کوالکام در پاسخ به زومیت، حقیقت مهمی از اسنپدراگون ایکس الیت را برملا کرد
کوالکام در آستانهی رونمایی پردازندههای سه نانومتری M3 اپل، بنچمارکهای اسنپدراگون ایکس الیت را منتشر کرد تا نشان دهد که هستههای اوریون پیشرفت چشمگیر بههمراه میآورند. اسنپدراگون ایکس الیت قدرت پردازشی لپ تاپ های ویندوزی را بالا میبرد و مصرف انرژی آنها را کاهش میدهد.
اپل با مهاجرت به پردازندهی اختصاصی، کامپیوترهایش را متحول کرد. پیشرفت مکهای اپل سیلیکون نسبتبه مکهای مجهزبه پردازنده اینتل به حدی بود که در نگاه اول نمیتوانستیم باور کنیم؛ اما در بررسی مک بوک پرو M1 متوجه شدیم هرآنچه اپل ادعا کرده است، حقیقت دارد.
اسنپدراگون ایکس الیت رقیبی بسیار سرسخت برای اپل سیلیکون است
دو سال پس از تولد پردازندههای خانوادهی M، اپل حالا با سری M3 برای رقبایش خطونشان میکشد؛ اما این بار پای رقیبی سرسخت در میان است که طرفداران اپل را بهشدت نگران کرده.
اپل بامداد سهشنبه در مراسم Scary Fast گفت کانفیگ پایهی پردازندهی M3 در واحد سیپییو به چهار هستهی پرقدرت و چهار هستهی کممصرف مجهز است. بر اساس ادعای اپل، سیپییو تراشهی M3 حداکثر ۳۵ درصد سریعتر از M1 عمل میکند.
تولیدکنندهی آیفون و مک بوک، در نمودارهایش M3 را غالباً دربرابر M1 قرار داد، نه M2. این نشان میدهد پیشرفت نسلی M3 در آن حد که انتظار داشتیم، چشمگیر نیست.
براساس ادعای اپل، M3 در پردازشهای چندرشتهای حدود ۳۵ درصد سریعتر از M1 عمل میکند و از طرفی تراشهی Snapdragon X Elite نیز براساس بنچمارکهای کوالکام، در کانفیگ ۲۳ واتی، حدود ۵۰ درصد سریعتر از عمل میکند؛ بنابراین سردبیر وبسایت ویندوز سنترال معتقد است که احتمالا M3 ضعیفتر از تراشهی Snapdragon X Elite باشد.
اسنپدراگون ایکس الیت چه در زمینهی تعداد هسته، چه در زمینهی فرکانس، دستِ بالاتر را دارد
مکبوکهای اپل در دو سال اخیر در زمینهی تعادل عملکرد و مصرف انرژی، بیرقیب بودهاند؛ اما کوالکام با اسنپدراگون ایکس الیت در پی تغییر شرایط است.
اپل در بنچمارکهایش گفت تراشهی M3 در پردازشهای چند تردی به نصف انرژی M1 نیاز دارد. اسنپدراگون ایکس الیت با ارائهی قدرت همسطح M2، تا ۳۰ درصد انرژی کمتر مصرف میکند. از روی این دادهها نمیتوان مستقیماً به مقایسهی ایکس الیت و M3 پرداخت.
بنچمارکهای کوالکام تا حدی سردرگمکننده بودند. برداشت بسیاری از رسانهها این بود که کوالکام دو پردازندهی ۲۳ وات و ۸۰ وات تولید کرده است و براساس همین برداشت نیز مهرداد عیسیلو، سرپرست تحریریهی فناوری زومیت نیز در پاسخ به توییت دنیل روبینو، دربارهی نسبت عملکرد به توان مصرفی در تراشهی کوالکام ابراز نگرانی کرده بود؛ چراکه در بنچمارکهای کوالکام، کانفیگ ۸۰ واتی Snapdragon X Elite، صرفا حدود ۱۰-۱۵ درصد سریعتر از کانفیگ ۲۳ واتی بود.
کاساندرا گارسیا-باچا، کارشناس روابط عمومی کوالکام، در پاسخ به مهرداد عیسیلو، میگوید اعداد ۲۳ وات و ۸۰ وات که در بنچمارک به آنها اشاره شد، توان طراحی حرارتی دستگاه (ظرفیت حرارتی سیستم خنککننده) هستند، نه توان پردازنده.
به گفتهی گارسیا-باچا، کوالکام هنوز TDP اسنپدراگون ایکس الیت را اعلام نکرده؛ بدین ترتیب فعلا نمیدانیم توان مصرفی این تراشه، چند وات است. با توجه به صحبتهای گارسیا-باچا، در یک سناریوی احتمالی، شاید مصرف توان اسنپدراگون ایکس الیت در سیستمی با ظرفیت حرارتی ۲۳ وات، چیزی حدود ۱۸ وات باشد.
سردبیر ویندوز سنترال در پاسخ به مهرداد عیسیلو، به رویکرد اپل برای مقیاسدهی پردازندههایش اشاره کرد. اپل معمولاً پردازندههای خود را با افزایش تعداد هسته قویتر میکند، نه صرفاً بالابردن توان.
کوالکام صرفاً یک مدل از پردازندهی اسنپدراگون ایکس الیت را ساخته و برای نمایش قدرت پردازشیاش، آن را در دو لپتاپ با ظرفیت خنککنندگی ۲۳ و ۸۰ وات بهکار گرفته است. بعید نیست که کوالکام در آینده، نسخههای دیگری از تراشهی X Elite با تعداد هستههای بیشتر بهعنوان مثال نسخهای با ۱۲ هستهی پرقدرت و ۴ هستهی کممصرف معرفی کند تا رقیب شایستهای برای رقابت مستقیم با M3 Pro و M3 Max داشته باشد.
نظرات