شرکت‌های بیمه با موجی از دعاوی خسارت‌های تجاری ناشی از قطعی جهانی IT مواجه هستند

شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
مطالعه 2 دقیقه
به‌روزرسانی مشکل‌ساز CrowdStrike - صفحه آبی مرگ در سراسر جهان
اختلال در عملکرد کامپیوترهای ویندوزی با صفحه‌ی آبی مرگ موجب خواهد شد تا موجی از ادعای خسارت، شرکت‌های بیمه‌ را دربرگیرد.
تبلیغات

به گزارش رویترز، از دسترس خارج شدن هزاران کامپیوتر ویندوزی در سراسر جهان با صفحه‌ی آبی مرگ در روز جمعه، باعث فلج شدن بخش‌هایی از جمله حمل‌ونقل هوایی و امور مالی شد. کارشناسان صنعت بیمه هشدار می‌دهند شرکت‌های بیمه‌ با حجم زیادی از ادعای خسارت در زمینه‌ی توقف کسب‌وکار مواجه خواهند شد. انتشار به‌روزرسانی نرم‌افزاری توسط شرکت امنیت سایبری CrowdStrike عامل اصلی بروز اختلالات سیستمی بود.

رایان گریفین، شریک بخش سایبری کارگزاری بیمه‌ی McGill and Partners، می‌گوید: «شرکت‌های بیمه‌ خود را برای دریافت صدها و حتی هزاران درخواست خسارت از سازمان‌هایی که تحت‌تأثیر حادثه‌ی CrowdStrike قرار گرفته‌اند، آماده می‌کنند.»

به گفته‌ی کارشناسان، همه‌ی کسب‌وکارها نمی‌توانند برای زمان و پول ازدست‌رفته‌ی خود تحت پوشش بیمه قرار بگیرند. مارکوس آلوارز، رئیس بخش بیمه در DBRS Morningstar، می‌گوید: «یک برنامه‌ی بیمه‌ی تجاری معمولی، خسارت‌های ناشی از قطعی روز جمعه را پوشش نمی‌دهد.»

همچنین به گفته‌ی نیر پری، مدیرعامل CyberWrite: «همه بیمه‌های سایبری لزوماً پوشش توقف کسب‌وکار را ارائه نمی‌دهند؛ این پوشش باید به‌صورت جداگانه و با هزینه‌ی اضافی خریداری شود. خسارت‌های مالی این دست رویدادها می‌تواند به چند میلیارد دلار برسد. قطعی یادشده باید به‌عنوان نمونه‌ای از یک حادثه‌ای که می‌تواند یک فاجعه‌ی بیمه‌ای محسوب شود، در نظر گرفته شود.» حادثه‌ی رخ‌داده همچنین می‌تواند به دعاوی حقوقی علیه CrowdStrike و مایکروسافت منجر شود.

سام لوین، از کارگزاری بیمه‌ی تخصصی CAC، می‌گوید: «شرکت‌های هواپیمایی (و سایر صنایع) ممکن است بر اساس قراردادهای خود حق دریافت غرامت مالی یا سایر جبران خسارت‌ها را به‌دلیل قطعی CrowdStrike داشته باشند.»

شرکت بیمه‌ی مسافرتی InsureMyTrip اعلام کرد که انتظار افزایش قابل توجه در ادعای خسارت بیمه‌ی مسافرت را دارد که بیشتر آن‌ها مربوط به تأخیر در سفر و جا ماندن از پروازها است. طبق گفته‌ی این شرکت احتمالاً بیش‌ از ۱٬۶۰۰ مسافر در این روز دچار مشکل شده‌ باشند.

کارشناسان صنعت همچنین تأکید کرده‌اند که بند «فورس ماژور» در این رویداد قابل اعمال نیست. بندهای فورس ماژور در قراردادها، مسئولیت ناشی از حوادث غیرقابل پیش‌بینی و اجتناب‌ناپذیری را که مانع از انجام تعهدات طرفین می‌شود، رفع می‌کند.

مریدیت شنور، از کارگزاری بیمه‌ی Marsh، می‌گوید: «این همان چیزی است که بیمه‌های سایبری برای پوشش آن طراحی شده‌اند.»

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات