اسنپدراگون 850 شبکهی 5G را برای کامپیوترهای ویندوز مبتنی بر آرم ارائه میکند
پردازندهی اسنپدراگون ۸۴۵ کوالکام به احتمال فراوان تا پایان سهماههی جاری در گوشیهای هوشمند به کار خواهد رفت؛ اما برطبق گزارشها، این شرکت سازندهی تراشه در حال حاضر مشغول کار روی نسخهی بعدی پردازندهی پرچمدار خود به نام اسنپدراگون ۸۵۰ است. انتظار میرود اسنپدراگون ۸۴۵ نخستین بار بههمراه پرچمدار سامسونگ، گلکسی اس ۹ یا حداقل برخی از نسخههای این گوشی که ماه آینده در کنگرهی جهانی موبایل ۲۰۱۸ رونمایی خواهد شد، روانهی بازار شود. با این حال، با توجه به سوابق کوالکام، اندکی بعد این پردازنده در طیف گستردهای از گوشیهای هوشمند ساخت شرکتهای مختلف به کار خواهد رفت.
در چند سال گذشته، الگوی توسعهی دیگری در رفتار کوالکام پدیدار شده است؛ بدین صورت که این شرکت نسخههای تکراری از تراشههای فعلی خود تولید میکند. ما این موضوع را سال گذشته هنگام تولید جی ۶، پرچمدار الجی مشاهده کردیم. از آنجایی که الجی بهمنظور عرضهی محصول خود، قادر به انتظار برای تأمین موجودی اسنپدراگون ۸۳۵ نبود، کوالکام نسخهای بهبودیافتهی تراشهی پرچمدار خود را با نام اسنپدراگون ۸۲۱ در اختیار این شرکت قرار داد. بر اساس شایعاتی که اخیرا منتشر شده است؛ به نظر میرسد کوالکام قصد ادامهی این سیاست خود را دارد.
طبق گزارش منابع وبسایت پیسی مگ، تراشهی تکراری جدید کوالکام، اسنپدراگون ۸۵۰ نام دارد و قرار است امسال عرضه شود. برخلاف اسنپدراگون ۸۴۵ که هدف اولیهاش گوشیهای هوشمند است؛ اسنپدراگون ۸۵۰ در اصل قصد دارد قلب تپندهی کامپیوترهای ویندوز مبتنی بر پردازندههای آرم باشد. اینکه آیا گوشیهای هوشمند نیز از این تراشهی جدید کوالکام بهرهمند خواهد شد یا نه، هنوز مشخص نیست.
علاوه بر این، خصوصیات کلی این پردازنده نیز هنوز نامشخص است. برخی اشاره میکنند که نام این پردازنده، میتواند به مودم X50 کوالکام، نخستین مودم نسل پنجم شبکهی موبایل (5G) که در سال ۲۰۱۶ معرفی شد، اشاره داشته باشد. با این حال، این مودم هنوز در هیچ دستگاهی به کار گرفته نشده است.
بنابراین، روی کاغذ احتمال میرود کوالکام با ترکیب اسنپدراگون ۸۴۵ و مودم ایکس ۵۰، تراشهی جدیدی به نام اسنپدراگون ۸۵۰ تولید کند. هرچند این تراشه احتمالا ابعاد بسیار بزرگی برای یک دستگاه به اندازهی گوشی خواهد داشت؛ اما بهکارگیری آن در لپتاپها یا تبلتهای ویندوز ۱۰ مبتنی بر تراشهی اسنپدراگون امکانپذیر خواهد بود. چنین دستگاههایی، با اجتناب از بهکارگیری پردازندههای x86 ساخت اینتل یا ایامدی، از مزیت مصرف انرژی پایینتر تراشههای کوالکام که در تبلتها و گوشیهای هوشمند اندروید یافت میشود، بهرهمند خواهند شد. نخستین کامپیوترهای ویندوزی مبتنی بر پردازندهی اسنپدراگون ۸۳۵ و مودم LTE نسل چهارم، چندی پیش معرفی شدند و انتظار میرود در سهماههی دوم امسال به دست مصرفکنندگان برسند.
با این حال، شبکههای نسل پنجم موبایل بهصورت عمومی اواخر سال جاری آغاز به کار خواهند کرد و نخستین گوشی هوشمند 5G تا پیش از آغاز سال ۲۰۱۹ به بازار نخواهد رسید. در عوض، نخستین دستگاههای برخوردار از این ویژگی، احتمالا هاتاسپاتهای موبایل با امکان اشتراک اتصال نسل پنجم شبکهی موبایل با کلاینتهای چندگانهی مجهز به وایفای خواهند بود. یک تبلت هیبریدی یا لپتاپ با عمر باتری بالا و مجهز به ویندوز ۱۰ که قادر به ارائهی اتصال نسل پنجم شبکهی موبایل است، میتواند برای مشتریان به انتخاب جذابی تبدیل شود.
در عین حال، این مسئله میتواند به دستگاههای اولیهی مجهز به پردازندهی کوالکام مزیتی قابل توجه نسبت به دستگاههای مبتنی بر پردازندهی اینتل بدهد. اینتل دیرتر از رقیبش اقدام به عرضهی مودم نسل چهارم گیگابیت منطبق بر CDMA کرد و پردازندههای مبتنی بر این مودم را امسال به بازار میفرستد؛ اما برخی تحلیلگران پیشبینی کردهاند اپل در تولید آیفونهای امسال بهطور کامل از مودم اینتل استفاده خواهد کرد. این در حالی است که مودمهای نسل پنجم شبکهی موبایل اینتل تا نیمهی دوم سال ۲۰۱۹ عرضه نخواهند شد.
اگر برنامههای کوالکام با موفقیت پیش رود، میتوان اسنپدراگون ۸۵۰ را به عنوان یک راهحل موقت تلقی کرد. با این وجود، این تراشه از نظر طراحی قدرت کافی خواهد داشت و میتواند بهعنوان یک پردازندهی موفق در نخستین طیف دستگاههای مجهز به 5G به کار گرفته شود.
نظرات