پازل: رمزگشایی انیگما | جایزه هفته: سه دستگاه حافظه SSD ای دیتا با ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت

شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۵
مطالعه 3 دقیقه
اگر دوست دارید کمی فسفر بسوزانید و خود را برای هفته‌ی جدید آماده کنید، با زومیت و دویست‌وشصت‌ونهمین قسمت از سری «پازل» همراه شوید.
تبلیغات

به «پازل» ۱۵ تیر ۱۳۹۸ خوش آمدید! سری «پازل» به‌صورت هفتگی منتشر می‌شود. دویست‌وشصت‌ونهمین قسمت از سری «پازل» شامل دو بخش است: پاسخ معمای دویست‌وشصت‌وهشتم و البته «پازل» جدید. با زومیت همراه باشید.

پازل شماره‌ی دویست‌وشصت‌ونهم با حمایت آونگ برگزار می‌شود. این هفته به قید قرعه به سه نفر از افرادی که پاسخ صحیح را ارسال کرده باشند، یک دستگاه حافظه SSD‌ مدل SU800 ای‌دیتا اهدا خواهد شد. 

ADATA SU800

پاسخ: هر پاسخی!

ابتدا لازم می‌دانیم از تمام دوستان شرکت‌کننده در پازل هفته‌ی گذشته تشکر کنیم.

تفکر درباره‌ی سیستمی که تفکر جزئی از آن است، می‌تواند آزاردهنده باشد! در پازل جبر مطلق، صرف‌نظر از این موضوع که واقعا کدام‌یک از پاسخ‌ها چقدر صحیح هستند، مسئله‌ای اساسی مطرح است و آن کنترل افراد پاسخ‌دهنده به‌وسیله‌ی طراح است. در واقع طراح این مسئله در یک بازی به معمای طرح‌شده‌ی خود پاسخ می‌دهد؛ اما این پاسخ از زبان افراد مختلف بیان می‌شود. در واقع نمی‌توان ادعا کرد پاسخ فردی در این معما اشتباه است و او پاسخی نادرست داده است؛ هرچند اگر پاسخی که فرد می‌دهد، با آنچه از صحیح و غلط می‌دانیم، سازگار نباشد، چراکه طراح حق ندارد فردی که پاسخش در واقع پاسخ خود او بوده، فردی خطاکار تلقی کند. در واقع به‌ واسطه‌ی این موضوع هر پاسخی به معمای این هفته صحیح بود. پاسخ معمای «جبر مطلق» را با طرح یک سؤال خاتمه می‌دهیم:

به‌راستی اگر تمام هستی را نیرویی مطلق اداره می‌کرد و طراح این معما یکی از شخصیت‌های بازی (آنچه از آن با عنوان زندگی یاد می‌کنیم) این نیروی مطلق باشد، قصد او یا بهتر بگویم، قصد من از طرح این معما با شما چه می‌تواند باشد؟

کپی لینک

بـرنـده

۳۶۶ نفر از کاربران در «پازل دویست‌وشصت‌وهشتم زومیت» شرکت کردند که با توجه به ماهیت سؤال مطرح‌شده همگی به‌عنوان برنده در قرعه‌کشی شرکت داده شدند. و این شما و برنده‌ی خوش‌اقبال این قسمت از پازل:

آقای علی عقبایی از تهران، دانشجوی مدیریت مالی دانشگاه تهران مرکز

کپی لینک

معمای شماره‌ی دویست‌وشصت‌ونهم: شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸

فرض کنید در رمزنگاری ساده‌ای، هر حرفی در زبان، معادل یک عدد است و عدد یک کلمه با جمع‌کردن اعداد تک‌تک حروف آن عدد به دست می آید. به‌عنوان مثال، اگر حروف «ب» و «ص» و «ع» به‌ترتیب معادل ۱ و ۲ و ۳ باشند؛ بنابراین، کلمه‌ی«عصب معادل عدد ۶ (۱+۲+۳) خواهد شد. در صورتی که از عیوب این نوع رمزنگاری صرف‌نظر کنیم و اعداد معادل هر یک از کلمات زیر را بدانیم، کلمه‌ی زومیت معادل چه عددی خواهد بود؟

  • دوران = ۱۸۷
  • تیم = ۲۰۰
  • موز = ۱۶۹
  • نمودار = ۲۸۷
  • مویز = ۲۱۴

 

منبع طرح معما‌های سری «پازل» اینترنت نیست؛ اما در دنیای اینترنت، ممکن است پاسخ هر چیزی یافت شود. پس اگر جوابی در اینترنت یافتید، به دوستان خود احترام بگذارید و آن را منتشر نکنید. علاوه‌ بر این، از آنجا که بخش نظرات مقاله‌های «پازل»، محل تبادل‌ نظر و راهنمایی محسوب می‌شود، برای احترام به حقوق خود و سایر کاربران، از ارسال نظرات غیرمرتبط خودداری کنید.

لطفا پاسخ خـود را تنـها به ایمیل زیر ارسال و از نوشتن پاسخ در بخش نظرات خودداری کنید.

اگـر قـصـد داریـد پاسـخ‌ خــود را ارسـال کنــید، لطـفـا به مــوارد زیـر تـوجــه کنید:آدرس ایمیل :  //  موضوع (Subject) ایمیل: Puzzle269در بدنه‌ی ایـمیل نیـز پـاســخ مـــعما، نام، سن و شـماره‌تـمـاس خـود را درج کنـیـد.

تا ساعت ۱۲ ظهر روز پنجشنبه فرصت دارید به این معما پاسخ دهید. برای بهترشدن «پـازل» دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را حتما با ما در میان بگذارید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات