تراشههای ۳ نانومتری TSMC تا سهماهه اول ۲۰۲۳ عرضه نخواهد شد
TSMC در ماه اگوست اعلام کرد که به دلیل پیچیدگی ساخت تراشههای ۳ نانومتری، استفاده از این فرایند را برای یک سال به تعویق میاندازد. این بدان معنا است که مدلهای آیفون ۲۰۲۲ از A16 Bionic استفاده خواهند کرد که به جای ۳ نانومتر، از نود پردازشی ۴ نانومتری ساخته شده است. این تفاوت یعنی سری آیفون ۱۴ سال آینده کمی قدرتمندتر و کممصرفتر از برنامهریزی اولیه خواهد بود.
بر اساس گزارش فونآرنا و به نقل از تامزهادروز، TSMC در هفته جاری گفته است اولین دسته از تراشههای ۳ نانومتری (N3) که قرار است برای مشتریان ارسال شود تا سهماهه اول سال ۲۰۲۳ عرضه نخواهد شد. همچنین این شرکت در حال کار روی نسل دوم «۳ نانومتری تقویتشده» است؛ نودی که به بهبود بازده، افزایش عملکرد و کاهش برق مصرفی کمک میکند.
TSMC تولید تراشههای ۳ نانومتری را در نیمه دوم سال آینده آغاز خواهد کرد
تولید انبوه نود ۳ نانومتری (N3) در نیمه دوم سال آینده آغاز خواهد شد. ارسال نودهای پیچیدهتر میتواند تا ۱۰۰ روز طول بکشد. در نتیجه، مشتریان TSMC هزینههای تراشهها را پرداخت میکنند؛ اما تا سهماهه اول سال ۲۰۲۳ به آنها دسترسی نخواهند داشت.
مدیرعامل TSMC گفت:
تولید N3 در سال ۲۰۲۱ برنامهریزی شد و در نیمه دوم ۲۰۲۱ آغاز خواهد شد؛ بنابراین در نیمه دوم ۲۰۲۲ تولید انبوه ما شروع میشود. از آنجایی که زمان زیادی طول میکشد تا این فرایند به پایان برسد، باید انتظار داشت سودآوری در سهماهه اول سال ۲۰۲۳ دیده شود.
فرایند تولید نود ۳ نانومتری (N3) چهار ماه از سرعت N7 و N5 عقب مانده است. در هر دو مورد، TSMC در ماههای آوریل و می تولید انبوه را آغاز کرد تا بتواند این تراشهها را بهموقع برای رونمایی از سری جدید آیفون در سپتامبر آماده کند؛ اما به نظر میرسد که سرعت تولید N3 حتی کندتر از قبل شده است.
شرکت مذکور اعلام کرد که نسل دوم فناوری N3 آن همچنان از ترانزیستورهای FinFET استفاده میکند؛ اما در آینده پیشرفتهای متعددی خواهد داشت که به آن حق انتخاب وسیعتری از میان پارامترهای تولید برای بهبود بازده، افزایش عملکرد و تولید انرژی میدهد.
مدیرعامل این شرکت گفت:
ما همچنین N3E را بهعنوان عضو جدیدی برای خانواده N3 معرفی کردیم. N3E دارای پنجره بهبودیافته فرایند تولید با عملکرد، قدرت و عملکرد بهتر است. تولید انبوه N3E برای یک سال پس از N3 برنامهریزی شده است.
شاید مطلع باشید که N2 نسل اول نامیده شده است و تا سال ۲۰۲۵ وارد بازار نخواهد شد. در نهایت، باید معماری تراشهها تغییر کند؛ زیرا توسعهدهندگان و تولیدکنندهها نیاز دارند پیچیدگی طراحی این قطعات را درک و روشی برای قرار دادن فیزیکی میلیاردها ترانزیستور در یک فضای کوچک ابداع کنند.
در ماه می، IBM اعلام کرد که اولین تراشه ۲ نانومتری جهان را با استفاده از معماری nanosheet Gate-All-Aroundا(GAA) تولید کرده است. معماری مذکور به این شرکت اجازه میدهد «۵۰ میلیارد ترانزیستور را در فضایی تقریباً به اندازه یک ناخن انگشت جای بدهد.» این جهشی در دنیای فناوری تلقی میشود و میتواند کمک زیادی به پیشرفتهای بیشتر کند.
- TSMC قصد دارد پیشرفتهترین فب نیمههادی ژاپن را بسازد
- TSMC دادههای مشتری را تسلیم دولت آمریکا نمیکند
سرانجام میتوان تراشه قدرتمند M1 اپل را دوشنبه در رویداد Unleashed مشاهده کرد
تراشه M1 اپل که جایگزین پردازندههای اینتل در برخی از رایانههای مک شده است و برای تغذیه جدیدترین تبلتهای آیپد پرو استفاده میشود، دارای ۱۶ میلیارد ترانزیستور است. وقتی به نود فرایند ۲ نانومتری میرسیم، تعداد ترانزیستورها روی تراشههای سری A و M اپل میتواند بسیار نزدیک به ۵۰ میلیارد باشد.
اپل میتواند تراشه جدید سری M را دوشنبه آینده در رویداد Unleashed رونمایی کند. انتظار داریم طی رویداد مذکور نسل سوم ایرپاد به همراه چندین مک که میتوانند از تراشه M1X استفاده کنند معرفی شوند. به نظر میرسد دلیل نامگذاری این رویداد با واژه Unleashed که به فارسی معنای «رهاشده» میدهد، احتمالاً به سیلیکون جدید قدرتمند اپل مربوط است.
نظر شما همراهان زومیت درباره آینده دنیای تراشهها چیست؟ به نظر شما دلیل نامگذاری رویداد جدید اپل با واژه مذکور چه میتواند باشد؟