اولین تصاویر از رابط کاربری سیستمعامل جدید اندروید XR را ببینید
بنابر گزارش Android Authority، گوگل بهتازگی از اندروید XR، سیستمعاملی نوین و اختصاصی برای دستگاههای واقعیت توسعهیافته (XR) مانند هدستهای واقعیت مجازی (VR) و عینکهای هوشمند واقعیت افزوده (AR)، پرده برداشت. این سیستمعامل که با همکاری سامسونگ توسعه داده شده، قرار است سال آینده میلادی روی هدست واقعیت ترکیبی سامسونگ، با نام رمز پروژهی موهان عرضه شود.
گوگل برای تسهیل فرایند انتقال برنامهها به این پلتفرم جدید، ابزارهایی را در اختیار توسعهدهندگان قرار داده است که یکی از آنها، شبیهساز اندروید XR محسوب میشود. به لطف این شبیهساز، فرصتی فراهم شده است تا نگاهی اولیه به رابط کاربری این سیستمعامل بیندازیم.
شایان ذکر است که شبیهساز اندروید XR برپایه پلتفرم اصلی اندروید XR گوگل ساخته شده و فاقد هرگونهشخصیسازی تولیدکنندگان میشود. این یعنی رابط کاربری نمایشدادهشده نسخه خام اندروید XR بوده و احتمالاً سامسونگ تغییراتی را در آن برای هدست واقعیت مجازی خود اعمال خواهد کرد؛ همانطورکه در سایر دستگاههای اندرویدی خود، رابط کاربری One UI را اعمال میکند. همچنین باید در نظر گرفت که تصاویر و ویدئوهای منتشرشده، به اولین نسخه شبیهساز مربوطاند و احتمال تغییرات در نسخههای بعدی وجود دارد.
با نگاه به رابط کاربری اولیهی اندروید XR، میتوان دریافت که برخی از بخشها مانند تنظیمات و اعلانات و منو برنامههای اخیر، شباهتهایی با اندروید خام دارند. بااینهمه، تغییرات مهمی نیز در بخشهایی مانند صفحه اصلی و پنل تنظیمات سریع دیده میشود. صفحه اصلی از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول شامل برنامههای پینشده و میانبرهای سیستمی که شامل دکمههای بازگشت به صفحه اصلی، منو برنامههای اخیر، پنل اعلانات و پنل تنظیمات سریع میشود. بخش دوم نیز شامل لیست کامل برنامههای نصب شده است.
پنل تنظیمات سریع شامل کلیدهایی برای اینترنت و بلوتوث و بسیاری از تنظیمات رایج اندروید است؛ اما مواقع خاص XR نیز در آن دیده میشود؛ مانند کلیدهایی برای Boundary (محدوده)، Passthrough (عبور از واقعیت)، Passthrough Window (پنجرهی عبور از واقعیت)، Recenter (رجوع مجدد به بخشی مشخص) که از تمرکز این سیستمعامل بر تجربیات مبتنیبر واقعیت ترکیبی حکایت میکند.
نکته جالب دیگر نحوه نمایش برنامهها محسوب میشود. برنامههایی مانند فروشگاه گوگلپلی در حالت رابط کاربری تبلت باز میشوند؛ اما یک سربرگ بالای آنها وجود دارد که امکان کوچککردن یا بستن پنجره را فراهم میکند. به نظر میرسد که فروشگاه پلی از همینحالا، برنامههای سازگار با XR را در بخشی مشخص فیلتر میکند.
به نظر میرسد صفحهکلید Gboard نیز برای XR بهینهسازی شده است؛ اگرچه در تصاویر منتشرشده کمی کوچک به نظر میرسد. احتمالاً امکان تغییر اندازه آن مانند سایر پنجرهها وجود دارد. همچنین، این احتمال وجود دارد که ظاهر آن در تجربهی واقعی XR بسیار بهتر از نمایش دوبعدی آن روی عکس باشد.
بهطور کلی، اندروید XR گامی مهم در جهت ارائه تجربهای یکپارچه و بهینه برای دستگاههای واقعیت توسعه یافته است. با توجه به رشد روزافزون بازار XR و ورود شرکتهای بزرگ به این عرصه، ارائه سیستمعامل اختصاصی و کارآمد میتواند نقشی مهم در موفقیت این فناوری ایفا کند. بااینحال، باید تا عرضه نهایی دستگاهها و تجربه کاربری واقعی با آنها منتظر ماند و دید که اندروید XR چگونه در عمل ظاهر خواهد شد.