دولت تایوان «تیمی ویژه» برای حفاظت از اسرار تجاری TSMC در آمریکا تشکیل می‌دهد

جمعه ۱۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۰
مطالعه 3 دقیقه
TSMC در سال‌های پیش رو دو کارخانه‌ی بزرگ در آریزونای آمریکا احداث می‌کند. دولت تایوان نگران دسترسی غیرقانونی آمریکا به اسرار تجاری بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی قراردادی تراشه در دنیا است.
تبلیغات

یکی از مقامات رسمی دولت تایوان در کنفرانسی خبری گفت این کشور تیمی ویژه برای حفاظت از فناوری‌ها و اسرار تجاری TSMC تشکیل می‌دهد. این خبر در حالی اعلام می‌شود که بزرگ‌ترین تراشه‌ساز قراردادی دنیا تصمیم گرفته دو کارخانه‌ی مدرن در ایالات متحده احداث کند. منابع نزدیک‌به تی اس ام سی گفته‌اند کارخانه‌های این شرکت در آمریکا «همیشه یک نسل عقب‌تر از کارخانه‌های تایوان» خواهند بود.

براساس گزارش تامز هاردور، تیم ویژه‌ی دولت تایوان وظیفه‌ی نظارت روی فناوری‌های کلیدی TSMC را برعهده خواهد گرفت، چون از نگاه وزیر علوم و فناوری تایوان، فناوری‌های موردبحث «بخش مهمی از منافع این کشور» هستند.

فعلاً مشخص نیست که تیم موردبحث تا چه حد به درون TSMC نفوذ می‌کند. شاید دولت تایوان از TSMC بخواهد که سیستم‌های امنیتی‌اش را تقویت کند یا یک‌سری از لیتوگرافی‌ها را هرگز در کارخانه‌های آمریکایی مورد استفاده قرار ندهد.

وزیر علوم و فناوری تایوان به صراحت گفته که این کشور می‌خواهد جایگاه TSMC به‌عنوان بزر‌گترین تولیدکننده‌ی قراردادی تراشه در دنیا، تحکیم شود.

نقشه راه لیتوگرافی های TSMC / تی اس ام سی تا سال ۲۰۲۵

TSMC پیش‌تر اعلام کرده است که پیشرفته‌ترین لیتوگرافی‌هایش را در تایوان نگه می‌دارد. کارخانه‌ی این شرکت در آریزونا (معروف‌به فب ۲۱) در اوایل ۲۰۲۴ وارد مرحله‌ی عملیاتی می‌شود و تراشه‌ها را با لیتوگرافی N5 (کلاس پنج نانومتری) می‌سازد. تا آن زمان کارخانه‌ی بزرگ TSMC در جنوب تایوان فرایند تولید انبوه تراشه‌ها را بر پایه‌ی N3 (کلاس سه نانومتری) شروع می‌کند.

در زمان فعال شدن کارخانه‌ی دوم TSMC در آریزونا، کارخانه‌های این شرکت در تایوان تراشه‌ی دو نانومتری خواهند ساخت. دومین کارخانه‌ی آمریکایی TSMC قرار است تراشه‌ی سه نانومتری بسازد.

اوایل هفته‌ی جاری منبعی آگاه در تایوان به نشریه‌ی فایننشال تایمز گفت: «حضور TSMC در آمریکا همواره دنباله‌رو قاعده‌ی N منهای یک خواهد بود.» منظور از قاعده‌ی N منهای یک این است کارخانه‌های آمریکایی TSMC در زمینه‌ی لیتوگرافی همیشه یک نسل عقب‌تر از کارخانه‌های تایوانی قرار می‌گیرند.

برخی از منابع می‌گویند کارخانه‌های آمریکایی TSMC افزون‌بر ساخت تراشه برای اپل و AMD و انویدیا، در زنجیره‌ی تأمین صنعت دفاعی آمریکا نیز نقش خواهند داشت.

برنامه‌ی TSMC برای تمرکز ویژه بر تایوان در حالی مطرح می‌شود که اینتل به‌عنوان بزرگ‌ترین رقیب این شرکت رویکرد متفاوتی دارد. اینتل در پروژه‌ی ویژه‌ای تحت عنوان Intel Copy Exactly بهترین رویکردهای تولیدی را در کارخانه‌های مختلفی که در سراسر دنیا دارد به کار می‌گیرد تا از بازدهی بالا اطمینان حاصل کند.

لیتوگرافی تنها بخش مهم در تراشه‌ها نیست و TSMC نیاز دارد که از فناوری‌های دیگری نیز حفاظت کند. به احتمال زیاد بازدهی کارخانه‌های آمریکایی این شرکت پایین‌تر از کارخانه‌های تایوانی خواهد بود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات