D1-lg

همه‌ چیز درباره TPM 2.0؛ تراشه‌ای برای اجرای ویندوز 11

یک‌شنبه ۶ تیر ۱۴۰۰ - ۰۵:۳۰
مطالعه 9 دقیقه
مایکروسافت اعلام کرده است تنها سیستم‌هایی با TPM 2.0 می‌توانند به‌روزرسانی بزرگ ویندوز ۱۱ را دریافت کنند. در این مقاله، با این تراشه و ارتباط آن با ویندوز ۱۱ آشنا خواهیم شد.
تبلیغات
D4-mci

سیستم عامل جدید مایکروسافت موسوم به ویندوز ۱۱ قرار است اکتبر امسال (مهر و آبان) در قالب به‌روزرسانی رایگان در دسترس کاربران ویندوز ۱۰ قرار بگیرد. این خبر بسیار خوبی برای اکثر کاربرانی است که در‌ حال‌ حاضر از ویندوز ۱۰ استفاده می‌کنند؛ اما فهرست حداقل مشخصات سخت‌افزاری سیستم مورد نیاز برای اجرای ویندوز ۱۱ برخی از کاربران را نگران کرده است. یکی از این الزامات سخت‌افزاری قابلیت امنیتی تقریبا ناشناخته‌ای به نام TPM (مخفف Trusted Platform Module) به‌ معنی «ماژول پلتفرم مطمئن»‌ است که طبق اعلام مایکروسافت، تنها نسخه TPM 2.0 ویندوز ۱۱ را می‌تواند اجرا کند. 

حال این سؤال ذهن بسیاری از کاربران را به خود مشغول کرده است: آیا کامپیوتر آن‌ها از TPM 2.0 پشتیبانی می‌کند یا خیر. خبر خوش برای آن دسته از افرادی که در چهار یا پنج سال گذشته کامپیوتر دسکتاپ خریده‌اند، این است که به‌احتمال بسیار زیاد سیستم آن‌ها از TPM 2.0 پشتیبانی می‌کند. اما برای دارندگان کامپیوترهای قدیمی‌تر یا کسانی که کامپیوتر دسکتاپشان را خود اسمبل کرده‌اند و حالا مشتاق‌اند سیستم عامل آن را به ویندوز ۱۱ ارتقا بدهند، جواب این سؤال کمی پیچیده‌تر است. با این مقاله همراه باشید تا با جزئیات TPM و ارتباط آن با ویندوز ۱۱ آشنا شوید. 

کپی لینک

TPM چیست؟

ساده‌ترین تعریف برای TPM این است: ریزتراشه‌ای در مادربرد کامپیوتر که برخی از انواع آن از پردازنده اصلی و حافظه جدا است. این ریزتراشه به صفحه شماره‌ای شباهت دارد که مثلا برای غیر فعال‌ کردن زنگ هشدار خانه یا اپلیکیشن احراز هویتی است که برای ورود به حساب بانکی از آن استفاده می‌کنید. در این سناریو، روشن‌ کردن کامپیوتر به‌ معنی باز‌ کردن در ورودی خانه یا وارد کردن نام کاربری و رمز عبور در صفحه ورود به حساب بانکی است. اگر در مدت‌زمان مشخص‌شده رمز عبور را وارد نکنید، زنگ هشدار به‌ صدا درمی‌آید یا نمی‌توانید به حساب بانکی‌تان دسترسی پیدا کنید. 

به‌ همین‌ ترتیب،‌ پس از فشار‌ دادن دکمه روشن‌ و خاموش پی‌سی جدیدی که از FDE (رمزنگاری کامل دیسک) و TPM پشتیبانی می‌کند، این ریزتراشه کد منحصربه‌فردی به نام کلید رمزنگاری ایجاد می‌کند. اگر همه‌ چیز روبه‌راه باشد، قفل رمزنگاری درایو باز و کامپیوتر طبق معمول راه‌اندازی می‌شود؛ اما اگر مشکلی در کلید رمزنگاری وجود داشته باشد، مثلا هکری لپ تاپ شما را سرقت کرده است و سعی می‌کند درایو رمزنگاری‌شده آن را دست‌کاری کند، آن وقت کامپیوترتان راه‌اندازی نمی‌شود.  

تراشه TMP برای ایسوس

افزونه TPM برای مادربرد ایسوس

TPM-ها اَشکال مختلفی دارند. طبق گفته شرکت Trusted Computing Group، مسئول تعیین استانداردهای این ریزتراشه، TPM به‌ غیر از تراشه مجزا، به‌صورت تراشه‌ای فیزیکی یکپارچه در واحد پردازنده اصلی یا به‌صورت کدی در فرم‌ور اجرا می‌شود. این روش تقریبا به‌ اندازه تراشه مجزای TPM امن است؛ چون برای اجرای این پروتکل امنیتی، از محیطی مطمئن و مجزا از دیگر برنامه‌ها استفاده می‌کند. اینتل و AMD و کوالکام از TPM‌-های قایل اجرا در فرم‌ور بهره می‌برند. نوع سوم TPM به‌صورت مجازی است و در نرم‌افزار کاملا اجرا می‌شود. TCG استفاده از این مدل TPM را توصیه نمی‌کند؛ چون در برابر دست‌کاری هکرها و مشکلات امنیتی احتمالی سیستم عامل آسیب‌پذیر است. 

کپی لینک

TPM چه کاربردهایی دارد؟

ابتدایی‌ترین کاربرد TPM ایجاد رمز عبور برای ورود به سیستم است. این ریزتراشه به‌ جای آنکه رمز عبور را در هارددیسک ذخیره کند، از آن به‌طور خودکار محافظت می‌کند. اگر سیستمی تراشه TPM داشته باشد، کاربر می‌تواند برای قفل‌ کردن سیستم یا فایل‌های خاص، کلیدهای رمزنگاری ایجاد و آن‌ها را مدیریت کند. بسیاری از افراد برای فعال‌ کردن ابزار رمزنگاری BitLocker ویندوز از TPM استفاده می‌کنند. وقتی سیستم مجهز به TPM و BitLocker را روشن می‌کنید، این ریزتراشه آزمایش‌هایی برای اطمینان از امن‌ بودن شرایط برای بوت سیستم اجرا می‌کند. اگر TPM احساس کند هارددیسک جا‌به‌جا شده است (اتفاقی که هنگام سرقت آن می‌افتد)، سیستم را قفل می‌کند.

نوت بوک‌های دارای قابلیت خواندن اثر انگشت،  اغلب اثر انگشت کاربر را در TPM ذخیره می‌کنند. این تراشه در کارت‌خوان‌های هوشمند نیز به‌ کار می‌رود که برخی شرکت‌ها برای احراز هویت کاربر به آن نیاز دارند. از دیگر کاربردهای TPM می‌توان به مدیریت پیام‌های رمزنگاری‌شده یا دارای امضای دیجیتال در سرویس ایمیل تاندربرد و اوت‌لوک، نگه‌داری از گواهینامه‌های SSL برای وب‌سایت‌ها در مرورگرهای وب فایرفاکس و کروم و تعداد زیادی از دستگاه‌های مخصوص مصرف‌کننده، از جمله پرینتر و لوازم خانگی متصل اشاره کرد.

خلاصه کنفرانس معرفی ویندوز ۱۱ مایکروسافت

کپی لینک

چرا برای اجرای ویندوز 11 به TPM 2.0 نیاز است؟

ویندوز 7 و ویندوز 10 هر دو به‌طور گسترده‌ای از TPM پشتیبانی می‌کنند. لپ‌تاپ‌ها و دسکتاپ‌هایی که در سازمان‌های بزرگ با الزامات سخت‌گیرانه امنیتی IT استفاده می‌شوند، از مشتریان اصلی این تراشه هستند. در بسیاری از مواقع، TPM-ها جایگزین کارت‌ هوشمند دست‌وپاگیری شده‌اند که زمانی شرکت‌های فناوری اطلاعات برای ثبت ورود و خروج کارمندان خود صادر می‌کردند. 

قابلیت‌های امنیتی در سطح سیستم عامل نیز از TPM استفاده می‌کنند. آیا تابه‌حال در لپ‌تاپ‌های جدید از قابلیت تشخیص چهره Windows Hello برای ورود به سیستم استفاده کرده‌اید؟ این قابلیت برای اجرا به TPM نیاز دارد. TPM گزینه بهتری از روش‌های قدیمی ایمن‌سازی پی سی‌های ویندوزی است. از جولای ۲۰۱۶، مایکروسافت پشتیبانی از TPM 2.0 را برای تمام پی سی‌های جدیدی الزامی کرده است که نسخه‌های مختلف ویندوز ۱۰ را اجرا می‌کنند. 

سازگاری ویندوز ۱۱

به‌ دلیل همین سیاست‌های امنیتی سخت‌گیرانه مایکروسافت، ویندوز ۱۱ فقط در پی سی‌های دارای ریزتراشه TPM 2.0 اجرا خواهد شد. اگر قبلا ابزار PC Health Check را برای بررسی سازگاری ویندوز 11 دانلود و اجرا کرده باشید، تنها در صورت فعال‌ بودن TPM 2.0 به شما نشان می‌داد که آیا سیستمتان برای این به‌روزرسانی بزرگ آماده است یا خیر. البته نسخه جدیدتر این ابزار جزئیات بیشتری درباره ناسازگاری سیستم با ویندوز 11 در اختیار کاربر قرار می‌دهد که می‌توانید آن را از انتهای صفحه‌ی مخصوص ویندوز ۱۱ در سایت مایکروسافت دانلود کنید.

اما مایکروسافت خیلی بی‌سروصدا اشاره کرده است که در شرایط خاصی، ویندوز 11 در پی سی‌هایی با TPM قدیمی‌تر از نسخه 2.0 نیز اجرا می‌شود. اسناد پشتیبانی این شرکت نشان می‌دهد کامپیوترهای شخصی با TPM 1.2 هم می‌توانند ویندوز 11 را اجرا کنند؛ اما طبق هشدار مایکروسافت، کاربران این دستگاه‌ها اعلانی دریافت می‌کنند که به آن‌ها می‌گوید به‌روزرسانی به ویندوز ۱۱ توصیه نمی‌شود.

ابزار PC Health Check سازگاری پردازنده‌ سیستمتان با ویندوز ۱۱ را نیز بررسی می‌کند. اگر به هر دلیلی امکان اجرای این نرم‌افزار را ندارید، می‌توانید از مطلب لیست رسمی پردازنده‌های سازگار با ویندوز ۱۱، سازگاری پردازنده‌تان با این سیستم عامل جدید را مشاهده کنید.

کپی لینک

کدام کامپیوترها از TPM 2.0 پشتیبانی می‌کنند؟

اگر کامپیوترتان از سایر مشخصات سخت‌افزاری مورد نیاز برای اجرای ویندوز  ۱۱ پشتیبانی می‌کند، احتمالا از TPM 2.0 هم پشتیبانی می‌کند؛ اما استاندارد TPM نسبتاً جدید است. اگر کامپیوترتان را بعد از سال ۱۳۹۵ خریده‌اید، مادربرد آن مطمئنا با TPM 2.0 همراه است؛ اما اگر کامپیوترتان از این قدیمی‌تر است، احتمالا یا نسخه قدیمی‌تر TPM 1.2 را دارد که به‌ گفته مایکروسافت برای ویندوز 11 توصیه نمی‌شود یا اصلا TPM ندارد. مایکروسافت در بخش سؤالات متداول ویندوز 11 یادآوری می‌کند: «بسیاری از کامپیوترهای شخصی که کمتر از چهار سال عمر دارند، می‌توانند به ویندوز 11 ارتقا یابند.»

پردازنده امنیتی ویندوز

ازآنجا که TPM-ها انواع مختلفی دارند، نمی‌توان با یک نگاه گفت آیا کامپیوتری از TPM 2.0 پشتیبانی می‌کند یا خیر. ویندوز به‌طورکلی وضعیت پردازنده امنیتی سیستم را بررسی می‌کند؛ اما برای اطمینان بیشتر، لازم است اطلاعات مربوط به دستگاه را از وب‌سایت شرکت سازنده بررسی کنید. به‌عنوان مثال، شرکت Dell در وب‌سایتش جدولی منتشر کرده است که نشان می‌دهد کدام‌یک از محصولاتش از کدام مدل TPM پشتیبانی می‌کنند. 

کپی لینک

آیا می‌توان به کامپیوتر TPM اضافه کرد؟ 

اگر پی سی دسکتاپ‌ را خودتان در چند سال گذشته اسمبل کرده‌اید و با دست‌کاری تنظیمات امنیتی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در BIOS سیستم مشکلی ندارید، احتمالا می‌توانید تراشه TPM 2.0 را به مادربرد خود اضافه کنید. بسیاری از مادربردها هدری دارند که به‌طور واضح «TPM» نام‌گذاری شده‌اند. قیمت ماژول TPM برای برخی مدل‌های مادربرد کمتر از ۵۰ دلار است. البته اضافه‌ کردن TPM به مادربرد به‌ سادگی خرید ماژول و اتصال آن به هدر نیست. حتی بعد از نصب TPM در کامپیوتر، باید مطمئن شوید به‌درستی در BIOS تنظیم شده است تا سیستم عامل ویندوز بتواند آن را شناسایی کند.

این فرایند بسته به نوع مادربرد و CPU بسیار متفاوت است. حتی خود مایکروسافت هم تصدیق کرده که فعال‌ کردن TPM روندی ساده‌ای نیست. طبق گفته این شرکت،‌ شاید لازم باشد تنظیماتی مانند Platform Trust Technology را در BIOS کامپیوترهای مبتنی‌ بر اینتل یا تنظیمات fTPM را برای کامپیوترهای مبتنی‌ بر AMD فعال کنید. 

مادربرد aorus-z490

این مادربرد Aorus Z490 دارای هدر TPM در گوشه است

اگر جزو آن دسته افرادی هستید که سال‌ها پیش هزینه زیادی صرف اسمبل‌ کردن پی سی گیمینگ خود کرده‌اید و مادربرد و CPU آن از قابلیت TPM یا اضافه‌ کردن آن پشتیبانی نمی‌کند، سیستم شما ممکن است هنوز چند سال دیگر عمر مفید داشته باشد؛ اما قابلیت اجرای ویندوز ۱۱ نخواهد داشت. 

اگر مادربرد پی سی شما قابلیت اتصال تراشه TPM 2.0 ندارد، می‌توان TPM 2.0 را در محیط فرم‌ور سیستم عامل اجرا کرد؛ هرچند اگر خودتان این قابلیت را اجرا کنید، مطمئنا فرایندی پر از آزمون و خطا خواهد بود. برای فعال‌سازی قابلیت TPM در سیستمتان می‌توانید راهنمای فعال‌سازی TPM در پی سی برای نصب ویندوز 11 را مطالعه کنید.

کپی لینک

آیا فعال‌ کردن TPM از اجرای لینوکس جلوگیری می‌کند؟

بسیاری از کاربران پی سی هستند که کامپیوترشان از TPM پشتیبانی می‌کند؛ اما به‌ دلایلی تصمیم گرفته‌اند این قابلیت را غیر فعال کنند. اگر شما هم جزو این دسته کاربران هستید، ویندوز ۱۱ برایتان هم خبر خوشحال‌کننده و هم خبر ناراحت‌کننده به‌ همراه دارد. خبر خوشحال‌کننده اینکه تقریبا هر کاری که می‌خواهید این روزها با کامپیوتر انجام بدهید، با TPM فعال هم قابل انجام‌ است. البته موارد استثنا وجود دارد؛ اما فقط درصد کمی از کاربران را تحت‌ تأثیر قرار می‌دهد.

TCG مدت‌ها است الزامات TPM را برای سیستم عامل متن‌ باز لینوکس مشخص کرده. این یعنی افرادی که می‌خواهند سیستم عامل پی سی خود را از ویندوز 11 به توزیع‌های مختلف لینوکس تغییر بدهند، مشکلی در این زمینه نخواهند داشت. بسته به اینکه از کدام توزیع لینوکس استفاده می‌کنید، پشتیبانی متفاوت خواهد بود و اینکه TPM در محیط‌هایی با بوت دوگانه چه تعاملی خواهد داشت، هنوز کاملا مشخص نیست.

کپی لینک

آیا TPM قابلیت‌های ویندوز ۱۱ را محدود می‌کند؟

ویندوز ۱۱

یکی از دغدغه‌های کاربران درباره الزام به فعال‌ کردن TPM 2.0 برای اجرای ویندوز ۱۱ این است که مایکروسافت ممکن است به تقلید از اپل، محدودیت‌هایی در زمینه امنیت TPM در به‌روزرسانی‌های آینده ویندوز لحاظ کند. برای مثال، مک‌هایی با تراشه T2 به قابلیت‌های بسیاری از جمله تشخیص اثر انگشت و پردازش سیگنال پیشرفته مجهزند که مک‌های بدون این تراشه از آن‌ها برخوردار نیستند. این وضعیت در دنیای ویندوز 10 نیز وجود دارد. به‌عنوان نمونه، قابلیت تشخیص چهره Windows Hello نیازمند تراشه TPM است.

با عرضه ویندوز ۱۱ و نسخه‌های بعدی TPM، مایکروسافت ممکن است تجربه ویندوز را در سیستم‌های مختلف متفاوت کند. برای مثال، قابلیت‌هایی اضافه کند که اجرای آن‌ها حتما به TPM نیاز دارد یا نسخه‌های امنیتی ویندوز عرضه کند مانند آنچه در Windows 10 S Mode شاهد بودیم. برای اغلب کاربران چنین موردی مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد؛ اما موضوعی است که شاید پیش از به‌روزرسانی به ویندوز ۱۱ باید درباره‌اش خوب فکر کنید.

سوالات متداول

  • TDM چیست

    TPM مخفف Trusted Platform Module به‌ معنی «ماژول پلتفرم مطمئن»‌ ریزتراشه‌ای در مادربرد است که با ایجاد کد منحصربه‌فردی به نام کلید رمزنگاری مسئول امنیت سخت‌افزاری کامپیوتر است.

  • TDM و اجرای ویندوز ۱۱

    قابلیت‌های امنیتی در سطح سیستم عامل از TPM استفاده می‌کنند که به دلیل سیاست‌های امنیتی سخت‌گیرانه مایکروسافت، ویندوز ۱۱ فقط در پی سی‌های دارای ریزتراشه TPM 2.0 اجرا خواهد شد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
طرحی از کارت بسته عیدی همراه اول
عیدی ویژه همراه اول به مناسبت عید فطر

همراه اول به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر، به تمامی مشترکان خود «عیدی» می‌دهد.

5
2 روز پیش
دانشجویان با کلاه فارغ‌التحصیلی
نخبگان به ایران بیایید و سربازی بروید؛ آیین‌نامه ارتباط با نخبگان ایرانی خارج از کشور تصویب شد

در آیین‌نامه‌ای که ۲۶ اسفند ماه تصویب شده معاونت علمی اعلام کرده قصد دارد ایرانیان نخبه خارج از کشور را شناسایی و آنها را تشویق به بازگشت به کشور ...

130
2 روز پیش
مدیرعامل OpenAI به سبک استودیو جیبلی
واکنش سم آلتمن به تب عکس‌های استودیو جیبلی: لطفاً کمی آرام‌تر؛ تیم ما به خواب نیاز دارد!

تب‌وتاب تولید عکس به سبک استودیو جیبلی صدای مدیرعامل OpenAI را درآورد.

59
2 روز پیش
قلابچه ماهی در حال مرگ در نور روز در سطح آب
ایکاروس اعماق دریا: ماهی شگفت‌انگیزی که در نور ظاهر شد و دنیا را شگفت‌زده کرد

کشف نادر موجودی از ژرف دریا در نور روز، واکنش‌های گسترده‌ای را در دنیای مجازی برانگیخت و توجه‌ها را بیش از پیش، به حیات مرموز اعماق اقیانوس جلب کرد.

66
یک روز پیش
یک هکر با هودی مشکی در حال هک کردن
نشت اطلاعات بانک سپه صحت دارد؟

روابط عمومی بانک سپه ادعای هک شدن داده‌های این بانک را تکذیب کرد؛ با این حال گروه هکری گفته است قصد دارد داده‌های ۲۰ هزار مشتری را به‌زودی منتشر کند.

147
2 روز پیش
منظره‌ی تپه‌ی Bliss ویندوز XP
منظره والپیپر ویندوز XP اکنون چه شکلی است؟

تپه‌ی سرسبزی که در عکس معروف ویندوز XP به آسمانی ژرف تکیه داده بود، روزی واقعیت داشت؛ اما امروز، دیگر خبری از آن منظره‌ی بکر نیست.

56
13 ساعت پیش
تبدیل عکس به تصویر انیمیشنی به سبک استودیو جیبلی / Ghibli
چگونه در ChatGPT به سبک استودیو جیبلی عکس بسازیم؟

ترند این روزهای فناوری، تبدیل عکس‌های معمولی به تصاویر انیمه‌ای به سبک استودیو جیبلی است که با استفاده از ChatGPT انجام می‌شود؛ اما چگونه؟

33
2 روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

تبلیغات
D7-B6Snappshop
D7-zoomitproduct
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
00:38:14
LG QNED86 TV
بهترین انتخاب برای گیم و فیلم! بررسی تلویزیون ۸۶ اینچی ال‌جی
00:12:39
عکس ابزارهای ذخیره‌سازی فایل از قدیم تا جدید
سفر شگفت‌انگیز دنیای ذخیره‌سازی اطلاعات؛ از گذشته تا امروز!
00:14:56
عکس وان‌پلاس ۱۳ رنگ مشکی در دست
وان پلاس ۱۳؛ ارزشمندتر از گلکسی اس ۲۵ اولترا؟
00:16:13
عکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت در ابعاد جدید
آنباکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت به بهانه نوروز ۱۴۰۴
00:23:39
عکس یخچال MoodUp ال‌جی
این یخچال با روح و روانت بازی می‌کنه 🧊
00:05:48
بررسی هدفون سونی WF-1000XM5
بررسی هدفون توگوشی XM5 سونی
00:10:23
عکس گوشی ردمی نوت ۱۴ پرو و ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس
بررسی ردمی نوت ۱۴ پرو و ۱۴ پرو پلاس 5G
00:13:31
زومکست با مدیرعامل جاباما
گفتگو با مدیرعامل جاباما؛ فرصتی برای دیدن ناشناخته‌های ایران
00:38:48
دیگه گلس نخر در حال شکستن یک گلس
شیشه‌های ضد خش گوشی چطوری ساخته می‌شن؟
00:13:15
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
00:14:33
عکس بهزاد مرعشیان و امیر خاوران در کنار هم
سرویس تحقیقات بازار دیجی‌کالا چیه؟
00:30:05
موشک استارشیپ روی سکوی پرتاب در تاسیسات استاربیس
پخش زنده پرتاب آزمایشی هشتم موشک استارشیپ
02:00:00
عکس مهرداد با قطعات داخلی آل این وان gt624 گرین
بررسی آل این وان گرین مدل GT624
00:35:45
عکس گوشی پوکو X7 پرو در دست
بررسی گوشی پوکو X7 پرو
00:10:50
عکس مسعود یوسف‌نژاد در کنار بهزاد اکبری
عقب‌گرد اکوسیستم استارتاپی بر اثر فیلترینگ
00:36:29
عکس گوشی‌های پوکو ایکس ۶ پرو و داریا باند ۲ در کنار هم
مقایسه گوشی داریا باند ۲ با پوکو X6 Pro
00:11:29
عکس گلکسی اس ۲۵ اولترا و آیفون ۱۶ پرومکس در کنار هم و مقایسه دوربین
مقایسه دوربین گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس
00:47:42
عکس ری‌برندینگ همراه اول و ساین جدید این اپراتور
مراسم ری‌برندینگ همراه اول؛ هویت جدید چه فرقی کرده؟
00:07:27
زومیت چطور بررسی می‌کنه؟
محصولات چطور تو زومیت بررسی می‌شن؟ 🔍📦
00:10:48
پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
00:06:49
عکس مسعود یوسف نژاد و پشوتن پورپزشک درکنارهم و موضوع فیلترینگ اینستاگرام
شکست ۳ ساله فیلترینگ اینستاگرام؛ رشد ۳ برابری فروش ایرانی‌ها
00:32:59
آیفون ۱۶ ای و بی معنا
جایگزین آیفون اس ای معرفی شد؛ قلبی جدید با قیمت بالا 🔻
00:09:24
تصویر شادان با مکبوک و لوگو نرم افزارهایی که روی مک نصب می شوند و نمیشوند
قبل از خرید مک‌بوک این ویدیو رو ببین!
00:13:44
عکس بهزاد با میکروفون زومیت در دست و ماشین لباس‌شویی پاکشوما
برند پاکشوما در تولد ۵۰ سالگی خودش، ری‌برند شد
00:12:44
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
00:17:09
عکس آقای مصحفی با دو تا ماه در دست و زمین در پشت سر او
چی می‌شد اگه زمین ۲ تا ماه داشت؟
00:06:23
آموزش نصب لینوکس روی اندروید
آموزش نصب لینوکس روی گوشی‌های اندروید
00:30:39
عکس گوشی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس در کنار هم
بررسی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس
00:13:47
هوش مصنوعی سامسونگ
بررسی قابلیت‌های هوش مصنوعی سامسونگ در اس ۲۵
00:20:23
آینده تکنولوژی با ترامپ چطور خواهد شد؟
ترامپ با آینده تکنولوژی چی کار می‌کنه؟
01:14:29
عکس کاور خبرنگار زومیت و مدیرعامل زرپاد
قبل از خرید طلای آنلاین این ویدیو رو تماشا کنید!
00:01:12
همه چیز درباره دیپ سیک
دیپ سیک؛ انقلاب هوش مصنوعی از چین 🇨🇳⚡💻
00:23:37
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ؛ چاقوی کند سامسونگ 🔪🔥
00:19:41
گوشی اشتراکی
گوشی اشتراکی؟! دیگه گوشیت مال خودت نیست! 😳📱
00:09:55
عکس پلتفرم ابرآمد در رویداد ابری‌گپ
گزارش زومیت از رویداد «ابری‌گپ»
00:08:39
عکس امیرمحمد سلیمانی و میکروفون زومیت در دستانش
پشت صحنه اولین دورهمی حضوری زومیت
00:16:35
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
00:07:56
اولین گردهمایی زومیت و پوشش زنده‌ی رویداد آنپکد سامسونگ
نسخه آفلاین پوشش زنده دورهمی زومیت
03:04:03
عکس سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ در دست بهزاد
نگاه نزدیک زومیت به خانواده گلکسی اس ۲۵
00:08:52
۴ مرد جوان در کاور مراسم رونمایی گلکسی اس ۲۵
پوشش زنده دورهمی زومیت؛ مراسم معرفی سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ
03:00:00
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
عکس بهزاد و هادی با جعبه‌های دیجی‌کالا و لوگوی بیسوس
آنباکس ۴۰ میلیونی کالاهای متنوع بیسوس
01:13:38
کامپیوترهای کوانتومی و جهان های موازی
همه چیز درباره کامپیوترهای کوانتومی
00:13:43
عکس کاور دیجی پی
گزارش غرفه‌ی دیجی‌پی در نمایشگاه بین‌المللی ریتیل شو تهران
00:08:40
گلکسی اس ۲۴ اولترا نه، اس ۲۵ اولترا خوبه
اس۲۴ اولترا نخر؛ اس۲۵ اولترا داره میاد!!! 🤯
00:08:54
کیس خوب چه ویژگی‌هایی داره؟
قبل از خرید کیس کامپیوتر به این نکات توجه کنید ⚠️
00:07:56
coming soon...

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
4
گلکسی A36 سامسونگ

از30,633,300تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
3.9
گلکسی A56 سامسونگ

از35,500,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7
3.7
پوکو X7 شیائومی

از26,977,700تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Pro
4.7
پوکو X7 پرو شیائومی

از29,500,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25
4.4
گلکسی اس 25 سامسونگ

از76,499,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
3.5
آیفون 16 اپل

از85,990,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Maxپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
3.8
آیفون 16 پرو مکس اپل

از169,699,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
4.4
آیفون 16 پرو اپل

از158,999,000تومان

کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Proکنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
4
اپل ایرپادز 4 به همراه کیساپل ایرپادز 4 به همراه کیس
3
اپل ایرپاد 4

از13,500,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
4.2
گلکسی A55 سامسونگ

از27,626,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
4.4
گلکسی A15 سامسونگ

از12,549,900تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
4.3
پوکو X6 پرو شیائومی

از27,915,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
4
پوکو X6 شیائومی

از27,648,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
4.5
پوکو F6 پرو شیائومی

از42,966,600تومان

گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6
4.1
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
4.3
گلکسی A35 سامسونگ

از23,841,000تومان

پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
3.8
موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
4.1
آیفون 13 اپل

از54,990,000تومان

گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفیدگوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
4.5
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
4.4
گلکسی اس 24 سامسونگ

از93,733,300تومان

موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blueموبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
3.5
آیفون 13 پرو مکس اپل

از80,630,000تومان

گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبیگوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
4
آیفون 13 پرو اپل

از73,000,000تومان

گوشی موبایل آیفون 15 پرو اپل / Apple iPhone 15 Pro تیتانیومگوشی موبایل آیفون 15 پرو اپل / Apple iPhone 15 Pro تیتانیوم
4.1
آیفون 15 پرو مکس اپل

از144,000,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات