کوالکام در تراشه‌های جدید فاصله‌ی میان‌رده‌ها و پرچم‌دارها را کاهش می‌دهد

چهارشنبه ۶ تیر ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۰
مطالعه 3 دقیقه
کوالکام سه تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۳۲، ۴۳۹ و ۴۲۹ را با پشتیبانی از دوربین دوگانه و ویژگی‌های دیگر ارائه کرد تا فاصله‌ی گوشی‌های میان‌رده با پرچم‌دارها کمتر شود.
تبلیغات

گوشی‌های هوشمند میان‌رده، به جز مواردی مشخص، در سایر زمینه‌ها تقریبا از گوشی‌های رده‌بالا عقب مانده‌اند. مثلا هنوز دوربین تک سنسوری و ضبط ویدیوی 1080p را در این مدل‌ها شاهد هستیم. کوالکام قصد دارد به زودی این مسئله را با عرضه‌ی اسنپدراگون ۶۳۲، ۴۳۹ و ۴۲۹ حل کند. این تراشه‌ها قرار است دوربین دوگانه و برخی ویژگی‌های دیگر را به قابلیت‌های معمول گوشی‌های میان‌رده تبدیل کند.

پردازنده‌ی هشت هسته‌ای اسنپدراگون ۶۳۲ که مشخصا از دو تراشه‌ی دیگر قدرتمندتر است از دو سنسور ۱۳ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی پشتیبانی می‌کند تا نظر افرادی که به عکس‌های پرتره و تله‌فوتو اهمیت زیادی می‌دهند را تأمین کند. قدرت و سرعت پردازش این تراشه ۴۰ درصد از اسنپدراگون ۶۲۶ بیشتر است و این یعنی قدرت کافی برای ضبط ویدیوی 4K و فول اچ‌دی پلاس وجود خواهد داشت. مودم این تراشه از پس اتصال LTE Advanced برمی‌آید و با اینکه آدرنو ۵۰۶ در این تراشه تنها ۱۰ درصد سریع‌تر عمل می‌کند، به خوبی توانایی اجرای اکثر بازی‌های سه‌بعدی روز را دارد. در این تراشه‌ی جدید کوالکام نیز مانند چند مدل اخیر، هوش مصنوعی نقش ویژه‌ای دارد و با پشتیبانی از شبکه‌ی عصبی اعمالی مانند باز کردن قفل صفحه به کمک شناسایی چهره را به خوبی انجام می‌دهد.

از سوی دیگر دو تراشه‌ی هشت هسته‌ای اسنپدراگون ۴۲۹ و اسنپدراگون ۴۳۹ روی بالا بردن کیفیت اجرایی دستگاه‌های پایین‌رده متمرکز شده‌اند. پشتیبانی از دوربین دوگانه‌ی ۸ مگاپیکسلی از مواردی است که در این تراشه‌ها افزوده شده است؛ اما همچنان خبری از فیلمبرداری 4K نخواهد بود. این دو تراشه که نسل جدید تراشه‌های اسنپدراگون ۴۲۵ و ۴۳۰ به حساب می‌آیند، تا ۲۵ درصد قدرت عملکرد پردازشی بهتری را ارائه می‌کنند. در کنار پشتیبانی از هوش مصنوعی، عملکرد گرافیک نیز نسبت به نسل پیشین افزایش چشمگیری داشته است. تراشه‌ی گرافیکی آدرنو ۵۰۵ به کاررفته در اسنپدراگون ۴۳۹ نسبت به نسل پیش ۲۰ درصد و تراشه‌ی گرافیکی آدرنو ۵۰۴ به کار رفته در اسنپدراگون ۴۲۹ نسبت به نسل پیش خود ۵۰ درصد افزایش عملکرد را ارائه می‌دهند. البته هیچ‌یک از دو تراشه‌ی مورد بحث مناسب گیمینگ به حساب نمی‌آیند. به طوری‌که اسنپدراگون ۴۲۹ تنها از پس رزولوشن اچ‌دی پلاس برمی‌آید؛ اما می‌توانید بهبود عملکرد کلی گوشی را انتظار داشته باشید. ناگفته نماند که LTE حداکثر اتصال پرسرعتی است که این تراشه‌ها پشتیبانی می‌کنند.

اسنپدراگون / Snapdragon

کوالکام پیش‌بینی می‌کند اولین گوشی‌های مجهز به این تراشه‌ها در نیمه‌ی دوم سال جاری روانه‌ی بازار شوند. تراشه‌های اسنپدراگون ۶۳۲، ۴۳۹ و ۴۲۹ هرچند ممکن است چندان هیجان‌انگیز نباشند، اما برای افرادی که به دوربین دوگانه‌ی باکیفیت در قالب دستگاهی میان‌رده با عملکردی قابل قبول علاقه دارند، می‌توانند بسیار حائز اهمیت باشند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات