پردازنده لپ‌تاپی پرچم‌دار Core Ultra 9 288V در گیک‌بنچ رؤیت شد؛ عملکرد تک‌هسته‌ای بالاتر از AMD

سه‌شنبه ۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۳
مطالعه 4 دقیقه
تراشه‌ی اینتل سری لونار لیک از نمای نزدیک
قوی‌ترین پردازنده‌ی لپ‌تاپی اینتل فقط در عملکرد تک‌هسته‌ای خود موفق شد کمی بهتر از رقبای تیم قرمز و کوالکام عمل کند.
تبلیغات

پردازنده‌ی لپ‌تاپی لونارلیک اینتل مدل Core Ultra 9 288V در بنچمارک گیک‌بنچ ۶ رؤیت شده است و عملکرد تک‌هسته‌ای قدرتمند خود را در مصرف توان پایین نشان می‌دهد. با وجود این، در بخش چندهسته‌ای ضعیف‌تر از پردازنده‌‌های رایزن AI ظاهر شد.

بنچمارک گیک بنچ پردازنده اینتل core ultra 9 288v
بنچمارک گیک بنچ پردازنده اینتل core ultra 9 288v 2
بنچمارک گیک بنچ پردازنده اینتل core ultra 9 288v 3

سری لونار لیک قرار است در ماه سپتامبر (شهریور و مهر) برای بازار لپ‌تاپ‌های باریک و سبک عرضه شود. پردازنده‌های لونارلیک شامل هسته‌های قدرتمند LionCove، هسته‌های فوق کم‌مصرف Skymont و هسته‌های گرافیکی Xe2 به‌همراه واحد NPU قدرتمند با قابلیت ارائه‌ی تا ۴۸ تاپس و عملکرد هوش مصنوعی کل پردازنده تا ۱۲۰ تاپس خواهد بود. علاوه‌براین، تراشه‌های لونار لیک آغازگر کامپیوترهای کوپایلت‌پلاس برای اینتل محسوب می‌شوند.

Core Ultra 9 288V پرچم‌دار پردازنده‌های لونار لیک است که از هشت هسته و هشت رشته تشکیل می‌شود (فاقد پشتیبانی از هایپرتردینگ). این پردازنده در فرکانس پایه‌ی ۳٫۳ گیگاهرتز و فرکانس بوست ۵٫۱ گیگاهرتز برای هسته‌های قدرتمند و ۳٫۷ گیگاهرتز برای هسته‌های کم‌مصرف عمل می‌کند.

توان مصرفی پردازنده‌ی لپ‌تاپی Core Ultra 9 288V در سطوح توان PL1 و PL2 به‌طور پیش‌فرض به ۳۰ وات می‌رسد که ۱۳ وات بیشتر از سایر مدل‌های سری Core Ultra 200V پیکربندی شده و این مقدار به‌مراتب کمتر از سری میتیور لیک است که می‌تواند تا ۵۷ وات توان مصرف کند.

پرچم‌دار لونار لیک با گرافیک مجتمع Arc 140V که در فرکانس ۲٫۰۵ گیگاهرتز کار می‌کند، عرضه خواهد شد. این GPU بر پایه‌ی معماری گرافیکی Battlemage طراحی شده است. علاوه‌براین، ۳۲ گیگابایت رم LPDDR5x دارد که سرعت انتقال حدود ۸۵۰۰ مگاترانسفربرثانیه ارائه می‌دهد.

مقایسه امتیاز تک هسته ای پردازنده لونار لیک اینتل با رایزن AI
مقایسه امتیازهای تک‌هسته‌ای پردازنده‌های لونار لیک با رایزن AI
Wccftech

بنچمارک گیک‌بنچ نشان داد که Core Ultra 9 288V در عملکرد تک‌هسته‌ای تا ۲۹۰۱ امتیاز و در عملکرد چند هسته‌ای تا ۱۱٬۰۴۸ امتیاز کسب کرد. کمترین امتیازهای این پردازنده، ۲۷۹۰ و ۹۵۷۹ است. بنچمارک‌ها روی لپ‌ تاپ MSI مدل Prestige 13 AI EVO A2VMG انجام شده‌اند. این بنچمارک، عملکرد هسته‌های گرافیکی پردازنده را مورد بررسی قرار نمی‌دهد.

پردازنده‌ی ۱۲ هسته‌ای اسنپدراگون ایکس الیت در نسخه‌ی میانی (X1E-80-100) که در قلب لپ‌تاپ‌های کوپایلت‌پلاس به‌کار می‌رود، با محدوده‌ی توان مصرفی ۲۰ تا ۳۰ وات در بنچمارک تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای گیک‌بنچ ۶ امتیاز حدودی ۲۸۴۵ و ۱۴۴۵۸ را کسب کرد. در نتیجه Core Ultra 9 288V حدود دو درصد در بخش تک‌هسته‌ای بهتر و حدود ۳۰ درصد در عملکرد چند‌هسته‌ای بدتر از اسنپدراگون ایکس الیت ظاهر شده است.

مقایسه امتیاز چند هسته ای پردازنده لونار لیک اینتل با رایزن AI
مقایسه امتیازهای چندهسته‌ای پردازنده‌های لونار لیک با رایزن AI
Wccftech

با نگاهی به عملکرد تک‌هسته‌ای، پردازنده اینتل Core Ultra 9 288V در سطح توان مصرفی ۳۰ وات، در بالاترین امتیاز خود ۲٫۴ درصد از پردازنده‌ی ۱۲ هسته‌ای AMD مدل Ryzen AI 9 HX 370 با مصرف توان ۳۵ وات قوی‌تر ظاهر شد. این دو پردازنده فرکانس بوست یکسانی دارند. در توان مصرفی برابر، پرچمدار لونار لیک توانست پنج درصد بهتر عمل کند.

بنچمارک پردازنده‌ی Ryzen AI HX 370 روی لپ‌ تاپ ایسوس مدل Zenbook S16 که به‌تازگی عرضه شده، انجام گرفته است؛ بنابراین، توان طراحی حرارتی پردازنده‌ی تیم قرمز می‌تواند بین ۱۵ تا ۵۴ وات متغیر باشد.

در امتیاز چندهسته‌ای، Core Ultra 9 288V در مصرف توان ۳۰ وات، حداقل ۳۳ درصد عقب‌تر از Ryzen AI 9 HX 370 با مصرف توان ۳۵ وات قرار می‌گیرد و در پیکربندی‌های بیش از ۴۵ وات پردازنده‌های AMD، به‌کلی از سری رایزن AI 300 (با ۱۰ و ۱۲ هسته) جا می‌ماند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات