روش جدیدی برای رساندن دارو به تومور سرطانی مغز کشف شد

یک‌شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۰
مطالعه 2 دقیقه
دانشمندان موفق به کشف روش جدیدی شده‌اند که به کمک اولتراسوند ایمپلنت‌ها می‌توان میزان بیشتری از داروهای شیمی درمانی را به تومور سرطانی مغز رساند. با زومیت همراه باشید.
تبلیغات

یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که هر باره بر سر راه درمان بیماری سرطان مغز قرار می‌گرفت این بود که میزان کمی می‌شد داروی شیمی درمانی به تومورهای سرطانی رساند. برای درک بهتر موضوع بهتر است به این نکته اشاره کنیم که رگ‌های موجود در مغز ما به فاصله اندکی کنار سلول‌های مغز قرار گرفته‌اند تا مغز را از سموم و عوامل بیماری‌زا در امان دارند. همین امر باعث تنگ شدن رگ‌ها شده و همچنین مانع رسیدن دارو به تومورهای سرطانی می‌شود.

در همین راستا یک تیم از دانشمندان فرانسوی توانسته‌اند روشی امیدوارکننده بیابند که می‌تواند راه حلی برای مشکل ذکر شده‌ باشد. در این روش، یک اولتراسوند ایمپلنت طراحی شده که باعث می‌شود رگ‌های خونی مغز برای مدت کوتاهی بازتر شده و به داروهای شیمی درمانی اجازه داده شود تا به تومورهای سرطانی برسند.

این دانشمندان روش جدید خود را روی ۱۵ بیمار داوطلب که از گلیوبلاستوما (شایع‌ترین تومور بدخیم اولیه سیستم عصبی مرکزی) رنج می‌برند آزمایش کرده و در نتایج خود، مشاهده کردند که این روش اجازه می‌‌دهد داروی بیشتری به تومورهای سرطانی برسد.

پزشکان وقتی قسمتی از تومور را برداشتند یا از بافت بیوپسی نمونه برداری کردند می‌توانند دیوایسی به ابعاد ۱۱.۵ میلی‌متر که نام آن SonoCloud نامیده شده در مغز قرار دهند. وقتی زمان استفاده از داروهای شیمی درمانی رسید، حباب‌های میکروسکوپی را در جریان خون بیمار رها می‌شود که از مسیر رگ‌های خونی باریک مغز بگذرد.

سپس به مدت دو دقیقه پرتوهای اولتراسوند SonoCloud به مغز زده می‌شود تا حباب‌های میکروسکوپی را به حرکت وادار کند. این کار باعث می‌شود حباب‌ها رگ‌های خونی مغز را به مدت شش ساعت برای عبور داروهای شیمی درمانی بازتر کنند و در نتیجه به میزان پنج تا حتی هفت برابر حالت معمولی، داروهای شیمی درمانی به تومورهای سرطانی مغز برسد.

با وجود اینکه آزمایش صورت گرفته با موفقیت همراه شده، گروه دانشمندان فرانسوی هنوز باید دست به آزمایش بالینی بزرگ‌تری بزنند. دکتر اکوکوب فانکم (Ekokobe Fonkem)، آنکولوژیست عصبی از تگزاس به نشریه‌ HealthDay News گفته است محققان باید نشان دهند که روش جدید آنها فاقد عوارض جانبی است؛ آنها باید ثابت کنند که احتمال ورود باکتری به مغز وجود نداشته و خطر ابتلای بیمار به مننژیت وجود ندارد.

به نظر می‌رسد این دقیقا کاری است که دانشمندان قصد دارند انجام دهند. تیم فرانسوی قصد دارد با جمع کردن بودجه‌ی مورد نیاز خود آزمایش بالینی را در سال 2017 انجام دهد که شامل ۲۰۰ بیمار از اروپا و ایالات متحده آمریکا خواهد شد. محققان فرانسوی اعلام کرده‌اند اگر آزمایش با موفقیت صورت گیرد دستگاه SonoCloud تا سال 2020 عرضه خواهد شد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات