ویندوز 10 برای اولینبار در سهم بازار از ویندوز 7 پیشی گرفت
بیش از سه سال است که از زمان انتشار ویندوز ۱۰ در بازار میگذرد. براساس آخرین گزارش تحلیلی Net Applications، سهم بازار ویندوز 10 بیش از سهم بازار ویندوز 7 است. این بدان معنی است هماکنون در بین کاربران کامپیوترهای دسکتاپ، تعداد کاربران بیشتری آخرین سیستمعامل ردموندیها را روی دستگاههای خود نصب کردهاند. در حالیکه سال ۲۰۱۸ به پایان رسیده است، مایکروسافت انتظار نداشت در چنین زمانی به این نقطهی عطف برسد و امیدورار بود ویندوز ۱۰ زودتر از اینها بتواند به سهم بیشتری از بازار نسبت به ویندوز ۷ دست پیدا کند.
ویندوز ۱۰ بهشدت از سوی کاربران مورد پذیرش قرار گرفت ولی با گذشت زمان، روند سریع نصب آن کاهش پیدا کرد. مایکروسافت هدفگذاری کرده بود که در مدت زمان ۲ تا ۳سال، ویندوز ۱۰ در بیش از یکمیلیارد دستگاه گجت نصب شود، ولی بعدها در هدفگذاری خود بازنگری کرد.
در عرض چهارهفتهی اول از انتشار ویندوز ۱۰، در حدود بیش از ۷۵میلیون کامپیوتر آن را نصب کردند و بعد از ۱۰هفته، آمار نصب ویندوز ۱۰ به ۱۱۰میلیون دستگاه رسید. این آمار تصاعدی بالا میرفت، بهطوریکه به ترتیب پس از ۶، ۸، ۹ و ۱۱ماه، ویندوز ۱۰ روی بیش از ۲۰۰، ۲۷۰، ۳۰۰ و ۳۵۰میلیون دستگاه کامپیوتر نصب شده بود. ویندوز ۱۰ موفق شد تا پس از ۱۴ماه به آمار ۴۰۰میلیون دستگاه و پس از ۲۱ماه به ۵۰۰میلیون دستگاه و درنهایت بعد از ۲۷ماه به ۶۰۰میلیون دستگاه برسد. در ماه سپتامبر (شهریورماه) و پس از گذشت ۳۷ماه، ویندوز ۱۰ تقریبا روی ۷۰۰میلیون دستگاه نصب شده بود.
اوضاع برای نسخههای مختلف ویندوز چگونه است
در ماه نوامبر، سهم بازار ویندوز ۱۰ درحدود ۳۸.۱۴درصد بود و در ماه سپتامبر با رشد ۱.۰۸درصدی به سهم بازار ۳۹.۲۲درصدی دست یافت. بعد از آنکه در ژوئیه ۲۰۱۶، بهروزرسانی رایگان ویندوز ۱۰ متوقف شد، روند رشد نصب این سیستمعامل رو به کندی گذاشت.
روند کاهش نصب ویندوز ۸ از ۰.۰۵ به ۰.۸۸درصد رسید در حالیکه ویندوز ۸.۱ با افت ۰.۱۴درصدی به سهم بازار ۴.۴۵درصدی دست یافت. در پایان ماه دسامبر، سهم بازار این دو نسخهی ویندوز جمعا به ۵.۳۳درصد رسید. در ماه می سال ۲۰۱۵ سهم بازار این دو نسخهی ویندوز در نقطهی اوج ۱۶.۴۵درصدی قرار داشت.
سهم بازار ویندوز ۷ نیز با کاهش ۱.۹۹درصدی روبهرو بود و از سهم بازار ۳۸.۸۹درصدی به سهم بازار ۳۶.۹۰درصدی رسید. در ماه دسامبر، ویندوز ۱۰ محبوبترین سیستمعامل دسکتاپ شد. در سپتامبر ۲۰۱۲ نیز، ویندوز ۷ سهم بیشتری از بازار را نسبت به ویندوز XP از آن خود کرده بود و در ماه ژوئن سال ۲۰۱۵ میلادی توانست از مرز ۶۰درصد سهم بازار عبور کند. در ابتدای سال ۲۰۱۷ میلادی، سهم بازار ویندوز ویستا بسیار پایین بود و سهم بازار کمتر از یکدرصد را از آن خود کرد. ابتدای سال ۲۰۱۷ زمانی بود که ویندوز ویستا ۱۰ساله میشد. ویندوز XP نیز با افت ۰.۳۱درصدی توانست سهم بازار ۴.۵۴درصدی را از آن خود کند.
سهم بازار سیستمهای مختلف به چه شکل است
در ماه دسامبر سهم کلی بازار ویندوز با افت ۰.۸۳درصد به ۸۶.۲۰درصد رسید. باتوجه به افت سهم بازار ویندوز بهصورت سالیانه، در سال ۲۰۱۷ نیز سهم بازار ویندوز ۸۸.۵۱درصد بود.
بین ماههای نوامبر و دسامبر، سیستمعامل macOS با رشد ۰.۹۴درصدی توانست سهم بازاری برابر با ۱۰.۶۵درصد را از آن خود کند. در حالیکه سیستمعامل لینوکس با رشد ۰.۷۰درصدی توانست به سهم بازار ۲.۷۸درصدی دست یابد. باتوجهبه رشد سالیانهی سهم بازار MacOS، سهم بازار این سیستمعامل توانست به بیش از ۹.۰۲درصد و سهم سیستمعامل لینوکس به بیش از ۲.۱۲درصد سهم بازار برسد.
Net Applications با تحلیل دادههای مربوطبه بیش از ۱۶۰میلیون بازدیدکنندهی منحصربهفرد در هر ماه در بیش از ۴۰.۰۰۰وبسایت برای مشتریان خود به چنین نتایجی دست یافته و در اصل user market share یا «سهم بازار کاربران» را تعیین کرده است. علاقهمندان میتوانند user market share را ازطریق StatCounter که هر ماه درحدود ۱۵میلیارد بازدیدکننده از صفحات وب دارد، دریافت کنند. برای دریافت اطلاعات مربوطبه ماه دسامبر به این لینک مراجعه کنید.