مبارزه با سرویسهای ادبلاکر، یوتیوب را دادگاهی میکند؟
یک مشاور حریم خصوصی مستقر در ایرلند گفته که در حال اقدام برای شکایت علیه یوتیوب بهخاطر نظارت غیرقانونی این شرکت است.
اقدام قانونی الکساندر هانف علیه بزرگترین سایت اشتراک ویدیوی جهان، بهدلیل اشتیاق یوتیوب برای شناسایی افزونههای مسدودکنندهی تبلیغات (ادبلاکر) است. به گزارش سایت رجیستر، هانف قبلاً هم شکایت مشابهی در مورد جمعآوری دادهها توسط فیسبوک تنظیم کرده بود.
شکایتهای ارائهشده توسط هانف، بهدنبال پیگیری سختگیرانهی پروندهی قبلی در مورد عدم رعایت حریم خصوصی انجام گرفته است. دو هفته پیش، شکایتی با موضوع جاسوسی افزونهی مرورگر یوتیوب مطرح شده بود. با این حال، هانف مسیر جرمانگاری را موثرتر میبیند، زیرا معتقد است که «ناظران اتحادیهی اروپا در اجرای دستورالعمل حریم خصوصی کاملاً بد عمل کردهاند.»
بسیاری از کاربران یوتیوب بهدلیل بررسی تنظیمات مرورگرشان توسط یوتیوب و ظاهر شدن هشدارهایی در مورد استفاده از ادبلاکر، مانند تصویر بالا، شاکی شدهاند. هانف نظر قاطعانهای در این مورد دارد: «من اسکریپت یوتیوب را جاسوسافزار میدانم، زیرا بدون دانستن یا اجازهی کاربر، فعالیت او را رصد میکند.»
نظارت یوتیوب علیرغم اینکه کاربر گزینهی عدم پیگیری (DNT) را در مرورگر خودش تنظیم کرده باشد، رخ میدهد. سایتهایی مانند یوتیوب و فیسبوک باید برای اجرای اسکریپتهای خود از کاربر اجازه بگیرند. بهنظر میرسد که هانف مدرکی قوی دارد، زیرا چنین موافقتی بر اساس قانون اتحادیه اروپا لازم است.
ایرلند قانون مخصوص به خود را در زمینهی سوءاستفادههای سایبری دارد و هانف میتواند از این قانون برای تقویت پروندهی شکایت علیه غولهای اینترنتی استفاده کند. بندهای ۲ و ۵ این قانون بیان میکنند کسانی که از طریق نقض حریم خصوصی افراد یا بدون اخذ مجوز قانونی قصد دسترسی به اطلاعات کاربران را داشته باشند، مجرم محسوب میشوند. بنابراین، این پروندههای کیفری ممکن است تأثیری واقعی بر یوتیوب و فیسبوک داشته باشند، حداقل در ایرلند و بعد از آن در اتحادیهی اروپا.
نظرات