تغییراتی ساده در تغذیه که در عرض یک هفته حالتان را بهبود میدهد
رعایت توصیههای اندی بلاتی، متخصص تغذیه موجب میشود حال بهتری داشته باشید.
آب زیادی بنوشید
آب یک ماده ضروری برای بدن است و موجب تنظیم شکل تمام سلولهای بدن میشود. اگر به قدر کافی آب مصرف نکنید، سلولها شروع به چروکیده شدن میکنند. بهجای نوشیدنیهای شیرینشده با شکر، آب بنوشید تا وزن خود را نیز مدیریت کنید؛ اگر به جای نوشیدن یک لیوان نوشابه، یک لیوان آب بنوشید، حدود ۲۴۰ کالری صرفهجویی خواهید کرد. آب بهترین گزینه برای هیدارته کردن بدن است.
در مورد مصرف مداوم نوشیدنیهای تجاری با عنوانهای مختلف نظیر آبهای سمزدا به جای آب، تجدید نظر کنید. مصرف مداوم فقط آب، آب میوه یا هر نوشیدنی دیگری برای بیش از چند روز میتواند موجب ایجاد رفتارهای تغذیهای ناسالم شود و اغلب نیز باعث ایجاد افت و خیزهایی در سطح قند خون و نوسانات خلقی میشود.
حذف نمک
حتی با اضافه نکردن نمک حین خوردن غذا، باز هم بیشتر ما نمک زیادی مصرف میکنیم. نمک اضافی در رژیم غذایی میتواند موجب ایجاد حالت ورم و نفخ شود، بنابراین حذف آن از غذا میتواند این مشکل را حل کند. سدیم موجب نگهداری آب در بدن میشود، بنابراین کاهش مصرف نمک موجب کاهش حالت پفکردگی بدن میشود.
دقت در مورد غذاهای جایگزین
در برخی از غذاهایی که در آنها بر اجتناب از مواد تشکیل دهندهی مضری مانند قند یا گلوتن تکیه میشود، ممکن است از جایگزینهای دیگری که همان نقش را در بدن دارند (مانند عسل یا غذاهای مبتنی بر ذرت)، استفاده شده باشد. انجام این کار در صورتیکه محصولات جایگزین از لحاظ برخی مواد مغذی کمبود داشته باشند، میتواند خطرناک هم باشد.
مصرف فیبر زیاد
بیشتر گیاه مصرف کنید. سبزیجات تازه و دارای فیبر بالا همچون کلمها و فلفل دلمهای منبع غنی از ویتامینهای کلیدی و مواد غذایی مهمی همچون فیبر هستند که موجب احساس سیری و رضایت شما تا وعدهی غذایی بعدی میشوند. غذاهای کاملا گیاهی (میوهها، سبزیجات، غلات کامل، لوبیاها، مغزها و دانهها) بهترین هستند.
از پودرها و قرصها استفاده نکنید
مشکل همراه با این پودرها و قرصها این است که اینها یک مادهی غذایی کامل مانند میوه یا سبزی را گرفته و یک جزء آن را جدا میکنند. این مواد نباید بخش عظیمی از رژیم غذایی شما را شامل شود.
به اندازه مصرف غذا توجه کنید
اندازهی پایهای میان وعدهها و وعدههای غذایی اصلی طی ۴۰ سال اخیر افزایش داشته است؛ حتی اندازهی بشقابها و فنجانهایی که در آنها غذا سرو میشود، نیز بزرگتر شده است. بر اساس منابع علمی، اندازهی متوسط بسیاری از غذاهای ما، چه فست فودها و چه وعدههای اصلی از دههی ۱۹۷۰ تاکنون به اندازهی ۱۳۸ درصد افزایش داشته است. بنابراین به مقدار غذا توجه کنید و اگر بیرون غذا میل میکنید، همهی آن را مصرف نکنید و بخشی را برای مصرف بعدتر خود به خانه بیاورید.
منحصرا روی کالری تمرکز نداشته باشید
تمرکز بیش از اندازه روی میزان کالری غذاها میتواند خطرناک باشد، از آن جایی که اندازهگیری اشتباه موجب میشود غذایی که همانند بقیه غذاها است، پر کالری یا کمکالری تلقی شود.
این موضوع بویژه هنگام خورن غذا در رستورانها مصداق پیدا میکند. بسیاری از مواد کم کالری سرشار از نمک هستند و موجب نگهدای آب در بدن شده و احساس تورم به بدن میدهند. علاوه بر این در ذهن داشته باشید که برای کاهش وزن پایدار باید هر هفته نیم تا یک کیلو کاهش وزن داشته باشید. این روند نسبت به حالت کاهش ناگهانی وزن، حالت پایدارتری به دنبال دارد.
مثبت فکر کنید
تفکر مثبت در مورد غذا و احساس بهتر میتواند برای برخی مردم برای داشتن یک شیوه زندگی جدید کمک کننده باشد. غذاهای شگفتانگیز زیادی وجود دارند و ما میتوانیم یاد بگیریم که غذاهای جدید را دوست داشته باشیم.
انتظار معجزه نداشته باشید
واقع بین باشیم: تصحیح رفتار تغذیهای به مدت فقط یک هفته، قادر به خنثیکردن عواقب دههها مصرف غذاهای نامناسب نیست. اما این مورد برای کاهش برخی از جنبههای آزار دهنده این علایم مانند نفخ حاصل از مصرف یک غذای پر نمک و خستگی همراه با افتادنهای متوالی قند خون کافی است. بیشترین کاری طی یک هفته میتوان انجام داد این است که غذاهایی انتخاب کنید که نفخ و حالت پفکردگی بدن را کاهش دهند. اما همین پایبندی برای درمان بدن حتی برای چند روز ممکن است کافی باشد تا برای ماهها و حتی سالها در مسیر تغذیه سالم قرار بگیرید. اگر بتوانید به خودتان ثابت کنید که قادر به درمان درست جسم خود هستید، در ادامه نیز این حالت را حفظ خواهید کرد.