سیستم کوانتومی ۵۰۰۰ کیوبیتی D-Wave معرفی شد

پنج‌شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
D-Wave موفق‌به توسعه‌ی نوعی سیستم کوانتومی ۵۰۰۰ کیوبیتی شده که می‌تواند وظایف سنگین را در مقیاس بزرگ انجام دهد. این سیستم به مشتریان سازمانی ارائه می‌شود.
تبلیغات

D-Wave که شرکتی در حوزه‌ی رایانش کوانتومی (Quantum Computing) است، اعلام کرد نسل بعدی انیلرهای کوانتومی (Quantum Annealer) خود را برای مشتریان سازمانی دردسترس قرار می‌دهد؛ انیلر کوانتومی D-Wave نوعی پردازنده‌ تخصصی است که با استفاده از جلوه‌های کوانتومی در راستای بهینه‌سازی سیستم و به‌حداقل‌رساندن مشکلات قدم برمی‌دارد. خود‌ پردازنده، انقلابی و تعجب‌برانگیز نیست و D-Wave جزئیات مربوط به آن را ماه‌ها پیش دردسترس رسانه‌ها قرار داد

D-Wave در جدیدترین بیانیه‌ی خود به چالش‌های ساخت تراشه‌ای با بیش از یک میلیون دستگاه کوانتومی مجزا اشاره کرده است. D-Wave همچنین از انتشار نرم‌افزاری خاص خبر می‌دهد که قابلیت‌های متنوعی دارد و نحوه‌ی کارکردش باعث می‌شود شباهت‌هایی به سخت‌افزارهای کوانتومی و رایانه‌های کلاسیک داشته باشد.

آن‌دسته از رایانه‌های کوانتومی که توسط شرکت‌هایی مثل گوگل و IBM تولید می‌شوند، رایانه‌هایی همه‌منظوره بر مبنای گیت‌‌های (Gate) سخت‌افزاری هستند که از پس انجام کارهای زیادی برمی‌آیند. رایانه‌های موردبحث ازلحاظ تئوری می‌توانند هر مسئله‌ای را حل کنند و باعث می‌شوند نوع خاصی از مشکلات، در زمان بسیار سریع‌تری از بین بروند. درحال‌حاضر رایانه‌های کوانتومی ساخته‌شده توسط گوگل و IBM به چند ده گیت محدود هستند و سیستم تصحیح خطا ندارند. استفاده از این رایانه‌ها در مقیاس عظیم باعث می‌شود برخی چالش‌های فنی پیش روی شرکت‌ها قرار گیرد.

دستگاه تولیدشده توسط D-Wave، همه‌منظوره نیست. از این دستگاه با اصطلاح انیلر کوانتومی یاد می‌شود، نه رایانه‌ی کوانتومی. انیلر کوانتومی D-Wave محاسباتی ویژه را انجام می‌دهد که وابسته‌به پیکربندی‌های مختلف دستگاه‌های کوانتومیِ خود انیلر است. انیلر کوانتومی D-Wave تنها زمانی کار می‌کند که یک مسئله‌ی رایانشیِ به‌خصوص را بتوان در یکی از پیکربندهای تراشه، به مسئله‌ای برای به‌حداقل‌رساندن انرژی ترجمه کرد. این جمله ممکن است در نگاه اول گنگ به‌نظر برسد و با خود فکر کنید که محدودیت‌های بسیار زیادی ایجاد می‌کند. بااین‌حال محدودیت‌های ایجادشده کمتر از حد انتظارند؛ زیرا بسیاری از فرآیندهای بهینه‌سازی را می‌توان به مسئله‌های به‌حداقل‌رساندن انرژی ترجمه کرد. 

D-Wave ازطریق سرویسی با نام Leap امکان دسترسی به تراشه‌ی کوانتومی جدید مبتنی‌بر فضای ابری خود را ارائه می‌دهد. توسعه‌دهندگان خواهند توانست از این تراشه برای آزمایش برنامه‌ها به‌صورت آنی استفاده کنند. در نسل پیشین Leap، تراشه‌ی کوانتومی D-Wave دارای قدرت ۲٬۰۰۰ کیوبیت (Qubit) بود و هر یک از این کیوبیت‌ها می‌توانست به ۶ کیوبیت دیگر متصل شود. D-Wave موفق شده در نسل جدید، قدرت ارائه‌شده را بیش از دو برابر افزایش دهد. تراشه‌ی کوانتومی جدید که ازطریق پلتفرم Leap دردسترس قرار دارد، از ۵٬۰۰۰ کیوبیت ساخته شده که هر یک از آن‌ها به ۱۵ کیوبیت دیگر متصل می‌شود. 

توسعه‌دهندگانی که از Leap استفاده کنند می‌توانند سراغ استفاده از قابلیتی تحت عنوان سرویس حل‌کننده‌ی هیبریدی (HSS) بروند؛ این سرویس همان‌طور که از نامش پیدا است، منابع رایانه‌های کوانتومی و رایانه‌های کلاسیک را به‌منظور حل مسئله‌ها با‌ یکدیگر ترکیب می‌کند. این رویکرد که شامل مزیت‌های هر دو نوع رایانه است باعث می‌شود امکان حل کردن مسئله‌های بسیار بزرگ وجود داشته باشد. تراشه‌ی جدید D-Wave دارای سیستم بهبودیافته‌ی HSS است که می‌تواند اپلیکیشن‌ها را با حداکثر یک میلیون متغیر اجرا کند؛ نسل پیشین تراشه توانایی اجرای اپلیکیشن‌ها را با ۱۰٬۰۰۰ متغیر داشت.  

مدیرعامل D-Wave در بیانیه‌ای گفت او و اعضای تیمش به‌هنگام راه‌اندازی پروژه‌ی Leap به‌خوبی می‌دانستند درحال حرکت در مسیری هستند که به فراهم‌سازی امکان انجام وظایف بسیار سنگین در مقیاس عظیم منتهی می‌شود. او می‌گوید به‌لطف سیستم HSS جدید که تا یک میلیون متغیر را شامل می‌شود، می‌توان وظایف بسیار سنگین‌تری را نسبت‌به قبل انجام داد، آن هم با دقت بیشتر. 

پلتفرم جدید D-Wave که Advantage نام دارد در سرویس ابری Leap ارائه شده است. تمامی مشتریان فعلی D-Wave می‌توانند بدون پرداخت هزینه‌ی اضافه به آن دسترسی پیدا کنند. افرادی که بخواهند به مشتری D-Wave تبدیل شوند نیز به قابلیت‌‌های متنوع پلتفرم دسترسی خواهند داشت.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات