تهیه مدل‌سازی مالی استارتاپ‌ها به منظور بهینه‌سازی برنامه‌های مالی با گروه تحلیل‌گران رتیبا

سه‌شنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۰
مطالعه 4 دقیقه
رتیبا
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و زومیت هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد
ساخت مدل مالی برای کسب‌وکار را می‌توان به تعبیری زمان گذاشتن برای ترسیم راه موفقیت آن بیزینس در نظر گرفت.
تبلیغات

طراحی مدل سازی مالی استارتاپ‌ها (Financial modeling) به تفکر ساختار یافته و چشم‌اندازی استراتژیک احتیاج دارد. ساخت مدل مالی برای کسب‌وکار را می‌توان به تعبیری زمان گذاشتن برای ترسیم راه موفقیت آن بیزینس در نظر گرفت. مدل مالی خوش ساخت ابزار موفقی برای ردیابی موفقیت بنیان‌گذاران و به دست آوردن سرمایه مورد نیاز است. بنیان‌گذاران زمان و تلاش زیادی برای ساخت مدل مالی استارتاپ صرف می‌کنند تا درک کسب‌وکار برای افراد مختلف به ویژه سرمایه‌گذاران آسان‌تر شود. مدلسازی مالی یک ابزار مهم در مدیریت و برنامه‌ریزی کسب‌وکارها است که به مشاغل کمک می‌کند تا بتوانند با کاهش هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری بهتر برنامه‌های مالی خود را بهبود ببخشند تا به رشد و توسعه دست پیدا کنند. طراحی مدل مالی برای استارتاپ‌ها قدمت زیادی دارد و براساس مدارک موجود در سال‌های 1960 و 1970 از این روش برای مدیریت شرکت‌ها و کمپانی‌های بزرگ استفاده می‌شده است. در حال حاضر مدل سازی مالی استارتاپ‌ها که کارشناس‌های مدل‌سازی رتیبا آن را برای کسب‌وکارهای مختلف انجام می‌دهند به یکی از اصلی‌ترین ابزار برنامه‌ریزی و مدیریت مالی شرکت‌ها تبدیل شده است.

کپی لینک

مدل سازی مالی استارتاپ‌ها چیست؟

مدل سازی مالی استارتاپ‌ها به مانند یک نقشه راه است که براساس اعداد طراحی شده است. مدل مالی نقشه‌ای ساده‌سازی شده از مسیر حرکت استارتاپ را بدون توجه به تمام جزئیات و شاخ و برگ‌ها نشان می‌دهد. مدل مالی نشان‌دهنده وضعیت شرکت است و نباید دست به محدود سازی چشم‌اندازها و استراتژی کسب‌وکار بزند. به عبارت دیگر مدل مالی استارتاپ یک برنامه‌ریزی مالی براساس اهداف بلند مدت است که مدیریت منابع کسب‌وکار را در اختیار می‌گیرد. مدل مالی به ویژه برای استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای نوپا کمک‌کننده است و از سه جزء اصلی به شرح زیر تشکیل شده است.

• درآمد

• هزینه

• سرمایه‌گذاری

در قسمت درآمد مدل مالی برنامه‌هایی که بنیان‌گذاران برای دستیابی به درآمد در نظر دارند گنجانده می‌شود. در قسمت هزینه با شناسایی مخارج جاری کسب‌وکار و پیاده‌سازی مدیریت بودجه برنامه‌هایی برای بهینه‌سازی هزینه ذکر می‌شود. در قسمت سرمایه‌گذاری یک مدل مالی برنامه‌هایی که قصد انجام آن برای جذب سرمایه‌گذار و تامین مالی وجود دارد به ثبت می‌رسد.

کپی لینک

ویژگی‌های مدل مالی استارتاپ موفق چیست؟

مدل سازی مالی برای استارتاپ‌ها نقشی اساسی در به موفقیت رسیدن آن‌ها ایفا می‌کند و به کمک این فایل مدیران کسب‌وکارها می‌توانند به بهترین شکل ممکن کسب‌وکار خود را مدیریت کنند. یک مدل مالی خوب و موفق با ارائه اطلاعات مفید در زمینه تحلیل بازار، بررسی استراتژی‌های قیمت‌گذاری و برنامه‌های بازاریابی و فروش محصول یا خدمات کسب‌وکار قابلیت برنامه‌ریزی برای آینده را به صاحبان آن هدیه می‌کند.

تعدادی از ویژگی‌های مدل مالی موفق برای استارتاپ‌ها در ادامه توضیح داده شده است.

• مفید بودن

• سادگی مدل مال

• خوانایی مدل مالی

• قابل دستیابی بودن

• شفافیت و انعطاف‌پذیری

همان‌طور که در بالا گفته شد طراحی مدل مالی برای استارتاپ‌ها باید به گونه‌ای باشد که ساده، شفاف، دقیق و با انعطاف بالا باشد. مدل مالی خوب همه فهم است و می‌تواند اطلاعات مالی لازم را به متقاضیان آن ارائه کند. شرایط بازار تاثیر مستقیم در شکل‌گیری و به‌روزرسانی فایل مدل مالی دارد به همین دلیل مدل مالی استارتاپ به صورت قابل تنظیم و قابل تغییر ساخته می‌شود.

کپی لینک

دلایل اهمیت داشتن مدل مالی برای استارتاپ‌ها چیست؟

پرسش‌های آشنایی در دنیای کسب‌وکارهای استارتاپی مانند «آیا کسب‌وکار من به اندازه کافی رشد خواهد کرد؟» یا «آیا پول نقد کافی برای ادامه مسیر خواهم داشت؟» مطرح می‌شود که پاسخ به آن‌ها نیازمند اشراف داشتن به اوضاع داخلی آن کسب‌وکار دارد. یکی از اصلی‌ترین دلایلی که صاحبان کسب‌وکارها تمایل به استفاده از مدل سازی مالی دارند بهره‌مندی از ابزار پیش‌بینی است که این امکان را در اختیار استارتاپ‌ها قرار می‌دهد که بتوانند برای آینده خود برنامه‌ریزی کنند. دلایل زیادی برای اهمیت داشتن مدل‌سازی مالی استارتاپ‌ها وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.

1. به کسب‌وکار کمک می‌کند تا اهرم‌های کلیدی خود را شناسایی و درک کند.

2. ابزار مناسبی برای پیگیری دستاوردها در اختیار استارتاپ قرار می‌دهد.

3. آزمایش و تکرار مفروضات کلیدی کسب‌وکار امکان‌پذیر می‌شود.

4. برقراری ارتباط موثر با سهامداران کلیدی ممکن می‌شود.

مدیریت ریسک، تصمیم‌گیری‌های استراتژیک و ارزیابی عملکرد از جمله دلایلی است که صاحبان کسب‌وکارها ترجیح می‌دهند از مدل مالی برای استارتاپ خود استفاده کنند. همچنین مدیریت وضعیت مالیات، جذب سرمایه‌گذار (سرمایه‌گذاری موفق)، بهینه‌سازی هزینه و پیش‌بینی عملکرد باعث می‌شود تا کسب‌وکارها به طراحی مدل مالی بپردازند.

کپی لینک

کلام پایانی در خصوص مدل سازی مالی استارتاپ‌ها

مدل سازی مالی استارتاپ‌ها یک ابزار مفید و سودمند برای مشخص کردن مسیر حرکت و مدیریت آن کسب‌وکار است. مدل مالی استارتاپ با برنامه‌ریزی هزینه‌ها، پیش‌بینی درآمد، ارزیابی درست از دوره بازگشت سرمایه و پایش و بررسی عملکرد کسب‌وکارها ابزار مناسبی در اختیار بنیان‌گذاران مشاغل قرار می‌دهد که مدیریت آن استارتاپ را آسان‌تر می‌کند. مدل مالی برای استارتاپ‌ها با تکیه بر پشتوانه مستندات با اندکی چاشنی جاه‌طلبی همراه می‌شود. پیش‌بینی انتظارات رشد واقع‌بینانه فاکتور مهمی در طراحی مدل مالی استارتاپی محسوب می‌شود که سرشار از نکات استراتژیک هدفمند است. هدف از طراحی مدل مالی برای یک استارتاپ نشان دادن این قضیه است که چرا موفقیت استارتاپ فعلی اجتناب‌ناپذیر است و به چه دلایلی سایر افراد به ویژه سرمایه‌گذاران خطرپذیر یا فرشته باید به آن‌ها بپیوندند. سناریوی خوب و قوی برای کسب‌وکار این امکان را به بنیان‌گذاران می‌دهد که به سرعت بین مدل‌های مختلف جابه‌جا شوند تا مناسب‌ترین گزینه برای استارتاپ خود را به دست بیاورند. برای ثبت درخواست طراحی مدل مالی کسب‌وکار خود می‌توانید با تیم رتیبا تماس بگیرید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات