مدیاتک از تراشه‌های دایمنسیتی 810 و 920 با لیتوگرافی ۶ نانومتری رونمایی کرد

پنج‌شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۰
مطالعه 3 دقیقه
مدیاتک دو تراشه‌ به نام‌های دایمنسیتی ۸۱۰ و ۹۲۰ را معرفی کرده  است که مدل تقویت‌شده و البته با ویژگی‌های بیشتر نسبت به تراشه‌های دایمنسیتی ۸۰۰ و ۹۰۰ هستند.
تبلیغات

مدیاتک جدیدترین تراشههای خود را معرفی کرده است تا شرکتهای سازنده با استفاده از آنها، رونق تازهای به بازار گوشیهوشمند میانرده بدهند. محصولات جدید مدیاتک که دایمنسیتی ۸۱۰ و ۹۲۰ نام دارند، مدلهای جانشینی برای دایمنسیتی ۸۰۰ و ۹۰۰ هستند که البته با توان پردازشی و ویژگیهای بیشتری در اختیار کاربران قرار خواهند گرفت.

مدیاتک در مورد تراشههای جدید خود توضیح داده است که تولید انبوه آنها توسط TSMC و با استفاده از لیتوگرافی ۶ نانومتری شرکت تایوانی صورت خواهد گرفت. طبق گزارش PhoneArena، هر دو تراشه دارای پردازندهی مرکزی هشت هستهای خواهند بود که توان پردازشی بیشتری در مقایسه با تراشههای مدل پیشین ارائه میدهند.

مدل توانمندتر، دایمنسیتی ۹۲۰ نام دارد که پردازندهی اصلی آن از دو خوشه با هستههای کورتکس A78 (با فرکانس ۲٫۵ گیگاهرتز) و کورتکس A55 (با فرکانس ۲ گیگاهرتز) تشکیل مییابد. برای پردازش دادههای گرافیکی، پردازندهی گرافیکی Mali G68 MC4 استفاده‌ شده که در مقایسه با مدل استفاده‌شده در دایمنسیتی ۹۰۰، با بهبود عملکرد ۹ درصدی همراه است.

دایمنسیتی ۹۰۰ میتواند از رم LPDDR4X و حافظهی ذخیرهسازی UFS 2.2 پشتیبانی کند؛ اما مدیاتک ویژگیهای تراشهی نسل جدید دایمنسیتی ۹۲۰ را ارتقا داده است تا امکان پشتیبانی از رم LPDDR5 و حافظهی ذخیرهسازی UFS 3.1 داشته باشد. چنین امکاناتی به شرکتهای سازندهی گوشیهوشمند اجازه میدهد دست بازتری در انتخاب مشخصات سختافزاری برای محصولات جدیدشان داشته باشند.

دایمنسیتی ۹۲۰ مانند مدل پیشین مجهز به مودمی با ویژگی پشتیبانی از نسل نوین ارتباطات 5G است و می‌تواند از دو سیم‌کارت 5G به‌صورت هم‌زمان پشتیبانی کند. امکان پشتیبانی از خدمات VoNR نیز برای تراشه‌ی جدید مدیاتک در نظر گرفته شده است تا تراشه‌ای ایده‌آل برای محصولات میان‌رده باشد.

در طرف دیگر، تراشهی دایمنسیتی ۸۱۰ قرار دارد که جانشین دایمنسیتی ۸۰۰ است. پردازندهی هشت هستهای دایمنسیتی ۸۱۰ متشکل شده است از هستههای کورتکس A76 با فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز و هستههای کورتکس A55 با فرکانس نامشخص. مصرف انرژی هر دو تراشهی جدید مدیاتک در مقایسه با مدلهای پیشین کاهش یافته؛ اما شرکت سازنده در خلال رونمایی تراشههای جدید اشارهای به تفاوت آن‌ها در مصرف انرژی مکرده است.

دایمنسیتی ۸۱۰ مجهز به پردازندهی گرافیکی Mali-G57 MC2 و میتواند از رم LPDDR4X و حافظهی ذخیرهسازی UFS 2.2 پشتیبانی کند. مانند تراشهی دایمنسیتی ۹۲۰، دایمنسیتی ۸۱۰ با فناوری لیتوگرافی ۶ نانومتری TSMC به تولید انبوه میرسد. انتظار میرود تراشههای جدید مدیاتک در سهماهه سوم سال ۲۰۲۱ آمادهی عرضه به شرکتهای سازندهی گوشی هوشمند باشند؛ اما در گزارش اشاره نشده است که کدام یک از تلفنهای هوشمند در دست ساخت مجهز به تراشهی دایمنسیتی ۸۱۰ یا دایمنسیتی ۹۲۰ خواهد شد.

تراشههای کوالکام از توان پردازشی بیشتری برخوردار هستند؛ اما ارزانتر بودن تراشههای مدیاتک سبب شده است شرکتهای بسیاری به سمت استفاده از تراشههای سری دایمنسیتی یا هلیو بروند. البته کار برای تراشههای دایمنسیتی ۸۱۰ و ۹۲۰ ساده نخواهد بود؛ زیرا کوالکام در نظر دارد حضور پررنگتری در بازار تراشههای پایینرده و میانرده داشته باشد.

نظر شما کاربران زومیت چیست؟ آیا دایمنسیتی ۸۱۰ و ۹۲۰ تراشه‌های موفقی در بازار خواهند بود و اگر گوشی هوشمندی مجهز به تراشه‌های ذکرشده به بازار ایران عرضه شود، حاضر به خرید آن خواهید بود؟ نظر خود را با اعضای دیگر زومیت در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات