نمای روبه‌روی ساعت‌های TCH HD1 و TCH HD2

بررسی ساعت‌های هوشمند TCH Hero 1 و TCH Hero 2؛ خوش‌قیمت و سازگار با آیفون

یک‌شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
مطالعه 13 دقیقه
ساعت‌های هوشمند TCH Hero 1 و TCH Hero 2 با قابلیت‌هایی همچون امکان برقراری تماس و پخش مستقیم موسیقی، از بهترین مدل‌های اقتصادی این شرکت هستند.
تبلیغات

برای افرادی که بودجه‌ی کافی برای خرید ساعت هوشمند را دارند و به‌دنبال مدلی همه‌فن‌حریف هستند، انتخاب ساعت هوشمند کار سختی نیست؛ اما برای کسانی که با بودجه‌ی محدود می‌خواهند ساعتی بخرند که فقط امکاناتی نظیر اندازه‌گیری دقیق سطح اکسیژن خون، ضربان قلب و پایش کیفیت خواب را ارائه دهد یا ساعتی که با داشتن اسپیکر، امکان برقراری تماس را فراهم کند، انتخاب کمی چالش‌برانگیزتر خواهد بود.

از آنجا که بسیاری از ساعت‌های هوشمند بیشتر با اکوسیستم اندروید سازگاری دارند، کاربران آیفون معمولاً با مشکلات بیشتری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. آن‌ها به ساعتی نیاز دارند که علاوه‌بر داشتن تمام ویژگی‌های مرسوم ساعت‌های هوشمند، با اکوسیستم آیفون نیز سازگار باشد. ساعت‌های هوشمند TCH Hero 1 و TCH Hero 2 از جدیدترین مدل‌های این برند هستند که هم با گوشی‌های اندروید و هم با آیفون به‌خوبی جفت می‌شوند و می‌توانند گزینه‌ای مناسب برای کاربران آیفون نیز باشند. از سوی دیگر، قابلیت‌هایی که این مدل‌ها ارائه می‌دهند، بیشتر کاربردی‌اند تا متنوع؛ پس به‌نوعی کارتان را راه می‌اندازند.

مشخصات ساعت‌های هوشمند TCH در یک نگاه

مشخصات

TCH Hero 1

TCH Hero 2

وزن

۳۵ گرم (بدون بند)

۴۰ گرم‌ (بدون بند)

نمایشگر

امولد ۱٫۴۳ اینچ، ۴۶۶ در ۴۶۶ پیکسل

امولد ۱٫۴۳ اینچ، ۴۶۶ در ۴۶۶ پیکسل

GPS

ندارد

ندارد

باتری

۲۷۰ میلی‌آمپرساعت (۱۰ روز در حالت استفاده‌ی کم)

۳۰۰ میلی‌آمپرساعت‌ (۱۰ روز در حالت استفاده‌ی کم)

ضد‌آب

گواهی IP68 برای مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار (تا 1.5 متر برای 30 دقیقه)

گواهی IP68 برای مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار (تا 1.5 متر برای 30 دقیقه)

حسگرها

ضربان قلب با قابلیت محاسبه سطح اکسیژن خون

ضربان قلب با قابلیت محاسبه سطح اکسیژن خون

اسپیکر و میکروفون

دارد

دارد

برخلاف آنچه از نام‌گذاری ساعت‌های TCH Hero 1 و TCH Hero 2 به نظر می‌رسد، تفاوت چندانی در قابلیت‌ها و دقت اندازه‌گیری پارامترهای سلامتی آن‌ها وجود ندارد. بااین‌حال، نوع طراحی و تفاوت‌های جزئی‌شان باعث می‌شود که هر مدل برای گروه خاصی از افراد مناسب‌تر باشد؛ موضوعی که باعث تفاوت قیمت آن‌ها نیز شده است. در زمان نگارش این بررسی، مدل Hero 1 با قیمت ۲٫۶۰۰ میلیون و مدل Hero 2 با قیمت حدودیِ ۳٫۲۰۰ میلیون تومان به‌فروش می‌رسند.

کپی لینک

کیفیت ساخت و صفحه‌نمایش

پیش از اینکه قابلیت‌ها و دقت اندازه‌گیری ساعت‌ها در سنجش پارامترهای مختلف را محک بزنیم، اجازه بدهید از نوع طراحی آن‌ها شروع کنیم. هردو ساعت تی‌سی‌اچ از فرم‌فکتور دایره‌ای‌شکل استفاده می‌کنند و وزن معقولی هم دارند؛ نه آنقدر سبک که جزو سبک‌ترین ساعت‌های هوشمند بازار به حسابشان بیاوریم و نه آنقدر سنگین که هنگام خواب اذیتتان کنند.

در بخش سمت راست هردو مدل، دکمه‌ی چرخان فیزیکی دیده می‌شود و صرفاً جای قرارگرفتنش فرق می‌کند؛ اما در کمال تعجب، فقط مدل TCH Hero 1 به دکمه‌ی اکشن مجهز شده و مدل دوم از این دکمه بی‌بهره مانده است. البته شاید بتوان فقدان دکمه‌ی اکشن در مدل TCH Hero 2 را دلیلی برای شباهت بیشتر ساعت به مدل‌های کلاسیک به‌حساب آورد؛ چون تی‌سی‌اچ ساعت را به بند استیل زیبایی هم مجهز کرده تا به‌خوبی حس‌وحال ساعت‌های کلاسیک را تداعی کند. بند فلزی ساعت کیفیت خوبی دارد و حتی روی مچ‌های باریک به‌خوبی چفت می‌شود.

بند استیل ساعت در دست شادان غمگسار
نمای پشت ساعت‌های TCH HD1 و TCH HD2
بند ساعت‌های TCH در دست شادان غمگسار
نمای روبه‌روی ساعت‌های TCH HD1 و TCH HD2

هردو مدل از بند شبه‌چرمی نیز بهره می‌برند که با وجود جنس نسبتاً خشک و سفتی که دارد، به‌خوبی روی مچ قرار می‌گیرد و ظاهر جذابی به ساعت می‌بخشد. مدل TCH Hero 1 به‌جای بند استیل از یک بند سیلیکونی نرم استفاده می‌کند که کیفیت خوبی دارد؛ هرچند، قسمتی که بند از آن عبور می‌کند، چندان باکیفیت به‌نظر نمی‌رسد و ممکن است با گذشت زمان آسیب ببیند.

ساعت‌های هوشمند TCH از نظر صفحه‌نمایش نیز برتری خاصی نسبت به یکدیگر ندارند و هردو مدل از نمایشگر ۱٫۴۳ اینچی OLED با تراکم پیکسلی رضایت‌بخش استفاده می‌کنند. با وجود اینکه تی‌سی‌اچ میزان روشنایی نمایشگرها را اعلام نکرده است، در تست‌های ما روشنایی آن‌ها به‌اندازه‌ای بود که در زیر نور مستقیم خورشید مشکلی در خواندن پیام‌ها نداشته باشید.

اقتصادی‌بودن ساعت‌ها ایجاب می‌کند که روشنایی صفحه‌نمایش فقط به‌صورت دستی قابل‌ تنظیم باشد. بااین‌حال، هردو ساعت از قابلیت Raise-to-wake بهره می‌برند که از قضا عملکرد فوق‌العاده سریعی هم دارد و به محض بلند کردن دست، بدون هیچ تأخیری صفحه‌نمایش را به‌طور خودکار روشن می‌کند. Always on display قابلیت دیگری است که ساعت‌های هوشمند تی‌سی‌اچ را در لیست بهترین ساعت های هوشمند بازار قرار می‌دهد.

در مجموع، ساعت‌های Hero 1 و Hero 1 کیفیت ساخت خوبی دارند و وجود گواهی IP68 نیز باعث می‌شود که هنگام دوش‌گرفتن یا شستن دست‌ها خیالتان از بابت سالم ماندن آن‌ها راحت باشد. این گواهی تضمین می‌کند که به‌مدت ۳۰ دقیقه تا عمق ۱٫۵ متری آب، آسیبی به ساعت نرسد. باتوجه‌به اینکه ساعت‌ها از استاندارد 5ATM بهره نمی‌برند، برای شنا یا استفاده در استخر مناسب نیستند.

کپی لینک

نرم‌افزار و رابط‌ کاربری

ساعت‌های Hero 1 و Hero 2، مانند دیگر مدل‌های برند TCH، به سیستم‌عامل اختصاصی مجهز شده‌اند که تجربه‌ای مشابه با سیستم‌عامل‌های رایج ساعت‌های هوشمند را ارائه می‌دهد. سوایپ پایین شما را به بخش تنظیمات می‌برد، سوایپ بالا کارت‌های اپلیکیشن‌ها همچون تاریخ و ساعت، فعالیت‌ها، موزیک، ضربان قلب و موارد اینچنینی را نمایش می‌دهد که در انتهای آن‌ها نیز گزینه‌ی All Apps قرار دارد تا اگر گزینه‌ی مدنظرتان را در فهرست پیش‌فرض پیدا نکردید، تمام اپلیکیشن‌ها را ببینید. سوایپ سمت چپ شورت‌کارت اپ‌ها و سوایپ سمت راست نیز نوتیفیکیشن‌ها را نمایش می‌دهد.

دکمه‌ی چرخان که حالت فشاری هم دارد، فهرست اپلیکیشن‌ها را باز می‌کند که می‌توانید نحوه‌ی چینش آن‌ها را از بخش تنظیمات ساعت تغییر دهید. با چرخاندن دکمه در صفحه‌ی اصلی، می‌توانید بین واچ‌فیس‌های نصب‌شده روی ساعت جابه‌جا شوید یا در صفحات دیگر، اسکرول کنید. در صفحه‌ی اپلیکیشن‌ها با چرخاندن دکمه می‌توانید سایز آیکون‌ها را تغییر دهید. دکمه‌ی چرخان در هر دو مدل عملکرد خوبی دارد و دکمه‌ی اکشن نیز در مدل Hero 1 دسترسی به ورک‌اوت‌ها (حالت‌های مختلف ورزشی) را ساده‌تر از همیشه می‌کند؛ هرچند می‌توان در بخش تنظیمات نحوه‌ی عملکرد آن را تغییر داد.

در بخش تنظیمات، گزینه‌ای با عنوان Themes وجود دارد که به‌شما امکان می‌دهد نحوه‌ی نمایش اپلیکیشن‌ها را مطابق سلیقه‌تان تغییر دهید. به‌طور پیش‌فرض، نمایش اپ‌ها روی حالت Sphere surround قرار دارد که چندان جذاب نیست و توصیه می‌شود به‌محض راه‌اندازی ساعت آن را تغییر دهید. این حالت، مشابه یک توپ فوتبال خاکستری با طراحی سه‌بعدی است که احتمالاً دلیل اصلی انتخاب آن به‌عنوان پیش‌فرض، نمایش قدرت گرافیکی ساعت باشد. می‌توانید از سبک‌های دیگری همچون Honeycomb استفاده کنید که تجربه‌ی کاربری بهتری ارائه می‌دهند.

ساعت‌های TCH از نمایش نوتیفیکیشن‌ها به زبان فارسی هم پشتیبانی می‌کنند

سیستم‌عامل ساعت‌های TCH به‌دلیل شباهت به سیستم‌عامل‌های رایج ساعت‌های هوشمند، تجربه‌ی کاربری ساده و راحتی را ارائه می‌دهد؛ اما گاهی اوقات عملکرد آن با افت سرعت مواجه می‌شود؛ برای مثال، نصب یا تغییر یک واچ‌فیس کاستوم ممکن است ۲ تا ۳ دقیقه طول بکشد که می‌تواند حوصله‌سربر باشد و شما را از ادامه‌ی کار منصرف کند.

واچ‌فیس‌های ساعت‌ها به‌اندازه‌ای متنوع هستند که احتمالاً نیازی به انتخاب واچ‌فیس از گالری گوشی نداشته باشید؛ اما در صورت تمایل می‌توانید از تصاویر دلخواه نیز برای ساخت واچ‌فیس استفاده کنید. واچ‌فیس‌های متحرک نیز ویژگی جذابی دیگری هستند که به ضربه‌ی انگشت روی صفحه واکنش نشان می‌دهند؛ به عنوان مثال، در واچ فیس پروانه، با هر بار ضربه زدن روی صفحه، جهت پرواز پروانه تغییر می‌کند و حرکت جدیدی از خود نشان می‌دهد.

واچ‌فیس‌های ساعت‌های TCH
واچ‌فیس‌های ساعت‌های TCH
واچ‌فیس‌های ساعت‌های TCH

ساعت‌های هوشمند TCH، از نمایش نوتیفیکیشن‌ها به زبان فارسی به‌خوبی پشتیبانی می‌کند؛ اما در نمایش ایموجی‌ها عملکرد مطلوبی ندارند و برخی از ایموجی‌های متداول همچون ایموجی بوسه را نمایش نمی‌دهند. نکته‌ی دیگر اینکه هنگام دریافت اعلان‌های جدید، قاعدتاً باید پیش‌نمایشی از پیام دریافتی نمایش داده شود و پس از ضربه‌زدن روی پیام، کل محتوای پیام به‌نمایش در آید؛ اما این‌طور نیست.

چنانچه پیام طولانی باشد، متن کامل آن را نخواهید دید و فقط ۳ تا ۴ خط را نمایش می‌دهد. برای مقایسه، برخی از ساعت‌های اقتصادی، بیش از ۱۰ خط از پیام دریافتی را نمایش می‌دهند تا نیازی نباشد همان لحظه برای خواندن متن کامل پیام، گوشی را از جیبتان خارج کنید.

در تنظیمات، گزینه‌ی دیگری نیز برای تأثیرات تغییر صفحه (Toggle Effect/Transition Effect) وجود دارد که از طریق آن می‌توانید انیمیشن‌های مربوط به جابه‌جایی بین صفحات ساعت را تغییر دهید. به‌ بیان ساده‌تر، وقتی بین صفحات جابه‌جا می‌شوید، افکت خاصی نمایش داده می‌شود که تجربه‌ی کاربری را جذاب‌تر و روان‌تر می‌کند.

حالت Toggle Effect به‌طور پیش‌فرض روی حالت Fallen Leaves تنظیم شده که به نظر می‌رسد هدفش شبیه‌سازی ریزش برگ‌های درخت باشد؛ با این حال، عملکرد آن به گونه‌ای است که هنگام ورق زدن صفحات، بیشتر شبیه به یک اشکال یا خرابی در دستگاه به نظر می‌رسد تا یک انتقال نرم و طبیعی. دو حالت 3D Glass Flip و Grid حالت سه‌بعدی دارند و عمق و جذابیت بیشتری به طراحی می‌بخشند؛ اما شاید کمی پیچیده یا بیش‌ازحد اغراق‌آمیز به‌نظر برسند. در مجموع، حالت None انتخاب بهتری است؛ چون معمولاً در بسیاری از ساعت‌های هوشمند از آن استفاده می‌شود.

نکته‌ی مهمی که در ابتدای بررسی نیز به آن اشاره کردم، سازگاری کامل ساعت‌های هوشمند TCH Hero 1 و TCH Hero 2 با گوشی‌های اندروید و آیفون است. با اپلیکیشن GloryFitPro که هم از طریق پلی‌استور و هم از طریق اپ‌استور برای دانلود در دسترس قرار دارد، می‌توانید ساعت‌ها را به گوشی متصل کنید و به تمام قابلیت‌های سلامتی، واچ‌فیس‌های متنوع، اپلیکیشن‌ها و حتی برقراری تماس و مکالمه هم بدون مشکل دسترسی داشته باشید.

کپی لینک

قابلیت‌های سلامتی

ساعت‌های Hero 1 و Hero 2 از نظر قابلیت‌های ظاهری و نرم‌افزاری تفاوت‌های اندکی دارند و این موضوع درمورد پارامترهای سلامتی و دقت حسگرها نیز صدق می‌کند. بااین‌حال، آنچه اهمیت دارد، دقت بالای ساعت‌ها در سنجش پارامترها است که آن‌ها را از بسیاری از مدل‌های اقتصادی بازار متمایز می‌کند. هردو ساعت امکان پایش کیفیت خواب، سنجش سطح استرس و اکسیژن خون و ضربان قلب را فراهم می‌آورند و به‌جز پایش کیفیت خواب که عملکرد چندان دقیقی ندارد، در طول بررسی ما، سایر حسگرها نتایج قابل اعتمادی ارائه دادند.

به‌جز پایش کیفیت خواب، بقیه‌ی قابلیت‌های سلامتی ساعت‌های TCH قابل اعتماد هستند

برای بررسی و اطمینان از دقت حسگرها که نتایج آن‌ها را در جدول‌های زیر می‌بینید، از نتایج تست‌های  گلکسی واچ ۴ استفاده کردیم که دقت خوبی دارد و پیش از این در زومیت بررسی‌اش کرده بودیم. براساس این تست‌ها با اطمینان می‌توان گفت که ساعت‌های تی‌سی‌اچ در زمینه‌ی سنجش ضربان قلب، اکسیژن خون و استرس، اختلاف بسیار ناچیزی با گلکسی واچ ۴ دارند و دقتی در حدواندازه‌ی این ساعت ارائه می‌دهند.

تست‌ها/مدل ساعت

TCH Hero 1

TCH Hero 2

گلکسی واچ 4 سامسونگ

ضربان قلب

۸۶تپش‌دردقیقه

۷۶تپش‌دردقیقه

۸۲تپش‌دردقیقه

سطح اکسیژن خون (SpO2)

۹۷درصد

۹۷درصد

۹۷درصد

داده‌های جدول را زومیت اندازه‌گیری کرده است.

درمورد پایش کیفیت خواب اما کمی ماجرا فرق می‌کند و آنقدرها هم دقیق نیست. در طول بررسی، وقتی می‌خواستیم کیفیت خواب را اندازه بگیریم، هردو ساعت مدت خواب را یکی دوساعت بیشتر یا کمتر اندازه می‌گرفتند؛ اما نکته‌ی مثبت این است که هنگام پایش کیفیت خواب، هردو مدل، ضربان قلب و اکسیژن خون را هم اندازه می‌گیرند که برای یک ساعت اقتصادی قابلیت بسیار چشمگیری محسوب می‌شود.

حسگر ضربان قلب TCH HD2
ردیابی خواب TCH HD1

سنسورهای هردو مدل در مدت‌زمان معقولی نتیجه‌ی تست‌ها را اندازه می‌گیرند؛ اما تست اکسیژن خون، حدود ۳۰ ثانیه زمان می‌برد که کمی از حالت عادی بیشتر است. در مدل دوم، مدت‌زمان تست حتی از این مقدار هم بالاتر رفت و به ۳۹ ثانیه رسید؛ هرچند باتوجه‌به دقتی که در زمینه‌ی سنجش این پارامتر دارد، شاید بتوان از این موضوع چشم‌پوشی کرد.

پایش خواب ساعت‌های هوشمند TCH
پایش خواب ساعت‌های هوشمند TCH
پایش خواب ساعت‌های هوشمند TCH

ساعت‌های TCH، علاوه بر دقت قابل‌ قبول در اندازه‌گیری اکسیژن خون و ضربان قلب، در شمارش گام‌ها نیز عملکرد معقولی دارند. مدل اول ‍۱۰۰ قدم را با اختلافی ۱۳ قدمی و مدل دوم ‍۱۰۰ قدم را با اختلافی ۱۰ قدمی ثبت کرد. در حین فعالیت‌های ورزشی نیز اطلاعاتی مانند مسافت طی‌شده، میزان کالری مصرفی، ضربان قلب، کادنس، و مدت‌زمان فعالیت را ثبت می‌کنند. بااین‌حال، برای توقف فعالیت، لازم است انگشت خود را چند ثانیه روی صفحه نگه دارید که تا حدی زمان‌بر است.

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردم، مدل Hero 2 به دکمه‌ی اکشن مجهز نیست؛ بنابراین، لیست ورک‌اوت‌ها را باید از طریق تنظیمات پیدا کنید. در این فهرست، تقریباً تمام فعالیت‌های ورزشی که ممکن است به آن‌ها نیاز پیدا کنید، وجود دارد و با تپ‌کردن روی علامت + می‌توانید دسته‌بندی‌های آن‌ها را مشاهده کنید. حتی فعالیت‌های روزمره و غیرورزشی مانند استفاده از آسانسور، پله‌برقی، باغبانی و خانه‌داری نیز در بخش Other وجود دارند.

یکی از قابلیت‌های جذاب ساعت‌های تی‌سی‌اچ که در کمتر ساعت هوشمندی در این بازه‌ی قیمتی وجود دارد، قابلیت Sport Recognition است که فعالیت‌های ورزشی مانند راه رفتن، دویدن، Elliptical Bike و Rowing Machine را به‌طور خودکار تشخیص می‌دهد. البته این قابلیت در حالت پیش‌فرض فعال نیست و باید از طریق تنظیمات ساعت آن را فعال کنید.

اگرچه ساعت‌های تی‌سی‌اچ امکان پاسخ به پیام‌ها را ندارند، از اسپیکر و میکروفون بهره می‌برند و می‌توانید به‌صورت مستقیم از طریق ساعت تماس تلفنی برقرار کنید. خوشبختانه این قابلیت برای کاربران اپل نیز بدون محدودیت در دسترس قرار دارد. کیفیت اسپیکر و مکالمه نیز قابل‌ قبول است و در محیط‌های آرام و بدون سروصدا، کارتان را راه می‌اندازند. در کنار این موارد، ساعت‌های TCH از نظر عملکرد ویبره بسیار خوب عمل می‌کنند. ویبره این ساعت‌ها سه حالت مختلف شامل قوی، ضعیف و خاموش دارد و زمانی که آن را روی حالت قوی قرار می‌دهید، عملکرد آن به‌قدری خوب است که اگر خوابتان خیلی سنگین نباشد، می‌تواند شما را از خواب بیدار کند.

ساعت‌های Hero 1 و Hero 2 از عمر باتری رضایت‌بخشی هم برخوردارند. تی‌سی‌اچ ظرفیت باتری مدل‌ها را به‌ترتیب ۲۷۰ میلی‌آمپرساعت و ۳۰۰ میلی‌آمپرساعت اعلام کرده است و ادعا می‌کند عمر باتری هردو مدل در حالت استفاده‌ی کم، به ۲۴۰ ساعت معادل ۱۰ روز می‌رسد و در حالت استفاده‌ی بیشتر، این میزان کاهش خواهد یافت.

در بررسی ما، در شرایطی که روشنایی روی ۵۰ درصد بود، AoD غیرفعال و Raise-to-wake و دریافت اعلانات روشن، پایش مدام ضربان قلب، استرس و سطح اکسیژن فعال بودند و حدود یک ساعت تماس و فعالیت ورزشی در روز انجام شد، باتری ساعت حدود ۶ روز و نیم دوام آورد که برای ساعت‌های این رده، عملکرد درخشانی است.

کپی لینک

آیا ساعت‌های TCH Hero 1 و TCH Hero 2 ارزش خرید دارند؟

ساعت‌های TCH Hero 1 و TCH Hero 2 طراحی زیبایی دارند و اگر به ساعت‌های هوشمند کلاسیک علاقه‌ دارید، در این بازه‌ی قیمتی، مدل دوم انتخاب جذابی است. در زمینه‌ی سنجش پارامترهای سلامتی مثل ضربان قلب و اکسیژن خون عملکرد خوبی ارائه می‌دهند؛ اما عملکرد پایش خواب هردو مدل چنگی به ‌دل نمی‌زند و قابل اطمینان نیست. قابلیت برقراری تماس و سازگاری با آيفون نیز قابلیت‌های دیگری هستند که ارزش خرید ساعت‌ها را بالا می‌برند.

در این بازه‌ی قیمتی اگر اولویتتان امکانات سلامتی است، به قابلیت‌هایی مانند تماس یا پایش کیفیت خواب نیاز ندارید و ترجیح می‌دهید کمتر هزینه کنید، مچ‌بندهای سلامتی نیز می‌توانند گزینه‌ای مناسب برای خرید باشند.

نکات مثبت

  • دقت بالا در سنجش ضربان قلب و سطح اکسیژن خون
  • صفحه‌نمایش اولد با روشنایی رضایت‌بخش
  • طراحی و کیفیت ساخت مطلوب
  • سازگاری با آیفون

نکات منفی

  • گام‌شمار و پایش خواب نه‌چندان دقیق
  • عملکرد کند در اجرای برخی دستورات
  • مشکل در نمایش برخی ایموجی‌ها
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات