D1-kifpool

آیا انویدیا و آرم به‌اجبار از بازار چین خارج می‌شوند؟

جمعه ۱۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۰
مطالعه 3 دقیقه
یک تحلیلگر می‌گوید دولت چین با قرارداد تصاحب آرم توسط انویدیا موافقت نخواهد کرد. درصورت رخداد این اتفاق، انویدیا و آرم احتمالا از بازار چین خارج خواهند شد.
تبلیغات
D4-mci

انویدیا چند هفته‌ی پیش در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد با پرداخت ۴۰ میلیارد دلار، آرم هولدینگز را تصاحب کرده است. تصاحب آرم توسط انویدیا توجه نهادهای ناظر بر بازار را جلب کرد و این موضوع صرفا به بازار آمریکا خلاصه نمی‌شود. با درنظرگرفتن ماهیت کسب‌و‌کار آرم، نهادهایی که روی موضوع انحصارطلبی شرکت‌ها نظارت می‌کنند تحقیقات گسترده‌ی خود را در رابطه با قرارداد جدید بین انویدیا و آرم آغاز کردند. معماری آرم امروزه در تقریبا تمامی دستگاه‌های الکترونیکی مدرن و حتی پردازنده‌های حوزه‌ی دیتاسنتر یافت می‌شود.

نهادهای ناظر با بررسی موشکافانه در تلاش درک این موضوع هستند که آیا تصاحب آرم توسط انویدیا به شرکت‌های دیگری که در بازار هستند و مشتری آرم محسوب می‌شوند آسیب می‌زند یا نه. انویدیا به‌لطف تصاحب آرم، اکنون از منابع و زیرساخت‌های لازم برای ساخت پردازنده‌ی مرکزی (CPU) نیز برخوردار است و می‌تواند پردازنده‌های گرافیکی (GPU) خود را پیشرفته‌تر از قبل بسازد. در نظر داشته باشید که ماجرای قرارداد بین انویدیا و آرم هنوز به‌طور کامل به‌اتمام نرسیده و باید نهادهای ناظر تحقیقات خود را کامل کنند.

یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌ها در این رابطه، مربوط به نهادهای رگولاتوری چین است. در کشور چین فرایند تحقیقات و اعطای مجوزهای لازم به این قراردادها با سرعت پایین انجام می‌گیرد. کوالکام چند سال پیش شرکتی با نام NXP Semiconductors را خریداری کرد، اما مجوز نهادهای رگولاتوری چین صادر نشد و همین موضوع کوالکام را مجاب کرد قرارداد را به‌هم بزند. بیانیه‌ی جدیدی که از سوی یکی از محققان دانشگاهی چینی با نام نی گوانگان منتشر شده اعلام می‌کند که احتمالا اعطای مجوز نهادهای رگولاتوری چین به انویدیا برای زمانی نسبتا طولانی طول خواهد کشید.

نی گوانگان به‌هنگام سخنرانی در چهارمین مراسم Information Security Industry Development Forum سراغ قرارداد بین انویدیا و آرم رفت و گفت به‌احتمال بسیار زیاد مقامات چینی قرارداد موردبحث را به‌رسمیت نخواهند شناخت و آن را رد خواهند کرد. گوانگان می‌گوید در پی نهایی شدن ادغام آرم با انویدیا، ساختار مالکیت آرم دچار تحولی اساسی می‌شود و این تحول به‌مذاق چینی‌ها خوش نمی‌آید.

گوانگان می‌گوید آرم پیش‌تر شرکتی بریتانیایی بود و پس از چند سال، ژاپن کنترل بخش اعظم آن را دراختیار گرفت. اکنون انویدیا (نماینده‌ی ایالات متحده آمریکا) ۷۰ درصد از حق کنترل شرکت را دراختیار دارد و فرایند ادغام را آغاز کرده است. اگر فرایند ادغام با موفقیت به پایان برسد، آرم تحت کنترل آمریکایی‌ها قرار می‌گیرد و چینی‌ها این اتفاق را برای خودشان زیان‌آور می‌دانند. گوانگان با ذکر این دلیل می‌گوید که اعتقاد دارد قرارداد بین انویدیا و آرم توسط وزارت بازرگانی چین پذیرفته نمی‌شود. او می‌گوید: «به‌طور خلاصه، اگر قرارداد نهایی شود، در آینده نخواهیم توانست از آرم استفاده کنیم».

در پی اعلام این موضوع، عده‌ای از حاضران در جلسه نگران ادامه‌ی فعالیت انویدیا در چین درصورت رد شدن قراداد این شرکت توسط مقامات شدند. نی گوانگان باری دیگر روی این موضوع تأکید کرد که در سناریویی این‌چنینی آرم به فعالیت خود در چین پایان می‌دهد.

کوالکام با مشاهده‌ی عدم صدور مجوز توسط مقامات چینی، تصمیم گرفت برای ادامه‌ی حضور در بازار چین از تصاحب NXP Semiconductors خودداری کند. بااین‌حال گوانگان معتقد است انویدیا برعکس این کار را انجام می‌دهد و حاضر است برای بهره‌مندی از منابع و زیرساخت‌های آرم، بازار چین را از دست بدهد.

درصورتی‌که گفته‌های نی گوانگان رنگ حقیقت به‌خود بگیرند، قطعا عواقبی زیان‌آور متوجه انویدیا و آرم و بازار چین خواهد شد. انویدیا و آرم دسترسی به بازاری بسیار عظیم را از دست می‌دهند؛ (چین امروزه یکی از بزرگ‌ترین بازارهای فناوری دنیا را دراختیار دارد). ازطرفی دیگر خود چین نیز متضرر می‌شود؛ با خروج آرم و انویدیا از چین، این کشور با سرعت کمتری در مسیر ارائه‌ی نوآوری‌های جدید پیش خواهد رفت.

پس از سال ۲۰۱۵ و اعمال تحریم‌هایی ازسوی آمریکا، فروش تراشه‌های سری Xeon اینتل به چین ممنوع شد. پس از آن تحریم‌‌ها، چین سراغ پردازنده‌های مبتنی‌بر معماری آرم رفت. نی گوانگان می‌گوید بزرگ‌ترین ضعف چین این است که نمی‌تواند تراشه تولید کند و هنوز وابسته‌به بیگانگان است. 

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
آنر ۴۰۰ لایت در رنگ مشکی
آنر ۴۰۰ لایت معرفی شد؛ نمایشگر ۱۲۰ هرتز، دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی و قابلیت‌های هوش مصنوعی

جدیدترین گوشی آنر با تراشه‌ی مدیاتک و سیستم‌عامل اندروید ۱۵ از راه رسید.

43
2 روز پیش
نمای جلو و عقب خودروهای جنسیس X Gran Coupe و X Gran Convertible
خودرو لوکس و باشکوه جنسیس G90 در مدل‌های کوپه و کانورتیبل به‌نمایش درآمد

جنسیس با خودروهای مفهومی چشم‌نوازش در نمایشگاه خودرو سئول، نگاه‌ها را خیره کرد.

19
2 روز پیش
پنل پشت و جلو و رنگ‌بندی گوشی آنر Play 60
گوشی‌های اقتصادی آنر Play 60 و 60m با باتری پرظرفیت و تراشه دیمنسیتی ۶۳۰۰ معرفی شدند

آنر دو گوشی اقتصادی Play 60 و 60m را با تراشه‌ی مدیاتک و باتری پرظرفیت در چین رونمایی کرد.

18
یک روز پیش
والپیپر ۵۰ سالگی مایکروسافت
مایکروسافت به مناسبت ۵۰ سالگی‌اش والپیپرهایی چشم‌نوار منتشر کرد [دانلود]

نیم‌قرن نوآوری و طراحی و خاطره‌سازی؛ مایکروسافت با شگفتانه‌ای ویژه برای طرف‌دارانش جشن ۵۰ سالگی خود را برگزار کرد.

38
2 روز پیش
نمایشگر گلکسی A55
آپدیت One UI 7 برای گلکسی A55 منتشر شد؛ اما به‌صورت آزمایشی

انتشار نسخه‌‌ی آزمایشی رابط کاربری One UI 7.0 برای گلکسی A55 سامسونگ آغاز شد.

98
21 ساعت پیش
چگونه نام کاربری اینستاگرام خود را تغییر دهیم؟

خوشبختانه امکان تغییر نام کاربری در اینستاگرام وجود دارد و می‌توانید با روش زیر برای تغییر آیدی اینستاگرام اقدام کنید.

11
19 ساعت پیش
نمایی از پنل پشتی و دوربین ویوو X200 پرو
نمونه عکس‌های رسمی و خیره‌کننده ویوو X200 اولترا، پرچمدار دوربین‌محور چینی‌ها، منتشر شدند

تصاویر نمونه‌ی ثبت‌شده با دوربین ویوو X200 اولترا قدرت این گوشی پرچم‌دار را در تصویربرداری به نمایش می‌گذارند.

82
2 روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

تبلیغات
D7-B6Snappshop
D7-zoomitproduct
پخش از رسانه
coming soon...

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات