گوگل ۵ تهدید اصلی در فضای آنلاین را اعلام کرد
گوگل در حال راهاندازی مشاورهای منظم در خصوص کلاهبرداری آنلاین است تا کاربران را در این زمینه آگاه کند. کلاهبرداران از فناوریهای هوش مصنوعی، دیپفیک و طرحهای رمزارز برای فریب مصرفکنندگان استفاده میکنند.
گوگل مقالهای منتشر کرده است و در آن راجعبه پنج مورد از متداولترین روشهای کلاهبرداری آنلاین توضیح میدهد. تیم امنیت سایبری گوگل قصد دارد با انتشار مقالههایی از این دست، کاربران را نسبتبه آخرین شیوههای کلاهبرداری آنلاین بهروز نگه دارد.
۱- کمپینهای جعل شخصیتهای معروف: در چنین کمپینهایی، کلاهبرداران از فناوری دیپ فیک برای جعل یک شخصیت معروف و ترویج طرحهای کلاهبردارانه استفاده میکنند. این طرحها معمولاً از هوش مصنوعی برای ایجاد محتوای بسیار متقاعدکننده استفاده میکنند و کاربران را به شرکت در جوایز تقلبی یا طرحهای سرمایهگذاری با بازدهی مشکوک ترغیب میکنند.
پیشنهاد گوگل: «در محتوایی که میبینید، بهدنبال عبارات غیرطبیعی یا تبلیغات عجیب از شخصیتهای عمومی باشید. دیپفیکها معمولاً در ایجاد چهرههایی که بهطور کامل طبیعی بهنظر برسند، مشکل دارند که میتواند نشاندهندهی محتوای ساختگی باشد.»
۲- کلاهبرداریهای سرمایهگذاری رمزارز: کلاهبرداران از جعل بسیار واقعگرایانهی شخصیتهای عمومی و برندهای معتبر برای فریب قربانیان با طرحهایی با وعدههای غیرواقعی استفاده میکنند. گوگل میگوید این کلاهبرداریها معمولاً از شبکههای جرایم سازمانیافته نشأت میگیرند و بهدلیل ماهیت بینالمللیشان، مقابله با آنها برای نهادهای مجری قانون دشوار است.
پیشنهاد گوگل: «به هر سرمایهگذاری که وعدهی بازدهی تضمینی یا بسیار بالا با ریسک کم یا بدون ریسک میدهد، شک کنید.»
۳- برنامههای تقلبی و سایتهای فیشینگ: کلاهبرداران، برنامهها و وبسایتهای قانونی را کپی میکنند تا اطلاعات شخصی کاربران را سرقت یا بدافزاری را پخش کنند. تکنیکهای متداول اینکار، شامل ایجاد صفحات فرود (Landing Page) تقلبی برای پشتیبانی فنی یا سواستفاده از پورتالهای ورود کارکنان برای دسترسی به دادههای حساس شرکتی است.
پیشنهاد گوگل: «همیشه سعی کنید اطلاعات را از وبسایت رسمی پیدا کنید. مهم است که نسبتبه منابع غیررسمی محتاط باشید و بهدقت بهدنبال اشتباهات املایی ظریف، فرمتهای عجیب، فونتهای غیرمعمول یا اموجیهای تصادفی بگردید؛ اینها میتوانند نشانههای هشداردهنده برای یک وبسایت جعلی باشند.»
۴- پوشش صفحات فرود: کلاهبرداران از ترفندهایی برای فریب گوگل استفاده میکنند که باعث میشوند محتوای ارائهشده به گوگل در صفحهی فرود، با آنچه کاربران واقعاً میبینند متفاوت باشد. این صفحات فرود معمولاً شبیه سایتهای معتبر بهنظر میرسند و باعث میشوند کاربران اقداماتی انجام دهند که ممکن است امنیت آنها را بهخطر بیندازد.
پیشنهاد گوگل: «قبل از کلیککردن، به URL نمایش داده شده توجه کنید و سپس دوباره صفحهی فرود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که دقیقاً همان است.»
۵- سوءاستفاده از رویدادهای مهم: در نهایت، گوگل میگوید کلاهبرداران بهطور فزایندهای از هوش مصنوعی برای بهبود تکنیکهای کلاهبرداری سنتی استفاده میکنند و رویدادهای مهمی مانند انتخابات، ورزش و بلایای طبیعی را با محصولات و خدمات تقلبی مورد هدف قرار میدهند.
پیشنهاد گوگل: «فقط از طریق پلتفرمهای معتبر و وبسایتهای تاییدشده کمکهای مالی و خرید انجام دهید.»
گوگل امیدوار است با بهاشتراکگذاری این یافتهها به کاربران کمک کند که هوشیار بمانند و از قربانیشدن در برابر کلاهبرداریهای آنلاین که بهطور فزایندهای پیچیده میشوند، در امان باشند.
نظرات