استفاده از نانوذرات آهن برای مبارزه با سرطان

شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۰
مطالعه 3 دقیقه
دانشمندان با استفاده از نانوذرات آهن راهی برای مبارزه با سرطان پیدا کرده‌اند.
تبلیغات

دانشمندان روشی جدید برای مبارزه با سرطان به کمک نانوذرات آهن توسعه داده‌اند. این روش قادر است با تحریک سیستم ایمنی به سلول‌های سرطانی حمله کند. در مرحله‌ی فعلی روش یاد شده بر روی موش‌ها آزمایش شده و نتیجه‌ی مثبتی گرفته شده است.

در این تحقیق ماکروفاژ‌ها بعد از تزریق دُز معینی از نانوذرات آهن وظیفه‌ی مبارزه با تومور‌های سرطانی را عهده‌دار می‌شوند تا مانع تغذیه‌ی سلول‌های سرطانی شوند. همچنین تحقیق انجام شده بر روی موش‌ها نشان می‌دهد که این روش انتشار سلول‌های سرطانی را متوقف می‌کند. ماکروفاژها یا درشت‌خوار‌ها سلول‌هایی هستند که توانایی بلع میکروارگانیسم‌های دیگر هچون بقایای سلولی را دارند.

محقق دانشگاه استنفورد در این مورد می‌گوید:

برای ما خیلی هیجان‌انگیز بود که نانوذرات‌ قادر به فعال‌سازی ماکروفاژها برای مبارزه با سلول‌های سرطانی در موش‌ها هستند. فکر می‌کنم باید این مسیر را برای درمان انسان‌ها نیز آزمایش کنیم. در بیشتر تحقیقات، نانوذرات به عنوان وسیله‌‌ای برای حمل دارو در نظر گرفته شده‌اند، اما راهکار موفق، نگاه کردن به این ذرات به عنوان یک موجودیت اصلی است.

در این روش محققین از Ferumoxytol برای آزمایش‌های خود استفاده کردند. فروموکسیتول شکلی از آهن است که برای بیماران مبتلا به کم خونی تجویز می‌شود. ایده‌ی اصلی محققین استفاده از نانوذرات به عنوان یک اسب تروا بود تا به عنوان یک پوشش حاوی داروهای شیمی‌درمانی به داخل بدن فرستاده شوند. بنابراین به یک گروه از موش‌ها نانوذرات با مواد شیمی‌درمانی و به گروهی دیگر نانوذرات بدون این مواد تزریق شد.

نتیجه‌ی کار نشان می‌دهد که موش‌هایی که نانوذرات بدون مواد شیمی‌‌درمانی دریافت کرده‌اند بهترین نتیجه را در مبارزه با سرطان بدست آورده‌اند. در حقیقت نانوذرات آهن با تحریک ماکروفاژها سرعت انتشار سلول‌های سرطانی را می‌گیرند. به طور معمول ماکروفاژها با بزرگ شدن تومور از یک حد مشخص شروع به مبارزه با آن می‌کنند.

سلول سرطانی

دانشمندان معتقدند که نانوذرات آهن به کمک ماکروفاژها می‌توانند بر فرآیند آپوپتوز، مرگ برنامه‌ریزی شده‌ی یاخته‌ها، موثر باشند. با این حال به نظر می‌رسد این روش قابلیت از بین بردن کامل سرطان را ندارد اما می‌توان در کنار مصرف داروهای شیمیایی از این روش به صورت مکمل هم استفاده کرد.

دُز مورد استفاده‌ Ferumoxytol در این روش همانند آن چیزی است که در درمان کم‌خونی استفاده می‌شود. با هر بار تزریق در این روش تاثیرات ضدسرطانی تا سه هفته باقی می‌ماند. همچنین می‌توان ادعا کرد که نانوذرات آهن تاثیر بسیار مثبتی بر توقف فرآیند متاستاز دارد. این روش حتی قبل از ظهور سلول‌های سرطانی قادر به کنترل تومور در بدن است. با وجود تمامی این نتایج، روش مذکور تنها بر روی موش‌ها تست شده ولی امید‌ها برای کاهش سلول‌های سرطانی در انسان‌ها به خصوص پس از عمل‌های جراحی را افزایش داده است.

در پایان لازم به ذکر است که یافته‌های حاصل از این پژوهش در ژورنال Nature Nanotechnology منتشر شده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات