ضرر ۲ میلیارد دلاری؛ بانک‌ها بازنده‌ سخنان «احمقانه»‌ ایلان ماسک

شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۲ - ۲۲:۴۵
مطالعه 2 دقیقه
رقص ایلان ماسک Elon Musk روی لوگو توییتر Twitter
بانکداران امیدوار بودند که حمایتشان از ایلان ماسک به نردبان ترقی آن‌ها تبدیل شود؛ اما درعوض قربانی رفتار‌های حاشیه‌ای او شدند.
تبلیغات

ایلان ماسک به‌طور خصوصی به بانک‌هایی که به او کمک کردند تا منابع مالی ۴۴ میلیارد دلاری برای خرید توییتر را تأمین کند، اطمینان داد که در این معامله ضرر نخواهند کرد. بااین‌حال به‌گزارش وال‌استریت ژورنال، بانک‌ها اگر همین‌حالا هم تصمیم بگیرند بدهی‌شان را از ماسک بگیرند، حدود ۲ میلیارد دلار را از دست می‌دهند.

اکتبر ۲۰۲۲ (آبان ۱۴۰۱) و پس از جنگ حقوقی طولانی، زمانی‌که ماسک تصمیم گرفت خرید توییتر را نهایی کند، برای دریافت ۱۳ میلیارد دلار وام دست کمک به‌سوی هفت بانک بزرگ آمریکایی از‌جمله Bank Of America و مورگان استنلی و Barclays دراز کرد.

حتی پیش از اینکه چشم ماسک به توییتر بیفتد، این شبکه‌ی اجتماعی در سودآوری ناتوان بود. با اینکه وام‌دهندگان از همان ابتدا از خطرهای این معامله با‌خبر بودند، به‌احتمال زیاد انتظار داشتند که جلب توجه ماسک به فرصت‌های تجاری بیشتری در آینده منجر شود و ضررهای احتمالی را جبران کند.

با‌این‌حال، هنوز چند ماه از به‌سرانجام‌رسیدن این معامله‌ی پرحاشیه نگذشته بود که ماسک با اذعان منفی‌بودن جریان نقدینگی توییتر، آب پاکی را روی دست سرمایه‌گذاران ریخت. یکی از دلایل این اتفاق، کاهش حدوداً ۵۰ درصدی درآمد این شبکه‌ی اجتماعی از تبلیغات بود.

ایلان ماسک هیچ‌گاه به اظهار‌نظرهای محافظه‌کارانه‌اش شهره نبوده است؛ اما ماه دسامبر (آذرماه) و پس از توییتی توهین‌آمیز، ماسک حتی از خودش هم پیشی گرفت. پس‌ازآن، تبلیغ‌کنندگان بزرگی مانند اپل و دیزنی از توییتر روی برگرداندند و تمامی هزینه‌های خود در آن را متوقف کردند.

ماسک بعداً اعتراف کرد که این توییت «به‌معنای واقعی کلمه بدترین و احمقانه‌ترین» چیزی است که او تا‌به‌حال پست کرده است؛ اما درست مانند آب رفته به جوی، آسیب‌های وارد‌شده به توییتر که حالا ایکس صدایش می‌کنند، بازگشت‌پذیر نبود.

اینکه ماسک دقیقاً چه زمانی به بانکداران درباره‌ی ضررندادنشان قوت قلب داده بود، مشخص نیست؛ حتی نمی‌دانیم ماسک چطور قصد دارد از ضررهایی جلوگیری کند که تا‌به‌حال نزدیک به ۲ میلیارد دلار تخمین زده شده‌اند. با‌این‌همه، به‌گفته‌ی فایننشال تایمز اگر بانک‌ها تا ۲۰۲۴ موفق نشوند اوراق بدهی خرید توییتر را بفروشند ، مجبور خواهند بود آن را در ترازنامه‌های خود نگه‌ دارند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات