دستاورد بزرگ چین به تأیید کارشناسان رسید: هواوی میت ۶۰ پرو پردازنده ۷ نانومتری دارد
ادعای غیرمنتظره و بزرگی که توسط رسانههای متفرقه مطرح شده بود، سرانجام به تأیید کارشناسان رسید: هواوی و SMIC (بزرگترین تراشهساز چین) موفق شدهاند پردازندهی جدیدی بر پایهی لیتوگرافی هفت نانومتری بسازند.
کالبدشکافی هواوی میت ۶۰ پرو توسط کارشناسان مؤسسهی تکاینسایتس نشان میدهد پردازندهی بهکاررفته در این گوشی یعنی Kirin 9000S توسط SMIC تولید شده است و از لیتوگرافی هفت نانومتری این شرکت چینی استفاده میکند.
هواوی همچنان به سکوت دربارهی مشخصات کرین 9000S ادامه میدهد
هواوی فروش گوشی میت ۶۰ پرو را از هفتهی گذشته بهصورت انحصاری در چین آغاز کرده است. غول چینی صنعت فناوری هیچ جزئیاتی دربارهی پردازنده ارائه نداد، اما گفت میت ۶۰ پرو «قدرتمندترین گوشی سری میت در تاریخ است.» هواوی همچنین به پشتیبانی از تماس بر بستر ماهواره اشاره کرد.
زمان زیادی از رونمایی میت ۶۰ پرو نگذشته بود که برخی از رسانهها اعلام کردند این گوشی به شبکهی 5G متصل میشود. پشتیبانی میت ۶۰ پرو از 5G اتفاق پراهمیتی به حساب میآید، چون هواوی از زمان تحریمها بسیاری از دستگاههای جدیدش (ازجمله پرچمداران) را با شبکهی 4G عرضه کرده است.
کرین 9000S اولین پردازندهای است که با لیتوگرافی هفت نانومتری SMIC به تولید میرسد. SMIC حدوداً دو سال پیش جزئیات اندکی از این لیتوگرافی (که 2+N نام دارد) منتشر کرده بود. کارشناسان تکاینسایتس میگویند تولید کرین 9000S نشان میدهد دولت چین به دستاورد مهمی برای ساخت اکوسیستم بومی صنعت تراشه دست پیدا کرده است.
همچنان ابهامات زیادی دربارهی کرین 9000S وجود دارد
هواوی یک هفته پس از رونمایی میت ۶۰ پرو، همچنان ترجیح میدهد درخواست رسانهها برای شفافسازی دربارهی پردازندهی این گوشی را بیپاسخ بگذارد.
خریداران میت ۶۰ پرو در چین ویدیوهای متعددی از سرعت اتصال این گوشی منتشر کردهاند. در اکثر ویدیوها دیده میشود که سرعت اینترنت میت ۶۰ پرو در حد و اندازهی سایر گوشیهای 5G بازار ازجمله آیفون است و پرچمدار هواوی در برخی سناریوها حتی سریعتر ظاهر میشود.
همچنان ابهامات زیادی دربارهی کرین 9000S وجود دارد. لیتوگرافی هفت نانومتری فرایندی پرهزینه به شمار میرود و قیمت CPU را بالا میبرد (این احتمالاً یکی از عومال مهمی محسوب میشود که باعث شده قیمت گوشی میت ۶۰ پرو به بالای ۹۰۰ دلار برسد). گفته میشود هواوی بخشی از هزینهی اضافی تولید این پردازنده را که به SMIC تحمیل میشود، تقبل کرده است.
دولت ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ هواوی را وارد فهرست سیاه وزارت بازرگانی کرد و در سال ۲۰۲۰ از تشدید تحریمها خبر داد. همزمان با تحریمها، کارشناسان غربی این نگرانی را مطرح کردند که چین با اتکا به توان داخل، صنعت تراشهی خودش را از منابع خارجی بینیاز کند.
بهموجب تحریمها، هواوی اجازه ندارد به ابزارهایی که از آنها برای ساخت پردازندههای پیشرفته استفاده میشود، دسترسی پیدا کند.
نظرات