مفهوم امنیت سایبری و تاثیر آن در شبکه های سازمانی از دیدگاه شرکت رسیس
امنیت سایبری یا Cybersecurity به فرایندی اشاره دارد که طیِ آن، سازمان ها از اپلیکیشن ها، اطلاعات، برنامه ها، شبکه و همین طور سیستم های شان در برابر حملات سایبری و دسترسی غیر مجاز محافظت می کنند. تهدیدات سایبری مدام در حال پیچیده تر شدن هستند، زیرا هکرها از تکنیک های جدید و مهندسی اجتماعی استفاده کرده تا بتوانند از سازمان ها و کاربران، اخاذی نموده و به داده های مهم شان دست پیدا کنند.
سازمان ها برای اینکه بتوانند با این فعالیت های مخرب، مقابله کنند، به راهکارهای قدرتمند امنیت سایبری نیاز دارند تا این فرایندها را کاملا تحت نظر داشته و مانع از تهدیدات سایبری گردند.
Cybersecurity چگونه می تواند از دنیای دیجیتالی شما محافظت کند؟
به طور کلی باید گفت یک cybersecurity plan موثر و کارآمد، بر روی لایه های متعددی، بنا می شود. شرکت های ارائه دهنده خدمات و محصولات امنیت سایبری، راهکارهایی را ارائه می دهند که به طور یکپارچه ادغام شده و قدرت دفاعی بالایی در برابر تهدیدات سایبری فراهم آورند.
People
کارمندان می بایست در زمینه امنیت داده ها و تهدیدات احتمالی و همین طور نحوه گزارش دهی تهدیدات، آموزش ببینند. این آموزش ها شامل اهمیت استفاده از پسوردهای ایمن، کلیک نکردن روی لینک ها و باز نکردن ضمایم مشکوک در ایمیل و همچنین بکاپ گیری از داده ها می گردد. مضاف بر این کارمندان باید بدانند به هنگام مواجهه با حملات باج افزاری و یا بدافزاری، چه واکنشی نشان دهند.
به این ترتیب، تک تک کارمندان میتوانند به توقف حملات، پیش از آنکه بر روی سیستم های سازمانی تأثیر بگذارد، کمک کنند.
Infrastructure
سازمان ها برای محافظت در برابر حملات سایبری ، به یک چارچوب قدرتمند نیاز دارند. چنین چارچوبی باید نحوه محافظت از سیستم های مهم، شناسایی و خنثی نمودن تهدیدات را پوشش دهد. برای اطمینان از آگاهی و شناخت پرسنل نسبت به عکس العمل شان در صورت بروز تهدیدات، باید دستورالعمل های روشن و واضحی تعریف شده باشد. داشتن چنین طرحی به کاهش آسیب های ناشی از حملات سایبری کمک فراوانی می کند.
Vulnerabilities
مشخصه اصلیِ یک راهکار امنیت سایبری این است که باید بتواند مانع از اکسپلویت در برابر آسیب پذیری ها گردد. و این امر شامل محافظت از تجهیزات، سیستم های کلود و شبکه های سازمانی می گردد. وقتی در مورد آسیب پذیری ها صحبت می کنیم، باید نقاط ضعف و تهدیدات احتمالی که ممکن توسط کارمندان دورکار ایجاد شود را لحاظ کنیم. به عبارتی باید امنیتِ دستگاه های آن ها و همین طور شبکه ای که از آن به شبکه سازمان متصل می شوند را مورد بررسی دائمی قرار داد.
Technology
فناوری، یکی از مهم ترین المان های محافظت از تجهیزات، شبکه ها و همین طور سیستم های سازمانی است. فناوری های حیاتیِ امنیت سایبری شامل “آنتی ویروس”، “راهکارهای تامین امنیت ایمیل” و “فایروال های نسل جدید (NGFW)” می گردد. ناگفته نماند اثربخشیِ مجموعه ابزارها و نرمافزارهای فناوری شما به تعداد دفعات و میزانِ بهروزرسانی آنها بستگی دارد. انتشار به روز رسانی های منظم توسط توسعه دهندگان مربوطه، به معنی رفع هر گونه مشکل یا آسیبپذیری شناختهشده هستند. تا به محافظت از سیستمهای شما در برابر جدیدترین روشهای حملات سایبری، کمک کنند.
دلیل اهمیت امنیت سایبری برای سازمان ها چیست؟
به طور خلاصه باید گفت اهمیت امنیت سایبری برای سازمان ها بسیار بالاست. همان طور که در گزارشات اخیر IBM آمده، نقض داده ها در ایالات متحده، به طور میانگین 9.44 میلیون دلار هزینه در بر دارد. این در حالی است که آمار سطح جهانی آن به حدود 4.35 میلیون دلار رسیده است.
بنابراین کاملا مشخص است سازمان ها برای محافظت از خود در برابر انبوهی از تهدیدات مختلف سایبری، چه مسیر پر پیچ و خمی را پیش رو دارند. چنانچه هکرها بتوانند با موفقیت به یک سازمانی نفوذ کنند، هزینه های گزافی را به آن سازمان متحمل خواهند کرد. وخامت این موضوع زمانی مشخص می شود که متوسط درآمد هکرها از فروش شبکه ای که به آن دسترسی پیدا کرده اند، 9.640 میلیون دلار اعلام شده است.
در صورت بروز حمله سایبری، انتظار موارد ذیل را باید داشت:
- خسارت های مالی
- از دست رفتن اعتماد و بدنام شدن سازمان
- بی اعتبار شدن سازمان در صنعت مربوطه
امنیت سایبری به چند دسته تقسیم می شود؟
Network Security
به طور کلی امنیت شبکه به استفاده از تجهیزات، فرایندها و فناوری های مختلف به منظور ایمن سازی شبکه های سازمانی اشاره دارد. شبکه های سازمانی که مدام در حال پیشرفته تر و پیچیده تر شدن هستند، موجبِ بروز آسیب پذیری های جدید در بخش های مختلف شبکه اعم از اپلیکیشن ها، داده ها، دستگاه ها و کاربران خواهند شد. اما از طرفی ابزارهای امنیت شبکه قادر به جلوگیری از وقوع تهدیدات بوده؛ ضمن اینکه آسیب پذیری های احتمالی را مسدود کرده و مانع از down شدن شبکه می گردند.
Application Security
Application security، فرایندی است که به ارتقا امنیت اپلیکیشن های تحت وب و همین طور اپ های گوشی های هوشمند می پردازد. به طور معمول این فرایند، طیِ برنامه نویسی و توسعه ی اپلیکیشن مورد نظر اتفاق می افتد تا از امنیت آن ها اطمینان حاصل شود. ابزارهایapplication security به سازمان ها امکان می دهند اپلیکیشن های مورد نظر را بررسی نموده، تهدیدات را شناسایی کنند و در نهایت بتوانند با رمزنگاری، از اپ ها محافظت کنند.
Information Security
امنیت داده ها که به آن، InfoSec نیز گفته می شود، از داده های سازمانی در برابر “دسترسی غیر مجاز”، “حذف شدن”،”destroy شدن”، “تحریف و تغییر” و یا “سوء استفاده” محافظت می کند. به طور کلی شامل اقدامات و فرایندهایی است که از داده ها به هنگام ذخیره سازی و یا انتقال، محافظت می کند.
Operational Security
امنیت عملکردی (OPSEC)، فرایندی است که از داده های مهم و حساس محافظت نموده و مانع از دسترسی های غیر مجاز به آن ها می گردد. OPSEC از سازمان ها می خواهد از دید یک مهاجم سایبری به زیرساخت ها و عملکردهای سازمانی نگاه کنند. به این ترتیب خواهند توانست عملکردها و رفتارهای غیر معمول را شناسایی نموده و همچنین آسیب پذیری های احتمالی را کشف کنند.
پنج مورد از بهترین اقدامات امنیت سایبری
بکاپ گیری های دوره ای و مکرر
در صورت به خطر افتادن یک سیستم، داشتن بکاپ های جدید، می تواند به عنوان راهکاری برای حفظ و تداوم کسب و کار در نظر گرفته شود. در واقع این بکاپ گیری ها به سازمان ها امکان می دهد که به سرعت، فعالیت های خود را از سر گرفته و زمان خرابی و زیان های مالی احتمالی را به حداقل برسانند. یکی دیگر از مزایای بکاپ گیری های منظم، دسترسی به آخرین و مرتبط ترین تنظیمات سیستم است که برای یک تجارت از اهمیت فراوانی برخوردار است. در ضمن می توان یک گزارش از وضعیت اخیر در دست داشت که به تشخیص دلیل نقض داده کمک می کند.
احراز هویت چند مرحله ای
با استفاده از احراز هویت چند مرحله ای، مراحل کار هکرها بسیار دشوار خواهد شد. و چنانچه یکی از مراحل آن، اسکن بیومتریک مانند اثر انگشت باشد، سطح امنیت باز هم بالاتر می رود.
آموزش امنیت سایبری به کارمندان
چنانچه کارمندان شما، در خصوص رایج ترین تهدیدات سایبری و نحوه مقابله با آن ها، آشنایی کامل داشته باشند، اثربخشی امنیتی ارتقا پیدا می کند. بهتر است کارمندان در مورد مدیریتِ بدافزارها، فیشینگ، باج افزار و سایر حملات متداول آموزش ببینند.
رعایت ملاحظات امنیتی پسوردها
استفاده از پسوردهای ضعیف، مسیرِ هکرها را هموار خواهد کرد. بنابراین استفاده از پسوردهای قوی و محافظت از آن ها، یکی از ارکان اصلی امنیت سایبری است.
استفاده از نرم افزارهای رمزنگاری شده
با رمزنگاری داده ها، از دسترسی غیر مجاز به آن ها جلوگیری می شود. ضمن اینکه کارمندان دورکار نیز می توانند به طور ایمن از شبکه های عمومی استفاده کنند.
نقش فورتی نت در تامین امنیت شبکه
فورتی نت با ارائه ی cybersecurity solutions ،cybersecurity analytics و cybersecurity certifications، قدم بزرگی در شناسایی تهدیدات احتمالی و ایمن سازی زیرساخت های شبکه برداشته است.
فرایندی که فورتی نت اتخاذ کرده با Fortinet Antivirus آغاز می گردد. در این مرحله علاوه بر این که تهدیدات احتمالی شناسایی می شوند، از وقوع آن ها نیز جلوگیری می شود. FortiMail از ایمیل های سازمانی در برابر تهدیداتی مانند بدافزار، فیشینگ و اسپم محافظت می کند. این در حالی است که FortiWeb (WAF) مسئولیت تامین امنیت اپلیکشن های تحت وب را در برابر آسیب پذیری های شناخته شده و ناشناخته بر عهده دارد. FortiDDoS نیز، با ایجاد امنیتی پویا و چندلایه به محافظت در برابر حملات zero-day و شناخته شده می پردازد و تهدیدات DoS را خنثی می سازد.
یکی دیگر از راهکارهای امنیتی که توسط فورتی نت ارائه می شود virtual private network است که به کاربران، امکانِ لاگین شدن به صورت رمزنگاری شده را صرف نظر از محلِ کانکت شدن می دهد.