کتابانه: کتاب Oxford Word Skills کتاب آموزش واژگان انگلیسی
هر کتاب در مجموعه Oxford Word Skills شامل تمرینها، جدولهای آموزشی، فعالیتهای چالشبرانگیز و... است. آزمونها و سوالات موجود در کتابهای این مجموعه نیز نقش مهمی در مسیر یادگیری زبانآموزان ایفا میکنند؛ با استفاده از این تمارین و آزمونها، میتوان پیشرفت خود را ارزیابی کرده و نقاط ضعف و قوت را بهتر شناخت.
قبل از خرید کتاب Oxford Word Skills لازم است بدانید این مجموعه شامل 3 کتاب با سطوح مبتدی، متوسط و فوق متوسط است.
سطح بندی و راهنمای خرید کتابهای Oxford Word Skills (ویرایش جدید)
کتابهای Oxford Word Skills در سه سطح ارائه میشوند که در ادامه به بررسی هر یک خواهیم پرداخت:
کتاب Oxford Word Skills Elementary
خرید کتاب Oxford Word Skills Elementary که نخستین جلد این مجموعه و مختص افراد مبتدی است برای زبانآموزانی مناسب است که تازهکار هستند.
در این سطح، زبانآموزان با مفاهیم ابتدایی انگلیسی، اصطلاحات روزمره و کلمات ساده اما پرکاربرد آشنا میشوند.
کتاب Oxford Word Skills Intermediate
خرید کتاب Oxford Word Skills Intermediate که دومین جلد از مجموعه است برای سطح متوسط مناسب است و برای زبانآموزانی که از دورهی مبتدی گذشتهاند و میخواهند فرهنگ لغات خود را به سطح بالاتری ارتقا دهند بسیار مناسب است.
کتاب Oxford Word Skills Advanced
خرید کتاب Oxford Word Skills Advanced مناسب زبانآموزانی است که میخواهند واژگان خود را به سطح عالی رسانده و به طور حرفهای در موقعیتهای گوناگون از زبان انگلیسی استفاده کنند.
این کتاب با تدریس عبارات تخصصی و سخت، به زبانآموزان این امکان را میدهد دایره لغات خود را برای صحبت در موقعیتهای واقعی و تخصصی تقویت کنند.
تفاوت ویرایش جدید کتاب آکسفورد ورد اسکیل با ویرایش اول
این سوال که «آیا هنوز هم میتوان از کتاب آکسفورد ورد اسکیلز قدیمی برای یادگیری زبان استفاده کرد؟»، ما را بر آن داشت تا تفاوتهای ویرایش جدید و قدیمی کتاب آکسفورد ورد اسکیل را برای شما برشماریم.
تغییرات کتاب Oxford Word Skills در ویرایش دوم شامل موارد زیر میشود:
- حذف CD آموزشی: در ویرایش اول کتابهای Oxford Word Skills یک CD آموزشی به همراه کتاب وجود داشت که شامل تمرینها و تلفظ کلمات بود. اما در ویرایش دوم، این CD آموزشی حذف شده است. این تغییر به دلیل وجود برنامه دیکشنری در ویرایش دوم انجام شده است که به کاربران اجازه میدهد تلفظ صحیح کلمات را بیاموزند.
- سطحبندی: سطحبندی کتابها در ویرایش دوم تغییر کرده است. مثلاً سطح مبتدی در ویرایش اول Basic نامیده میشد، اما در ویرایش دوم به Elementary تغییر کرده است. البته، بخشهای متوسط و پیشرفته همچنان به ترتیب Intermediate و Advanced هستند.
- Unitها: در ویرایش دوم، تعداد درسها افزایش یافته است و حدود 16 تا 20 درس به کتابها اضافه شدهاند. همچنین، هر درس دارای دو صفحه است، در حالی که در ویرایش قدیمی تعداد صفحات هر درس ممکن بود بین یک تا سه صفحه باشد.
- Spotlight Boxes: در هر دو ویرایش، بخش Spotlight وجود دارد که موضوعات مهم و کاربردی را پوشش میدهد. اما در ویرایش دوم، موضوعات مطرح شده در Spotlight به صورت جداگانه در انتهای کتاب، در بخشی به نام Spotlight Boxes قرار داده شده است.
- تعداد واژگان: تعداد واژگان و درسها در ویرایش دوم نسبت به ویرایش اول افزایش یافته است. به طور مثال، تعداد لغات و عبارات در ویرایش دوم به حدود 3000 افزایش یافته است؛ در حال که در ویرایش قبلی حدود 2000 کلمه و عبارت وجود داشت.
- بهینهسازی سطحبندی: در ویرایش دوم، بهینهسازی در سطحبندی کتابها انجام شده است؛ به عبارت دیگر مفاهیم و موضوعات آسانتر در اوایل کتاب آمده و موضوعات پیچیدهتر به انتهای کتاب منتقل شدهاند.
- حذف برخی از بخشها: بخش Review یا مرور، که حاوی آزمونها و سوالات برای ارزیابی یادگیری است، در ویرایش دوم حذف شده است.
- Test Yourself: در ویرایش اول، برخلاف کتاب جدید، کتاب پیشنهاد میشود که زبانآموز یک برگ سبز به اندازه ابعاد خود کتاب تهیه کند. در بخش Test Yourself، زبانآموزان از این برگ سبز استفاده میکنند و آن را روی کلمات جدید را قرار میدهند و سپس معنی این کلمات را تکرار میکنند. به علاوه، در ویرایش دوم توضیحات موجود در قسمت Test Yourself به منظور سادهتر و کارآمدتر شدن کتاب حذف شده اند.
- بهبود تصاویر: تصاویر موجود در ویرایش دوم بهینه شده و کیفیت بهتری دارند.
ویژگیهای کتابهای Oxford Word Skills
معمولا کتابهای آکسفورد ورد اسکیلز به عنوان یک منبع کارآمد برای یادگیری لغات، بسیار توصیه میشوند. برخی از ویژگیهای مهم این مجموعه که نقش بسزایی در محبوبیت آنها دارد عبارتند از:
1. طراحی مناسب: کتابهای آکسفورد ورد اسکیلز به گونهای طراحی شده اند که زبانآموزان بتوانند با حداکثر سرعت، دایره واژگانی خود را گسترش دهند. تمرینهای فراوانی نیز برای استفاده از کلمات در طول دروس فراهم شده است.
2. ایجاد اعتماد به نفس: از مولفههای مهم این مجموعه، ایجاد اعتماد به نفس لازم برای استفاده از کلمات، در مواقع مختلف است.
3. گستردگی واژگان: ویرایش جدید کتابهای Oxford Word Skills در سطوح مختلف به طور میانگین شامل 100 درس است که گسترهی عظیمی از واژگان ضروری را در زمینههای مختلف به زبانآموزان آموزش میدهد.
4. مطالب تعاملی: کتابهای آکسفورد ورد اسکیلز از مطالب تعاملی استفاده میکنند که باعث جذابیت محتوا و فعالیت بیشتر زبانآموزان در کلاسهای درس میگردد.
ساختار درسهای کتاب oxford word skills
Text: هر فصل از کتاب با یک متن آغاز میشود که واژگان جدید، به صورت برجسته، در آن قرار داده شدهاند.
Glossary: در این بخش، معانی واژگان جدید در متن ارائه میشود؛ به عبارت دیگر، یک دیکشنری مختصر در میانهی هر درس است.
Exercises: تمریناتی که زبانآموزان باید انجام دهند، در این بخش آورده شده است.
Spotlight: به جدولی که در آن، نکات تکمیلی و استراتژیهای زبان شناسی آورده شده است گفته میشود.
Review: سوالات مروری در انتهای هر فصل، در این قسمت قرار دارند. البته این قسمت در ویرایش جدید حذف شده است.
Vocabulary Building: در پایان کتاب، بخش Vocabulary Building نقش دستوری لغات را به زبانآموزان آموزش میدهد.
موضوعات کتاب ورد اسکیلز
با مطالعه کتاب های آکسفورد ورد اسکیلز، میتوان حول موضوعات گوناگونی صحبت و اظهار نظر کرد. مثلا:
در کتاب Oxford Word Skills Elementary، دانشآموزان یاد میگیرند درباره مضامینی نظیر تعطیلات، جهان پیرامون خودشان، برخی از انواع غذا و نوشیدنیها، مکانها، کار، فناوری و... صحبت کنند.
یا در کتاب Oxford Word Skills Intermediate، زندگی روزمره، حمل و نقل، سفر، رسانه و سرگرمی، ساختار جهان و.. از مطالبی هستند که یاد خواهند گرفت.
و سرانجام در کتاب Oxford Word Skills Upper-intremediate-Advanced، میآموزند چگونه درباره مسائل پیچیدهتری مثل بدن انسان، موسسات، اخبار و جریانات و... حرف بزنند.
نحوه مطالعه کتاب oxford word skills
کتابهای این مجموعه، به دو صورت خودآموز و حضور در کلاسهای زبان، قابل استفاده هستند. هر یک از این شیوهها را در زیر به طور مختصر توضیح دادهایم:
خودآموز: در این روش، فرد به صورت مستقل و بدون نیاز به حضور در کلاسهای زبان، کتاب Oxford Word Skills را مطالعه میکند. این روش مناسب افرادی است که تمایلی به شرکت در کلاس زبان ندارند و میتوانند بدون نیاز به معلم، در مهارتهای زبانی خود پیشرفت کنند.
نحوه مطالعه به شکل خودآموز تقریبا شامل مراحل زیر است:
• شناخت ساختار کتاب
• خواندن دروس و به یادسپاری لغات
• خودارزیابی و حل تمرینات و آزمونها
• مرور و تکرار
نظرات