1Password در برابر LastPass: بهترین نرم‌افزار مدیریت رمز عبور کدام است؟

شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۰
مطالعه 9 دقیقه
نرم‌افزارهای LastPass و 1Password دو نمونه از قدرتمندترین نرم‌افزارهای مدیریت رمز عبور هستند که به بهبود امنیت کاربران کمک می‌کنند. اما کدام یک قابلیت‌های بهتری دارند؟
تبلیغات

استفاده از نرم‌افزارهای مدیریت رمز عبور یا Password manager یکی از بهترین راه‌ها برای محافظت از اطلاعات آنلاین است. اغلب افراد از تعداد زیادی سرویس آنلاین استفاده می‌کنند که تمام آن‌ها نیاز به رمز عبور دارند. حفظ رمزهای عبور کار دشواری است به همین دلیل بسیاری از افراد از یک رمز برای چند سرویس استفاده می‌کنند یا رمزهای بسیار ساده‌ای دارند که هکرها به‌راحتی می‌توانند به آن‌ها نفوذ کنند. نرم‌افزارهای مدیریت رمز عبور مثل 1Password و LastPass می‌توانند در چنین شرایطی به کاربرها کمک کنند، اما کدام یک عملکرد بهتری دارند؟

در این مقاله دو نرم‌افزار مدیریت رمز عبور 1Password و LastPass با یکدیگر مقایسه شده‌اند. این دو سرویس کل رمزهای عبور آنلاین را به شیوه‌ای امن ذخیره می‌کنند و امکان ورود سریع به اپلیکیشن‌ها و سرویس‌ها را می‌دهند. در ادامه امکانات این دو نرم‌افزار بررسی شده‌اند.

مدیریت رمز عبور

1Password در یک نگاه

شرکت AgileBits مستقر در تورنتو، توسعه‌دهنده‌ی 1Password است. این نرم‌افزار، ایمن، دسترس‌پذیر و دارای امکانات زیادی است. میلیون‌ها نفر در زندگی دیجیتال خود به این نرم‌افزار اعتماد دارند. 1Password در کنار قابلیت‌های ابتدایی ذخیره‌سازی رمز عبور می‌تواند به به‌روزرسانی رمزهای عبور ضعیف یا آسیب‌پذیر، جزئیات کارت‌های اعتباری و آدرس‌ها و رمزهای عبور مشترک با خانواده و دوستان هم کمک کند. قیمت طرح شخصی 1Password، سالانه ۳۶ دلار است.

LastPass در یک نگاه

LastPass، محبوب‌ترین نرم‌افزار مدیریت رمز عبور با بیش از یک دهه سابقه است. این نرم‌افزار، غنی و قدرتمند است و از بالاترین سطح رمزنگاری استفاده می‌کند. LastPass، سازگاری بالایی با انواع دستگاه‌ها دارد و دارای لایه‌ای رایگان است و طرح پریمیوم سالانه‌ی آن از ۳۶ دلار آغاز می‌شود. شرکت LogMeln مستقر در بوستون، توسعه‌دهنده‌ی LastPass است.

امکانات

دو نرم‌افزار LastPass و 1Password، امکانات نسبتا مشابهی دارند. قابلیت اصلی این دو نرم‌افزار، ذخیره‌سازی اسامی کاربری و رمزهای عبور از طریق رمزنگاری است. 1Password و LastPass پس از ذخیره‌سازی رمزهای عبور، گزینه‌ای را برای ورود این رمزها در اپلیکیشن‌های تحت پشتیبانی مثل صفحات وب و اپلیکیشن‌های موبایل ارائه می‌دهند. به‌جای اینکه صدها رمز عبور را به خاطر بسپارید، تنها لازم است رمز اصلی را به یاد داشته باشید. به لطف این قابلیت می‌توانید رمزهای عبور قوی و منحصربه‌فردی را بسازید و امنیت خود را افزایش دهید.

نرم افزار مدیریت رمز عبور

داشبورد اصلی 1Password امکان سازمان‌دهی رمزهای عبور را با استفاده از تگ‌ها می‌دهد

هر دو نرم‌افزار LastPass و 1Password به شکل میان پلتفرمی کار می‌کنند و می‌توانید روی تعداد نامحدودی از کامپیوترهای شخصی، تلفن‌های همراه، تبلت‌ها و حتی ساعت‌های هوشمند آن‌ها را نصب کنید. نرم‌افزارهای 1Password و LastPass، علاوه بر قابلیت اصلی ذخیره و بازیابی رمزهای عبور، امکان ذخیره‌سازی دیگر اطلاعات حساس مثل شماره‌ی کارت‌های اعتباری، آدرس‌ها، شناسه‌ها، حساب‌های بانکی، اسناد رسمی، یادداشت‌ها و حتی فایل‌های دلخواه را می‌دهند. همچنین می‌توان داده‌های به‌شدت محرمانه را در فضایی امن ذخیره کرد.

نسخه وب لست پس

نسخه‌ی وب LastPass دارای واسط کاربری ساده‌ای است

Watchtower یکی از بهترین امکانات 1Password است. این قابلیت به تحلیل رمزهای عبور پرداخته، میزان قدرت آن‌ها را برای وب‌سایت‌ها ارزیابی می‌کند و نشان می‌دهد رمز انتخابی در پایگاه‌ داده‌ی رمزهای هک‌شده وجود دارد یا خیر. درنتیجه می‌توانید رمز ضعیف یا تکراری و آسیب‌پذیر خود را تغییر دهید. متأسفانه، Watchover به‌صورت خودکار نمی‌تواند رمزهای عبور را به‌روزرسانی کند.

watchover

قابلیت Watchover 1Password

LastPass هم دارای قابلیت مشابهی به‌نام Security Challenge است که به تحلیل میزان قدرت، عمر و امنیت رمزهای عبور می‌پردازد. در LastPass همچنین می‌توان تنها با یک کلیک، رمز عبور وب‌سایت‌های تحت پشتیبانی را تغییر داد. با اینکه این قابلیت در هر دو نرم‌افزار مشابه است، 1Password اندکی برتری دارد.

هر دو نرم‌افزار 1Password و LastPass، از گزینه‌ای برای ساخت خودکار رمزهای عبور تصادفی برای سرویس‌ها برخوردار هستند. به‌شدت توصیه می‌شود برای استفاده از چنین قابلیتی به‌ویژه رمزهای حساس، وقت بگذارید. با اینکه نرم‌افزارهای مدیریت رمز عبور می‌توانند بسیاری از دردسرهای شما را کاهش دهند، نمی‌توانند از خود محافظت کنند. در چنین شرایطی بهتر است رمز عبور منحصربه‌فرد و قوی را انتخاب کنید. همچنین می‌توانید از طریق افزونه‌های مرورگر یا اپلیکیشن‌های موبایل دو نرم‌افزار LastPass و 1Password به رمز عبور منحصر‌به‌فرد دسترسی پیدا کنید. در این مورد، عملکرد LastPass بهتر است.

تولید خودکار رمز عبور

با تولیدکننده‌ی خودکار رمز عبور در LastPass می‌توانید رمزهای ایمنی را انتخاب کنید

با LastPass می‌توانید رمزهای خود را با کاربر دیگری به اشتراک بگذارید. این قابلیت برای اهدافی مثل حساب‌های مشترک کاری یا اکانتهای مشترک نتفلیکس مفید است و در طرح رایگان ارائه می‌شود؛ با ارتقای LastPass به حالت پریمیوم می‌توانید رمزهای عبور را به‌صورت یکجا با چند کاربر به اشتراک بگذارید. 1Password هم امکان اشتراک‌گذاری رمز عبور را از طریق قابلیت guest می‌دهد.

از امکانات 1Password می‌توان برای حساب‌های مجزای شخصی و کاری استفاده کرد و بر همین اساس به مدیریت آن‌ها پرداخت. اگر نگران حریم خصوصی خود در حین سفر هستید می‌توانید از Travel Mode استفاده کنید. با این کار، رمزها از تلفن همراه یا کامپیوتر شخصی حذف می‌شوند، مگر اینکه گزینه‌ی Safe for Travel را انتخاب کرده باشید. با انتخاب حالت سفر، دیگران نمی‌توانند به اطلاعات حساس شما دسترسی پیدا کنند. در نهایت برای تجربه‌ی لاگین یکپارچه، بهتر است LastPass را انتخاب کنید که دارای قابلیت لاگین خودکار است. به وب‌سایت دلخواه خود بروید، LastPass اسامی کاربری و رمز عبور را به‌صورت خودکار وارد می‌کند.

امنیت

امنیت، مهم‌ترین ویژگی نرم‌افزارهای مدیریت رمز عبور است. هر دو نرم‌افزار 1Password و LastPass با ارائه‌ی رمزنگاری قوی 256 bit AES، گزینه‌های احراز هویت چندمرحله‌ای و مجموعه‌ای از دیگر امکانات امنیتی را ارائه می‌دهند. مهم‌تر از هر چیز، این سرویس‌ها بر مبنای مدل «دانش صفر» عمل می‌کنند به این معنی که نمی‌توانند به داده‌های خصوصی کاربران دسترسی پیدا کنند.

1Password علاوه بر یک رمز عبور اصلی از رمزهای مخفی یا Secret Keys به‌عنوان لایه‌ی دیگری از امنیت استفاده می‌کند. Secret Key، کدی امنیتی است که از ۳۴ حرف و عدد تشکیل شده، برای حساب منحصربه‌فرد است و روی دستگاه‌هایی ذخیره می‌شود که 1Password برای آن‌ها فعال است. از طرفی LastPass در زمینه‌ی امنیت، جدی‌تر عمل کرده است و دارای گزینه‌های احراز هویت چند مرحله‌ای مثل کلیدهای فیزیکی Yubikey است. تولیدکنندگان LastPass و 1Password مدعی هستند این دو نرم‌افزار مرتب‌ تست‌های امنیتی و نفوذ را پشت سر می‌گذارند.

نرم‌افزارهای مدیریت رمز عبور نمی‌توانند به داده‌های خصوصی کاربران دسترسی پیدا کنند

هیچ سیستم نرم‌افزار بی‌نقصی وجود ندارد و در طول سال‌های متمادی، آسیب‌پذیری‌های امنیتی متعددی در نرم‌افزارهای LastPass و 1Password گزارش شده‌اند. خبر خوب این است که مدت‌ها است نقصی در این سرویس‌ها گزارش نشده است. به نقل از 1Password، آن‌ها هرگز هک نشده‌اند. LastPass صرفا یک نفوذ را در سال ۲۰۱۵ تأیید کرد اما به‌سرعت قدم‌هایی را برای بستن نفوذ برداشت و هیچ‌کدام از داده‌های رمزنگاری‌شده در معرض خطر قرار نگرفتند.

با این حال مزایای نرم‌افزارهای مدیریت رمز عبوری مثل LastPass و 1Password خیلی بیشتر از معایب آن‌ها است. بهترین مزیت این نرم‌افزارها استفاده از رمز عبور اصلی منحصربه‌فرد و قوی و استفاده از گزینه‌های احراز هویت چندمعیاری است.

تطبیق‌پذیری

1Password را می‌توان به شکل افزونه‌ی مرورگر در ویندوز (کروم، فایرفاکس، اج و بریو)، مک (کروم، فایرفاکس، بریو و سافاری) و لینوکس (کروم و فایرفاکس) نصب کرد. اپلیکیشن‌های مستقل این نرم‌افزار هم برای ویندوز، مک، iOS، اندروید و Chrome OS موجود هستند. حتی می‌توانید آن را در خط فرمان اجرا کنید.

افزونه کروم

افزونه‌ی 1Password کروم

LastPass به شکل افزونه‌های مرورگر روی ویندوز (کروم، فایرفاکس، اج و Edge legacy و اوپرا)، مک (کروم، فایرفاکس، سافاری، اج، اوپرا) و لینوکس (کروم، فایرفاکس و اوپرا) در دسترس است. اپلیکیشن مستقل آن هم برای مک، اندروید و آیفون و آیپد موجود است.

افزونه کروم لست پس

افزونه‌ی کروم LastPass

هر دو نرم‌افزار برای iOS و اندروید از احراز هویت بیومتریک پشتیبانی می‌کنند. این یعنی می‌توانید به‌جای رمزهای عبور خسته‌کننده از اثر انگشت یا اسکن چهره استفاده کنید.

قیمت‌گذاری

در زمان نوشتن این مقاله، قیمت حساب پریمیوم 1Password، ماهانه ۲/۹۹ دلار برای اکانت شخصی است. برای خانواده‌ها تا سقف پنج نفر (از هر خانواری)‌، قیمت 1Password ماهانه ۴/۹۹ دلار است. طرح Family کل امکانات طرح Personal را به‌علاوه‌ی اشتراک‌گذاری رمزهای عبور و دیگر اطلاعات، کنترل‌های کاربری و گزینه‌های بازیابی برای اعضای خانواده را ارائه می‌دهد.

1Password فاقد طرح رایگان است اما می‌توانید این سرویس را (Personal یا Family) را به‌صورت رایگان به مدت ۳۰ روز تهیه کنید.از طرفی LastPass، امکانات گسترده‌ای را به‌صورت رایگان در اختیار کاربرها قرار می‌دهد. این قابلیت‌ها بدون محدودیت تعداد رمزهای عبور و دستگاه‌های قابل استفاده، رایگان هستند. وقتی در LastPass ثبت‌نام می‌کنید، یک نسخه‌ی آزمایشی رایگان برای LastPass Preimium دریافت می‌کنید.

با نرم‌افزارهای مدیریت رمز عبور می‌توان رمزهای پیچیده و غیرقابل حدس تعریف کرد

LastPass Premium امکاناتی مثل دسترسی فوریتی، احراز هویت چندمرحله‌ای و یک گیگابایت حافظه‌ی رمزنگاری شده را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. قیمت LastPass Premium ماهانه ۳ دلار است. خانواده‌هایی تا سقف ۶ نفر می‌توانند از طرح LastPass Families با هزینه‌ی ماهیانه‌ی ۴ دلار استفاده کنند. در این طرح امکاناتی مثل پوشه‌ها و داشبورد مدیریت خانوادگی مشترک ارائه شده‌اند.

1Password در مقابل LastPass: کدام یک بهتر است؟

هر دو نرم‌افزار مدیریت رمز عبور که در این مقاله معرفی شدند، گزینه‌های بسیاری خوبی برای بهبود امنیت و زندگی دیجیتال هستند. صرف‌نظر از اینکه انتخاب شما 1Password یا LastPass باشد، با استفاده از نرم‌افزارهای مدیریت رمز عبور می‌توانید از قابلیت‌هایی مثل امنیت بالا و امکاناتی کلیدی برخوردار شوید. توسعه‌دهندگان این دو نرم‌افزار، بیش از یک دهه فعال هستند و سابقه‌ی خوبی در جلب اعتماد مردم دارند.

LastPass، طرح رایگان سخاوتمندانه‌ای را ارائه می‌دهد که برای اغلب کاربرها مناسب است. با پرداخت برای اکانت پریمیوم می‌توانید امکانات بیشتری مثل یک گیگابایت حافظه‌ی رمزنگاری شده و گزینه‌ی اشتراک‌گذاری یک به چند را در اختیار داشته باشید؛ اما تعداد کمی از مشتری‌ها به این امکانات نیاز دارند.

1Password حتی بدون طرح رایگان هم به لطف برخی ویژگی‌های منحصربه‌فرد مثل Watchover و TravelMode طرفدارهای زیادی دارد. این نرم‌افزار به لطف Secret Key دارای یک لایه‌ی محافظتی اضافه است. سهولت استفاده از رابط کاربری 1Password نسبت به LastPass بیشتر است. گرچه تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات