قدرت گوشیهای اندرویدی همسطح لپتاپهای اپل میشود
پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ بهعنوان یکی از بهترین پردازنده های دنیای موبایل در دل بهترین گوشی های بازار از جمله مدلهای پرچمدار گوشی سامسونگ و گوشی شیائومی قرار دارد. به نظر میرسد جانشین این CPU یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۴ قرار است پیشرفتهای بزرگی تجربه کند.
براساس نتایج بنچمارک اولیه که توسط یکی از افشاگران در ایکس منتشر شده، اسنپدراگون ۸ نسل ۴ در بنچمارک گیکبنچ ۶ توانست در بخش تکهستهای و چندهستهای به ترتیب امتیاز ۲٬۸۴۵ و ۱۰٬۶۲۸ را بهدست بیاورد. در نتیجه شاهد پیشرفت قابل توجهی بهخصوص در بخش چندهستهای هستیم.
اسنپدراگون ۸ نسل ۴ توسط TSMC و با استفاده از فرایند پیشرفتهی ۳ نانومتری ساخته خواهد شد. امتیاز چند هستهای گیکبنچ در حد امتیاز چند هستهای تراشهی M3 اپل موجود در لپ تاپ مک بوک با امتیاز ۱۰٬۷۶۲ است. بدین ترتیب اسنپدراگون ۸ نسل ۴ حداقل روی کاغذ، قدرتی در سطح مک بوک پرو خواهد داشت.
اسنپدراگون ۸ نسل ۴ در بنچمارک انتوتو امتیاز ۳٬۱۳۳٬۵۷۰ را کسب کرد که نشان میدهد ۲۰۲۵ سال هیجانانگیزی در دنیای موبایل خواهد بود و احتمالاً شاهد رونمایی از گوشیهایی باشیم که از نظر عملکرد با برخی لپتاپها برابری میکنند.
شایعاتی وجود دارند که اسنپدارگون ۸ نسل ۴ با کنار گذاشتن هستههای Cortex از هستههای موسوم به Phoenix بهره میبرد. پردازندهی پرچمدار کوالکام احتمالاً دارای دو هستهی اصلی و ۶ هستهی میانی خواهد بود.
اپل و مدیاتک نیز روی پردازندههای جدید خود کار میکنند. تراشهی A18 قلب تپندهی گوشی اپل مدل آیفون ۱۶ پرو و آیفون ۱۶ پرو مکس خواهد بود و از سوی دیگر دیمنسیتی ۹۴۰۰ برای رقابت هرچه بهتر با اسنپدراگون ۸ نسل ۴ روی بهبود عملکرد با سه هستهی قدرتمند Cortex-X5 متمرکز میشود.
باید دید آیا بهبود عملکرد و استفاده از فرایند ساخت پیشرفته روی قیمت CPU و در نتیجه روی قیمت گوشی تأثیر خواهد گذاشت یا خیر.
نظرات