آپدیت بزرگ بعدی ویندوز 10 با شماره نسخه ۱۸۰۹ نامیده خواهد شد
چند نسخهی اخیر پیشنمایش اینسایدر ویندوز ۱۰، ویژگیهای تازهای را ارائه داده و بیش از همه بر رفع باگها تمرکز کرده است. آخرین نسخه که روز شنبه در دسترس اعضای اینسایدر قرار گرفت، با تغییر شمارهی بیلد، یک قدم دیگر به تکمیل بهروزرسانی بعدی این سیستمعامل نزدیکتر شد. تا پیش از انتشار این بیلد، نسخههای پیشنمایش پیشین با شمارهی بیلد ۱۸۰۳، یعنی همان شمارهی بهروزرسانی کریترز بهاری شناخته میشدند. اما بیلدی که روز گذشته منتشر شد، برچسب نسخه را به ۱۸۰۹ ارتقاء داد. این تغییر نشان میدهد که مایکروسافت درصدد تکمیل روند توسعهی بهروزرسانی بزرگ بعدی ویندوز ۱۰ در ماه سپتامبر و احتمالا انتشار آن در ماه اکتبر است.
نسخهی ۱۸۰۹، آخرین و پنجمین نسخه از ویندوز ۱۰ با اسم رمز رداستون محسوب میشود. نسخهی بعدی که به احتمال فراوان در آوریل ۲۰۱۹ از راه خواهد رسید، فعلا با اسم رمز سادهی «19H1» نامگذاری شده است. بهنظر میرسد که مایکروسافت درنظر دارد تا برای انتخاب نام نسخههای بعدی ویندوز ۱۰ که هر ساله در ماههای آوریل و اکتبر منتشر میشوند، از نامگذاری مبتنی بر تاریخ استفاده کند.
پس از انتشار چندین نسخهای که ویژگیهای تازهی بزرگی بههمراه داشتند، نسخهی ۱۸۰۹ همانند بهروزرسانی پیشینِ ۱۸۰۳ یک بهروزرسانی نسبتا کوچک بهحساب میآید. این نسخه، ویژگیهای قابلتوجه و جدید همچون پشتیبانی از واقعیت مجازی که در اواخر ۲۰۱۷ به ویندوز ۱۰ افزوده شد، بههمراه ندارد و در عوض تا حد زیادی ویژگیهای فعلی سیستمعامل را بهبود میدهد. در همین راستا، مرورگر فایل (File Explorer) تم تیره را دریافت میکند و بخشهای بیشتری از سیستمعامل نیز با سیستم طراحی فلوئنت منطبق میشوند. مایکروسافت همچنین تلاش کرده است تا برخی از ویژگیهای دیگر Windows 10 را تقویت کند که از جملهی آنها میتوان به کلیپبورد ابری تازهای که محتوا را بین دستگاهها همگامسازی میکند و ابزار جدید برش و ثبت اسکرینشات اشاره کرد.
علاوهبر این، Microsoft به بهبود همکاری بین ویندوز ۱۰ و گوشیهای هوشمند بهوسیلهی اپلیکیشن Your phone برای اندروید ادامه میدهد. یکی از معدود تغییرات نسخهی منتشرشدهی اخیر، ایجاد یک میانبر به اپلیکیشن یادشده در دسکتاپ ویندوز است. مایکروسافت با این کار تلاش دارد تا کاربران را به استفادهی بیشتر از اپلیکیشن Your Phone ترغیب کند.
مایکروسافت همچنین از نسخهی اخیر بهمنظور افزودن زیرساختهای تازه به سیستمعامل استفاده کرده است. زیرسیستم کنسول که برای کاربردهای خط فرمان بهکار میرفت، از این پس در مواردی نظیر دسترسی ریموت SSH بهنحو بسیار بهتری عمل خواهد کرد. برنامهی ویرایش متن قدیمی نوتپد نیز سرانجام پشتیبانی از پایان خطوط یونیکس را دریافت خواهد کرد.
نظرات