مدیرعامل اینتل: حاضریم لوگو AMD و انویدیا را روی کارخانههایمان قرار دهیم
پت گلسینگر، مدیرعامل جاهطلب اینتل، در گفتوگو با رسانهی ورج اعلام کرده که شرکتش حاضر است بخشی از خطتولید کارخانههای خود را به انویدیا و AMD اختصاص دهد تا این شرکتها پردازندههای گرافیکی و پردازندههای مرکزی کلاس جهانی خودشان را در کارخانههای اینتل بسازند.
گلسینگر میگوید در مراسم افتتاحیهی کارخانهی بزرگ جدید اینتل در ایالت اوهایو، با شماری از مدیران عامل شرکتهای فبلس صنعت تراشه دیدار کرده است. فبلس یا تولیدِ بدون ساخت به شرکتهایی مثل AMD اشاره میکند که میتوانند تراشه طراحی کنند؛ اما فرایند تولید را برونسپاری میکنند؛ چون از کارخانهی اختصاصی بهرهمند نیستند.
پت گلسینگر که بهمن ۱۳۹۹ جایگزین باب سوان شد، میگوید از حضور شرکتهای فبلس در کارخانههای اینتل استقبال میکند و حتی حاضر است لوگو این شرکتها را روی کارخانه قرار دهد. گلسینگر بهطورمشخصتر میگوید قراردادن لوگو رقبای اینتل نظیر انویدیا و AMD روی کارخانههای تیم آبی هیجانانگیز است. وی اعتقاد دارد که روابط تجاری اینچنینی در بین شرکتهای فعال در صنعت تراشه برای حرکتدادن فناوری بهسمت جلو مهم است.
پت گلسینگر در عین استقبال از انویدیا و AMD، به سبک خود برای این دو شرکت رجزخوانی کرده است. گلسینگر گفته است که اینتل قصد دارد سریعترین پردازندههای مرکزی و پردازندههای گرافیکی و حتی قویترین گرافیکهای مجزای بازار را تولید کند. این ادعایی بسیار بزرگ و هیجانانگیز است. گلسینگر میگوید پردازندههای موردانتظار سری میتیور لیک یکی از اقدامات مهم تیم آبی برای دستیابی به این هدف است: «منتظر بمانید و سال آینده خودتان عملکرد میتیور لیک را ببینید.»
پردازندههای نسلچهاردهمی سری میتیور لیک قرار است اولین تراشههای اینتل برپایهی لیتوگرافی هفتنانومتری این شرکت باشند؛ بههمیندلیل، بسیار مهماند. این پردازندهها احتمالاً سه نوع هسته خواهند داشت و رکورد فرکانس سیپییوهای کلاس دسکتاپ را جابهجا خواهند کرد.
پت گلسینگر میگوید موضوع صرفاً به انویدیا و AMD محدود نیست؛ بلکه اینتل قصد دارد به تمام دنیا ثابت کند که ازپسِ تولید پیشرفتهترین تراشهها برمیآید و نیازهای تمامی شرکتها را میتواند برطرف کند. یکی از اتفاقات مهم چند وقت اخیر، امضای قرارداد بین اینتل و مدیاتک بود. مدیاتک که در حوزهی تراشههای موبایلی رقیبی قَدَر برای کوالکام بهحساب میآید، ازاینپس بخشی از تراشههای خود را در کارخانههای اینتل میسازد.
گلسینگر اعتقاد دارد شرکتهایی مثل انویدیا برای دستیابی به هدفهایشان نیازمند زنجیرهی تأمینی هستند که خودش را با شرایط مختلف تطبیق دهد؛ زنجیرهی تأمینی که اینتل توانایی ارائهی آن را دارد. گلسینگر میگوید اینتل برای جلب توجه شرکتهای دیگری مثل کوالکام و اپل نیز تلاش میکند.