حمایت تمام‌قد مدیرعامل اینتل از تحریم صنعت تراشه چین: «اجتناب‌ناپذیر بود»

سه‌شنبه ۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۵
مطالعه 3 دقیقه
مدیرعامل اینتل در گفت‌و‌گو با وال‌استریت ژورنال از «اجتناب‌ناپذیربودن» تحریم صنعت تراشه‌ی چین و «جایگاه متزلزل» تایوان در زنجیره‌ی تأمین تراشه سخن گفت.
تبلیغات

پت گلسینگر، مدیرعامل اینتل، می‌گوید محدودیت‌هایی که دولت ایالات متحده در هفته‌های اخیر برای صنعت تراشه‌ی چین ایجاد کرده «اجتناب‌ناپذیر بود» چون آمریکا با تمام توان در تلاش است رهبری تکنولوژیکی خود را حفظ کند تا از رقابت با چین سربلند بیرون بیاید.

گلسینگر در جریان مصاحبه با رسانه‌ی وال‌استریت ژورنال در رویداد Tech Live 2022 اعلام کرد محدودیت‌های آمریکا که به موجب آن، شرکت‌ها باید برای صادرات یک‌سری تراشه‌های پیشرفته‌ی هوش مصنوعی و تراشه‌های کلاس ابرکامپیوتر مجوز رسمی دریافت کنند، بخشی از تغییرات جدید‌ی‌اند که در زنجیره‌ی تأمین صنعت تراشه اعمال می‌شوند.

مدیرعامل اینتل می‌گوید: :«من این محدودیت‌ها را از لحاظ ژئوپلیتیکی، اجتناب‌ناپذیر می‌دانستم. به همین دلیل است که توازن مجدد زنجیره‌های تأمین، بسیار حیاتی است.»

اظهارات جدید پت گلسینگر در حالی مطرح می‌شود که کنگره‌ی ایالات متحده با لابی‌گری عمومی تلاش زیادی کرد قانون خبرساز Chips and Science تصویب و توسط جو بایدن، رئیس‌جمهور، امضاء شود. این قانون تقریباً ۵۳ میلیارد دلار بودجه برای تحقیق‌و‌توسعه و همچنین احداث و گسترش کارخانه‌های تراشه‌سازی آمریکا در نظر می‌گیرد. گلسیگر از حامیان اصلی این قانون است. کارشناسان می‌گویند بخش عظیمی از بودجه‌ی ۵۳ میلیارد دلاری دراختیار اینتل قرار می‌گیرد.

اینتل در دوران مدیریت پت گلسینگر برنامه‌های جاه‌طلبانه‌ای برای گسترش خطوط تولید خود تدوین کرده است. این شرکت گفته با بودجه‌ای ۱۰۰ میلیارد دلاری کارخانه‌های جدیدی در ایالت اوهایو آمریکا، آلمان و مناطق دیگر احداث می‌کند.

مدیرعامل اینتل: در دهه‌های آینده کشورهای میزبان کارخانه‌ی تراشه‌سازی مهم‌تر از کشورهای نفت‌خیز خواهند بود

گلسینگر در گفت‌و‌گو با وال‌استریت ژورنال اعلام کرد: «در پنج دهه‌ی اخیر مناطقی که ذخایر نفت داشتند از نظر ژئوپلیتیکی پراهمیت بودند، اما در پنج دهه‌ی آینده مناطقی که کارخانه‌ی تراشه‌سازی در خود جای می‌دهند مهم‌تر خواهند بود.»

مدیرعامل اینتل می‌گوید برنامه‌ی اصلی این است که حجم تولید تراشه در کشورهای غربی افزایش یابد و تا پایان دهه‌ی جاری میلادی سهم آسیا از صنعت تراشه از ۸۰ درصد به ۵۰ درصد افت کند. ایالات متحده ۳۰ درصد و اروپا ۲۰ درصد از سهم صنعت تراشه را به خود اختصاص خواهند داد: «اگر چنین اتفاقی بیفتد، همه‌ی ما حس بسیار خوبی خواهیم داشت.»

اینتل روز گذشته اتحادیه‌ی جدیدی به راه انداخت تا به‌طور ویژه از ساخت تراشه‌های مدرن مرتبط به امنیت ملی در خاک ایالات متحده حمایت کند. رقابت آمریکا با چین در سال‌های اخیر شدیدتر از قبل شده و به همین دلیل دولت ایالات متحده و صنعت دفاعی این کشور بارها تأکید کرده‌اند که تراشه‌های موردنیاز باید در خاک آمریکا ساخته شود.

حمایت پت گلسینگر از تحریم‌ صنعت تراشه‌ی چین در حالی انجام می‌شود که اینتل بخش مهمی از درآمدهایش را ازطریق بازار چین کسب می‌کند. اینتل نه‌تنها مشتریان زیادی در چین دارد، بلکه ازطریق کارخانه‌هایی که در این کشور فعالند تعداد زیادی تراشه می‌سازد.

اینتل در کارخانه‌ای در شمال شرقی چین مشغول ساخت تراشه‌ی حافظه است، اما گفته که قصد دارد خط تولید آن کارخانه را به شرکت کره‌ای اس‌کی هاینیکس بدهد. فروش محصولات تیم آبی در بازار چین در سال گذشته به ۲۱ میلیارد دلار رسید. در همین حین بسیاری از تولیدکنندگان چینی که از اینتل تراشه می‌خرند، محصولات‌شان (نظیر لپ تاپ و کامپیوترهای دسکتاپ) را در سایر کشورها به فروش می‌رسانند.

به گزارش سی‌نت، مدیرعامل اینتل در گفت‌و‌گوی جدیدش به نقش پررنگی که تایوان در زنجیره‌ی تأمین جهانی تراشه دارد اشاره کرد و گفت حتی متخصصان تایوانی نیز عقیده دارند که این زنجیره‌ی تأمین باید متعادل‌تر شود. گلسینگر می‌گوید تایوان در صنعت فناوری «جایگاهی متزلزل» دارد.

اظهارات گلسینگر درباره‌ی جایگاه تایوان از تنش‌های اخیر چین با این کشور نشئت می‌گیرد، تنش‌هایی که ایالات متحده را نیز به‌شدت نگران کرده است. چین در صورت حمله‌ی نظامی به تایوان و دراختیار گرفتن صنعت تراشه‌ی این کشور می‌تواند یک‌شبه پیشرفت عظیمی تجربه کند.

TSMC، بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی قراردادی تراشه در دنیا، در تایوان واقع شده است. این شرکت مشتریان بزرگی مثل اپل و انویدیا و تسلا دارد و دراختیار گرفتن کنترل TSMC توسط چین می‌تواند برای آمریکایی‌ها گران تمام شود. حتی خود اینتل نیز با TSMC همکاری می‌کند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات