بنچمارک پردازنده ۸ هسته‌ای اسنپدراگون ایکس پلاس لو رفت؛ عملکرد ضعیف واحد گرافیکی

یک‌شنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۲
مطالعه 4 دقیقه
پردازنده اسنپدراگون ایکس پلاس X Plus کوالکام
مدل هشت‌هسته‌ای پردازنده‌ی اسنپدراگون ایکس‌ پلاس، ضعیف‌ترین عملکرد گرافیکی و گیمینگ خانواده‌ی اسنپدراگون را به‌نمایش گذاشت.
تبلیغات

نتایج اولین بنچمارک‌ پردازنده‌ی ۸ هسته‌ای اسنپدراگون ایکس پلاس فاش شده است که نشان می‌دهد هسته‌های CPU اورایون تا ۲۰ درصد و گرافیک Adreno آن تا ۴۰ درصد از مدل ۱۰ هسته‌ای ضعیف‌تر عمل می‌کنند.

کوالکام به‌زودی نسخه‌ی هشت‌ هسته‌ای پردازنده‌های Snapdragon X را تحت عنوان X1P-42-100 عرضه خواهد کرد. این پردازنده قرار است ویژگی‌های هوش مصنوعی را وارد لپ‌ تاپ‌ های ویندوزی اقتصادی کند.

اکنون بنچمارک‌ لپ تاپ ایسوس مدل ProArt PZ13 مجهز به پردازنده‌ی X1P-42-100 و رم پرسرعت LPDDR5x-8448، پیش از عرضه‌ی رسمی آن به‌دست آمده است.

مشخصات لپ تاپ ایسوس مجهز به پردازنده X1P-42-100 در cpu-z
Wccftech

پردازنده‌ی هشت‌هسته‌ای اسنپدراگون ایکس‌پلاس بر اساس فرایند چهار نانومتری TSMC تولید می‌شود. هسته‌ها به دو کلاستر تقسیم شده‌اند که یکی از آن‌ها در فرکانس ۳٫۲۴ گیگاهرتز و دیگری در فرکانس ۳٫۴۲ گیگاهرتز کار می‌کند. فرکانس بوست پردازنده در حالت‌های تک و چندهسته‌ای به‌ترتیب ۳٫۴ و ۳٫۲ گیگاهرتز تعیین شده است.

X1P-42-100 از گرافیک یکپارچه‌ی Adreno X1-45 با فرکانس ۲۸۰ مگاهرتز و سرعت ۱٫۷ ترافلاپس استفاده می‌کند که نسبت‌ به سرعت ۳٫۸ تا ۴٫۶ ترافلاپس متداول در سایر مدل‌های هم‌خانواده‌اش واقعاً پایین است.

قدرت واحد پردازش عصبی پردازنده‌ی مورد بحث به ۴۵ تاپس می‌رسد که همپای مدل‌های بزرگ‌تر اسنپدراگون ایکس محسوب می‌شود. به‌نظر می‌رسد کوالکام عملکرد NPU پردازنده‌ی X1P-42-100 را بر GPU آن اولویت داده است تا با استاندارد کامپیوترهای کوپایلت‌پلاس مایکروسافت همخوانی داشته باشد.

بنچمارک پردازنده اسنپدراگون ایکس پلاس ۸ هسته ای X1P-42-100
Wccftech

X1P-42-100 در بنچمارک Cinebench 2024 توانست در عملکرد تک‌هسته‌ای ۱۰۲ امتیاز و در آزمایش‌ چندهسته‌ای ۶۴۹ امتیاز کسب کند. برای مقایسه، مدل ۱۰ هسته‌ای X Plus در لپ تاپ مایکروسافت سرفیس به‌ترتیب امتیازهای ۱۰۷ و ۸۰۹ را در آزمون‌های تک‌ و چندهسته‌ای در اختیار دارد. بنابراین، در حالی که نمره‌ی تک‌هسته‌ای X1P-42-100 فقط پنج درصد کمتر از X1P-64-100 است، عملکرد چندهسته‌ای آن افت ۲۰ درصدی را نشان می‌دهد.

در بنچمارک نرم‌افزار Blender، پردازنده‌ی ایکس‌پلاس هشت‌هسته‌ای برای انجام تست رندر استاندارد، دو دقیقه و سه ثانیه و ۴۸ میلی‌ثانیه زمان نیاز داشت. این پردازنده در گیک‌بنچ ۶، موفق شد امتیازهای ۲۴۲۲ و ۱۱٬۳۸۶ را به‌ترتیب در عملکردهای تک و چندهسته‌ای کسب کند.

بنچمارک پردازنده اسنپدراگون ایکس پلاس ۸ هسته ای X1P-42-100
Wccftech

بنچمارک گرافیک توسط دو ابزار 3DMark Time Spy و 3DMark Steel Nomad انجام شد. در 3DMark Time Spy، پردازنده‌ی X1P-42-100 در مجموع ۱۰۲۵ امتیاز، ۹۱۶ امتیاز گرافیکی و ۳۱۸۱ امتیاز CPU به‌دست آورد. X Elite در همان بنچمارک حدود ۱۹۰۰ امتیاز کسب کرد، در حالی که امتیاز X Plus تقریباً به ۱۵۰۰ رسید.

مقایسه امتیاز بنچمارک پردازنده اسنپدراگون ایکس پلاس ۸ هسته ای X1P-42-100 با چند پردازنده دیگر در حالت تک هسته ای
امتیاز تک‌هسته‌ای
Wccftech
مقایسه امتیاز بنچمارک پردازنده اسنپدراگون ایکس پلاس ۸ هسته ای X1P-42-100 با چند پردازنده دیگر در حالت چند هسته ای
امتیاز چندهسته‌ای
Wccftech

در Steel Nomad، جی‌پی‌یو Adreno X1-45 توانست ۱۱۵۹ امتیاز گرافیکی را در نرخ ۸٫۶ فریم‌برثانیه بگیرد که ۴۰ تا ۵۰ درصد پایین‌تر از X Elite و سایر مدل‌های X Plus است.

بنچمارک گیمینگ پردازنده X1P-42-100
18FPS
بنچمارک پردازنده اسنپدراگون ایکس پلاس ۸ هسته ای X1P-42-100
12FPS

نتایج اجرای بازی Shadow of The Tomb Raider به‌ این صورت بود که در تنظیمات Low با وضوح 1080p، نرخ فریم به 18FPS و در تنظیمات High با وضوح 1080p، نرخ فریم به‌طور متوسط به 12FPS رسید. برای مقایسه، نرخ‌ فریم اجرای بازی مذکور با پردازنده‌های X Elite در نزدیکی ۳۳ فریم‌برثانیه قرار گرفت.

عملکرد لپ‌تاپ‌های مجهز به پردازنده‌ی میان‌رده‌ی کوالکام از لحاظ گیم و پردازش‌های گرافیکی چنگی به دل نمی‌زند و بیشتر بر جنبه‌ی هوش مصنوعی تمرکز دارد. نکته‌ی مثبت این است که قیمت لپ‌ تاپ‌ ها از ۷۰۰ دلار شروع خواهد شد که می‌تواند آن‌ها را به محصولاتی رقابتی تبدیل کند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات