اتحادیه اروپا: نفرتپراکنی آنلاین غالباً بانوان را هدف میگیرد
از زمانیکه آزارهای کلامی علیه افراد مختلف از دعوای لفظی متقابل در دنیای واقعی به صفحات اجتماعی در لپ تاپ، گوشی و تبلت انتقال یافته، دغدغهای جهانی برای رفع این مشکل شکل گرفته است.
گزارش جدید اتحادیهی اروپا نشان میدهد که بیشترین حجم نفرتپراکنیهای آنلاین علیه زنان است که شامل الفاظ توهینآمیز و آزار کلامی و تهدید به خشونت میشود. آژانس حقوق اساسی اتحادیهی اروپا میگوید این اتحادیه باید پلتفرمهای اجتماعی را تشویق کند تا روی محتواهای دربرگیرندهی جنسیت و قومیت، حساسیت بیشتری بهخرج دهند.
طبق گزارش رویترز، این بیانیه براساس مطالعاتی در شبکهی اجتماعی ایکس، ردیت، تلگرام و یوتیوب در چهار کشور عضو اتحادیهی اروپا (آلمان، ایتالیا، سوئد و بلغارستان) بین ژانویه تا ژوئن ۲۰۲۲ (دی ۱۴۰۰ تا تیر ۱۴۰۱) انجام شده است. مطالعات یادشده نشان میدهد که در تمام این کشورها و تمام این پلتفرمها، زنان هدف اصلی آسیبهای آنلاین بودند. علاوهبر زنان، آفریقاییتباران و روماها هم خشونت آنلاین را بیشتر از سایر گروهها تجربه میکنند.
تعداد محتواهای خشونتآمیز علیه زنان حدوداً سه برابر بیشتر از محتواهایی است که علیه قومیتها وجود دارد. رئیس بخش حقوق اساسی اتحادیهی اروپا میگوید: «کشورهای عضو اتحادیه و شبکههای اجتماعی موظفاند شرایط را برای ایجاد فضای امن در محیط اینترنت فراهم کنند. این حجم عظیم از نفرتپراکنی، بههیچوجه پذیرفتنی نیست.»
در سال گذشته، طبق قانونی که بخش خدمات دیجیتال اتحادیهی اروپا وضع کرد، پلتفرمها و موتورهای جستوجو موظف شدند که روی محتوای مضر و غیرقانونی کنترل بیشتری داشته باشند؛ وگرنه جریمههایی در انتظار آنها خواهد بود.
اتحادیهی اروپا از ماه اکتبر (مهر و آبان) سال جاری، تحقیقات رسمی را برای حذف محتواهای مضر در تیکتاک و ایکس و متا آغاز کرد. غولهای فناوری اخیراً با افزایش روزافزون اطلاعات نادرست و محتواهای آسیبزننده، بیشازپیش زیر ذرهبین اتحادیهی اروپا قرار گرفتهاند. شایان ذکر است که در گزارش یادشده، از دادههای اینستاگرام و فیسبوک خبری نیست؛ زیرا متا به پژوهشگران اجازه دسترسی به دادههایش را نداده بود.