بنیان‌گذار ویکی‌پدیا: ایلان ماسک ترول‌ها را به ایکس آورد

چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۵
مطالعه 2 دقیقه
رقص ایلان ماسک Elon Musk روی لوگو توییتر Twitter
مالک ویکی‌پدیا در مصاحبه‌ای بیان کرد که توییتر بعد از فروخته‌شدن به ایلان ماسک، پر از افراد یاوه‌گو شده است و دیگر اعتمادکردنی نیست.
تبلیغات

جیمی ویلز، بنیان‌گذار ویکی‌پدیا، پس از آنکه ایلان ماسک، ایکس یا توییتر سابق را ازآنِ خود کرد، از این شبکه‌ی اجتماعی انتقاد کرده و گفته است که ایکس کاربرانش را از دست داده و پر از کاربران ترول و حاشیه‌ساز شده است. این نظرات ادامه‌ی جنگ کلامی بین این دو شخصیت مشهور است که شروعش به سال گذشته باز می‌گردد.

ویلز در جواب سؤال خبرنگار CNBC درباره‌ی اینکه «فروش ۴۴ میلیارد دلاری توییتر چه پیامدی از منظر اجتماعی دارد؟»، گفت: «مشکل بزرگی به‌وجود آورده است. فکر می‌کنم که خیلی از مردم اهل فکر و جدی، از توییتر فرار می‌کنند.»

ویلز در‌ادامه گفت: «توییتر یا ایکس فعلی می‌تواند به‌عنوان نوعی از میدان عمومی برای مردم جهان باشد؛ اما اگر افراد یاوه‌گو و دیوانه آن را تصرف نکنند!» بررسی‌های شرکت سیمیلاروب نشان می‌دهد که نرخ تعامل کاربران شبکه‌ی اجتماعی ایکس درمقایسه‌با سال گذشته کاهش یافته است.

دیدگاه‌های ویلز درباره‌ی ایکس پس از آن مطرح شده است که ماسک پیشنهاد داده بود اگر ویکی‌پدیا اسمش را به عبارتی توهین‌آمیز تغییر دهد، یک‌میلیارد دلار برای خریدنش پرداخت می‌کند.

جیمی ویلز بنیان گذار ویکی پدیا
بنیان‌گذار ویکی‌پدیا

دعوای لفظی ماسک و ویلز به سال گذشته باز‌می‌گردد که ماسک ادعا کرد ویکی‌پدیا تمایلات چپ‌گرایانه‌ی انکارناپذیری دارد. این ادعا به‌دلیل بحث نویسندگان ویکی‌پدیا درباره‌ی حذف مطلب پرونده‌ی فایل‌های توییتر (Twitter Files) از داخل وب‌سایت مطرح شده بود. ویکی‌پدیا در‌نهایت مطلب را حذف نکرد.

ویلز می‌گوید: «او (ماسک) می‌خواهد با من دعوای لفظی کند. من فقط او را نادیده می‌گیرم؛ بنابراین، واقعاً به پیشنهادش (خرید یک‌میلیارد‌دلاری ویکی‌پدیا) پاسخ ندادم. آنچه او سانسور تلقی می‌کند، ما داوری دقیق تحریریه می‌دانیم. این دو موضوع بسیار متفاوت هستند.»

اوایل امسال، ویلز با هدف مقابله با فضای شبکه‌ی اجتماعی ایکس، Trust Cafe را راه‌اندازی کرد. او هدف از راه‌اندازی شبکه‌ی اجتماعی خود را که فعلاً در مرحله‌ی آزمایشی قرار دارد، تشکیل جامعه‌ای از افراد مطمئن عنوان کرده است.

ویلز گفت که سعی می‌کند پلتفرمی بسازد که محتوا بر‌اساس میزان مطمئن‌بودنش وایرال شود، نه تعداد لایک‌های آن. درآمد Trust Cafe صرفاً از‌طریق هزینه‌ی اشتراک عضویت داوطلبانه تأمین می‌شود و به تبلیغات وابسته نخواهد بود.

ویلز درباره‌ی نحوه‌ی جذب افراد به پرداخت هزینه‌ی اشتراک گفت: «باید تلاش کنیم که تجربه‌ی باکیفیتی ارائه کنیم تا مردم خودشان ارزشمند بودنش را احساس کنند.» Trust Cafe به افراد اجازه می‌دهد تا پست‌هایی به سبک X منتشر کنند و دیگران برای آن‌ها کامنت بگذارند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات