اپلیکیشنهای مخرب در فروشگاه گوگلپلی بیش از ۱۰ میلیون کاربر را مورد حمله قرار دادهاند
فروشگاه گوگلپلی همچنان میزبان تعداد زیادی اپلیکیشن محبوب است که همهی آنها با وجود ارائهی ظاهری منطقی و عادی، کدهای مخربی در دل خود دارند که باید بههر نحوممکن نسبت به استفاده از آنها خودداری کنید.
شایانذکر است تعداد کاربرانی که تحت تأثیر اپلیکیشنهای مخرب گوگلپلی قرار گرفتهاند اکنون درمرز هشت رقمی شدن است. دروواقع ما درمورد بیش از ۱۰ میلیون کاربر اندروید صحبت میکنیم که با نصب این نوع برنامهها آنهم از فروشگاه اپلیکیشن رسمی گوگل، مورد حملهی گروهای هکری، بدافزاری و غیره قرار گرفتهاند. نکتهی مهمتر اینکه تعداد قربانیان این اپلیکیشنها میتواند همچنان بهرشد خود ادامه دهد.
در ادامه فهرست اپلیکیشنهای جدیدی که باید از آنها اجتناب کنید آورده شده است. اگر قبلاً این برنامهها را روی گوشی خود نصب کردهاید، بهتر است هرچه سریعتر نسبت به حذف آنها اقدام کنید.
- Photo Editor: Beauty Filter
- Photo Editor: Retouch and Cutout
- Photo Editor: Art Filters
- Photo Editor - Design Maker
- Photo Editor & Background Eraser
- Photo & Exif Editor
- Photo Editor - Filters Effects
- Photo Filters & Effects
- Photo Editor : Blur Image
- Photo Editor : Cut, Paste
- Emoji Keyboard: Stickers & GIF
- Neon Theme Keyboard
- Neon Theme - Android Keyboard
- Cashe Cleaner
- Fancy Charging
- FastCleaner: Cashe Cleaner
- Call Skins - Caller Themes
- Funny Caller
- CallMe Phone Themes
- InCall: Contact Background
- MyCall - Call Personalization
- Caller Theme (با شناسه com.caller.theme.slow)
- Caller Theme (با شناسه com.callertheme.firstref)
- Funny Wallpapers - Live Screen
- 4K Wallpapers Auto Changer
- NewScrean: 4D Wallpapers
- Stock Wallpapers & Backgrounds
- Notes - reminders and lists
- Poco Launcher
- 4K Pro Camera
- YouToon - AI Cartoon Effect
- Pista - Cartoon Photo Effect
- Water Reminder- Tracker & Reminder
- Yoga- For Beginner to Advanced
- Chat Online
همانطور که فونآرنا اشاره میکند، ابزارهایی مثل برنامههای ویرایش عکس یا کیبوردهایی که طرحهای رنگارنگ دراختیار کاربر قرار میدهند، امکان دسترسی همهجانبه به بیشتر کارکردهای گوشیهای هوشمند را دراختیار توسعهدهندگان آنها قرار میدهد. پس بهتر است قبل از نصب ایننوع برنامهها، ابتدا از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید.
افزایش حساسیت برای نصب اپلیکیشنهای مختلف میتواند به افزایش امنیت و جلوگیری از هجوم بدافزارهای مختلف روی دستگاه شما کمک کند. بسیاری از این اپلیکیشنها حتی میتوانند اطلاعاتی مثل آدرسهای ایمیل، شماره تلفن و موارد دیگر را بهسرقت ببرند و با بهره گرفتن از روشهای کلاهبرداری مختلف دردسرهایی برای قربانیان ایجاد کنند.
چرا گوگل اقدامی علیه اینگونه اپلیکیشنهای مخرب انجام نمیدهد؟
متأسفانه تجربه نشان میدهد سختگیریهای گوگل نمیتواند آنطور که باید، جلوی انتشار اپلیکیشنهای مخرب را در فروشگاه پلی بگیرد. دربسیاری از موارد، توسعهدهندگان از ترفندهای مختلف برای دورزدن موانع امنیتی فروشگاه گوگل بهره میبرند. در این شرایط پس از گسترش بدافزارها و شناسایی احتمالی آن ازطرف کاربران و درمرحلهی بعد ارسال گزارش مشکوک بودن این اپلیکیشنها، شاید گوگل نسبت به حذف آنها اقدام کند. نکتهی مهم این است که چنین برنامههایی حتی درصورتیکه برای مدتی کوتاه ازطریق گوگلپلی دردسترس قرار گیرند، گوشی هزاران یا حتی میلیونها کاربر را آلوده خواهند کرد.
مطمئناً بسیاری از این برنامههای مخرب پس از مدتی به فعالیت خود خاتمه میدهند اما درموارد دیگر، شاهد بازگشت آنها با نامها و کارکردهای جدید هستیم. جالب اینکه نسخههای جدید این اپلیکیشنها نسبت به نسخههای قبلی، سختتر قابل شناسایی خواهند بود.
با توجه به آنچه گفته شد، متأسفانه مشکل اپلیکیشنهای مخرب و آلوده به بدافزار یک مسئلهی دائمی است که فعلاً راهکار کاملی برای رهایی از آن وجود ندارد. بدینترتیب بهترین گزینه این است که همیشه قبل از نصب برنامههای جدیدی که با آن آشنایی ندارید، تحقیقات لازم را برای اطمینان از سالم بودن آن انجام دهید.
نظرات