگل اسیستنت با ویژگی Routines تقریبا عملکرد مشابه را ارائه می‌دهد؛ اما جذابیت آن به اندازه‌ی میانبرهای سیری نیست.

پیشنهادات جدید سیری که در صفحه‌ی قفل گوشی ظاهر می‌شوند، دیگر ویژگی امیدوارکننده‌ی این دستیار دیجیتال به‌حساب می‌آیند. اندروید گهگاهی برای هشدار درباره‌ی وضعیت آب‌وهوا و ترافیک همین کار را انجام می‌دهد؛ اما دست‌ کم تا آنجایی که در نمونه‌ی نمایشی شاهد بودیم، میانبرهای سیری جامع‌تر و متمرکزتر هستند و کاربردی‌تر به‌ نظر می‌رسند.

Siri Suggestions

اندروید پی و iOS 12 هر دو درباره‌ی میانبرهایی که می‌خواهید در اپلیکیشن‌ها از آن‌ها استفاده کنید، به شما پیشنهاد می‌دهند. به‌عنوان مثال، می‌توانید به‌جای باز کردن اپلیکیشن تاکسی‌یاب لیفت برای بازگشت به خانه، تنها با یک دستور نسبت به انجام این کار اقدام کنید. با این حال، عملکرد این ویژگی‌ها در دستیارهای دیجیتال اپل و گوگل تا حدودی متفاوت است. سیری در تنظیم میانبرها دست کاربر را به میزان بیشتری باز می‌گذارد؛ درحالی‌که گوگل اسیستنت میانبرها را به‌صورت خودکار و براساس آنچه از شما می‌داند، پیشنهاد می‌دهد.

این ویژگی قطعا جای پیشرفت بسیار زیادی دارد. اگر آینده‌ی گوشی‌های هوشمند را در دستگاهی به‌عنوان دستیار شخصی هوشمند متصور شویم که نیازی به گرفتن آن در دست وجود ندارد، گوگل ظاهرا سریع‌تر قادر به رسیدن به آن نقطه خواهد بود. با این حال، اگر تعداد ویژگی‌های جدیدی که برای اندروید پی و iOS 12 منتشر می‌شود در نظر بگیریم، iOS 12 قابلیت‌های تازه‌ی بیشتری برای ارائه دارد. اپل همچنین به تأکید بر این مسئله که سیری داده‌ها و اطلاعات شخصی کاربران را نه در فضای ابری، بلکه روی گوشی ذخیره و محافظت می‌کند، ادامه می‌دهد. بنابراین حریم شخصی، نقطه‌ی قوت دستیار دیجیتال اپل محسوب می‌شود.

دیگر موارد

Do Not Disturb

کاربران اپل بیش از کاربران گوگل باید در انتظار به‌روزرسانی نرم‌افزاری بزرگ امسال باشند؛ اما به‌محض انتشار می‌توانند نسبت به دریافت آن اقدام کنند. همان‌طور که قبلا اشاره شد، این مسئله تا حدی بدین خاطر است که گوگل اپلیکیشن‌های خود را به‌صورت مجزا از اندروید به‌روزرسانی می‌کند.

یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های جامانده از سیستم‌عامل موبایل اپل، اعلان گروهی است که سرانجام با iOS 12 از راه می‌رسد. علاوه بر این، اکنون مدیریت گذرواژه‌‌ها در iOS بهبود یافته است و در صورتی که یک گذرواژه را برای سرویس‌های متعددی به‌ کار بگیرید، به شما هشدار داده می‌شود. نمایشگر باتری نیز اصلاحات مورد نیاز را دریافت می‌کند و اکنون جزئیات بیشتری نمایش می‌دهد. حتی تمام ویژگی‌های عمده‌ی جدید نظیر اسکرین تایم و میموجی در این مرحله (نسخه‌ی آزمایشی) عملکرد بسیار خوبی دارند. با این حال، چه خوب می‌شد اگر اپلیکیشن تصاویر اپل می‌توانست با دریافت برخی بهبودها تا حدی خود را به گوگل فوتوز نزدیک‌تر کند.

Apple

گوگل در طرف مقابل فارغ از اشکالات یادشده، نوید سیستم‌عامل بسیار جذابی را می‌دهد. تنظیمات هوشمندتر « Do Not Disturb» یکی از نقاط قوت اندروید پی محسوب می‌شود. با این حال، انتظار داریم که ویژگی‌هایی نظیر محدودیت اپلیکیشن‌ها و محدودیت‌های ساعت خواب در مقایسه با نمونه‌های اپل، عملکرد قابل درک‌تری داشته باشند.

اندروید پی همانند iOS 12 به شما امکان می‌دهد اعلان‌های اپلیکیشن‌های به‌خصوص را خاموش کنید. همچنین کنترل‌های حرکتی و پشتیبانی از بریدگی که گوگل آن‌ها را از اپل الهام گرفته است، باید استفاده از اندروید را بیش از پیش لذت‌بخش‌ کنند. این دو سیستم‌عامل موبایل در سال‌های گذشته موارد متعددی را از یکدیگر اقتباس کرده‌اند؛ در نتیجه هر دو تقریبا در یک سطح مشابه قرار می‌گیرند. ما اکنون از آن دوره که یکی از آن‌‌ها می‌توانست با رونمایی از قابلیتی مهم و جدید، کاربران رقیب را جذب خود کند، عبور کرده‌ایم. این داستان در سال جاری نیز کماکان تداوم خواهد داشت و به‌روزرسانی‌های کمابیش مشابه راه خود را به اندروید و iOS باز خواهند کرد. در عین حال، انتخاب بین این دو سیستم‌عامل موبایل به دلیل موضوعاتی حول محور حریم شخصی، اکوسیستم، سازگاری و امنیت همچنان بسیار مهم است. اندروید پی و iOS 12 در این زمینه‌ها تفاوت چندان قابل ملاحظه‌ای با یکدیگر ندارند و انتخاب یکی از این دو در نهایت به سلیقه و انتخاب شخصی کاربران بستگی خواهد داشت.

شما کاربران زومیت بیش از همه در انتظار کدام سیستم‌ عامل موبایل هستید؟ لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات