کوالکام اولین تراشه 5G را با نام X50 در یک گوشی هوشمند رونمایی کرد
کوالکام اولین تراشه با پشتیبانی از فناوری ارتباطی نسل پنجم را در یک گوشی هوشمند رونمایی کرد. البته باید به این نکته اشاره کرد که گوشی هوشمندی که کوالکام تراشهی 5G خود را در آن قرار داده است، برای فروش نیست و تنها یک طراحی مرجع برای نمایش این نکته است که کوالکام موفق شده یک تراشه با سایز کوچک با پشتیبانی از ۵ جی برای استفاده در گوشیهای هوشمند توسعه دهد. اطلاعات ارائهشده توسط کوالکام نشان از آن دارد که تولید این تراشه از ابتدای سال ۲۰۱۹ آغاز شده است و میتوان از آن در گوشیهای هوشمندی که از سال ۲۰۱۹ راهی بازار خواهند شد، استفاده کرد.
گوشی هوشمند مبتنی بر فناوری ۵ جی را باید یکی از نوآوریهای جدید این شرکت آمریکایی خواند که در کنفرانس 4G/5G در هنگکنگ رونمایی شد. اهمیت چنین موضوعی از این نظر زیاد است که اغلب تراشههای ۵ جی توسعهیافته، سایز بسیار بزرگی دارند و پیش از کوالکام، هیچ شرکتی در این حوزه تراشهای با چنین سایزی رونمایی نکرده بود. تراشهی X50 کوالکام از وجود ماژول آنتنی نیز بهره میبرد که برای دریافت امواج با طول موج بسیار کوتاه و فرکانس بسیار بالا طراحی شده است که از شبکهی ۵ جی ارسال و دریافت خواهد شد.
شریف هانا، مدیر بازاریابی محصولات در حوزهی ۴ جی و ۵ جی کوالکام، در این خصوص چنین اظهار نظر کرده است:
برخلاف تصور عمومی که استفاده از طول موجهای کوتاه را در گوشیهای هوشمند و گجتهای موبایل امری بسیار چالشبرانگیز میخوانند، ما موفق شدهایم با استفاده از تکنیکهای موسوم به MIMO این فناوری را در تراشهی ۵ جی خود برای گوشیهای هوشمند به ارمغان بیاوریم.
البته باید به این نکته اشاره کرد که استفاده از آنتنهای کوچک در گوشیهای هوشمند باعث میشود دریافت امواج با طول موج کوتاه میلیمتری بسیار سخت باشد و این موضوع مخصوصا در محیطهای سربسته کاملا امری چالشبرانگیز است.
البته نباید انتظار داشته باشیم مودم ایکس ۵۰ را در گوشیهای هوشمندی ببینیم که سال ۲۰۱۹ راهی بازار شود. ایکس ۵۰ برای استفاده توسط تولیدکنندگان گوشی هوشمند و همچنین اپراتورهای مخابراتی توسعه یافته است تا آزمایشهای خود را برای بهبود هر چه بیشتر این فناوری انجام دهند. بهطور حتم اضافه شدن یک تراشهی ۵ جی علاوه بر تراشهی ۴ جی در گوشیهای هوشمند، مصرف باتری را افزایش خواهد داد؛ از اینرو باید در گوشیهای هوشمند ۲۰۱۹ که انتظار میرود با بهرهگیری از تراشهی ارتباطی با پشتیبانی ۵ جی راهی بازار شوند، استفاده از تراشههای تجاری بهتری در دستور کار قرار گیرد.
در حال حاضر کوالکام تولیدکنندهی سریعترین تراشههای ارتباطی مبتنی بر فناوری ۴ جی است و با توجه به درگیریهای پتنتی این شرکت با اپل و سایر رگولاتوریها، برای محکمتر کردن جای پای خود نیاز دارد تا فناوری ۵ جی را به بهترین شکل ممکن توسعه دهد.
نظرات