اپل ظاهراً دادههای تماس و پیام کاربرانش را به دولت آمریکا داده است
براساس گزارش رسمی دولتی، اپل دادههای تماس و پیام کاربرانش را به وزارت دادگستری آمریکا در دوران اول ریاستجمهوری دونالد ترامپ، تحویل داده است.
در سال ۲۰۱۷، چندین سازمان رسانهای از اطلاعات فاششده در گزارشهایی استفاده کردند که نشان میداد همکاران ترامپ در طول کمپین انتخاباتی ۲۰۱۶ با مقامهای روسی تماس گرفتهاند. برخی از این اطلاعات طبقهبندیشده بودند که باعث شد وزارت دادگستری آمریکا تحقیقات خود را آغاز کند.
وزارت دادگستری آمریکا در جریان تحقیقات خود، ازطریق ابزارهای قانونی الزامآوری همچون احضاریه و حکم جلب و دستورهای قضایی، سوابق تماس و پیام روزنامهنگاران و کارکنان کنگره و دو تن از نمایندگان کنگره را درخواست کرد.
اپل بهعنوان یکی از شرکتهای اصلی زیر فشار قرار گرفت تا دادههای کاربرانش را تحویل دهد و به موجب دستور قضایی، از اعلام عمومی این کار منع شد. در برخی مواقع، حکم منع افشا تا چهار سال تمدید شده بود.
با توجه به احتمال تعارض بین تحقیقات دولتی و آزادی مطبوعات، سیاستها و رویههایی در آمریکا تدوین شده است که اخذ مجوزهای سطح بالا را پیش از درخواست دسترسی به دادهها و صدور احکام منع انتشار اطلاعات الزامی میکند.
دفتر بازرسی کل (OIG) در تحقیقات نظارتی خود پیرامون رعایت تشریفات قانونی در پرونده، به این نتیجه رسید که وزارت دادگستری پیشاز درخواست دسترسی به دادهها و پیشاز صدور احکام منع افشا برای شرکتهای اپل و گوگل، از اخذ مجوزهای لازم غفلت کرده بود.
OIG ضمن ابراز نگرانی درباره اشتباه وزارت دادگستری، بر اهمیت جلوگیری از تکرار چنین اشتباهاتی تأکید کرد.
انگجت میگوید که اپل در آن مقطع زمانی با تدوین سیاست جدیدی مبنیبر ارائهی حداکثر ۲۵ «شناسه» (مانند شماره تلفن و آدرس ایمیل) در هر درخواست، در برابر خواست دولت آمریکا مقاومت کرد. اپل تأکید میکند که عکسها و متن ایمیلها را به هیچ عنوان تحویل نداده است.