چین با بهکارگیری معماری RISC-V، به نبرد با تراشهسازان غربی میرود
نیازهای کاربران روندهای فناوریهای مدرن را ایجاد میکنند. بهعنوان مثال، با افزایش تقاضا برای تراشهها در وسایل نقلیهی الکترونیکی، سرورهای پیشرفتهی مراکز داده و برنامههای کاربردی هوش مصنوعی، شاهد گسترش استفاده از معماری RISC-V در پردازندهها هستیم. در جهانی که همهچیز بهسرعت گرانتر میشود، RISC-V بهعنوان معماری منبعباز توجهات زیادی را به خود جلب کرده است؛ زیرا باعث صرفهجوییهای بسیار زیاد در هزینههای تراشهسازان میشود.
آیندهی چین؛ RISC-V چیست؟
وقتی از تولید محصولات نیمههادی سخن بهمیان آید، شرکتهای سازندهی این قطعات با چندین فرایند پیچیده و دشوار مواجه میشوند. بدینترتیب، تعداد بسیار کمی از تراشهسازان فرایند تولید یا حتی توسعه را خودشان انجام میدهند. بههرحال، با پیشرفت سریع فناوری میزان تقاضا از ظرفیت تولیدکنندگان بیشتر میشود و RISC-V دقیقاً در چنین شراطی روی کار میآید. این معماری درواقع مجموعه دستورالعملهای منبعباز و بدون حق امتیاز را برای ساخت تراشهها ارائه میدهد.
دلایل مختلفی برای پذیرش RISC-V در چین وجود دارد. نخست اینکه معماری مذکور گزینهای مقرونبهصرفه برای طراحان تراشه است. علاوهبراین، منبعبازبودن و انعطافپذیری و قابلیت سفارشیسازی بیشتر درمقایسهبا معماریهای اختصاصی مزیتهای دیگر RISC-V هستند. درنهایت، این معماری نسبتاً جدید مداوم در حال تکامل است و بدینترتیب، میتواند با نیازهای برنامههای آينده نیز سازگار شود.
گیزموچاینا مینویسد RISC-V ساده و کارآمد طراحی شده است. توسعهی این معماری را ابتدا محققان دانشگاه کالیفرنیا آغاز کردند و از سال ۲۰۱۵ شاهد انتشار عمومی دستورالعملهای آن بودیم.
محبوبیت RISC-V در صنعت نیمههادی جهان رو به افزایش است و شاید دلیل اصلی آن چین باشد. شرکتهای چینی فقط در سال ۲۰۲۲ یازده تراشهی جدید مبتنیبر RISC-V تولید کردند. این تراشهها در حوزههای مختلف ازجمله خودروسازی، کامپیوتر، ارتباطات بیسیم، مدیریت انرژی و امنیت استفاده میشوند.
پذیرش RISC-V در چین پیشرفت بسیار بزرگی در صنعت نیمههادی جهان محسوب میشود. این موضوع نشان میدهد چین در حال تبدیلشدن به یکی از بزرگان طراحی و تولید تراشه است. معماری متنباز ظرفیتهای زیادی دارد و موقعیتهای بسیار مناسبی برای پیشروبودن چین در توسعهی تراشهها ارائه میدهد.