کوئرا کالج درباره زبان‌های برنامه‌نویسی پرتقاضا می‌گوید

شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۰
مطالعه 7 دقیقه
کوئرا
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و زومیت هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد
در قرن بیست و یکم و عصر یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، کدنویسی به یکی از پرتقاضا‌ترین (و پردرآمدترین) مشاغل تبدیل شده است.
تبلیغات

در قرن بیست و یکم و عصر یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، کدنویسی به یکی از پرتقاضا‌ترین (و پردرآمدترین) مشاغل تبدیل شده است. برنامه‌نویسان این روزها فرصت‌های فراوان برای ورود به حوزه‌ها، سازمان‌ها و صنایع گوناگون دارند و می‌توانند از مهارت‌های خود به اشکال متنوع استفاده کنند.

با ما همراه شوید تا شما را با انواع حوزه های برنامه نویسی آشنا کنیم تا در مسیر به دست آوردن شغل دلخواه خود قرار بگیرید.

کپی لینک

۱۰ مورد از برترین حوزه های برنامه نویسی

در ادامه ۱۰ مهارت و سمت شغلی متفاوت را بررسی می‌کنیم که توسعه‌دهندگان با دنبال کردن آن‌ها، هم شانس استخدام بیشتری خواهند داشت و هم به درآمد بالقوه بیشتری می‌رسند.

کپی لینک

توسعه‌دهنده وب (Web Developer)

توسعه‌دهندگان وب مسئولیت طراحی و ساخت وب‌سایت‌ها را برعهده دارند. این افراد هم به ظاهر کلی سایت و هم کارکردهای آن رسیدگی می‌کنند. از سوی دیگر، تست و ارزیابی سایت‌ها هم از وظایف توسعه‌دهنده وب است تا پیش از عمومی شدن، کیفیت بالا و استانداردهای بین‌المللی داشته باشد.

بعد از عمومی شدن سایت نیز، توسعه‌دهندگان وب به نظارت بر عملکرد سایت ادامه می‌دهند و مشکلات فنی بالقوه را برطرف می‌کنند. از سوی دیگر، از تامین امنیت سایت و برنامه‌های آن نیز اطمینان حاصل می‌کنند.

توسعه‌دهنده وب در یک روز کاری عادی، ابتدا با مشتریان ملاقات می‌کند تا راجع به ابعاد و چشم‌انداز پروژه گفتگو کنند. سپس نوبت به کدنویسی سایت و همکاری با تیم‌های دیگر مثل تیم تولیدکنندگان محتوا برای سایت می‌رسد.

  • پیش‌نیازها: کارفرمایان معمولا انتظار دارند که توسعه‌دهندگان وب، مدرک کارشناسی در حوزه علوم کامپیوتر یا سایر زمینه‌های مشابه به دست آورده باشند.
  • کاربردی‌ترین زبان‌ها: HTML، جاوا، روبی، جاوا اسکریپت، پایتون و PHP
  • میانگین درآمد در کشورهای توسعه‌یافته: ۷۷ هزار دلار
کپی لینک

برنامه‌نویس کامپیوتر (Computer Programmer)

برنامه‌نویسان کامپیوتر برای برنامه‌های نرم‌افزاری کامپیوتر کدنویسی می‌کنند و مطمئن می‌شوند برنامه بدون هیچ خطایی به اجرا درآید. این برنامه‌نویسان باید هر مشکلی که در فرایند کدنویسی پدید می‌آید را برطرف کنند و محصولی همسو با نیازها و استانداردهای مشتری یا کارفرما بسازند. همین برنامه‌نویسان ممکن است مسئولیت آموزش دادن نحوه کار با نرم‌افزارها را نیز به کاربران برعهده داشته باشند.

  • پیش‌نیازها: از مهم‌ترین پیش‌نیازها می‌شود به مدرک کارشناسی در حوزه علوم کامپیوتر یا برنامه‌نویسی کامپیوتر اشاره کرد.
  • کاربردی‌ترین زبان‌ها: پشت سر گذاشتن آموزش پایتون، C، جاوا، سی پلاس پلاس و دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی برای پیشرفت شغلی بی‌نهایت ارزشمند خواهد بود.
  • میانگین درآمد در کشورهای توسعه‌یافته: ۶۸ هزار دلار
کپی لینک

مهندس سیستم‌های کامپیوتری (Computer Systems Engineer)

مهندس سیستم‌های کامپیوتری باید مطمئن شود سیستم‌های کامپیوتری مشتریان به خوبی و با بالاترین بازدهی ممکن به کار ادامه می‌دهند. چنین مهندسی می‌تواند مستقیما به استخدام سازمان‌هایی درآید که نیاز به نگهداری و بهبود سیستم‌های خود یا اشخاص ثالث دارند و انواع خدمات را ارائه می‌کنند.

مهندس سیستم کامپیوتری ضمن نگهداری سیستم‌ها، تامین امنیت آن‌ها را نیز عهده‌دار می‌شود. این متخصصان می‌توانند ایده‌های مبتکرانه برای بهبود عملکرد سیستم‌ها نیز ارائه کنند و به تیم‌های تکنولوژی داخل شرکت مشاوره دهند.

  • پیش‌نیازها: چنین متخصصانی معمولا کارشناسی یا کارشناسی ارشد در حوزه فناوری اطلاعات، علوم کامپیوتر یا حوزه های برنامه نویسی مشابه دارند. اکثر کارفرمایان نیز خواستار تجربه‌های کاری ۵ ساله در مهندسی سیستم یا مشاغل IT می‌شوند.
  • کاربردی‌ترین زبان‌ها: پایتون، جاوا، سی پلاس پلاس، سی شارپ و SQL
  • میانگین درآمد در کشورهای توسعه‌یافته: ۸۲ هزار دلار
کپی لینک

تحلیلگر سیستم (Systems Analyst)

افرادی که در سمت تحلیلگر سیستم استخدام می‌شوند، تکنولوژی‌های مورد استفاده کسب‌وکارها را بررسی می‌کنند و به دنبال راه‌هایی برای برطرف‌سازی ایرادات و بهینه‌سازی سیستم‌ها می‌گردند.

شغل تحلیلگر سیستم که با نام‌های «طراح سیستم» یا «معمار سیستم» نیز شناخته می‌شود، بر ساخت سیستم‌هایی تمرکز دارد که برای رسیدگی به نیازهایی مشخص پیاده‌سازی شده‌اند. از وظایف مشخص تحلیلگر سیستم می‌شود به پژوهش راجع به آخرین تکنولوژ‌های سازمانی، ارائه تحلیل راجع به بهترین روش‌های ارتقا سیستم‌‌ها و آموزش دادن نحوه کار با تکنولوژی‌های جدید به مشتریان و کارمندان است.

  • پیش‌نیازها: کارفرمایان انتظار دارند تحلیلگران سیستم حداقل مدرک کارشناسی در حوزه‌هایی مانند علوم کامپیوتر یا فناوری اطلاعات به دست آورده‌ باشند. از آن‌جا که تحلیلگر سیستم از مشاغل رده‌بالاتر هر سازمانی به حساب می‌آید، لازم است ابتدا در سمت‌های دیگر کسب تجربه کنید.
  • کاربردی‌ترین زبان‌ها: پایتون، جاوا، سی شارپ و SQL
  • میانگین درآمد در کشورهای توسعه‌یافته: ۸۰ هزار دلار
کپی لینک

ادمین دیتابیس (Database Administrator)

یکی دیگر از حوزه های برنامه نویسی که ارزش توجه فراوان دارد، ادمینی دیتابیس است. ادمین دیتابیس (یا به اصطلاح DBA) به اطلاعات کلان، پیچیده و معمولا محرمانه موجود در دیتابیس کسب‌وکارها رسیدگی می‌کند. از جمله وظایف او می‌شود به ساخت دیتابیس، ارائه دسترسی امن به همکاران، ایرادیابی و همینطور برنامه‌ریزی برای ظرفیت دیتابیس اشاره کرد.

  • پیش‌نیازها: فرصت‌های شغلی ادمین دیتابیس معمولا در سازمان‌هایی پیدا می‌شود که به طراحی سیستم‌های کامپیوتری یا سیستم‌های پردازش داده می‌پردازند. ادمین دیتابیس می‌تواند در دانشگاه‌ها، آژانس‌های دولتی و شرکت‌های بیمه نیز استخدام شود. اگرچه بسیاری از ادمین‌های دیتابیس هم مدرک کارشناسی و هم کارشناسی ارشد دارند،‌ می‌توان بدون تحصیلات دانشگاهی و با دریافت گواهی‌های مرتبط و کسب تجربه نیز وارد این حوزه شد.
  • کاربردی‌ترین زبان‌ها: پایتون، SQL، سی شارپ، R و PHP
  •   میانگین درآمد در کشورهای توسعه‌یافته: ۹۴ هزار دلار
کپی لینک

توسعه‌دهنده فرانت اند (Front-End Developer)

توسعه‌دهنده فرانت اند، مسئولیت ساخت و نگهداری عناصری را در یک سایت یا وب‌اپلیکیشن برعهده دارد که مقابل چشم کاربران قرار می‌گیرند. برای مثال می‌شود به عناصری مثل ویدیوها و دکمه‌های کلیک‌پذیر اشاره کرد. این برنامه‌نویسان باید اطمینان حاصل کنند کاربران تجربه‌ خوبی به دست می‌آورند و به راحتی از قابلیت‌های سایت یا وب‌اپلیکیشن استفاده می‌کنند.

از مسئولیت‌های مشخص‌تر این متخصصان می‌توان به کدنویسی عناصر بصری سایت، تست کردن ابعاد مختلف تجربه کاربر (User Experience | UX) و همینطور بهینه‌سازی قابلیت‌ها برای مقیاس‌پذیری حداکثری اشاره کرد.

  • پیش‌نیازها: با پشت سر گذاشتن دوره فرانت اند کوئرا کالج و کسب مهارت‌های ضروری می‌توانید منتظر فرصت‌های شغلی متعدد در هر صنعتی باشید که نیاز به ساخت وب‌سایت و وب‌اپلیکیشن دارد. گذشته از تحصیلات دانشگاهی در حوزه های برنامه نویسی مختلف، اکثر متخصصان فرانت اند در صدد کسب گواهی‌های بین‌المللی و حرفه‌ای نیز برمی‌آیند.
  • کاربردی‌ترین زبان‌ها: HTML، جاوا اسکریپت، ری‌اکت، CSS و انگولار
  • میانگین درآمد در کشورهای توسعه‌یافته: ۱۰۷ هزار دلار
کپی لینک

توسعه‌دهنده اپلیکیشن موبایل (Mobile App Developer)

این برنامه‌نویسان به طراحی و کدنویسی نرم‌افزار برای دیوایس‌های موبایل - مثل گوشی و تبلت - مشغول می‌شوند. هر اپلیکیشنی مطابق با نیازهای به‌خصوص مشتریان برنامه‌نویسی می‌شود و معمولا هم در دسترس عموم قرار می‌گیرد. توسعه‌دهندگان اپ باید برنامه‌های خود را تست کنند و از کارکرد بی‌نقص آن روی مجموعه‌ای از دستگاه‌های مختلف مطمئن شوند.

  • پیش‌نیازها: توسعه‌دهنده اپلیکیشن موبایل می‌تواند در هر نقطه‌ای از جهان و تقریبا در هر زمینه‌ای، شغل پیدا کند. اکثر برنامه‌نویسان موبایل مدرک کارشناسی در برنامه نویسی کامپیوتر یا رشته‌های مشابه دارند.
  • کاربردی‌ترین زبان‌ها: سوییفت، کاتلین، جاوا اسکریپت، دارت و جاوا
  • میانگین درآمد در کشورهای توسعه‌یافته: ۸۶ هزار دلار
کپی لینک

توسعه‌دهنده نرم‌افزار (Software Developer)

برنامه‌نویس نرم‌افزار، مجموعه‌ای بسیار متنوع از برنامه‌های نرم‌افزاری را برای سیستم‌های کامپیوتری گوناگون می‌سازد. برنامه‌های مختلف نیاز به یادگیری برنامه‌ نویسی با چند زبان متفاوت دارند و بنابراین خیلی از توسعه‌دهندگان علاوه بر یادگیری چند زبان، در کدنویسی به یک زبان مشخص تخصص می‌یابند.

مسئولیت‌های برنامه‌نویس نرم‌افزار نیز بسته به نیازهای کارفرما متفاوت است. برخی برنامه‌نویسان اپلیکیشن‌ها و برنامه‌هایی مخصوص اهداف کاملا مشخص می‌سازند، برخی دیگر هم سیستم‌هایی برای مدیریت دیوایس‌ها و شبکه‌ها طراحی می‌کنند.

  • پیش‌نیازها: در میان تمام حوزه های برنامه نویسی، توسعه نرم‌افزار با بیشترین سرعت ممکن در حال رشد است. این یعنی برای فعالیت در این حوزه، نیاز به یادگیری مداوم خواهید داشت. شمار قابل توجهی از توسعه‌دهندگان نرم‌افزار مدرک کارشناسی علوم کامپیوتر دریافت می‌کنند. کارشناسی ارشد هم بی‌نهایت ارزشمند به حساب می‌آید و شانس دستیابی به مشاغل مدیریتی‌تر را افزایش می‌دهد.
  • کاربردی‌ترین زبان‌ها: پایتون، سی پلاس پلاس و جاوا
  • میانگین درآمد در کشورهای توسعه‌یافته: ۱۰۹ هزار دلار
کپی لینک

دانشمند داده (Data Scientist)

دانشمند داده از تمام تکنولوژی‌های در دسترس برای گردآوری، منظم‌سازی، ارزیابی و تفسیر داده‌های کلان و پیچیده کمک می‌گیرد. او معمولا به توسعه الگوریتم‌های پیچیده‌ای می‌پردازد که به مشتریان در دستیابی به ارزشمندترین اطلاعات ممکن راجع به عملیات‌های کسب‌وکار کمک می‌کنند و وظایف نیز بسته به نیازهای مشتری و صنعت فعالیت متغیر خواهند بود.

برای مثال دانشمند داده‌ای که در یک آژانس دولتی مشغول به کار است، عمدتا روی تحلیل داده‌های مربوط به نظرات سیاسی تمرکز می‌کند و دانشمند داده شبکه‌های اجتماعی، بخش اعظمی از وقت خود را به ارزیابی معیارهایی مانند نرخ کلیک یا نرخ اشتراک‌گذاری می‌گذراند.

  • پیش‌نیازها: دانشمندان داده معمولا مدرک کارشناسی ارشد یا حتی دکترا به دست می‌آورند و پیش از ورود به دنیای داده، چندین سال تجربه آموزشی و عملی کسب کرده‌اند.
  • کاربردی‌ترین زبان‌ها: پایتون، SQL و R
  • میانگین درآمد در کشورهای توسعه‌یافته: ۱۱۹ هزار دلار
کپی لینک

مهندس ابری (Cloud Engineer)

مهندس فضای ابری یا کلاود بر طراحی، بهینه‌سازی و نگهداری سیستم‌های پردازش ابری کسب‌وکارها تمرکز دارد. این فرایند می‌تواند حاوی پیاده‌سازی کد در سیستم ابری، ارائه دسترسی ایمن به مشتریان، پیاده‌سازی طرح‌های بازیابی پس از فاجعه (Disaster Recovery) و همینطور بهره‌گیری از ابزارهای ابری گوناگون باشد.

مهندسان فضای ابری ضمنا باید همکاری نزدیک با دیگر ذی‌نفعان پروژه داشته باشند تا درکی جامع از نیازهای منحصر به فرد سازمان به خدمات ابری به دست آورند.

  • پیش‌نیازها: اکثر این متخصصان برای شروع مدرک کارشناسی به دست می‌آورند و وارد دوره‌های کارآموزی تمام‌وقت می‌شوند. این روزها فرصت‌های شغلی فراوانی برای مهندسان فضا ابری به چشم می‌خورد و می‌توان در بسیاری از شرکت‌های تکنولوژی یا کسب‌وکارهای فعال در حوزه سلامت، امور مالی و آموزش نیز استخدام شد.
  • کاربردی‌ترین زبان‌ها: پایتون، گولنگ، روبی، جاوا، سی شارپ و وینگ
  • میانگین درآمد: ۱۲۱ هزار دلار
کپی لینک

جمع‌بندی و سوالات متداول پیرامون پرتقاضا‌ترین حوزه های برنامه نویسی

اکنون که به پایان مطلب رسیده‌ایم، پرتقاضاترین و پردرآمدترین حوزه های برنامه نویسی را می‌شناسیم. بنابراین همین حالا می‌توانید فرایند آموزش در حوزه دلخواه خود را شروع کنید و در مسیری قرار بگیرید که می‌تواند به درآمد صد هزار دلاری در سال منتهی شود.

کپی لینک

به عنوان یک تازه‌کار در حوزه های برنامه نویسی چه زبانی یاد بگیریم؟

در صورتی که تازه شروع به کدنویسی کرده‌اید و نمی‌دانید بهترین زبان برای شروع چیست، پیشنهاد می‌کنیم در مراحل نخست به یادگیری یکی از پنج زبان سوییفت (برای iOS)، جاوا اسکریپت، C، پایتون و یا جاوا مشغول شوید.

کپی لینک

پردرآمدترین حوزه های برنامه نویسی کنونی چیست؟

در سال ۲۰۲۵ میلادی، توسعه‌دهندگان فول استک، دانشمندان داده، مهندسان فضا ابری، مهندسان یادگیری ماشین و توسعه‌دهندگان دیتابیس بیشترین درآمد را نسبت به تمام برنامه‌نویسان دارند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات