D1-kifpool

رمزگشاربایی به فعالیتی پولساز برای خلافکاران سایبری تبدیل شده است

دوشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۶:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
بر اساس گزارشی جدید، خلافکاران سایبری اکنون برای پیشبرد فعالیت‌های خرابکارانه‌ی خود، به‌جای بهره‌گیری از بدافزارهای قدیمی از رمزگشاربایی استفاده می‌کنند.
تبلیغات
D4-mci

رمزگشاربایی (Cryptojacking)، به‌ معنی فعالیتی خرابکارانه برای ربودن منابع یک کامپیوتر به‌منظور معدن‌کاوی ارزهای رمزپایه، تا پایان سال گذشته‌ی میلادی رشدی سرسام‌آور داشته است. این خبر را شرکت امنیتی سیمانتک در گزارش اخیر خود که روز چهارشنبه منتشر شد، اعلام کرد. به گزارش این شرکت، رمزگشاربایی در سال گذشته و به‌ویژه از ماه سپتامبر، یعنی زمانی که ارزش بیت‌کوین و اتریوم رشد نجومی پیدا کرده بود، به میزان ۸۵۰۰ درصد افزایش یافته است.

رمزگشاربایی علاوه بر ماهیت سودآورانه‌ای که دارد، در مقایسه با نصب بدافزار معمولا راحت‌تر انجام می‌شود و اغلب قربانی نیز از هدف قرار گرفتن خود اطلاعی پیدا نمی‌کند. در این گزارش آمده است:

خلافکاران سایبری با بهره‌گیری از ارزکاوها اقدام به ربودن قدرت پردازش کامپیوتر قربانی می‌کنند و با استفاده‌ی ابری از پردازنده، به معدن‌کاوی ارزهای رمزپایه می‌پردازند. موانع بسیار کمی بر سر راه ارزکاوی وجود دارد و راه‌اندازی آن تنها نیازمند چندین خط کد است. این شکل معدن‌کاوی می‌تواند به خلافکاران امکان بدهد تا به شیوه‌ای مخفیانه که هرگز با دیگر انواع جرایم سایبری امکان‌پذیر نیست، به انجام فعالیت بپردازند.
Coin Mining Detections 2017 Chart

هرچند رمزگشاربایی لزوما به‌ اندازه‌ی بدافزار مخرب نیست؛ اما این عمل آسیب‌های فراوانی به‌ دنبال دارد. این شیوه‌ی معدن‌کاوی می‌تواند موجب گرمایش بیش از حد کامپیوترها و وارد شدن آسیب به آن‌ها شود. این عمل در سازمان‌ها می‌تواند مشکلات گوناگونی از جمله افزایش شدید هزینه‌های مالی را به دنبال داشته باشد.

در سال گذشته شاهد بودیم که رمزگشاربایی در شکل‌های مختلف از وب‌سایت‌ها و افزونه‌های کروم تا اپلیکیشن‌ها در اپ استور مک اپل ظاهر شد. سیمانتک می‌گوید در ماه دسامبر ۱.۷ میلیون معدن‌کاو در کامپیوترها کشف کرده است. این رقم نشان می‌دهد که این فعالیت به‌شدت گسترده شده است.

به عبارت دیگر، فعالیت باج‌افزارها - گونه‌ای از بدافزار که اغلب داده‌های کاربران را رمزنگاری و برای بازگشایی آن درخواست پرداخت ارز رمزپایه می‌کند - هم از نظر میزان کشف گونه‌های جدید و هم تقاضای باج رو به کاهش است. با این حال، همان‌طور که در جریان باج‌افزار نت‌پدیا – بدافزار به‌شدت مخربی که بانک‌ها و دیگر زیرساخت‌های حیاتی را در سال ۲۰۱۷ تحت تأثیر قرار داد - مشاهده کردیم، باج‌افزار به‌جای آنکه سودی واقعی به‌حساب آید، معمولا به‌عنوان وسیله یا ابزاری برای تطمیع به‌ کار برده می‌شود.

Average Ransom Demand

برای مشاهده‌ی گزارش کامل سیمانتک می‌توانید به این نشانی مراجعه کنید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبدیل عکس به تصویر انیمیشنی به سبک استودیو جیبلی / Ghibli
چگونه در ChatGPT به سبک استودیو جیبلی عکس بسازیم؟

ترند این روزهای فناوری، تبدیل عکس‌های معمولی به تصاویر انیمه‌ای به سبک استودیو جیبلی است که با استفاده از ChatGPT انجام می‌شود؛ اما چگونه؟

23
8 ساعت پیش
بهترین گوشی های ۲۰۲۴
بهترین گوشی های موبایل بازار ایران [فروردین ۱۴۰۴]

در مقاله‌ی پیش‌ رو با در نظر گرفتن پارامترهای تأثیرگذار بر تجربه‌ی کاربر، بهترین گوشی‌های بازار ایران را در بازه‌های قیمتی مختلف معرفی می‌کنیم.

3754
یک روز پیش
یک هکر با هودی مشکی در حال هک کردن
بانک سپه ادعای هک شدن را تکذیب کرد [به‌روزرسانی: هکرها اطلاعات حساب شخصی مدیر روابط‌ عمومی بانک را منتشر کردند]

روابط عمومی بانک سپه ادعای هک شدن داده‌های این بانک را تکذیب کرد؛ با این حال گروه هکری گفته است قصد دارد داده‌های ۲۰ هزار مشتری را به‌زودی منتشر کند.

125
یک روز پیش
ساعت کاسیو جی شاک DW-5000C
کاسیو با ساعت‌های جدیدش به طراحی دوست‌داشتنی مدل‌های دهه ۸۰ میلادی ادای احترام می‌کنند

کاسیو سری جدید ساعت‌های G-Shock را با الهام از مدل‌های کلاسیک و محبوب خود معرفی کرد.

31
2 روز پیش
تصویر دریایی از کهکشان‌ها که توسط تلسکوپ فضایی اقلیدس تهیه شده است
عظمت جهان از نگاه تلسکوپ اقلیدس: نمایش ۲۶ میلیون کهکشان در اولین داده‌ها

آژانس فضایی اروپا اولین دسته از تصاویر بزرگ‌مقیاس تلسوپ فضایی اقلیدس را که برای یافتن صدها لنز گرانشی قوی به‌کار رفته‌اند، منتشر کرده است.

9
یک روز پیش
پوکو C71 طلایی در دست
گوشی اقتصادی پوکو C71 در رنگ طلایی به‌نمایش درآمد؛ رونمایی در آینده نزدیک

گوشی اقتصادی جدید پوکو با نام C71 به‌زودی از راه خواهد رسید و اکنون طراحی این محصول قبل از رونمایی رسمی فاش شده است.

41
2 روز پیش
زلزله میانمار
زلزله ۷٫۷ ریشتری میانمار چگونه اتفاق افتاد و چرا تا این حد شدید بود؟

زمین‌لرزه‌ی ۷٫۷ ریشتری اخیری که میانمار و تایلند را لرزاند، خسارات مالی و جانی فراوانی برجای گذاشت. این زمین لرزه ویژگی‌های خاصی داشت.

44
یک روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

تبلیغات
D7-B6Snappshop
D7-zoomitproduct
پخش از رسانه
coming soon...

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات