D1-kifpool

همه‌ چیز درباره TPM 2.0؛ تراشه‌ای برای اجرای ویندوز 11

یک‌شنبه ۶ تیر ۱۴۰۰ - ۰۵:۳۰
مطالعه 9 دقیقه
مایکروسافت اعلام کرده است تنها سیستم‌هایی با TPM 2.0 می‌توانند به‌روزرسانی بزرگ ویندوز ۱۱ را دریافت کنند. در این مقاله، با این تراشه و ارتباط آن با ویندوز ۱۱ آشنا خواهیم شد.
تبلیغات
D4-mci

سیستم عامل جدید مایکروسافت موسوم به ویندوز ۱۱ قرار است اکتبر امسال (مهر و آبان) در قالب به‌روزرسانی رایگان در دسترس کاربران ویندوز ۱۰ قرار بگیرد. این خبر بسیار خوبی برای اکثر کاربرانی است که در‌ حال‌ حاضر از ویندوز ۱۰ استفاده می‌کنند؛ اما فهرست حداقل مشخصات سخت‌افزاری سیستم مورد نیاز برای اجرای ویندوز ۱۱ برخی از کاربران را نگران کرده است. یکی از این الزامات سخت‌افزاری قابلیت امنیتی تقریبا ناشناخته‌ای به نام TPM (مخفف Trusted Platform Module) به‌ معنی «ماژول پلتفرم مطمئن»‌ است که طبق اعلام مایکروسافت، تنها نسخه TPM 2.0 ویندوز ۱۱ را می‌تواند اجرا کند. 

حال این سؤال ذهن بسیاری از کاربران را به خود مشغول کرده است: آیا کامپیوتر آن‌ها از TPM 2.0 پشتیبانی می‌کند یا خیر. خبر خوش برای آن دسته از افرادی که در چهار یا پنج سال گذشته کامپیوتر دسکتاپ خریده‌اند، این است که به‌احتمال بسیار زیاد سیستم آن‌ها از TPM 2.0 پشتیبانی می‌کند. اما برای دارندگان کامپیوترهای قدیمی‌تر یا کسانی که کامپیوتر دسکتاپشان را خود اسمبل کرده‌اند و حالا مشتاق‌اند سیستم عامل آن را به ویندوز ۱۱ ارتقا بدهند، جواب این سؤال کمی پیچیده‌تر است. با این مقاله همراه باشید تا با جزئیات TPM و ارتباط آن با ویندوز ۱۱ آشنا شوید. 

کپی لینک

TPM چیست؟

ساده‌ترین تعریف برای TPM این است: ریزتراشه‌ای در مادربرد کامپیوتر که برخی از انواع آن از پردازنده اصلی و حافظه جدا است. این ریزتراشه به صفحه شماره‌ای شباهت دارد که مثلا برای غیر فعال‌ کردن زنگ هشدار خانه یا اپلیکیشن احراز هویتی است که برای ورود به حساب بانکی از آن استفاده می‌کنید. در این سناریو، روشن‌ کردن کامپیوتر به‌ معنی باز‌ کردن در ورودی خانه یا وارد کردن نام کاربری و رمز عبور در صفحه ورود به حساب بانکی است. اگر در مدت‌زمان مشخص‌شده رمز عبور را وارد نکنید، زنگ هشدار به‌ صدا درمی‌آید یا نمی‌توانید به حساب بانکی‌تان دسترسی پیدا کنید. 

به‌ همین‌ ترتیب،‌ پس از فشار‌ دادن دکمه روشن‌ و خاموش پی‌سی جدیدی که از FDE (رمزنگاری کامل دیسک) و TPM پشتیبانی می‌کند، این ریزتراشه کد منحصربه‌فردی به نام کلید رمزنگاری ایجاد می‌کند. اگر همه‌ چیز روبه‌راه باشد، قفل رمزنگاری درایو باز و کامپیوتر طبق معمول راه‌اندازی می‌شود؛ اما اگر مشکلی در کلید رمزنگاری وجود داشته باشد، مثلا هکری لپ تاپ شما را سرقت کرده است و سعی می‌کند درایو رمزنگاری‌شده آن را دست‌کاری کند، آن وقت کامپیوترتان راه‌اندازی نمی‌شود.  

تراشه TMP برای ایسوس

افزونه TPM برای مادربرد ایسوس

TPM-ها اَشکال مختلفی دارند. طبق گفته شرکت Trusted Computing Group، مسئول تعیین استانداردهای این ریزتراشه، TPM به‌ غیر از تراشه مجزا، به‌صورت تراشه‌ای فیزیکی یکپارچه در واحد پردازنده اصلی یا به‌صورت کدی در فرم‌ور اجرا می‌شود. این روش تقریبا به‌ اندازه تراشه مجزای TPM امن است؛ چون برای اجرای این پروتکل امنیتی، از محیطی مطمئن و مجزا از دیگر برنامه‌ها استفاده می‌کند. اینتل و AMD و کوالکام از TPM‌-های قایل اجرا در فرم‌ور بهره می‌برند. نوع سوم TPM به‌صورت مجازی است و در نرم‌افزار کاملا اجرا می‌شود. TCG استفاده از این مدل TPM را توصیه نمی‌کند؛ چون در برابر دست‌کاری هکرها و مشکلات امنیتی احتمالی سیستم عامل آسیب‌پذیر است. 

کپی لینک

TPM چه کاربردهایی دارد؟

ابتدایی‌ترین کاربرد TPM ایجاد رمز عبور برای ورود به سیستم است. این ریزتراشه به‌ جای آنکه رمز عبور را در هارددیسک ذخیره کند، از آن به‌طور خودکار محافظت می‌کند. اگر سیستمی تراشه TPM داشته باشد، کاربر می‌تواند برای قفل‌ کردن سیستم یا فایل‌های خاص، کلیدهای رمزنگاری ایجاد و آن‌ها را مدیریت کند. بسیاری از افراد برای فعال‌ کردن ابزار رمزنگاری BitLocker ویندوز از TPM استفاده می‌کنند. وقتی سیستم مجهز به TPM و BitLocker را روشن می‌کنید، این ریزتراشه آزمایش‌هایی برای اطمینان از امن‌ بودن شرایط برای بوت سیستم اجرا می‌کند. اگر TPM احساس کند هارددیسک جا‌به‌جا شده است (اتفاقی که هنگام سرقت آن می‌افتد)، سیستم را قفل می‌کند.

نوت بوک‌های دارای قابلیت خواندن اثر انگشت،  اغلب اثر انگشت کاربر را در TPM ذخیره می‌کنند. این تراشه در کارت‌خوان‌های هوشمند نیز به‌ کار می‌رود که برخی شرکت‌ها برای احراز هویت کاربر به آن نیاز دارند. از دیگر کاربردهای TPM می‌توان به مدیریت پیام‌های رمزنگاری‌شده یا دارای امضای دیجیتال در سرویس ایمیل تاندربرد و اوت‌لوک، نگه‌داری از گواهینامه‌های SSL برای وب‌سایت‌ها در مرورگرهای وب فایرفاکس و کروم و تعداد زیادی از دستگاه‌های مخصوص مصرف‌کننده، از جمله پرینتر و لوازم خانگی متصل اشاره کرد.

خلاصه کنفرانس معرفی ویندوز ۱۱ مایکروسافت

کپی لینک

چرا برای اجرای ویندوز 11 به TPM 2.0 نیاز است؟

ویندوز 7 و ویندوز 10 هر دو به‌طور گسترده‌ای از TPM پشتیبانی می‌کنند. لپ‌تاپ‌ها و دسکتاپ‌هایی که در سازمان‌های بزرگ با الزامات سخت‌گیرانه امنیتی IT استفاده می‌شوند، از مشتریان اصلی این تراشه هستند. در بسیاری از مواقع، TPM-ها جایگزین کارت‌ هوشمند دست‌وپاگیری شده‌اند که زمانی شرکت‌های فناوری اطلاعات برای ثبت ورود و خروج کارمندان خود صادر می‌کردند. 

قابلیت‌های امنیتی در سطح سیستم عامل نیز از TPM استفاده می‌کنند. آیا تابه‌حال در لپ‌تاپ‌های جدید از قابلیت تشخیص چهره Windows Hello برای ورود به سیستم استفاده کرده‌اید؟ این قابلیت برای اجرا به TPM نیاز دارد. TPM گزینه بهتری از روش‌های قدیمی ایمن‌سازی پی سی‌های ویندوزی است. از جولای ۲۰۱۶، مایکروسافت پشتیبانی از TPM 2.0 را برای تمام پی سی‌های جدیدی الزامی کرده است که نسخه‌های مختلف ویندوز ۱۰ را اجرا می‌کنند. 

سازگاری ویندوز ۱۱

به‌ دلیل همین سیاست‌های امنیتی سخت‌گیرانه مایکروسافت، ویندوز ۱۱ فقط در پی سی‌های دارای ریزتراشه TPM 2.0 اجرا خواهد شد. اگر قبلا ابزار PC Health Check را برای بررسی سازگاری ویندوز 11 دانلود و اجرا کرده باشید، تنها در صورت فعال‌ بودن TPM 2.0 به شما نشان می‌داد که آیا سیستمتان برای این به‌روزرسانی بزرگ آماده است یا خیر. البته نسخه جدیدتر این ابزار جزئیات بیشتری درباره ناسازگاری سیستم با ویندوز 11 در اختیار کاربر قرار می‌دهد که می‌توانید آن را از انتهای صفحه‌ی مخصوص ویندوز ۱۱ در سایت مایکروسافت دانلود کنید.

اما مایکروسافت خیلی بی‌سروصدا اشاره کرده است که در شرایط خاصی، ویندوز 11 در پی سی‌هایی با TPM قدیمی‌تر از نسخه 2.0 نیز اجرا می‌شود. اسناد پشتیبانی این شرکت نشان می‌دهد کامپیوترهای شخصی با TPM 1.2 هم می‌توانند ویندوز 11 را اجرا کنند؛ اما طبق هشدار مایکروسافت، کاربران این دستگاه‌ها اعلانی دریافت می‌کنند که به آن‌ها می‌گوید به‌روزرسانی به ویندوز ۱۱ توصیه نمی‌شود.

ابزار PC Health Check سازگاری پردازنده‌ سیستمتان با ویندوز ۱۱ را نیز بررسی می‌کند. اگر به هر دلیلی امکان اجرای این نرم‌افزار را ندارید، می‌توانید از مطلب لیست رسمی پردازنده‌های سازگار با ویندوز ۱۱، سازگاری پردازنده‌تان با این سیستم عامل جدید را مشاهده کنید.

کپی لینک

کدام کامپیوترها از TPM 2.0 پشتیبانی می‌کنند؟

اگر کامپیوترتان از سایر مشخصات سخت‌افزاری مورد نیاز برای اجرای ویندوز  ۱۱ پشتیبانی می‌کند، احتمالا از TPM 2.0 هم پشتیبانی می‌کند؛ اما استاندارد TPM نسبتاً جدید است. اگر کامپیوترتان را بعد از سال ۱۳۹۵ خریده‌اید، مادربرد آن مطمئنا با TPM 2.0 همراه است؛ اما اگر کامپیوترتان از این قدیمی‌تر است، احتمالا یا نسخه قدیمی‌تر TPM 1.2 را دارد که به‌ گفته مایکروسافت برای ویندوز 11 توصیه نمی‌شود یا اصلا TPM ندارد. مایکروسافت در بخش سؤالات متداول ویندوز 11 یادآوری می‌کند: «بسیاری از کامپیوترهای شخصی که کمتر از چهار سال عمر دارند، می‌توانند به ویندوز 11 ارتقا یابند.»

پردازنده امنیتی ویندوز

ازآنجا که TPM-ها انواع مختلفی دارند، نمی‌توان با یک نگاه گفت آیا کامپیوتری از TPM 2.0 پشتیبانی می‌کند یا خیر. ویندوز به‌طورکلی وضعیت پردازنده امنیتی سیستم را بررسی می‌کند؛ اما برای اطمینان بیشتر، لازم است اطلاعات مربوط به دستگاه را از وب‌سایت شرکت سازنده بررسی کنید. به‌عنوان مثال، شرکت Dell در وب‌سایتش جدولی منتشر کرده است که نشان می‌دهد کدام‌یک از محصولاتش از کدام مدل TPM پشتیبانی می‌کنند. 

کپی لینک

آیا می‌توان به کامپیوتر TPM اضافه کرد؟ 

اگر پی سی دسکتاپ‌ را خودتان در چند سال گذشته اسمبل کرده‌اید و با دست‌کاری تنظیمات امنیتی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در BIOS سیستم مشکلی ندارید، احتمالا می‌توانید تراشه TPM 2.0 را به مادربرد خود اضافه کنید. بسیاری از مادربردها هدری دارند که به‌طور واضح «TPM» نام‌گذاری شده‌اند. قیمت ماژول TPM برای برخی مدل‌های مادربرد کمتر از ۵۰ دلار است. البته اضافه‌ کردن TPM به مادربرد به‌ سادگی خرید ماژول و اتصال آن به هدر نیست. حتی بعد از نصب TPM در کامپیوتر، باید مطمئن شوید به‌درستی در BIOS تنظیم شده است تا سیستم عامل ویندوز بتواند آن را شناسایی کند.

این فرایند بسته به نوع مادربرد و CPU بسیار متفاوت است. حتی خود مایکروسافت هم تصدیق کرده که فعال‌ کردن TPM روندی ساده‌ای نیست. طبق گفته این شرکت،‌ شاید لازم باشد تنظیماتی مانند Platform Trust Technology را در BIOS کامپیوترهای مبتنی‌ بر اینتل یا تنظیمات fTPM را برای کامپیوترهای مبتنی‌ بر AMD فعال کنید. 

مادربرد aorus-z490

این مادربرد Aorus Z490 دارای هدر TPM در گوشه است

اگر جزو آن دسته افرادی هستید که سال‌ها پیش هزینه زیادی صرف اسمبل‌ کردن پی سی گیمینگ خود کرده‌اید و مادربرد و CPU آن از قابلیت TPM یا اضافه‌ کردن آن پشتیبانی نمی‌کند، سیستم شما ممکن است هنوز چند سال دیگر عمر مفید داشته باشد؛ اما قابلیت اجرای ویندوز ۱۱ نخواهد داشت. 

اگر مادربرد پی سی شما قابلیت اتصال تراشه TPM 2.0 ندارد، می‌توان TPM 2.0 را در محیط فرم‌ور سیستم عامل اجرا کرد؛ هرچند اگر خودتان این قابلیت را اجرا کنید، مطمئنا فرایندی پر از آزمون و خطا خواهد بود. برای فعال‌سازی قابلیت TPM در سیستمتان می‌توانید راهنمای فعال‌سازی TPM در پی سی برای نصب ویندوز 11 را مطالعه کنید.

کپی لینک

آیا فعال‌ کردن TPM از اجرای لینوکس جلوگیری می‌کند؟

بسیاری از کاربران پی سی هستند که کامپیوترشان از TPM پشتیبانی می‌کند؛ اما به‌ دلایلی تصمیم گرفته‌اند این قابلیت را غیر فعال کنند. اگر شما هم جزو این دسته کاربران هستید، ویندوز ۱۱ برایتان هم خبر خوشحال‌کننده و هم خبر ناراحت‌کننده به‌ همراه دارد. خبر خوشحال‌کننده اینکه تقریبا هر کاری که می‌خواهید این روزها با کامپیوتر انجام بدهید، با TPM فعال هم قابل انجام‌ است. البته موارد استثنا وجود دارد؛ اما فقط درصد کمی از کاربران را تحت‌ تأثیر قرار می‌دهد.

TCG مدت‌ها است الزامات TPM را برای سیستم عامل متن‌ باز لینوکس مشخص کرده. این یعنی افرادی که می‌خواهند سیستم عامل پی سی خود را از ویندوز 11 به توزیع‌های مختلف لینوکس تغییر بدهند، مشکلی در این زمینه نخواهند داشت. بسته به اینکه از کدام توزیع لینوکس استفاده می‌کنید، پشتیبانی متفاوت خواهد بود و اینکه TPM در محیط‌هایی با بوت دوگانه چه تعاملی خواهد داشت، هنوز کاملا مشخص نیست.

کپی لینک

آیا TPM قابلیت‌های ویندوز ۱۱ را محدود می‌کند؟

ویندوز ۱۱

یکی از دغدغه‌های کاربران درباره الزام به فعال‌ کردن TPM 2.0 برای اجرای ویندوز ۱۱ این است که مایکروسافت ممکن است به تقلید از اپل، محدودیت‌هایی در زمینه امنیت TPM در به‌روزرسانی‌های آینده ویندوز لحاظ کند. برای مثال، مک‌هایی با تراشه T2 به قابلیت‌های بسیاری از جمله تشخیص اثر انگشت و پردازش سیگنال پیشرفته مجهزند که مک‌های بدون این تراشه از آن‌ها برخوردار نیستند. این وضعیت در دنیای ویندوز 10 نیز وجود دارد. به‌عنوان نمونه، قابلیت تشخیص چهره Windows Hello نیازمند تراشه TPM است.

با عرضه ویندوز ۱۱ و نسخه‌های بعدی TPM، مایکروسافت ممکن است تجربه ویندوز را در سیستم‌های مختلف متفاوت کند. برای مثال، قابلیت‌هایی اضافه کند که اجرای آن‌ها حتما به TPM نیاز دارد یا نسخه‌های امنیتی ویندوز عرضه کند مانند آنچه در Windows 10 S Mode شاهد بودیم. برای اغلب کاربران چنین موردی مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد؛ اما موضوعی است که شاید پیش از به‌روزرسانی به ویندوز ۱۱ باید درباره‌اش خوب فکر کنید.

سوالات متداول

  • TDM چیست

    TPM مخفف Trusted Platform Module به‌ معنی «ماژول پلتفرم مطمئن»‌ ریزتراشه‌ای در مادربرد است که با ایجاد کد منحصربه‌فردی به نام کلید رمزنگاری مسئول امنیت سخت‌افزاری کامپیوتر است.

  • TDM و اجرای ویندوز ۱۱

    قابلیت‌های امنیتی در سطح سیستم عامل از TPM استفاده می‌کنند که به دلیل سیاست‌های امنیتی سخت‌گیرانه مایکروسافت، ویندوز ۱۱ فقط در پی سی‌های دارای ریزتراشه TPM 2.0 اجرا خواهد شد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
حذف جیمیل از گوشی آیفون و سامسونگ و شیائومی
چگونه جیمیل را از گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون حذف کنیم؟

اگر می‌پرسید چگونه جیمیل را حذف کنیم، در این مقاله روش‌ های ساده و سریع برای انجام این کار را توضیح داده‌ایم.

0
یک ساعت پیش
بخشی از خط ساحلی کالیفرنیا در اطراف لس‌آنجلس
کالیفرنیا در بحران؛ بخش‌هایی از سان‌فرانسیسکو و لس‌آنجلس در حال غرق شدن هستند

فرونشست زمین در کالیفرنیا، به‌ویژه در لس‌آنجلس و سان‌فرانسیسکو، سطح دریا را دو برابر پیش‌بینی‌ها افزایش داده و سواحل را در معرض خطری بزرگ قرار ...

20
2 روز پیش
تراموا در تهران
تراموا برای آزمایش‌های اولیه به خیابان‌های تهران رسید

آزمایش‌های اولیه تراموا در پایتخت به‌صورت شبانه در حال انجام است تا در صورت مناسب بودن این وسیله حمل‌ونقل، مورد استفاده قرار بگیرد.

59
یک روز پیش
کار با آی او اس روی آیفون ۱۴ اپل
هرآنچه از آیفون SE 4 انتظار داریم؛ طراحی، مشخصات و قیمت احتمالی

آیفون SE جدید قرار است به‌زودی با تراشه‌ای قدرتمندتر و ظاهری مدرن‌تر رونمایی شود؛ در این مقاله، انتظاراتمان از اولین گوشی ۲۰۲۵ اپل را مرور می‌کنیم.

50
یک ساعت پیش
کالابرگ و دستگاه POS
کالابرگ الکترونیک ۱۰ اسفند به ۷ دهک کم‌درآمد ارائه می‌شود

کالابرگ الکترونیک برای خرید گوشت،‌ مرغ،‌ تخم مرغ، برنج،‌ ماکارونی،‌ روغن،‌ شیر، پنیر، ماست و... به دهک‌های کم‌درآمد تعلق می‌گیرد.

84
2 روز پیش
رابط کاربری سامسونگ
آموزش مخفی‌ کردن برنامه‌ ها در گوشی سامسونگ

اگر از کاربران سامسونگ هستید و به‌دنبال راهی برای مخفی‌کردن برنامه‌های خود می‌گردید، در این مقاله، روش‌های انجام آن را به شما خواهیم گفت.

24
2 روز پیش
دریاچه حرارتی در آلبانی
بزرگ‌ترین دریاچه آب گرم زیرزمینی جهان در آلبانی کشف شد

در قعر دره‌ای به عمق ۱۰۰ متر در کشور آلبانی، گروهی از پژوهشگران بزرگ‌ترین دریاچه آب گرم زیرزمینی جهان را کشف کردند.

3
2 روز پیش

نظرات

تبلیغات
D7-zoomitproduct
D7-bmsd
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
00:17:09
عکس آقای مصحفی با دو تا ماه در دست و زمین در پشت سر او
چی می‌شد اگه زمین ۲ تا ماه داشت؟
00:06:23
آموزش نصب لینوکس روی اندروید
آموزش نصب لینوکس روی گوشی‌های اندروید
00:30:39
عکس گوشی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس در کنار هم
بررسی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس
00:13:47
هوش مصنوعی سامسونگ
بررسی قابلیت‌های هوش مصنوعی سامسونگ در اس ۲۵
00:20:23
آینده تکنولوژی با ترامپ چطور خواهد شد؟
ترامپ با آینده تکنولوژی چی کار می‌کنه؟
01:14:29
عکس کاور خبرنگار زومیت و مدیرعامل زرپاد
قبل از خرید طلای آنلاین این ویدیو رو تماشا کنید!
00:01:12
همه چیز درباره دیپ سیک
دیپ سیک؛ انقلاب هوش مصنوعی از چین 🇨🇳⚡💻
00:23:37
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ؛ چاقوی کند سامسونگ 🔪🔥
00:19:41
گوشی اشتراکی
گوشی اشتراکی؟! دیگه گوشیت مال خودت نیست! 😳📱
00:09:55
عکس پلتفرم ابرآمد در رویداد ابری‌گپ
گزارش زومیت از رویداد «ابری‌گپ»
00:08:39
عکس امیرمحمد سلیمانی و میکروفون زومیت در دستانش
پشت صحنه اولین دورهمی حضوری زومیت
00:16:35
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
00:07:56
اولین گردهمایی زومیت و پوشش زنده‌ی رویداد آنپکد سامسونگ
نسخه آفلاین پوشش زنده دورهمی زومیت
03:04:03
عکس سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ در دست بهزاد
نگاه نزدیک زومیت به خانواده گلکسی اس ۲۵
00:08:52
۴ مرد جوان در کاور مراسم رونمایی گلکسی اس ۲۵
پوشش زنده دورهمی زومیت؛ مراسم معرفی سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ
03:00:00
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
عکس بهزاد و هادی با جعبه‌های دیجی‌کالا و لوگوی بیسوس
آنباکس ۴۰ میلیونی کالاهای متنوع بیسوس
01:13:38
کامپیوترهای کوانتومی و جهان های موازی
همه چیز درباره کامپیوترهای کوانتومی
00:13:43
عکس کاور دیجی پی
گزارش غرفه‌ی دیجی‌پی در نمایشگاه بین‌المللی ریتیل شو تهران
00:08:40
گلکسی اس ۲۴ اولترا نه، اس ۲۵ اولترا خوبه
اس۲۴ اولترا نخر؛ اس۲۵ اولترا داره میاد!!! 🤯
00:08:54
کیس خوب چه ویژگی‌هایی داره؟
قبل از خرید کیس کامپیوتر به این نکات توجه کنید ⚠️
00:07:56
بررسی کاور فر تو کار ال جی
معرفی فر تو کار ال‌جی؛ مدل ۷۶ لیتری LG InstaView
00:04:55
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
00:09:22
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / ASUS ROG Zephyrus G14 Review
بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / Zephyrus G14 Review
00:10:58
کاور ویدئو برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
00:11:32
کاور ویدئو بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MSI MEG Aegis Ti5 Review
بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MEG Aegis Ti5
00:09:54
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
00:13:00
کاور ویدئو بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Samsung Galaxy Tab S8 Ultra Review
بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Tab S8 Ultra Review
00:12:44
کاور ویدئو بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
00:10:48
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
00:08:43
کاور ویدئو بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
00:09:37
کاور ویدئو جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
00:05:58
کاور ویدئو بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
00:11:47
کاور ویدئو مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو / Google Pixel 7 Pro vs Samsung Galaxy S22 Ultra 5G vs Apple iPhone 14 Pro Max Camera Test
مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو
00:09:00
کاور ویدئو مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
00:12:34
کاور ویدئو بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
00:18:17
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا
00:13:10
کاور ویدئو مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra vs Apple iPhone 14 Pro Max Performance Comparison
مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا
00:09:42
کاور ویدئو بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
00:10:19
کاور ویدئو نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Unboxing
نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Galaxy A14 Unboxing
00:07:55
کاور ویدئو بررسی و مقایسه گلکسی S23 و S23 پلاس / Samsung Galaxy S23 & S23 Plus Review
بررسی و مقایسه گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس سامسونگ
00:13:54
کاور ویدئو بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
00:05:57
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 And A34 Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ
00:07:10
کاور ویدئو بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
00:06:20
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
44 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.
40 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
56 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

4.4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25
گلکسی اس 25 سامسونگ

از99,900,000تومان

3.5
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
آیفون 16 اپل

از69,750,000تومان

3.8
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
آیفون 16 پرو مکس اپل

از116,300,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
آیفون 16 پرو اپل

از95,950,000تومان

4
کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
3
اپل ایرپادز 4 به همراه کیس
اپل ایرپاد 4

از13,200,000تومان

4.2
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
گلکسی A55 سامسونگ

از22,798,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
گلکسی A15 سامسونگ

از10,285,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
پوکو X6 پرو شیائومی

از22,649,000تومان

4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
پوکو X6 شیائومی

از18,030,000تومان

4.6
پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6
پوکو F6 شیائومی

از30,390,000تومان

4.5
پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
پوکو F6 پرو شیائومی

از39,000,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
گلکسی A35 سامسونگ

از18,340,000تومان

3.7
پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
4.1
موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
آیفون 13 اپل

از51,599,000تومان

4.5
گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
4.4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
گلکسی اس 24 سامسونگ

از70,000,000تومان

3.5
موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
آیفون 13 پرو مکس اپل

از80,630,000تومان

3.8
موبایل آیفون 11 اپل بنفش / Apple iPhone 11 Purple
آیفون 11 اپل

از42,999,000تومان

3.4
موبایل آیفون 12 پرو اپل / Apple iPhone 12 Pro
آیفون 12 پرو اپل

از65,990,000تومان

4
گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
آیفون 13 پرو اپل

از61,000,000تومان

3.7
Xiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستری
پوکو X4 پرو شیائومی 5G

از14,699,000تومان

3.7
آیفون اس ای ۲۰۲۰ اپل / iphone se 2020
آیفون SE اپل نسخه 2020

از36,990,000تومان

4.3
گوشی موبایل گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 سبز لیمویی
گلکسی A54 سامسونگ

از26,250,000تومان

4.2
گوشی موبایل شیائومی 12 پرو / Xiaomi 12 Pro سبز
شیائومی 12 پرو

از31,499,000تومان

3.6
موبایل ردمی 9A شیائومی / Xiaomi Redmi 9A
ردمی 9A شیائومی

از6,400,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات