کلادفلر: امنیت سایبری در آینده مثل سیستم تصفیه آب عمل خواهد کرد
دنیاگیری ویروس کرونا تا حد زیادی نحوهی کار کردن مردم را دستخوش تغییر کرد. امروزه افراد بیشتری نسبت به قبل مشغول کار کردن در خانه هستند و به دفاتر کاری نمیروند. شماری از کارمندان بهطور دائمی در خانه کار میکنند و همین موضوع باعث شده است امنیت سایبری از اهمیت بیشتری نسبت به قبل برخوردار باشد و میزان حساسیت در این حوزه، بالا برود.
سیستمهای شرکتی دارای برخی ابزارهای امنیتی ویژه هستند تا از حملات سایبری در امان بمانند؛ بااینحال کارمندانی که در خانه کار میکنند بهطور معمول تا این حد در برابر حملات مصون نیستند. با باز شدن درهای جدید به روی افراد سودجو به منظور ترتیب دادن حملهی سایبری علیه سیستمها، امروزه نیاز به ابزاری امنیتی برای محافظت از کارمندان دورکار بیشازپیش حس میشود.
چند روز پیش میزگردی با حضور مدیران اجرایی صنعت فناوری برگزار شد. در جریان برگزاری این میزگرد میشل زاتلین، بنیانگذار و مدیر ارشد عملیاتی کلادفلر (Cloudflare) به خبرگزاری بیزینس اینسایدر گفت ۱۰ سال دیگر، امنیت سایبری تفاوتهایی محسوس با مفهوم امروزی خواهد داشت. زاتلین اعتقاد دارد که یک دههی آینده، امنیت سایبری بیشتر همچون «سیستم تصفیهی آب» عمل خواهد کرد.
مدیر اجرایی کلادفلر در میزگرد مورد بحث گفت:
من اعتقاد دارم امنیت سایبری قرار است در دههی بعد، مسئلهای قدیمی باشد؛ زیرا فکر میکنم فناوری میتواند مشکلات مربوط به امنیت سایبری را رفع کند. کمکم به دورانی خواهیم رسید که امنیت سایبری عملکردی شبیه به سیستم تصفیهی آب خواهد داشت؛ بدین صورت که اگر به اینترنت متصل باشید، فرایند اتصال شما از طریق شبکههای امنیت سایبری نظیر کلادفلر یا موارد دیگر انجام میشود. ما در تلاشیم گذرگاه ورود به اینترنت را [از مشکلات امنیتی] پاکسازی کنیم و مطمئن شویم هر چیزی که از سرویس ما عبور میکند، حاوی مشکل امنیتی نباشد.
ایدهی اصلی پشت سخنان مدیر ارشد عملیاتی کلادفلر، این است که افراد سودجو پیش از اینکه فرصت انجام اعمال خرابکارانه پیدا کنند، از معادله خارج شوند. حتی اگر فرایند انجام عملیات آغاز شود، در همان مراحل آغازین مشکل برطرف خواهد شد.
در ادامه نموداری میبینید که توسط رسانهی Check Point منتشر شده است و حملات سایبری هفتگی مرتبط به ویروس کرونا را نشان میدهد:
انگیزهی اصلی تغییراتی که مدیر ارشد عملیاتی کلادفلر از آنها سخن میگوید، تا حد زیادی به افزایش شمار جرائم اینترنتی به دنبال روی آوردن تعداد بیشتری از افراد به کار در خانه، مربوط میشود. در حال حاضر بخش اعظم اقداماتی که شرکتها در حوزهی امنیت سایبری انجام میدهند شامل تهیهی سختافزار و نرمافزار اختصاصی است تا از صرفا یک مکان خاص (دفتر شرکت) از لحاظ امنیتی حفاظت شود. وقتی کارمندان به کار در خانه روی بیاورند و در جاهای مختلف پخش شوند، امکان اتخاذ این روش وجود نخواهد داشت و محافظت کردن از شرکتها در برابر حملات سایبری دشوارتر میشود. بههمین دلیل است که به روشی جدید برای محافظت در برابر حملات سایبری نیاز است.
مدیر ارشد عملاتی کلادفلر در ادامه گفت:
ناگهان همه در خانه هستند و این یعنی مردم در جاهای جدیدی به اینترنت متصل میشوند و کار میکنند. آنچه به همراه این اتفاق مشاهده میکنید، افزایش در خور توجه تعداد حملات سایبری است که اتفاقی ناراحتکننده بهحساب میآید؛ اما حقیقت دارد. افراد سودجو از کار کردن کارمندان در خانه سوء استفاده میکنند و میدانند کارمندان به شبکههای امن شرکتی متصل نیستند. کارمندانی که در خانه هستند در نقش پلی برای حملهی افراد سوجود به شبکهی شرکتی ظاهر میشوند.
کلادفلر اعتقاد دارد سیستم امنیتی ابری، بهترین راهکار برای رفع مشکلات امنیتی است. در این رویکرد، کاربر در اولویت قرار میگیرد و کارکنان دورکار با عبور از مسیرهای امن طراحیشده توسط کلافلر و شرکتهای دیگر، به اینترنت متصل میشوند. در واقع کارمندان پیش از برقراری ارتباط با شبکهی شرکتی، یک بار از مسیر ابری عبور میکنند. دیگر افراد حاضر در میزگرد، سخنان مدیر ارشد عملیاتی کلافلر را تأیید کردند و گفتند این روش، منطقی است.
نظرات